Dodaj do ulubionych

Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica???

21.02.12, 11:54
Dlaczego w GW, Kurierze czy DZW nie może być przedstawiony projekt remontu, jakiś szkic, makieta? Dlaczego dziennikarze docierający do "najtajniejszych archiwów" policji i prokuratora nie mogą uzyskać dostępu do planów cyrkusza, planów dotyczących wszystkich mieszkańców miasta!. Co takiego skrywa Cyrkusz, czego się boi, dlaczego? Pieniądze to nie wszystko. Kiedy będą oznakowane drzewa do wycinki??? My chcemy wiedzieć które i dlaczego! Co będzie z drewnem z tych drzew? Kto je zabierze? Za ile? a może miasto po prostu je sprzeda? Czy to są sprawy tajne? Jeśli tak to qrva DLACZEGO??? Może jednak ktoś do tego dotrze.
Obserwuj wątek
    • efad4d Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? 21.02.12, 12:51
      dalaczam sie do zapytania bosmana. Cos tu smierdzi .CK ktore zaplanowalo imprezy w muszli na cale lato dowiaduje sie o tym z prasy. To samo mieszkancy . Zawsze przy jakis inwestycjach sa jakies wczesniejsze zapowiedzi, plany w prasie, tym razem cicho glucho az do samego konca. Do tego zrywanie wierzchniej warstwy kilkunastocentymetrowaej gleby w istniejacym parku, czy to nie zaszkodzi roslinom? O co tu kaman?
      • Gość: Antoni Kłopotek Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: *.opera-mini.net 21.02.12, 15:51
        ziemię się zerwie,podsypie piachu,na to betonik,na betonik sztuczna murawka...i ileż będzie można zaoszczędzić na pieleniu chwastów.A tak serio-faktycznie coś ŚMIERDZI w związku z tą"renowacją".
        • dociek Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? 21.02.12, 16:37
          A ja konkretnie chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat tej części parku, która znajduje się na zbiegu ulic Jana Długosza i Stanisława Leszczyńskiego. Mam wielkie obawy, czy nabywcy nieszczęsnego Kina Kosmos nie "obiecano" większego terenu pod budowę apartamentowca kosztem "Saskiego". Nie widzę nowoczesnego gmachu na zapleczu tych starych kamienic przy Długosza, a sąsiedztwo akurat "remontowanego" parku też może być niezła pokusą dla inwestora.
      • qqbek Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? 21.02.12, 16:27
        Dołączam.
        Dodatkowo pytanie - czy 80.000 metrów kwadratowych "zielonych płuc" w ścisłym centrum miasta musi koniecznie być wyłączone z użytkowania w całości i aż na półtora roku?
        Czy nie dało się remontu podzielić na części?
        No i czy dotrze ktoś w końcu do dokumentacji projektowej (tu ponawiam pytanie Bosmana)?
        To nie prywatny folwark cyrkusza, tylko przestrzeń publiczna w centrum miasta przecież.
        Park w całej swojej historii zamykany był przed mieszkańcami tylko raz (jeżeli nie liczyć zamykania go na noc) - zamknął go Gubernator Dystryktu Lublin Ernst Zoerner w roku 1940. Teraz cyrkusz postanowił szczytną tradycję kontynuować.
        • Gość: andrzej.filipowicz Związana z "ochroną ważnego interesu" IP: 89.167.0.* 21.02.12, 16:36
          qqbek napisał:
          > Dołączam.
          > Dodatkowo pytanie - czy 80.000 metrów kwadratowych "zielonych płuc" w ścisłym c
          > entrum miasta musi koniecznie być wyłączone z użytkowania w całości i aż na pół
          > tora roku?
          > Czy nie dało się remontu podzielić na części?
          > No i czy dotrze ktoś w końcu do dokumentacji projektowej (tu ponawiam pytanie B
          > osmana)?
          > To nie prywatny folwark cyrkusza, tylko przestrzeń publiczna w centrum miasta p
          > rzecież.
          > Park w całej swojej historii zamykany był przed mieszkańcami tylko raz (jeżeli
          > nie liczyć zamykania go na noc) - zamknął go Gubernator Dystryktu Lublin Ernst
          > Zoerner w roku 1940. Teraz cyrkusz postanowił szczytną tradycję kontynuować.

Wieść niesie, że zakres prac objęty jest znowelizowaną ustawą o dostępie do informacji publicznej, a raczej wynikającej z tej noweli możliwością odmowy dostępu do informacji publicznej ze względu na "ochronę ważnego interesu gospodarczego państwa"...
          • dociek Re: Związana z "ochroną ważnego interesu" 21.02.12, 16:40
            Czy to może oznaczać, że zainstalują tam baterię rakiet "Patriot"?
            • Gość: bosman skoro taka tajemnica to bardziej prawdopodobne... IP: *.lublin.mm.pl 21.02.12, 18:59
              że rosyjskie rakiety Buława najnowszej generacji.
              • Gość: andrzej.filipowicz Nadchodzi odtajnienie IP: 89.167.0.* 21.02.12, 22:32
                Gość portalu: bosman napisał(a):
                > że rosyjskie rakiety Buława najnow
                > szej generacji.

Widzisz, ja to mam tak, że w znacznej części posiadanych przeze mnie informacji obowiązuje mnie tajemnica wobec informatorów zwana tajemnicą dziennikarską. Na upublicznienie części informacji nie mam w ogóle zgody, więc tyle ile mogę na teraz, to fakt, że "Bulawa" przy lubelskich sprawach jest niczym bańka mydlana przy balonie urzędu marszałkowskiego zakupionego za 240 tysięcy złotych.

Wkrótce wypłyną takie fakty, że Starachowice ze swoimi cieniutkimi sprawami w zazdrości i zawstydzeniu się zarumienią.

Wiosna idzie "bosmanie". idzie wiosna!
    • Gość: bleee... Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 09:35
      ...a moda na wycinkę nasila się... tną w Białej Podlaskiej i Radzyniu Podlaskim... oczywiście "drzewa w złym stanie zdrowotnym"... pod pozorem renowacji, której głównym celem jest budowa "małej architektury" i nasadzenia w postaci "komputerowej" zieleni... będzie pięknie "od brzega do brzega" w całym województwie... lubelskie liderem... bleee...
      • Gość: bleee... Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 19:16
        ...no i tutaj też tną... bleee...

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120222/LECZNA/724207902
      • Gość: bleee... Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 21:57
        ...kolejne kosmetyczne cięcia... bleee...

www.kurierlubelski.pl/artykul/514433,wycinaja-drzewa-w-parku-ludowym,id,t.html
        • Gość: bleee... Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 19:42
          ...zaraza się rozszerza, niestety... bleee...

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/section?Category=WIADOMOSCI
          • Gość: bleee... Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 19:44
            ...poprawka... bleee...

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120223/CHELM/18791225
    • Gość: przy Saskim Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: *.up.lublin.pl 22.02.12, 09:56
      A może po prostu konkretnych planów nie ma, całość zamknięta (skandal!)-wewnątrz nic się nie dzieje, oby ta kpina nie zamieniła się w horror.
    • Gość: Baxter56 Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: *.paradowski.pl 22.02.12, 17:42
      Dowiedziałem się z wiarygodnych źródeł, że w Ogrodzie Saskim będzie zbudowany hipermarket.
      • Gość: bleee... Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 19:06
        ...a ty będziesz tam szefem... bleee...
        • Gość: henryk [...] IP: *.ostnet.pl 23.02.12, 19:49
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: bleee... [...] IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 20:02
            • Gość: henryk [...] IP: *.ostnet.pl 23.02.12, 20:58
              • Gość: bleee... [...] IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 21:02
              • Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 23.02.12, 21:05
                • empi Re: heniuś... 23.02.12, 21:07
                  bosmanie 3896 poważne ostrzeżenie :). Powstrzymaj się od inwektyw. Nie uchodzi w tym wieku.
                  pzdr.
                  • Gość: bosman empiczku, nie znam heniusia... IP: *.lublin.mm.pl 23.02.12, 21:18
                    a on się przypierd(.........)a. Złego słowa mu nie napisałem przedtem, wiec o co ci chodzi? W całym wątku wyłuszczam swoje racje na temat Sasa a ten bubel mnie zaczepia. Niech napisze w czym nie mam racji ale jak człowiek. Kpw?
                    • empi Re: empiczku, nie znam heniusia... 23.02.12, 21:28
                      jeśli nie znasz to dlaczego tak się "spoufalasz" ?. Poważnie, powstrzymaj się. Mimo ogromu sympatii do Ciebie, w trosce o opinię odnośnie naszych wzajemnych relacji, będę dalej intensywnie Cię wycinał.
                      Hawk!.
                      pzdr.
                      • Gość: bosman Twoja wola panie... IP: *.lublin.mm.pl 23.02.12, 21:44
                        moderatorze. Zawsze jeśli ktoś mi nadepnie na palec gdy nie go zaczepiam a tym bardziej gdy nie znam, będę walił na odlew. Co innego jeśli chodzi o starych "znajomych" :-D
                  • Gość: bleee... Re: heniuś... IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.12, 16:11
                    ...tylko tyle wykasowałeś?... skromnie... bleee...
                • Gość: bleee... Re: heniuś... IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 21:17
                  ...zmień np.: zamiast kaprawe - zaropiałe... wszy - insekty albo owady krew pijące... głąb - np. kaczan albo podstawa kapusty... mocz - uryna... bubel - np. brak... :-))... bleee...
                  • Gość: bosman wtedy nie zrozumie :-) IP: *.lublin.mm.pl 23.02.12, 21:23
                    • Gość: bleee... Re: wtedy nie zrozumie :-) IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 21:26
                      ...ale chociaż poćwiczy... bleee...
                      • Gość: bosman szkoda czasu i atłasu... IP: *.lublin.mm.pl 23.02.12, 21:39
                        jak mawiali nasi przodkowie.
                        Coś mi się zdaje, ze empi tez broni Sasa. Dał mi tylko ostrzeżenie a mógł ciachnąć :-) Ma lepszy dzień "cy cóś"?
                        • Gość: bleee... Re: szkoda czasu i atłasu... IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 22:32
                          ...nawet małpa się uczy... bleee...
    • Gość: tracz Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? IP: 176.31.202.* 24.02.12, 15:49
      Radziłbym się streszczać szanownemu państwu z tymi przetargami, bo za chwilę zacznie sie okres lęgowy gawronów, a ścinanie drzew z pisklętami w gniazdach jest sprzeczne z prawem.
      • zubelz Re: Remont Saskiego Ogrodu - co to za talemnica?? 24.02.12, 17:29
        Gość portalu: tracz napisał(a):

> Radziłbym się streszczać szanownemu państwu z tymi przetargami, bo za chwilę za
        > cznie sie okres lęgowy gawronów, a ścinanie drzew z pisklętami w gniazdach jest
        > sprzeczne z prawem.
        Jest profesjonalna ochrona "placu budowy". Nikt i nic nie wejdzie ani nie wleci. Za gniazda odpowiedzą ciecie. hahaha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka