Dodaj do ulubionych

Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 09:27
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 09:29
      Wstawać misiaczki!!!!!!!!!!
      Sezon zimowy definitywnie(?) się skończył;-)))))))))))
      • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.03.02, 10:45
        Gość portalu: Kaska napisał(a):

> Wstawać misiaczki!!!!!!!!!!
        > Sezon zimowy definitywnie(?) się skończył;-)))))))))))

Dobrze, że postawiłaś ten znak zapytania bo jak jeszcze wróci???;)))
        Ale żeby paliło się, waliło to żadnego nakrycia głowy!!!!! Najwyżej mam
        kaptur!!!!!:)))))
    • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.0.* 11.03.02, 10:44

No i znowu nie mogłam wysłać, choroba!!!!!:(((
    • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.03.02, 10:45

No i znowu nie mogłam wysłać, choroba!!!!!:(((
      • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 11:34
        Żadnego nakrycia głowy, żadnych kożuchów i futer!!!!!!!!!!
    • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 11:46
      Puławy szaleją z postami na wiosnę;-))))))
      A tu?
      Sama mam pisać?
      • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.03.02, 12:33

> Puławy szaleją z postami na wiosnę;-))))))
        > A tu?
        > Sama mam pisać?

Puławy????? Zaraz zobaczę!!! Znowu nas prześcignęli??????
        A widziałam, że byłaś w sobotę??? Pracowałaś?????
        • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.03.02, 12:44
          lucy_z napisał(a):

Puławy????? Zaraz zobaczę!!! Znowu nas prześcignęli??????
          > A widziałam, że byłaś w sobotę??? Pracowałaś?????

No nie!!!!! Chociaż wyrównam;))))) "Nie będzie hm........ pluł nam w twarz" :)))
          • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 13:32
            W sobotę?
            Dorwałam sie u rodzinki do netu, to trochę pobuszowałam;-))))))))))))
            • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 09:33
              Puławy myslę podchodza do tematu tak samo jak my;)
              Co, Świdnik nas znowu przegonił????? Do postów!!!!!!!!

Ale wiosna faktycznie...
            • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 09:34
              Spóxniłam sie dziś do pracy i szłam sobie ciepłym osłonecznionym chodnikiem...
              Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ...
              Było mi wszystko jedno... Ile się spóźnię....
              • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 12.03.02, 10:13
                ronja napisał(a):

> Spóxniłam sie dziś do pracy i szłam sobie ciepłym osłonecznionym chodnikiem...
                > Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ...
                > Było mi wszystko jedno... Ile się spóźnię....

A ja znowu dzisiaj złapałam bakcyla lenia;-)))))))))))))))))
                • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 11:46
                  Ale jak to fajnie taki leń, gdy słonce świeci, co nie?:)
                  • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 12:02
                    ronja napisał(a):

> Ale jak to fajnie taki leń, gdy słonce świeci, co nie?:)

Cześć robaczki w ten wiosenny dzień:)))))) Choroba, nie mam czasu:(((
                    Zaraz wybywam;)
                    • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 12.03.02, 12:08
                      No to Ci Lucy zazdrościmy;-)))))))))))))))))))))))))
                      • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 12:41
                        Też byśmy chciały wybyć...:)
                        • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 12.03.02, 13:57
                          ronja napisał(a):

> Też byśmy chciały wybyć...:)
                          Oj bardzo byśmy chciały....
                          Na rowerek, na przechadzkę po lesie....
                          A tu wiosnę przez okno musimy oglądać:-((((((
                          • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 14:36
                            Cholera, że tez takie są koleje rzeczy...
                            Jak jestem młoda i chcę szaleć to musze pracować...
                            • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 20:14
                              ronja napisał(a):

> Cholera, że tez takie są koleje rzeczy...
                              > Jak jestem młoda i chcę szaleć to musze pracować...

Ale się zganiałam......... Ledwo doszłam do domu. Nie wiem czy to buty, czy to
                              nogi do..... niczego:(((((( Poszłam płacić, oczywiści zamknięte już, choroba:(
                              Poszłam do banku wpłacać to pani kasjerka akurat teraz liczy pieniądze, nie, inna
                              nie może tego zrobić:((( Proszę przyjść później:(((( Wrrrrr... Idę na lody:)))))
                              W cukierence, wiecie której jem lody i mam wyrzuty sumienia;)))))) Wiecie
                              dlaczego??? Wracam do banku, płacę no i przeliczyłam się z czasem a raczej
                              zostało go za dużo. bo jestem umówiona więc ganiam dalej...... Na koniec siadam
                              przy fontannie, której nie ma i coś czytam a czas się dłuży. No pomału, pomału
                              idę...... jest!!! Znowu idziemy, teraz razem w te same miejsca ale w innym
                              celu..... Ech.......
                              Ale mnie nogi bolą:(((((((
                              • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 13.03.02, 09:52
                                ja też wczoraj połaziłam po pracy. Bez łażenia życ ni emogę. Moja stała trasa
                                to Marszałkowska od Lazienkowskiej po plac Bankowy i na Stare Misato...
                                • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 13.03.02, 12:06
                                  Gość portalu: Ronja napisał(a):

> ja też wczoraj połaziłam po pracy. Bez łażenia życ ni emogę. Moja stała trasa
                                  > to Marszałkowska od Lazienkowskiej po plac Bankowy i na Stare Misato...

I dę zaraz latać po .........oknach:((((((((
                                  • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 13.03.02, 12:45
                                    Ocho, kto wie, moze w ten weeknd tez mnie to czeka...
                                    • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 13.03.02, 19:26
                                      ronja napisał(a):

> Ocho, kto wie, moze w ten weeknd tez mnie to czeka...

Ja skakałam a kot był uwiązany do klamki, w swoich szelkach. A później uwiązałam
                                      go do prętu balkonowego. Wcale się nie boi i wychyla się na dół......
                                      Dużo dzisiaj nie zrobiłam;(((((((
                                      • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 14.03.02, 07:46
                                        Wychyla się ale nie skoczy. a jak skoczy to tak żeby sobie przypadkiem krzywdy
                                        nie zrobić... Chyba... Mój też sie wychylał, a nigdy nie skoczył poza tym
                                        jednym motylem...
                                        • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 14.03.02, 13:41
                                          ronja napisał(a):

> Wychyla się ale nie skoczy. a jak skoczy to tak żeby sobie przypadkiem krzywdy
                                          >
                                          > nie zrobić... Chyba... Mój też sie wychylał, a nigdy nie skoczył poza tym
                                          > jednym motylem...

Ronju:) Dzisiaj jest przepiękny dzień. Zapowiadają jednak śniegi:((((( Nie wiem
                                          czy mama będzie miała z Ciebie pociechę w sobotę /chodzi o okna/ jak będzie
                                          padać.Chyba, że się zaprzesz!!!;) A może nie będzie tak źle??????
                                          • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 18.03.02, 20:27
                                            P o t w i e r d z a m!!!!!!!!!!!! Wiosna:))
                                            • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 19.03.02, 10:41
                                              Dziś inauguracja sezonu krótkich spódnic - nie splamiłam sie włożeniem krótkiej
                                              spódnicy od listopada...
                                              a od dziś znów zaczynam...
                                              Bo tak cieplutko w nóżki...:))))))))))
                                              • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.02, 10:45

> Dziś inauguracja sezonu krótkich spódnic - nie splamiłam sie włożeniem krótkiej
                                                >
                                                > spódnicy od listopada...
                                                > a od dziś znów zaczynam...
                                                > Bo tak cieplutko w nóżki...:))))))))))

Ronju!!!!! Niedziela była taka dość zimna a od poniedziałku ślicznie i ciepło.
                                                To taka jakaś złośliwość, prawda?????
                                                • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.0.* 26.03.02, 10:28
                                                  Jest piekny słoneczny dzień!!! Ale czy jest ciepło?????
                                                  Dostałam taką piękną karteczkę i zrobilo mi się ciepło od razu:)))))))
                                                  Dziękuję Ronju!!!!! :)))))
                                                  • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 26.03.02, 13:41
                                                    U nas też słonecznie...
                                                    Ale zimne rześkie powietrze trzyma...
                                                    Ale opuści nas niedługo, na pewno...:))))))
                                                  • Gość: Ronja Lucy!!! Ja się juz świąt nie mogę doczekać!!! IP: 212.244.252.* 26.03.02, 13:42
                                                    Piątku!
                                                    I przyjazdu do Swidnika!
                                                    Zwłaszcza że w ostatni weekend nie byłam tam!
                                                  • lucy_z Re: Lucy!!! Ja się juz świąt nie mogę doczekać!!! 26.03.02, 13:54

> Piątku!
                                                    > I przyjazdu do Swidnika!
                                                    > Zwłaszcza że w ostatni weekend nie byłam tam!

A ja dzisiaj umyłam ostatnie okno. Pozostałe umyłam jak było ciepło a to
                                                    zostawiłam bo jest paskudne do mycia, ale dzisiaj to zrobiłam. Tyle mam różnej
                                                    roboty ale weny brak:(((((
                                                    :))))
                                                  • ronja Re: Lucy!!! Ja się juz świąt nie mogę doczekać!!! 27.03.02, 09:13
                                                    Powiedz mi lepiej, jak z pogoda w Swidniku.
                                                    Bo u nas miało być 9 stopni, a jest 2...;(((((((((((
                                                    I nie ma słońca!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: Kaska Re: Wiosna? IP: *.devs.futuro.pl 27.03.02, 11:54
                                                    ronja napisał(a):

> Powiedz mi lepiej, jak z pogoda w Swidniku.
                                                    > Bo u nas miało być 9 stopni, a jest 2...;(((((((((((
                                                    > I nie ma słońca!!!!!!!!!!!

Pogoda kratkowana;-)
                                                    Dzisiaj zimno.......
                                                  • Gość: Ronja Re: Wiosna? IP: 212.244.252.* 27.03.02, 12:05
                                                    A u ans właśnie słońce wyszło!!!!!!!
                                                  • lucy_z Re: Wiosna? 28.03.02, 10:40

> A u ans właśnie słońce wyszło!!!!!!!

Wreszcie, teraz, dopiero pokazało się słoneczko, mój napęd do pracy!!!!!!
                                                    Pozdrawiam słonecznie!!!!! :)))))
                                                  • ronja Re: Wiosna? 29.03.02, 11:24
                                                    Kolejny słoneczny dzień...
                                                    Jest pięknie...
                                                    I babkami piaskowymi oraz mazurkami oraz barszczem białym oraz wiejską
                                                    kiełbaską...:)
                                                  • ronja Re: Wiosna? 29.03.02, 11:25
                                                    ...pachnie.

-miało być.
                                                  • Gość: lucy_z Re: Wiosna? IP: 192.168.0.* 29.03.02, 13:31
                                                    ronja napisał(a):

> ...pachnie.
                                                    >
                                                    > -miało być.

U mnie babka już jest!!!!!! I jaj 60 kupiłam, ale już trochę się zużyło;)))
                                                    I różne rzeczy się pichcą :)))))
                                                  • Gość: kd Re: Wiosna? IP: *.proxy.aol.com 29.03.02, 16:21
                                                    Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> ronja napisał(a):
                                                    >
                                                    > > ...pachnie.
                                                    > >
                                                    > > -miało być.
                                                    >
                                                    > U mnie babka już jest!!!!!! I jaj 60 kupiłam, ale już trochę się zużyło;)))
                                                    > I różne rzeczy się pichcą :)))))

Juz nie wytrzymuje od tych zapachow.........:)))Ide cos zjesc!!!!!
                                                  • lucy_z Re: Wiosna? 03.04.02, 13:10
                                                    Dzisiaj wiosna mrozem powiała. Słońce świeci ale jest bardzo zimno. A w
                                                    niedzielę widziałam na cmentarzu, na grobach, tam gdzie stały świeże kwiaty,
                                                    uwijały się już przy nich pszczółki. Nie mogłam uwierzyć!!!!!:)))))
                                                  • Gość: Kaska Re: Wiosna? IP: *.devs.futuro.pl 04.04.02, 07:56
                                                    A ja powoli zaczynam wątpić w tę wiosnę..... Mróz dzisiaj straszliwy, do pracy
                                                    musiałam przyjść w rękawiczkach.......
                                                  • freon Re: Wiosna? 04.04.02, 10:11
                                                    A co tu się dzieje? Przenosicie forum do Swidnika, czy co? To ja Was szukam po
                                                    Lublinie, a tu wszystkie baby zaszyły się w Swidniku. Co to ma znaczyć?
                                                    Wracamy! Tam potrzeba więcej ciepła. Nie dawajcie się krzykaczom, przecież to
                                                    Wasze forum:o)))
                                                  • Gość: Kaska Re: Wiosna? IP: *.devs.futuro.pl 04.04.02, 10:29
                                                    freon napisał(a):

> A co tu się dzieje? Przenosicie forum do Swidnika, czy co? To ja Was szukam po
                                                    > Lublinie, a tu wszystkie baby zaszyły się w Swidniku. Co to ma znaczyć?
                                                    > Wracamy! Tam potrzeba więcej ciepła. Nie dawajcie się krzykaczom, przecież to
                                                    > Wasze forum:o)))

Tu Freon milutko;-))))
                                                    Nie ma julii i dryfulca;-)
                                                    Może faktycznie przeniesiemy?
                                                  • lucy_z Re: Wiosna? 04.04.02, 12:12

> Tu Freon milutko;-))))
                                                    > Nie ma julii i dryfulca;-)
                                                    > Może faktycznie przeniesiemy?

Witajcie:)))))) Nawet Freon do nas przyszła, jak miło:))))))
                                                    W Lublinie nie ma ostatnio zęba. Ząb nas opuścił;))) A tu milutko tylko czasami
                                                    muszę gadać sama z sobą;)))
                                                  • ronja Re: Wiosna? 05.04.02, 13:49
                                                    Na szczęście można być na kilku forach jednocześnie:)))
                                                    A oazy spokoju każdy potrzebuje ,nawet największy wariat (no, Ronja, ale sobie
                                                    pochlebiłaś:)
    • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 10.04.02, 08:48
      Wiecie co, mam w nosie taką wiosnę... Jakaś taka mało zdecydowana......
      • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.02, 09:45

> Wiecie co, mam w nosie taką wiosnę... Jakaś taka mało zdecydowana......

Kasiu:) Trochę słońca jest. Poczekajmy na maj:)))
        • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:50
          Wiecie co......
          ......... chyba......
          ....... ta wiosna......
        • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:51
          .........podziałała......
        • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:51
          .......... na wszystkich.....
        • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:52
          ..........całkowicie......
        • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:52
          ..........usypiająco......
          • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.02, 15:29
            Robię co mogę, ale nie będe przecież wciąż sama do siebie pisac...;)
            • Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 15:38
              Wiem!
              Nikt w Świdniku nie ma dostępu do internetu......
              Albo gorzej..........
              Wszystkim popsuły się modemy i kable im zamokły......
              Albo jeszcze gorzej......
              Pokradli im komputery.......
              • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.02, 20:56

> Wiem!
                > Nikt w Świdniku nie ma dostępu do internetu......
                > Albo gorzej..........
                > Wszystkim popsuły się modemy i kable im zamokły......
                > Albo jeszcze gorzej......
                > Pokradli im komputery.......

Mają, mają tylko nie znają tego forum;)))))
                Ronju, ja też często ze sobą rozmawiam tzn sama do siebie piszę;)))))
                • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.02, 08:55
                  Bo tu ciężko trafić...
                  Ja musiałam takich jednych co się odezwali tu jednorazowo specjalnie
                  instruować..;)
                  • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.02, 12:28
                    ronja napisał(a):

> Bo tu ciężko trafić...
                    > Ja musiałam takich jednych co się odezwali tu jednorazowo specjalnie
                    > instruować..;)

Ronju??????? Przyjeżdżasz na ten weekend????????

Może w końcu będzie ładnie!!!!! :)))))
                    • usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 15.04.02, 10:01
                      Wiecie co? Chyba w końcu wiosna przyszła na stałe..... Drzewa i trawniki się
                      zielenią, kasztanowce napęczniały, matury niedługo.......
                      O, pomysł na nowy wątek......
                      • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.02, 09:26
                        Kasia, jest przepieknie, codziennie rano staję w oknie i nie mogę się
                        nadziwić...
                        • usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.02, 09:38
                          Jest zawaliście!!!!! Uwielbiam tę porę roku!!!!!!!!!
                          Mogłoby tak być przez cały czas.....
                          • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.02, 10:45
                            E, trochę cieplej powinno być cały czas - żeby można było rozebranym na rowerku
                            i konno jeździć!
                            • Gość: thorrgal Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.21.* 17.04.02, 19:56
                              ronja
                              ja też chcę konno pojeździć !
                              • Gość: Ronja Thorrgalu przez dwa r czy Ty jesteś ten Thorgal?:) IP: 212.244.252.* 18.04.02, 07:45
                                No to w niedzielę po hulankach!
                                Co Ty na to?
                              • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 18.04.02, 13:43
                                Ale jest świetnie na dworze!!!!!!!!!!! Nie chce się wracać do domu:(((((
                                Kwitną na biało drzewka!!!!! Nie wiecie jak się one nazywają????? Mają
                                intensywny zapach!!!
                                • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.02, 08:19
                                  Teraz dużo kwietnie... Jabłonie, śliwki, mirabelki...
                                  • usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.02, 08:37
                                    ronja napisał(a):

> Teraz dużo kwietnie... Jabłonie, śliwki, mirabelki...

bo mamy, jak by nie było "kwietnie";-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                    • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.02, 10:20
                                      usmiechnietakaska napisał(a):

> bo mamy, jak by nie było "kwietnie";-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Taka piękna wiosna a ja mam chorobę w domu:(((((( I słyszę, że grypa czy jakieś
                                      inne licho grasuje!!!
                                      • usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.02, 13:51
                                        Teraz lucy modne zamykanie, to może tę chorobe to ty zamknij;-)))
                                        Nie martw się, wszystko bedzie dobrze;-)
                                        • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 23.04.02, 14:29
                                          Ale to tylko parę dni, prawda?
                                          Tak bywa z chorobami na ogół, choć nie ze wszystkimi...:(
                                          • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 23.04.02, 14:37

> Ale to tylko parę dni, prawda?
                                            > Tak bywa z chorobami na ogół, choć nie ze wszystkimi...:(

Tę "cholerę", tzn chorobę wiozę drugi raz do lekarza. Niech ten/ta/ sobie ją
                                            zabiera!!!!! Kaszle to jak "cholera" ;(((((
                                            Postawiłam bańki, smarowałam, dałam jej antybiotyk i tak jej się spodobało, no
                                            tej chorobie,że dalej siedzi, paskuda:(((((
                                            A skubana, jak w nocy dusi:(((
                                            • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 23.04.02, 15:32
                                              A lekarz co poradził oprócz baniek?;)
                                              • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 23.04.02, 19:21

> A lekarz co poradził oprócz baniek?;)

Oprócz baniek był jeszcze antybiotyk. Okazuje się, że jest lepiej i że trzy
                                                tabletki brane przez trzy dni działają przez dziesięć dni!!! Ma być lepiej to
                                                będzie lepiej;)))))
                                                • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 24.04.02, 08:18
                                                  A po dziesięciu dniach nawrót?
                                                  Super terapia, pogratulować lekarzowi!:)))
                                                  • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 24.04.02, 12:03
                                                    ronja napisał(a):

> A po dziesięciu dniach nawrót?
                                                    > Super terapia, pogratulować lekarzowi!:)))

Ronju:) To rzeczywiście taki lek, z grupy "nowszej generacji" który bierze się
                                                    trzy dni po tabletce i działa przez dziesięć dni. Hmmm trochę kosztuje!!!;)
                                                    Kaszel dalej trwa.....niestety:((((((

Pozdrawiam Ciebie i Kasię bo zostałyście jak samotne białe żaglowce. Ja nie
                                                    wchodzę tam bo też się obraziłam, o!!!;)))
                                                  • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 24.04.02, 14:07
                                                    A na kogo się obraziłaś, hm?:)))))
                                                  • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 24.04.02, 15:13
                                                    ronja napisał(a):

> A na kogo się obraziłaś, hm?:)))))

Ronju:) To było takie troszkę żartowanie ale nie do końca:(
                                                    Nie mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie. W każdym razie będę tu zaglądać i z
                                                    Wami, Tobą i Kasią zamienię czasami parę słów:)))
                                                  • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 25.04.02, 07:34
                                                    Ja tą odpowiedzią też zażartowałam.
                                                    Cóż ludzie mają wybór i postępują jak chcą...
                                                    Szkoda tylko że w całej tej zabawie którą prowadzimy najpoważniej traktujemy
                                                    siebie, innych natomiast nie...

Lucy, Ty tu bądź, a nie zaglądaj!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 25.04.02, 09:33
                                                    ronja napisał(a):

> Lucy, Ty tu bądź, a nie zaglądaj!!!!!!!!!!

Ronju:)) Będę, będę!!!
                                                    Mam choroba kłopot:(((( Chyba dzisiaj znowu będę jechać do lekarza!!!
                                                  • usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 26.04.02, 09:01
                                                    Dziewczyny, co jest?
                                                    Ja już mam dość tych ciągle obrazonych.... Wsciec się można.....
                                                    Najpierw jedna odjeżdża poziągiem, druga miała wygłosić mową pożegnalną i
                                                    oczywiście nie wygłosiła i poszła w sina dal, trzecia się obraziła, a teraz
                                                    ta......
                                                  • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 26.04.02, 10:42
                                                    Ja też do obrażani amam taki stosunek: nie obrażam się w ogóle, bo uważam że
                                                    życie jest na to za krótkie - z każdym się można dogadać, a jak nie to olać, a
                                                    obrażającym sie po prostu się dziwię...

Hasło dnia: Zdystansujmy się do tego!;)

Lucy, jak tam zdrówko?
    • usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 02.05.02, 15:04
      Ronja! Przyjeżdżasz?
      • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 02.05.02, 22:49
        usmiechnietakaska napisał(a):

> Ronja! Przyjeżdżasz?

Ronja pewnie dawno juz tu galopuje po lasach, łąkach itp, itd..
        • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 07:58
          Ach, ach, najpierw człowiek tak długo czeka i tęskni za wolnym, potem nachapuje
          się go ile może z przerażeniem stweirdzając jak ten czas mija, a potem z
          powrotem do pracy...

Najśmieszniejsze było to, gdy zjechałam na sobotę z wielkim plecakiem do domu -
          całą tę sobotę lało i zastanawiałąm się czy cały ten mój urlop będzie taki...
          Ale pogoda w górach mnie milutko zaskoczyła:)))
          • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 09:29
            ronja napisał(a):

> Ach, ach, najpierw człowiek tak długo czeka i tęskni za wolnym, potem nachapuje
            >
            > się go ile może z przerażeniem stweirdzając jak ten czas mija, a potem z
            > powrotem do pracy...
            >
            > Najśmieszniejsze było to, gdy zjechałam na sobotę z wielkim plecakiem do domu -
            >
            > całą tę sobotę lało i zastanawiałąm się czy cały ten mój urlop będzie taki...
            > Ale pogoda w górach mnie milutko zaskoczyła:)))

Trafiłaś z pogodą super!!!!!!!
            • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 09:30
              No, nawet uszy i przedziałek na głowie sobie opaliłam:)))
            • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 09:31
              A w ogóle to bez, bez tak pieknie kwietnie - uwielbiam bez...
              Zawsze wiosną jak jeżdżę konno po lasach, to zrywam sobie po drogach bez i
              wpinam koniowi za sprzączki i paski - on pewnie uważa że wygląda jak idiota,
              ale mi się to strasznie podoba;))))
              • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 10:48
                ronja napisał(a):

> A w ogóle to bez, bez tak pieknie kwietnie - uwielbiam bez...
                > Zawsze wiosną jak jeżdżę konno po lasach, to zrywam sobie po drogach bez i
                > wpinam koniowi za sprzączki i paski - on pewnie uważa że wygląda jak idiota,
                > ale mi się to strasznie podoba;))))

Ja też uwielbiam zapach bzu. Niestety w domu długo nie chce stać. Kupiłam
                konwalie, och jak pachną. Uwielbiam wiosnę!!!!!!!:)))
                • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 10:52
                  No, szkoda że bez szybko pada...
                  Konwalie też są cudowne!
                  I też kojarzą mi się z przejażdżakami konnymi po lesie, gdy się trafiało na
                  całe kobierce konwalii...
                  • Gość: thorgal Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.21.* 08.05.02, 19:53
                    widzę, że ronjeczka się nundzi...
                    a podobno nie powinna...
                    :)
                    ronju
                    ja też żałuję bzuuuuu
                    • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 08.05.02, 21:16
                      Wiosna, wiosna już nareszcie, wiosna, wiosna na wsi w mieście.....
                      Ale to twórcze, ho, ho;))
                      • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 10.05.02, 12:38
                        I bzy przekwitły...
                        Przynajmniej te nieszczepione.
                        Choć - przekwitły w Wwie, w Lublinie, który jest z kwitnienim opóźniony,
                        pewnie jeszcze bzy w pełni:)))
                        • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 10.05.02, 21:14

> I bzy przekwitły...
                          > Przynajmniej te nieszczepione.
                          > Choć - przekwitły w Wwie, w Lublinie, który jest z kwitnienim opóźniony,
                          > pewnie jeszcze bzy w pełni:)))

Dzisiaj jechałam autobusem z Lublina to po drodze widziałam mnóstwo bzów
                          kwitnących. Ach, jak ja lubię wiosnę:)))
                          • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 13.05.02, 10:32

>
                            > Dzisiaj jechałam autobusem z Lublina to po drodze widziałam mnóstwo bzów
                            > kwitnących. Ach, jak ja lubię wiosnę:)))

A wczoraj jechałam nad jeziora nasze. Po co nam zagranica kiedy tu jest tak
                            pięknie......
                            • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 14.05.02, 08:14
                              Wczoraj lało!!! Ach jak lało!!! Wszystko pragnęło dżdżu ;) Moje kwiatki na
                              balkonie były hmmm mniej spragnione i wyglądają teraz jak zmokłe kury ;)
                              • Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 17.05.02, 14:01

> Wczoraj lało!!! Ach jak lało!!! Wszystko pragnęło dżdżu ;) Moje kwiatki na
                                > balkonie były hmmm mniej spragnione i wyglądają teraz jak zmokłe kury ;)

przed chwilą była lekka burza! Pogrzmiało, pokropiło i poszło dalej.......
                                • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 17.05.02, 15:54
                                  A w Warszawie słońce, cumulonimbusy i od czasu do czasu pogrzmi...
                                  • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.02, 10:09

> A w Warszawie słońce, cumulonimbusy i od czasu do czasu pogrzmi...

W domu zimno, na dworze piekne słońce:)))
                                    • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 21.05.02, 10:20
                                      Czyste niebo:)))
                                      Trzymaj kciuki za sobotę, co by nie padało i było nie za gorąco - jadę w ślubie
                                      konnym mojej przyjaciółki.
                                      W sekrecie zdradze - ok. 15.30 będziemy przejeżdżac Krakowskim przedmieściem,
                                      Narutowicza...
                                      • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.02, 10:36

> Czyste niebo:)))
                                        > Trzymaj kciuki za sobotę, co by nie padało i było nie za gorąco - jadę w ślubie
                                        >
                                        > konnym mojej przyjaciółki.
                                        > W sekrecie zdradze - ok. 15.30 będziemy przejeżdżac Krakowskim przedmieściem,
                                        > Narutowicza...

W Lublinie ślub??? O rety!!!!! Może tv pokaże, bo to niecodzienne widowisko!!!
                                        A ślub w kościele???
                                        • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 21.05.02, 10:38
                                          Panna młoda zakazała powiadamiać massmedia, choć chciałam - przejazd na
                                          kilkanaście koni+ bryczka! Ślub 0 16 w kosciele powizytkowskim na Pl. Wolności!
                                          • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.02, 10:54

> Panna młoda zakazała powiadamiać massmedia, choć chciałam - przejazd na
                                            > kilkanaście koni+ bryczka! Ślub 0 16 w kosciele powizytkowskim na Pl. Wolności!

Szkoda, miała by pamiątkę, którą by nagrała i pokazywała dzieciom:)))
                                            • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 21.05.02, 11:17
                                              Ja uważam że ma rację - obydwie wolimy zdjęcia!:)
                                              • lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.02, 11:35

> Ja uważam że ma rację - obydwie wolimy zdjęcia!:)

Wiesz Ronju! Najpierw są takie nasze decyzje, tak uważamy a później po latach
                                                żałujemy tego. Piszę tu o sobie i o róźnych sytuacjach, w których bym inaczej
                                                postąpiła ;)
                                                Popatrz, jak się fajno ogląda różne stare filmy przedwojenne, rodzinne jak
                                                pokazują w tv, jakieś rody itd. To jest pamiątka dla pokoleń. Zdjęcia oczywiście
                                                też. Ja mam kasetę z wesela bratanicy gdzie mam całą swoją rodzinę, już i brat,
                                                bratowa nie żyje, mama i parę innych osób. To jest dla mnie bezcenna pamiątka!
                                                • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 21.05.02, 12:14
                                                  A moje koleżanki uważają, że kasety od wesel swoich nie oglądały, a zdjęcia
                                                  wielokrotnie:)))
                                                  To zależy od wielu rzeczy.
                                                  • Gość: thorgal Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.18.* 21.05.02, 17:28
                                                    zgadzam się z tobą w całej rozciągłości
                                                    doszliśmy do porozumienia na całej linii
                                                    więc
                                                    .
                                                    .
                                                    jest super
                                                  • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.02, 14:21
                                                    to u nas rodzinne:)
                                                  • lucy_z Re:Burza !!!!!!! 27.05.02, 09:21
                                                    Ale wczoraj polało!!!!! Ronja, jak wracałaś???
                                                  • Gość: Ronja Re:Burza !!!!!!! IP: 212.244.252.* 27.05.02, 12:07
                                                    No właśnie wtedy:))) Koszmarnie lało!
                                                  • Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 27.05.02, 14:36

> No właśnie wtedy:))) Koszmarnie lało!

Zdążyłam jeszcze przed deszczem. Jest upalnie. W Lublinie nawet świeciło
                                                    słońce.Na Lipowej, przy MPK, na budynku pokazywało 29 stopni. Chyba zaraz popada
                                                    bo jest tak ponuro w tej chili:(((
                                                  • Gość: Ronja Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: 212.244.252.* 27.05.02, 16:21
                                                    A u nas się wypogodziło:)))
                                                    Fajnie, bo zaraz na koniki idę:)
                                                  • Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 27.05.02, 16:49

> A u nas się wypogodziło:)))
                                                    > Fajnie, bo zaraz na koniki idę:)

"konik, z drzewa koń na biegunach" ;)
                                                    Pokropiło i tyla :))
                                                  • Gość: Casey Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 21:19

> A u nas się wypogodziło:)))
                                                    > Fajnie, bo zaraz na koniki idę:)

Juz sa???........te polne......;))))))))
                                                  • Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 27.05.02, 21:30
                                                    Gość portalu: Casey napisał(a):

> > Juz sa???........te polne......;))))))))

Witaj Casey:) Jak to miło, że do Świdnika zawitałeś:) A czy kiedykolwiek tu
                                                    byłeś???
                                                    A koniki te polne to już są!!! Trawy teraz są takie bujne i zielone. A koniki
                                                    Ronji po tych trawach harcują razem z nią;)
                                                  • Gość: Casey Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.proxy.aol.com 28.05.02, 01:07

> Gość portalu: Casey napisał(a):
                                                    >
                                                    > > > Juz sa???........te polne......;))))))))
                                                    >
                                                    > Witaj Casey:) Jak to miło, że do Świdnika zawitałeś:) A czy kiedykolwiek tu
                                                    > byłeś???
                                                    > A koniki te polne to już są!!! Trawy teraz są takie bujne i zielone. A koniki
                                                    > Ronji po tych trawach harcują razem z nią;)

Taaak, przypadkiem, jako mlode pachole jak juz kiedys wspomialem;)))))))
                                                    Wiem ze dwuch mych wspolpracownikow w Swidniku dawniej mieszkalo, lecz nie mam z
                                                    nimi kontaktu.
                                                  • Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 28.05.02, 08:49

>
                                                    > Taaak, przypadkiem, jako mlode pachole jak juz kiedys wspomialem;)))))))
                                                    > Wiem ze dwuch mych wspolpracownikow w Swidniku dawniej mieszkalo, lecz nie mam
                                                    > z
                                                    > nimi kontaktu.

Oj, faktycznie wspominałeś!
                                                    A wracając do wiosny to w nocy potwornie lało!!!!!!!
                                                  • ronja Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... 28.05.02, 12:28
                                                    U nas też...
                                                    I teraz grzmi i pada...
                                                  • Gość: Casey Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.proxy.aol.com 28.05.02, 14:40
                                                    ronja napisał(a):

> U nas też...
                                                    > I teraz grzmi i pada...

Ciekawe, bo u mnie tez lalo cala noc;))))
                                                  • ronja Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... 28.05.02, 15:25
                                                    Bo to tak regionalnymi forumami idzie:)
                                                  • Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 28.05.02, 15:41
                                                    ronja napisał(a):

> Bo to tak regionalnymi forumami idzie:)

teraz, w tej chwileczce to się dzieje:((( Dawno tak nie lało!!!!!!
                                                    A zbierało się, zbierało.....Kwiaty na balkonie mam stłuczone jak jasny gwint;)
                                                    Cały dzień byłam zajęta:(((
                                                  • Gość: lucy_z Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... IP: *.com / 192.168.0.* 28.05.02, 15:57
                                                    Ale była zlewa, dawno czegoś takiego nie widzialam. Już powoli przestaje padać
                                                    tylko ciapie;)
                                                  • ronja Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... 29.05.02, 08:34
                                                    U nas jak się okazało też oberwanko:)
                                                  • Gość: lucy_z Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 08:54
                                                    ronja napisał(a):

> U nas jak się okazało też oberwanko:)

Widziałam w Telewizji!!! A jak się dostałaś do domu???
                                                    W Świdniku tak lało a w Lublinie podobno nie, to dziwne!!!
                                                  • ronja Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... 29.05.02, 10:12
                                                    Bez problemu:)))
                                                    I dopiero z panoramy dowiedziałam się, zę było oberwanie chmury...
                                                  • Gość: Casey Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... IP: *.proxy.aol.com 30.05.02, 00:01
                                                    ronja napisał(a):

> Bez problemu:)))
                                                    > I dopiero z panoramy dowiedziałam się, zę było oberwanie chmury...

I co teraz?..................chmury nie bedzie!!!!!!
                                                  • lucy_z Re: Czerwiec !!!!!!! 01.06.02, 13:28
                                                    Tak było ładnie ale cóż, nie zawsze może być tylko pięknie. Pogoda dzisiaj w
                                                    kratkę:(((
                                                  • lucy_z Re: Czerwiec !!!!!!! 04.06.02, 09:56
                                                    Ale zlewa!!! Miałam wyjść, hmmm muszę wyjść, co robić????? :(((
                                                  • lucy_z Re: Czerwiec !!!!!!! 05.06.02, 10:30
                                                    lucy_z napisał(a):

> Ale zlewa!!! Miałam wyjść, hmmm muszę wyjść, co robić????? :(((

To jeszcze nie była zlewa! O 15-tej to było dopiero!!!:( grad walił okropnie.
                                                    Okno mi wywaliło, tzn otworzyło w kuchni i to co było na parapecie, sruuuu
                                                    poleciało:(((((( Ale było!!:((((( Zbierałam szkło, siadłe mleko pomieszane z
                                                    czymś tam i ......Było, minęło;) A dzisiaj jest lato:))) Zaraz jadę, no gdzieś za
                                                    dwie godzinki do Lublina.....
                                                  • ronja Re: Czerwiec !!!!!!! 05.06.02, 14:38
                                                    Lucy, śmy się poumawiały na wątku spotkaniowym. Jesli masz ochotę się z nami
                                                    spotkać, to daj znać:)
                                                  • Gość: lucy_z Re: Ronja:) IP: *.com / 192.168.0.* 06.06.02, 10:12
                                                    ronja napisał(a):

> Lucy, śmy się poumawiały na wątku spotkaniowym. Jesli masz ochotę się z nami
                                                    > spotkać, to daj znać:)

Wiem, wiem, widziałam!!! Ja nie mogę Ronju, prawdopodobnie wyjadę, chociaż do
                                                    końca to nie jest pewne.....
                                                  • lucy_z Re: Leje, wieje i spać się chce......:( 07.06.02, 10:58
                                                    Ale pogoda:((((( Nieźle zapowiada się weekend:((
                                                  • lucy_z Re: Leje, wieje i spać się chce......:( 11.06.02, 13:35
                                                    lucy_z napisał(a):

> Ale pogoda:((((( Nieźle zapowiada się weekend:((

No i tak było jak krakałam:(((
                                                    Jednak maj od dobrych paru lat jest najładniejszy!!!
                                                    Dzisiaj cały czas się kręci, kręci deszcz. Spadnie czy nie spadnie???
                                                    Muszę wyjść!!!:(
                                                  • lucy_z Re: Leje, wieje i spać się chce......:( 12.06.02, 08:10
                                                    lucy_z napisał(a):

> Jednak maj od dobrych paru lat jest najładniejszy!!!
                                                    > Dzisiaj cały czas się kręci, kręci deszcz. Spadnie czy nie spadnie???
                                                    > Muszę wyjść!!!:(

Spadł i to wtedy lunęło jak wyszłam do miasta, choroba:((( Lało nieźle:(

A dzisiaj świeci słońce i może już tak zostanie???
                                                  • faciu Re: Leje, wieje i spać się chce......:( 12.06.02, 08:12
                                                    Najważniejsze żeby w weekend było słońce....
                                                  • Gość: Casey Re: Leje, wieje i spać się chce......:( IP: *.proxy.aol.com 13.06.02, 04:17
                                                    faciu napisał(a):

> Najważniejsze żeby w weekend było słońce....

Zapowiadaja ladna pogode i znosna temperature na najblizszy weekend....ale to tu
                                                    u nas......;))))))

A dzisiaj tez deszcz i pieruny wala...;)))))
                                                  • Gość: Ronja Re: Leje, wieje i spać się chce......:( IP: 212.244.252.* 13.06.02, 08:35
                                                    A u nas słońce i obłoczki:)
                                                  • Gość: lucy_z Re: Słoneczko :)) IP: *.com / 192.168.0.* 13.06.02, 08:52

> A u nas słońce i obłoczki:)

Tu też Ronju, juz drugi dzien !!! Żeby to tylko dotrwało do weekendu!!!
                                                  • Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 13.06.02, 14:52
                                                    A u nas się zachmurzyło i pogrzmiewa...
                                                  • Gość: lucy_z Re: Słoneczko :)) IP: *.com / 192.168.0.* 13.06.02, 20:22

> A u nas się zachmurzyło i pogrzmiewa...

Tutaj dopiero ok. 18-tej były burze i lało. Z tym, że burze nie takie jakieś
                                                    okropne. Troszkę pogrzmiało i tyle....
                                                  • Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 14.06.02, 09:15
                                                    A w Warszawie okropne i to po godz. 20. Brrrr jeszcze mnie trzęsie na
                                                    wspomnienie tego zmoknięcia:)
                                                  • lucy_z Re: Słoneczko :)) 14.06.02, 10:11

> A w Warszawie okropne i to po godz. 20. Brrrr jeszcze mnie trzęsie na
                                                    > wspomnienie tego zmoknięcia:)

Tu też po 20-tej lało okropnie. Może sama burza nie była taka okropna ale
                                                    ulewa, że owszem:(((
                                                    A gdzie Ty o tej porze po Warszawie się "szwendaczysz" ????? ;)))
                                                  • Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 14.06.02, 10:25
                                                    Za angielskiego wracałam;)
                                                  • Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 14.06.02, 09:16
                                                    Lucy, trzymaj za wczasu kciuki coby słonko było w 2 pierwsze tygodnie lipca:)))
                                                  • lucy_z Re: Słoneczko :)) 14.06.02, 10:07

> Lucy, trzymaj za wczasu kciuki coby słonko było w 2 pierwsze tygodnie lipca:)))

Trzymam i za siebie. Jeszcze nie mam konkretnych planów ale może też wyjadę.
                                                    A gdzie Ronju planujesz wyjechać???
                                                  • Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 14.06.02, 10:26
                                                    Na Mazury m.in:)
                                                  • lucy_z Re: Słoneczko :)) 14.06.02, 14:02

> Na Mazury m.in:)

Ha, ha, 100 lat tam nie byłam:(( Musisz przygotować tylko masę kremów przeciw
                                                    kleszczom i komarom. Tak słyszałam. Chociaż ja i u nas w ub. roku, w lasku za
                                                    Kazimierzówką złapałam kleszcza, brrrr:( Acha, i kiedyś na grzybach. Paskudztwo:(
                                                    Trzeba od razu po przyjściu do domu sprawdzać..czy się nie przyczepił..
                                                  • Gość: Casey Re: Słoneczko :)) IP: *.proxy.aol.com 14.06.02, 14:49
                                                    lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: Ronja napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Na Mazury m.in:)
                                                    >
                                                    > Ha, ha, 100 lat tam nie byłam:(( Musisz przygotować tylko masę kremów przeciw
                                                    >
                                                    > kleszczom i komarom. Tak słyszałam. Chociaż ja i u nas w ub. roku, w lasku za
                                                    > Kazimierzówką złapałam kleszcza, brrrr:( Acha, i kiedyś na grzybach. Paskudztwo
                                                    > :(
                                                    > Trzeba od razu po przyjściu do domu sprawdzać..czy się nie przyczepił..

Z tego regionu pochodze lecz nie przypominam sobie bym mial stycznosc z
                                                    kleszczami, byc moze nie zwracalem na nie zbytniej uwagi.
                                                    Ale kooooooooomarow jest niemiara. Wypily mi wiele litrow krwi;))))
                                                    No nie zupelne. Krew pija tylko komarzyce:)))))))
                                                  • lucy_z Re: Słoneczko :)) 14.06.02, 19:25

> Z tego regionu pochodze lecz nie przypominam sobie bym mial stycznosc z
                                                    > kleszczami, byc moze nie zwracalem na nie zbytniej uwagi.
                                                    > Ale kooooooooomarow jest niemiara. Wypily mi wiele litrow krwi;))))
                                                    > No nie zupelne. Krew pija tylko komarzyce:)))))))

Casey, może o tym tak się kiedyś głośno nie mówiło. Teraz kleszcze są jakieś
                                                    zarażone. A komarów aż tyle chyba nie było. To jest spowodowane lekkimi zimami.
                                                    Tak twierdzą znawcy. A czy kiedyś, ktoś słyszał o salmonelli??? A teraz, przy
                                                    takiej świadomości, przy informowaniu w TV, ciągle gdzieś są te zatrucia...
                                                    Casey:) Tak przy okazji to podpadłeś mi!!!! I żadne wykręty nie pomogą!!!
                                                  • Gość: Casey Re: Słoneczko :)) IP: *.proxy.aol.com 14.06.02, 21:07
                                                    lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: Casey napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Z tego regionu pochodze lecz nie przypominam sobie bym mial stycznosc z
                                                    > > kleszczami, byc moze nie zwracalem na nie zbytniej uwagi.
                                                    > > Ale kooooooooomarow jest niemiara. Wypily mi wiele litrow krwi;))))
                                                    > > No nie zupelne. Krew pija tylko komarzyce:)))))))
                                                    >
                                                    > Casey, może o tym tak się kiedyś głośno nie mówiło. Teraz kleszcze są jakieś
                                                    > zarażone. A komarów aż tyle chyba nie było. To jest spowodowane lekkimi zimami.
                                                    >
                                                    > Tak twierdzą znawcy. A czy kiedyś, ktoś słyszał o salmonelli??? A teraz, przy
                                                    > takiej świadomości, przy informowaniu w TV, ciągle gdzieś są te zatrucia...
                                                    > Casey:) Tak przy okazji to podpadłeś mi!!!! I żadne wykręty nie pomogą!!!

Nie tylko kleszcze ale i komary roznosza chorobe. "West Nile Virus" jak sama
                                                    nazwa wskazuje, pochodzacy gdzies z afryki, przenoszony przez komary, wywoluje
                                                    cos w rodzaju zapalenia opon mozgowych. W tym roku juz stwierdzono kilka wypadkow
                                                    smiertelnych w rejonie Nowego Jorku. Takze znaleziono martwe ptaki zarazone tym
                                                    wirusem.
                                                    W zwiazku z tym stosuje sie spryskiwanie miejsc zadrzewionych i podmoklych.
                                                    Salmonela zas najbardziej rozprzestrzenia w wielkich chodowlach i przetworstwie
                                                    przemyslowym.
                                                    Kiedys jadac pod wieczor, autobusem z W-wy w kierunku Ostroleki, zauwazylem w
                                                    powietrzu czarne chmury o wymiarach kilkaset metrow kazda. Nie bylbym pewny ze to
                                                    komary, ale gdy autobus wpadl w taka chmurke, kierowca musial wychamowac bo drogi
                                                    nie bylo widac. Widoczie mialy wtedy dobre warunki do rozmnozenia sie w rejonie
                                                    Narwi.
                                                    Nie wiem z czym moglem podpasc. Ja tez nie lubie kleszcz i komarow:))))
                                                  • lucy_z Re: Wstrętny kleszcz!!!!!!:((( 16.06.02, 21:00
                                                    Oczywiście, że przyczepił się do mnie tylko. Żadne komary czy muchy mnie się
                                                    nie imają ale kleszcze owszem. Dzisiaj przywiozłam drania i już, już był
                                                    przyczepiony, jeszcze zdążyłam go oderwać!!!!!
                                                  • Gość: Casey Re: Wstrętny kleszcz!!!!!!:((( IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 21:58
                                                    lucy_z napisał(a):

> Oczywiście, że przyczepił się do mnie tylko. Żadne komary czy muchy mnie się
                                                    > nie imają ale kleszcze owszem. Dzisiaj przywiozłam drania i już, już był
                                                    > przyczepiony, jeszcze zdążyłam go oderwać!!!!!

Nie wiem czy tamtejsze kleszcze przenosza choroby, ale dobrze jest miec to na
                                                    uwadze, gdyby byly jakies objawy.
                                                    W naszym regionie jest duzo jeleni, na ktorych zeruja klescze. W ten sposob
                                                    przenosza jakies tam virusy z jednego zwierzecia na inne a nastepnie na ludzi.
                                                  • Gość: lucy_z Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 18.06.02, 11:32
                                                    dzisiaj upalnie, cudownie:))))) Czy wytrzyma pogoda do soboty??
                                                  • Gość: Casey Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 18.06.02, 23:25

> dzisiaj upalnie, cudownie:))))) Czy wytrzyma pogoda do soboty??

Lucy. Tydzien sie dopiero zaczal a ty juz o nastepnym weekendzie myslisz;)))))))
                                                  • Gość: lucy_z Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 19.06.02, 00:51

>
                                                    > Lucy. Tydzien sie dopiero zaczal a ty juz o nastepnym weekendzie myslisz;))))))

Tak się jakoś z tą pogodą składa, że jak przychodzi weekend to ona siada:(((
                                                    W niedzielę rano to było tak byle jak i wtedy nie wiadomo, czy jechać czy
                                                    zostać! Później się pogoda wyklarowała jednak na plus:)))
                                                  • Gość: Ronja Re: Ale upał !!!!!!! IP: 212.244.252.* 19.06.02, 13:46
                                                    Co do kleszczy to i mnie się one łapią jak głupie, podobnie jak i komary (jesli
                                                    stoi grupa osób i ja jestem wśród nich to wiadomo, ze wszysycy moga stać
                                                    spokojnie, wszystkie i tak się zleca do mnie...),ale łapać to niech się one
                                                    łapią, byle nie przenosiły zapalenia opon mózgowych ani boreliozy. O ile na to
                                                    pierwsze się można zasczepić, to na to drugie nie:( Mój znajomy 2 lata temu
                                                    borelioze złapał...
                                                  • Gość: lucy_z Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 19.06.02, 15:45

> Co do kleszczy to i mnie się one łapią jak głupie, podobnie jak i komary (jesli
                                                    >
                                                    > stoi grupa osób i ja jestem wśród nich to wiadomo, ze wszysycy moga stać
                                                    > spokojnie, wszystkie i tak się zleca do mnie...),ale łapać to niech się one
                                                    > łapią, byle nie przenosiły zapalenia opon mózgowych ani boreliozy. O ile na to
                                                    > pierwsze się można zasczepić, to na to drugie nie:( Mój znajomy 2 lata temu
                                                    > borelioze złapał...

Tego się właśnie boję, choroby!!!
                                                    Ja tak lubię las i zbieranie grzybów. Myślę, że te kleszcze siedzą raczej w
                                                    lasach liściastych, podobno mnóstwo ich jest na leszczynie. Najlepiej od razu po
                                                    przyjściu do domu wejść do wanny! Spłukiwanie samym prysznicem to chyba za mało!
                                                    Trzeba topić drani!!! :)))
                                                  • Gość: Casey Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 19.06.02, 15:45

> Co do kleszczy to i mnie się one łapią jak głupie, podobnie jak i komary (jesli
                                                    >
                                                    > stoi grupa osób i ja jestem wśród nich to wiadomo, ze wszysycy moga stać
                                                    > spokojnie, wszystkie i tak się zleca do mnie...),ale łapać to niech się one
                                                    > łapią, byle nie przenosiły zapalenia opon mózgowych ani boreliozy. O ile na to
                                                    > pierwsze się można zasczepić, to na to drugie nie:( Mój znajomy 2 lata temu
                                                    > borelioze złapał...

Widocznie masz w sobie cos,...................przyciagajacego;)))
                                                  • Gość: Ronja Re: Ale upał !!!!!!! IP: 212.244.252.* 20.06.02, 08:52
                                                    Słyszałam to kwestia ciepłoty krwi, bo komary widzą na podczerwień(?)
                                                  • Gość: Casey Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 13:36

> Słyszałam to kwestia ciepłoty krwi, bo komary widzą na podczerwień(?)

Byc moze ale meskie komarki zadowalaja sie soczkiem roslinnym.
                                                    Nas zas drecza zawsze spragnione krwi samice komarzyce;)))))
                                                    ....wiec moze to zapach krwi?
                                                  • lucy_z Re: Kiedy lato??? 20.06.02, 13:43

> Gość portalu: Ronja napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Słyszałam to kwestia ciepłoty krwi, bo komary widzą na podczerwień(?)
                                                    >
                                                    > Byc moze ale meskie komarki zadowalaja sie soczkiem roslinnym.
                                                    > Nas zas drecza zawsze spragnione krwi samice komarzyce;)))))
                                                    > ....wiec moze to zapach krwi?

Bo samice są zawsze żądne krwi;)
                                                    Kiedy to lato??? W niedzielę? Trzeba bedzie zamknąć ten wątek bo się zrobił
                                                    strrrrrrrasznie długi!!!!!
                                                    Casey:))) Spać nie możesz, że o tak wczesnej porze Cię widać??? A może wcale się
                                                    nie kładłeś???
                                                    Ja wczorajszą noc miałam z głowy bo się napiłam kawy jak głupia wieczorem. Do 3-
                                                    ej w nocy słuchałam w łóżku radia, od 3-ej do 5-tej walczyłam z kotką bo było
                                                    jasno i jej się chciało do pana, i tak go wołała a ja wrrrrr latałam co chwilkę i
                                                    ją odciągałam od drzwi;) Od 5-tej zasnęłam do 8-mej, po czym wypiłam kawę i
                                                    dobrze się czułam:)
                                                  • ronja Re: Kiedy lato??? 20.06.02, 14:49
                                                    A na mnie kawa tak nie działa - tzn. kawa jaką ja piję - pewnie pijam słabe kawy
                                                  • Gość: Casey Re: Kiedy lato??? IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 15:18
                                                    7-ma godz. rano to dla mnie jest juz pozno. A poniewaz szukam pracy, wiec
                                                    najpierw wlaczam komputer czy nie ma jakichs informacji dla mnie. Pozniej
                                                    trzymam linie telefoniczna otwarta na wszelki wypadek gdyby ktos dzwonil.
                                                    No i cafe, ale widocznie za duzo jej pije ze nie dziala.
                                                  • ronja Re: Kiedy lato??? 20.06.02, 15:26
                                                    Hm, dziwne jak ktoś pisze o tym, ze u niego jest siódma, jak ja za chwilę
                                                    uciekam z pracy i zatłoczonymi autobusami będe płynęła powoli w kierunku
                                                    wieczornego ukołysania...:)
                                                  • Gość: Casey Re: Kiedy lato??? IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 16:38
                                                    ronja napisał(a):

> Hm, dziwne jak ktoś pisze o tym, ze u niego jest siódma, jak ja za chwilę
                                                    > uciekam z pracy i zatłoczonymi autobusami będe płynęła powoli w kierunku
                                                    > wieczornego ukołysania...:)

Nie rowerem?;))))))
    • Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 27.06.02, 11:29
      A ja tej wiośnie nie odpuszczę:)))
    • ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.02, 11:55
      A dziś wieosenna pogoda...
      Deszcz, zachmurzenie...
      Przejasnienia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka