Gość: Kaska IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 09:27 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 09:29 Wstawać misiaczki!!!!!!!!!! Sezon zimowy definitywnie(?) się skończył;-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.03.02, 10:45 Gość portalu: Kaska napisał(a): > Wstawać misiaczki!!!!!!!!!! > Sezon zimowy definitywnie(?) się skończył;-))))))))))) Dobrze, że postawiłaś ten znak zapytania bo jak jeszcze wróci???;))) Ale żeby paliło się, waliło to żadnego nakrycia głowy!!!!! Najwyżej mam kaptur!!!!!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.0.* 11.03.02, 10:44 Gość portalu: Kaska napisał(a): Dobrze, że postawiłaś ten znak zapytania bo jak jeszcze wróci???;))) Ale żeby paliło się, waliło to żadnego nakrycia głowy!!!!! Najwyżej mam kaptur!!!!!:))))) No i znowu nie mogłam wysłać, choroba!!!!!:((( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.03.02, 10:45 Gość portalu: Kaska napisał(a): Dobrze, że postawiłaś ten znak zapytania bo jak jeszcze wróci???;))) Ale żeby paliło się, waliło to żadnego nakrycia głowy!!!!! Najwyżej mam kaptur!!!!!:))))) No i znowu nie mogłam wysłać, choroba!!!!!:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 11:34 Żadnego nakrycia głowy, żadnych kożuchów i futer!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 11:46 Puławy szaleją z postami na wiosnę;-)))))) A tu? Sama mam pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.03.02, 12:33 Gość portalu: Kaska napisał(a): > Puławy szaleją z postami na wiosnę;-)))))) > A tu? > Sama mam pisać? Puławy????? Zaraz zobaczę!!! Znowu nas prześcignęli?????? A widziałam, że byłaś w sobotę??? Pracowałaś????? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.03.02, 12:44 lucy_z napisał(a): Puławy????? Zaraz zobaczę!!! Znowu nas prześcignęli?????? > A widziałam, że byłaś w sobotę??? Pracowałaś????? No nie!!!!! Chociaż wyrównam;))))) "Nie będzie hm........ pluł nam w twarz" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.03.02, 13:32 W sobotę? Dorwałam sie u rodzinki do netu, to trochę pobuszowałam;-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 09:33 Puławy myslę podchodza do tematu tak samo jak my;) Co, Świdnik nas znowu przegonił????? Do postów!!!!!!!! Ale wiosna faktycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 09:34 Spóxniłam sie dziś do pracy i szłam sobie ciepłym osłonecznionym chodnikiem... Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ... Było mi wszystko jedno... Ile się spóźnię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 12.03.02, 10:13 ronja napisał(a): > Spóxniłam sie dziś do pracy i szłam sobie ciepłym osłonecznionym chodnikiem... > Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ... > Było mi wszystko jedno... Ile się spóźnię.... A ja znowu dzisiaj złapałam bakcyla lenia;-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 11:46 Ale jak to fajnie taki leń, gdy słonce świeci, co nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 12:02 ronja napisał(a): > Ale jak to fajnie taki leń, gdy słonce świeci, co nie?:) Cześć robaczki w ten wiosenny dzień:)))))) Choroba, nie mam czasu:((( Zaraz wybywam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 12.03.02, 12:08 No to Ci Lucy zazdrościmy;-))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 12.03.02, 13:57 ronja napisał(a): > Też byśmy chciały wybyć...:) Oj bardzo byśmy chciały.... Na rowerek, na przechadzkę po lesie.... A tu wiosnę przez okno musimy oglądać:-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 14:36 Cholera, że tez takie są koleje rzeczy... Jak jestem młoda i chcę szaleć to musze pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.03.02, 20:14 ronja napisał(a): > Cholera, że tez takie są koleje rzeczy... > Jak jestem młoda i chcę szaleć to musze pracować... Ale się zganiałam......... Ledwo doszłam do domu. Nie wiem czy to buty, czy to nogi do..... niczego:(((((( Poszłam płacić, oczywiści zamknięte już, choroba:( Poszłam do banku wpłacać to pani kasjerka akurat teraz liczy pieniądze, nie, inna nie może tego zrobić:((( Proszę przyjść później:(((( Wrrrrr... Idę na lody:))))) W cukierence, wiecie której jem lody i mam wyrzuty sumienia;)))))) Wiecie dlaczego??? Wracam do banku, płacę no i przeliczyłam się z czasem a raczej zostało go za dużo. bo jestem umówiona więc ganiam dalej...... Na koniec siadam przy fontannie, której nie ma i coś czytam a czas się dłuży. No pomału, pomału idę...... jest!!! Znowu idziemy, teraz razem w te same miejsca ale w innym celu..... Ech....... Ale mnie nogi bolą:((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 13.03.02, 09:52 ja też wczoraj połaziłam po pracy. Bez łażenia życ ni emogę. Moja stała trasa to Marszałkowska od Lazienkowskiej po plac Bankowy i na Stare Misato... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 13.03.02, 12:06 Gość portalu: Ronja napisał(a): > ja też wczoraj połaziłam po pracy. Bez łażenia życ ni emogę. Moja stała trasa > to Marszałkowska od Lazienkowskiej po plac Bankowy i na Stare Misato... I dę zaraz latać po .........oknach:(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 13.03.02, 12:45 Ocho, kto wie, moze w ten weeknd tez mnie to czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 13.03.02, 19:26 ronja napisał(a): > Ocho, kto wie, moze w ten weeknd tez mnie to czeka... Ja skakałam a kot był uwiązany do klamki, w swoich szelkach. A później uwiązałam go do prętu balkonowego. Wcale się nie boi i wychyla się na dół...... Dużo dzisiaj nie zrobiłam;((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 14.03.02, 07:46 Wychyla się ale nie skoczy. a jak skoczy to tak żeby sobie przypadkiem krzywdy nie zrobić... Chyba... Mój też sie wychylał, a nigdy nie skoczył poza tym jednym motylem... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 14.03.02, 13:41 ronja napisał(a): > Wychyla się ale nie skoczy. a jak skoczy to tak żeby sobie przypadkiem krzywdy > > nie zrobić... Chyba... Mój też sie wychylał, a nigdy nie skoczył poza tym > jednym motylem... Ronju:) Dzisiaj jest przepiękny dzień. Zapowiadają jednak śniegi:((((( Nie wiem czy mama będzie miała z Ciebie pociechę w sobotę /chodzi o okna/ jak będzie padać.Chyba, że się zaprzesz!!!;) A może nie będzie tak źle?????? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 18.03.02, 20:27 P o t w i e r d z a m!!!!!!!!!!!! Wiosna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 19.03.02, 10:41 Dziś inauguracja sezonu krótkich spódnic - nie splamiłam sie włożeniem krótkiej spódnicy od listopada... a od dziś znów zaczynam... Bo tak cieplutko w nóżki...:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.02, 10:45 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Dziś inauguracja sezonu krótkich spódnic - nie splamiłam sie włożeniem krótkiej > > spódnicy od listopada... > a od dziś znów zaczynam... > Bo tak cieplutko w nóżki...:)))))))))) Ronju!!!!! Niedziela była taka dość zimna a od poniedziałku ślicznie i ciepło. To taka jakaś złośliwość, prawda????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.0.* 26.03.02, 10:28 Jest piekny słoneczny dzień!!! Ale czy jest ciepło????? Dostałam taką piękną karteczkę i zrobilo mi się ciepło od razu:))))))) Dziękuję Ronju!!!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 26.03.02, 13:41 U nas też słonecznie... Ale zimne rześkie powietrze trzyma... Ale opuści nas niedługo, na pewno...:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Lucy!!! Ja się juz świąt nie mogę doczekać!!! IP: 212.244.252.* 26.03.02, 13:42 Piątku! I przyjazdu do Swidnika! Zwłaszcza że w ostatni weekend nie byłam tam! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Lucy!!! Ja się juz świąt nie mogę doczekać!!! 26.03.02, 13:54 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Piątku! > I przyjazdu do Swidnika! > Zwłaszcza że w ostatni weekend nie byłam tam! A ja dzisiaj umyłam ostatnie okno. Pozostałe umyłam jak było ciepło a to zostawiłam bo jest paskudne do mycia, ale dzisiaj to zrobiłam. Tyle mam różnej roboty ale weny brak:((((( :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Lucy!!! Ja się juz świąt nie mogę doczekać!!! 27.03.02, 09:13 Powiedz mi lepiej, jak z pogoda w Swidniku. Bo u nas miało być 9 stopni, a jest 2...;((((((((((( I nie ma słońca!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna? IP: *.devs.futuro.pl 27.03.02, 11:54 ronja napisał(a): > Powiedz mi lepiej, jak z pogoda w Swidniku. > Bo u nas miało być 9 stopni, a jest 2...;((((((((((( > I nie ma słońca!!!!!!!!!!! Pogoda kratkowana;-) Dzisiaj zimno....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna? IP: 212.244.252.* 27.03.02, 12:05 A u ans właśnie słońce wyszło!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna? 28.03.02, 10:40 Gość portalu: Ronja napisał(a): > A u ans właśnie słońce wyszło!!!!!!! Wreszcie, teraz, dopiero pokazało się słoneczko, mój napęd do pracy!!!!!! Pozdrawiam słonecznie!!!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna? 29.03.02, 11:24 Kolejny słoneczny dzień... Jest pięknie... I babkami piaskowymi oraz mazurkami oraz barszczem białym oraz wiejską kiełbaską...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna? IP: 192.168.0.* 29.03.02, 13:31 ronja napisał(a): > ...pachnie. > > -miało być. U mnie babka już jest!!!!!! I jaj 60 kupiłam, ale już trochę się zużyło;))) I różne rzeczy się pichcą :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Wiosna? IP: *.proxy.aol.com 29.03.02, 16:21 Gość portalu: lucy_z napisał(a): > ronja napisał(a): > > > ...pachnie. > > > > -miało być. > > U mnie babka już jest!!!!!! I jaj 60 kupiłam, ale już trochę się zużyło;))) > I różne rzeczy się pichcą :))))) Juz nie wytrzymuje od tych zapachow.........:)))Ide cos zjesc!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna? 03.04.02, 13:10 Dzisiaj wiosna mrozem powiała. Słońce świeci ale jest bardzo zimno. A w niedzielę widziałam na cmentarzu, na grobach, tam gdzie stały świeże kwiaty, uwijały się już przy nich pszczółki. Nie mogłam uwierzyć!!!!!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna? IP: *.devs.futuro.pl 04.04.02, 07:56 A ja powoli zaczynam wątpić w tę wiosnę..... Mróz dzisiaj straszliwy, do pracy musiałam przyjść w rękawiczkach....... Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Wiosna? 04.04.02, 10:11 A co tu się dzieje? Przenosicie forum do Swidnika, czy co? To ja Was szukam po Lublinie, a tu wszystkie baby zaszyły się w Swidniku. Co to ma znaczyć? Wracamy! Tam potrzeba więcej ciepła. Nie dawajcie się krzykaczom, przecież to Wasze forum:o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna? IP: *.devs.futuro.pl 04.04.02, 10:29 freon napisał(a): > A co tu się dzieje? Przenosicie forum do Swidnika, czy co? To ja Was szukam po > Lublinie, a tu wszystkie baby zaszyły się w Swidniku. Co to ma znaczyć? > Wracamy! Tam potrzeba więcej ciepła. Nie dawajcie się krzykaczom, przecież to > Wasze forum:o))) Tu Freon milutko;-)))) Nie ma julii i dryfulca;-) Może faktycznie przeniesiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna? 04.04.02, 12:12 Gość portalu: Kaska napisał(a): > Tu Freon milutko;-)))) > Nie ma julii i dryfulca;-) > Może faktycznie przeniesiemy? Witajcie:)))))) Nawet Freon do nas przyszła, jak miło:)))))) W Lublinie nie ma ostatnio zęba. Ząb nas opuścił;))) A tu milutko tylko czasami muszę gadać sama z sobą;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna? 05.04.02, 13:49 Na szczęście można być na kilku forach jednocześnie:))) A oazy spokoju każdy potrzebuje ,nawet największy wariat (no, Ronja, ale sobie pochlebiłaś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 10.04.02, 08:48 Wiecie co, mam w nosie taką wiosnę... Jakaś taka mało zdecydowana...... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.02, 09:45 Gość portalu: Kaska napisał(a): > Wiecie co, mam w nosie taką wiosnę... Jakaś taka mało zdecydowana...... Kasiu:) Trochę słońca jest. Poczekajmy na maj:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:50 Wiecie co...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:50 ......... chyba...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:50 ....... ta wiosna...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:51 .........podziałała...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:51 .......... na wszystkich..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:52 ..........całkowicie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 14:52 ..........usypiająco...... Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.02, 15:29 Robię co mogę, ale nie będe przecież wciąż sama do siebie pisac...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 15:38 Wiem! Nikt w Świdniku nie ma dostępu do internetu...... Albo gorzej.......... Wszystkim popsuły się modemy i kable im zamokły...... Albo jeszcze gorzej...... Pokradli im komputery....... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.02, 20:56 Gość portalu: Kaska napisał(a): > Wiem! > Nikt w Świdniku nie ma dostępu do internetu...... > Albo gorzej.......... > Wszystkim popsuły się modemy i kable im zamokły...... > Albo jeszcze gorzej...... > Pokradli im komputery....... Mają, mają tylko nie znają tego forum;))))) Ronju, ja też często ze sobą rozmawiam tzn sama do siebie piszę;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.02, 08:55 Bo tu ciężko trafić... Ja musiałam takich jednych co się odezwali tu jednorazowo specjalnie instruować..;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.02, 12:28 ronja napisał(a): > Bo tu ciężko trafić... > Ja musiałam takich jednych co się odezwali tu jednorazowo specjalnie > instruować..;) Ronju??????? Przyjeżdżasz na ten weekend???????? Może w końcu będzie ładnie!!!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 15.04.02, 10:01 Wiecie co? Chyba w końcu wiosna przyszła na stałe..... Drzewa i trawniki się zielenią, kasztanowce napęczniały, matury niedługo....... O, pomysł na nowy wątek...... Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.02, 09:26 Kasia, jest przepieknie, codziennie rano staję w oknie i nie mogę się nadziwić... Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.02, 09:38 Jest zawaliście!!!!! Uwielbiam tę porę roku!!!!!!!!! Mogłoby tak być przez cały czas..... Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 16.04.02, 10:45 E, trochę cieplej powinno być cały czas - żeby można było rozebranym na rowerku i konno jeździć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thorrgal Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.21.* 17.04.02, 19:56 ronja ja też chcę konno pojeździć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Thorrgalu przez dwa r czy Ty jesteś ten Thorgal?:) IP: 212.244.252.* 18.04.02, 07:45 No to w niedzielę po hulankach! Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 18.04.02, 13:43 Ale jest świetnie na dworze!!!!!!!!!!! Nie chce się wracać do domu:((((( Kwitną na biało drzewka!!!!! Nie wiecie jak się one nazywają????? Mają intensywny zapach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.02, 08:19 Teraz dużo kwietnie... Jabłonie, śliwki, mirabelki... Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.02, 08:37 ronja napisał(a): > Teraz dużo kwietnie... Jabłonie, śliwki, mirabelki... bo mamy, jak by nie było "kwietnie";-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.02, 10:20 usmiechnietakaska napisał(a): > bo mamy, jak by nie było "kwietnie";-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Taka piękna wiosna a ja mam chorobę w domu:(((((( I słyszę, że grypa czy jakieś inne licho grasuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.02, 13:51 Teraz lucy modne zamykanie, to może tę chorobe to ty zamknij;-))) Nie martw się, wszystko bedzie dobrze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 23.04.02, 14:29 Ale to tylko parę dni, prawda? Tak bywa z chorobami na ogół, choć nie ze wszystkimi...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 23.04.02, 14:37 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Ale to tylko parę dni, prawda? > Tak bywa z chorobami na ogół, choć nie ze wszystkimi...:( Tę "cholerę", tzn chorobę wiozę drugi raz do lekarza. Niech ten/ta/ sobie ją zabiera!!!!! Kaszle to jak "cholera" ;((((( Postawiłam bańki, smarowałam, dałam jej antybiotyk i tak jej się spodobało, no tej chorobie,że dalej siedzi, paskuda:((((( A skubana, jak w nocy dusi:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 23.04.02, 15:32 A lekarz co poradził oprócz baniek?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 23.04.02, 19:21 Gość portalu: Ronja napisał(a): > A lekarz co poradził oprócz baniek?;) Oprócz baniek był jeszcze antybiotyk. Okazuje się, że jest lepiej i że trzy tabletki brane przez trzy dni działają przez dziesięć dni!!! Ma być lepiej to będzie lepiej;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 24.04.02, 08:18 A po dziesięciu dniach nawrót? Super terapia, pogratulować lekarzowi!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 24.04.02, 12:03 ronja napisał(a): > A po dziesięciu dniach nawrót? > Super terapia, pogratulować lekarzowi!:))) Ronju:) To rzeczywiście taki lek, z grupy "nowszej generacji" który bierze się trzy dni po tabletce i działa przez dziesięć dni. Hmmm trochę kosztuje!!!;) Kaszel dalej trwa.....niestety:(((((( Pozdrawiam Ciebie i Kasię bo zostałyście jak samotne białe żaglowce. Ja nie wchodzę tam bo też się obraziłam, o!!!;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 24.04.02, 14:07 A na kogo się obraziłaś, hm?:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 24.04.02, 15:13 ronja napisał(a): > A na kogo się obraziłaś, hm?:))))) Ronju:) To było takie troszkę żartowanie ale nie do końca:( Nie mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie. W każdym razie będę tu zaglądać i z Wami, Tobą i Kasią zamienię czasami parę słów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 25.04.02, 07:34 Ja tą odpowiedzią też zażartowałam. Cóż ludzie mają wybór i postępują jak chcą... Szkoda tylko że w całej tej zabawie którą prowadzimy najpoważniej traktujemy siebie, innych natomiast nie... Lucy, Ty tu bądź, a nie zaglądaj!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 25.04.02, 09:33 ronja napisał(a): > Lucy, Ty tu bądź, a nie zaglądaj!!!!!!!!!! Ronju:)) Będę, będę!!! Mam choroba kłopot:(((( Chyba dzisiaj znowu będę jechać do lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 26.04.02, 09:01 Dziewczyny, co jest? Ja już mam dość tych ciągle obrazonych.... Wsciec się można..... Najpierw jedna odjeżdża poziągiem, druga miała wygłosić mową pożegnalną i oczywiście nie wygłosiła i poszła w sina dal, trzecia się obraziła, a teraz ta...... Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 26.04.02, 10:42 Ja też do obrażani amam taki stosunek: nie obrażam się w ogóle, bo uważam że życie jest na to za krótkie - z każdym się można dogadać, a jak nie to olać, a obrażającym sie po prostu się dziwię... Hasło dnia: Zdystansujmy się do tego!;) Lucy, jak tam zdrówko? Odpowiedz Link Zgłoś
usmiechnietakaska Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 02.05.02, 15:04 Ronja! Przyjeżdżasz? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 02.05.02, 22:49 usmiechnietakaska napisał(a): > Ronja! Przyjeżdżasz? Ronja pewnie dawno juz tu galopuje po lasach, łąkach itp, itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 07:58 Ach, ach, najpierw człowiek tak długo czeka i tęskni za wolnym, potem nachapuje się go ile może z przerażeniem stweirdzając jak ten czas mija, a potem z powrotem do pracy... Najśmieszniejsze było to, gdy zjechałam na sobotę z wielkim plecakiem do domu - całą tę sobotę lało i zastanawiałąm się czy cały ten mój urlop będzie taki... Ale pogoda w górach mnie milutko zaskoczyła:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 09:29 ronja napisał(a): > Ach, ach, najpierw człowiek tak długo czeka i tęskni za wolnym, potem nachapuje > > się go ile może z przerażeniem stweirdzając jak ten czas mija, a potem z > powrotem do pracy... > > Najśmieszniejsze było to, gdy zjechałam na sobotę z wielkim plecakiem do domu - > > całą tę sobotę lało i zastanawiałąm się czy cały ten mój urlop będzie taki... > Ale pogoda w górach mnie milutko zaskoczyła:))) Trafiłaś z pogodą super!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 09:30 No, nawet uszy i przedziałek na głowie sobie opaliłam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 09:31 A w ogóle to bez, bez tak pieknie kwietnie - uwielbiam bez... Zawsze wiosną jak jeżdżę konno po lasach, to zrywam sobie po drogach bez i wpinam koniowi za sprzączki i paski - on pewnie uważa że wygląda jak idiota, ale mi się to strasznie podoba;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 10:48 ronja napisał(a): > A w ogóle to bez, bez tak pieknie kwietnie - uwielbiam bez... > Zawsze wiosną jak jeżdżę konno po lasach, to zrywam sobie po drogach bez i > wpinam koniowi za sprzączki i paski - on pewnie uważa że wygląda jak idiota, > ale mi się to strasznie podoba;)))) Ja też uwielbiam zapach bzu. Niestety w domu długo nie chce stać. Kupiłam konwalie, och jak pachną. Uwielbiam wiosnę!!!!!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.02, 10:52 No, szkoda że bez szybko pada... Konwalie też są cudowne! I też kojarzą mi się z przejażdżakami konnymi po lesie, gdy się trafiało na całe kobierce konwalii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thorgal Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.21.* 08.05.02, 19:53 widzę, że ronjeczka się nundzi... a podobno nie powinna... :) ronju ja też żałuję bzuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 08.05.02, 21:16 Wiosna, wiosna już nareszcie, wiosna, wiosna na wsi w mieście..... Ale to twórcze, ho, ho;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 10.05.02, 12:38 I bzy przekwitły... Przynajmniej te nieszczepione. Choć - przekwitły w Wwie, w Lublinie, który jest z kwitnienim opóźniony, pewnie jeszcze bzy w pełni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 10.05.02, 21:14 Gość portalu: Ronja napisał(a): > I bzy przekwitły... > Przynajmniej te nieszczepione. > Choć - przekwitły w Wwie, w Lublinie, który jest z kwitnienim opóźniony, > pewnie jeszcze bzy w pełni:))) Dzisiaj jechałam autobusem z Lublina to po drodze widziałam mnóstwo bzów kwitnących. Ach, jak ja lubię wiosnę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 13.05.02, 10:32 Gość portalu: lucy_z napisał(a): > > Dzisiaj jechałam autobusem z Lublina to po drodze widziałam mnóstwo bzów > kwitnących. Ach, jak ja lubię wiosnę:))) A wczoraj jechałam nad jeziora nasze. Po co nam zagranica kiedy tu jest tak pięknie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 14.05.02, 08:14 Wczoraj lało!!! Ach jak lało!!! Wszystko pragnęło dżdżu ;) Moje kwiatki na balkonie były hmmm mniej spragnione i wyglądają teraz jak zmokłe kury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 17.05.02, 14:01 Gość portalu: lucy_z napisał(a): > Wczoraj lało!!! Ach jak lało!!! Wszystko pragnęło dżdżu ;) Moje kwiatki na > balkonie były hmmm mniej spragnione i wyglądają teraz jak zmokłe kury ;) przed chwilą była lekka burza! Pogrzmiało, pokropiło i poszło dalej....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 17.05.02, 15:54 A w Warszawie słońce, cumulonimbusy i od czasu do czasu pogrzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.02, 10:09 Gość portalu: Ronja napisał(a): > A w Warszawie słońce, cumulonimbusy i od czasu do czasu pogrzmi... W domu zimno, na dworze piekne słońce:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 21.05.02, 10:20 Czyste niebo:))) Trzymaj kciuki za sobotę, co by nie padało i było nie za gorąco - jadę w ślubie konnym mojej przyjaciółki. W sekrecie zdradze - ok. 15.30 będziemy przejeżdżac Krakowskim przedmieściem, Narutowicza... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.02, 10:36 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Czyste niebo:))) > Trzymaj kciuki za sobotę, co by nie padało i było nie za gorąco - jadę w ślubie > > konnym mojej przyjaciółki. > W sekrecie zdradze - ok. 15.30 będziemy przejeżdżac Krakowskim przedmieściem, > Narutowicza... W Lublinie ślub??? O rety!!!!! Może tv pokaże, bo to niecodzienne widowisko!!! A ślub w kościele??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 21.05.02, 10:38 Panna młoda zakazała powiadamiać massmedia, choć chciałam - przejazd na kilkanaście koni+ bryczka! Ślub 0 16 w kosciele powizytkowskim na Pl. Wolności! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.02, 10:54 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Panna młoda zakazała powiadamiać massmedia, choć chciałam - przejazd na > kilkanaście koni+ bryczka! Ślub 0 16 w kosciele powizytkowskim na Pl. Wolności! Szkoda, miała by pamiątkę, którą by nagrała i pokazywała dzieciom:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 21.05.02, 11:17 Ja uważam że ma rację - obydwie wolimy zdjęcia!:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.02, 11:35 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Ja uważam że ma rację - obydwie wolimy zdjęcia!:) Wiesz Ronju! Najpierw są takie nasze decyzje, tak uważamy a później po latach żałujemy tego. Piszę tu o sobie i o róźnych sytuacjach, w których bym inaczej postąpiła ;) Popatrz, jak się fajno ogląda różne stare filmy przedwojenne, rodzinne jak pokazują w tv, jakieś rody itd. To jest pamiątka dla pokoleń. Zdjęcia oczywiście też. Ja mam kasetę z wesela bratanicy gdzie mam całą swoją rodzinę, już i brat, bratowa nie żyje, mama i parę innych osób. To jest dla mnie bezcenna pamiątka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 21.05.02, 12:14 A moje koleżanki uważają, że kasety od wesel swoich nie oglądały, a zdjęcia wielokrotnie:))) To zależy od wielu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thorgal Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.18.* 21.05.02, 17:28 zgadzam się z tobą w całej rozciągłości doszliśmy do porozumienia na całej linii więc . . jest super Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re:Burza !!!!!!! 27.05.02, 09:21 Ale wczoraj polało!!!!! Ronja, jak wracałaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re:Burza !!!!!!! IP: 212.244.252.* 27.05.02, 12:07 No właśnie wtedy:))) Koszmarnie lało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 27.05.02, 14:36 Gość portalu: Ronja napisał(a): > No właśnie wtedy:))) Koszmarnie lało! Zdążyłam jeszcze przed deszczem. Jest upalnie. W Lublinie nawet świeciło słońce.Na Lipowej, przy MPK, na budynku pokazywało 29 stopni. Chyba zaraz popada bo jest tak ponuro w tej chili:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: 212.244.252.* 27.05.02, 16:21 A u nas się wypogodziło:))) Fajnie, bo zaraz na koniki idę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 27.05.02, 16:49 Gość portalu: Ronja napisał(a): > A u nas się wypogodziło:))) > Fajnie, bo zaraz na koniki idę:) "konik, z drzewa koń na biegunach" ;) Pokropiło i tyla :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 21:19 Gość portalu: Ronja napisał(a): > A u nas się wypogodziło:))) > Fajnie, bo zaraz na koniki idę:) Juz sa???........te polne......;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 27.05.02, 21:30 Gość portalu: Casey napisał(a): > > Juz sa???........te polne......;)))))))) Witaj Casey:) Jak to miło, że do Świdnika zawitałeś:) A czy kiedykolwiek tu byłeś??? A koniki te polne to już są!!! Trawy teraz są takie bujne i zielone. A koniki Ronji po tych trawach harcują razem z nią;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.proxy.aol.com 28.05.02, 01:07 Gość portalu: lucy_z napisał(a): > Gość portalu: Casey napisał(a): > > > > Juz sa???........te polne......;)))))))) > > Witaj Casey:) Jak to miło, że do Świdnika zawitałeś:) A czy kiedykolwiek tu > byłeś??? > A koniki te polne to już są!!! Trawy teraz są takie bujne i zielone. A koniki > Ronji po tych trawach harcują razem z nią;) Taaak, przypadkiem, jako mlode pachole jak juz kiedys wspomialem;))))))) Wiem ze dwuch mych wspolpracownikow w Swidniku dawniej mieszkalo, lecz nie mam z nimi kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 28.05.02, 08:49 Gość portalu: Casey napisał(a): > > Taaak, przypadkiem, jako mlode pachole jak juz kiedys wspomialem;))))))) > Wiem ze dwuch mych wspolpracownikow w Swidniku dawniej mieszkalo, lecz nie mam > z > nimi kontaktu. Oj, faktycznie wspominałeś! A wracając do wiosny to w nocy potwornie lało!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... 28.05.02, 12:28 U nas też... I teraz grzmi i pada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.proxy.aol.com 28.05.02, 14:40 ronja napisał(a): > U nas też... > I teraz grzmi i pada... Ciekawe, bo u mnie tez lalo cala noc;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... 28.05.02, 15:25 Bo to tak regionalnymi forumami idzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Pochmurno, będzie zaraz padać...... IP: *.com / 192.168.0.* 28.05.02, 15:41 ronja napisał(a): > Bo to tak regionalnymi forumami idzie:) teraz, w tej chwileczce to się dzieje:((( Dawno tak nie lało!!!!!! A zbierało się, zbierało.....Kwiaty na balkonie mam stłuczone jak jasny gwint;) Cały dzień byłam zajęta:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... IP: *.com / 192.168.0.* 28.05.02, 15:57 Ale była zlewa, dawno czegoś takiego nie widzialam. Już powoli przestaje padać tylko ciapie;) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... 29.05.02, 08:34 U nas jak się okazało też oberwanko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 08:54 ronja napisał(a): > U nas jak się okazało też oberwanko:) Widziałam w Telewizji!!! A jak się dostałaś do domu??? W Świdniku tak lało a w Lublinie podobno nie, to dziwne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... 29.05.02, 10:12 Bez problemu:))) I dopiero z panoramy dowiedziałam się, zę było oberwanie chmury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: W tej chwili nie ma ulicy, jest rzeka...... IP: *.proxy.aol.com 30.05.02, 00:01 ronja napisał(a): > Bez problemu:))) > I dopiero z panoramy dowiedziałam się, zę było oberwanie chmury... I co teraz?..................chmury nie bedzie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Czerwiec !!!!!!! 01.06.02, 13:28 Tak było ładnie ale cóż, nie zawsze może być tylko pięknie. Pogoda dzisiaj w kratkę:((( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Czerwiec !!!!!!! 04.06.02, 09:56 Ale zlewa!!! Miałam wyjść, hmmm muszę wyjść, co robić????? :((( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Czerwiec !!!!!!! 05.06.02, 10:30 lucy_z napisał(a): > Ale zlewa!!! Miałam wyjść, hmmm muszę wyjść, co robić????? :((( To jeszcze nie była zlewa! O 15-tej to było dopiero!!!:( grad walił okropnie. Okno mi wywaliło, tzn otworzyło w kuchni i to co było na parapecie, sruuuu poleciało:(((((( Ale było!!:((((( Zbierałam szkło, siadłe mleko pomieszane z czymś tam i ......Było, minęło;) A dzisiaj jest lato:))) Zaraz jadę, no gdzieś za dwie godzinki do Lublina..... Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Czerwiec !!!!!!! 05.06.02, 14:38 Lucy, śmy się poumawiały na wątku spotkaniowym. Jesli masz ochotę się z nami spotkać, to daj znać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Ronja:) IP: *.com / 192.168.0.* 06.06.02, 10:12 ronja napisał(a): > Lucy, śmy się poumawiały na wątku spotkaniowym. Jesli masz ochotę się z nami > spotkać, to daj znać:) Wiem, wiem, widziałam!!! Ja nie mogę Ronju, prawdopodobnie wyjadę, chociaż do końca to nie jest pewne..... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Leje, wieje i spać się chce......:( 07.06.02, 10:58 Ale pogoda:((((( Nieźle zapowiada się weekend:(( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Leje, wieje i spać się chce......:( 11.06.02, 13:35 lucy_z napisał(a): > Ale pogoda:((((( Nieźle zapowiada się weekend:(( No i tak było jak krakałam:((( Jednak maj od dobrych paru lat jest najładniejszy!!! Dzisiaj cały czas się kręci, kręci deszcz. Spadnie czy nie spadnie??? Muszę wyjść!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Leje, wieje i spać się chce......:( 12.06.02, 08:10 lucy_z napisał(a): > Jednak maj od dobrych paru lat jest najładniejszy!!! > Dzisiaj cały czas się kręci, kręci deszcz. Spadnie czy nie spadnie??? > Muszę wyjść!!!:( Spadł i to wtedy lunęło jak wyszłam do miasta, choroba:((( Lało nieźle:( A dzisiaj świeci słońce i może już tak zostanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Leje, wieje i spać się chce......:( 12.06.02, 08:12 Najważniejsze żeby w weekend było słońce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Leje, wieje i spać się chce......:( IP: *.proxy.aol.com 13.06.02, 04:17 faciu napisał(a): > Najważniejsze żeby w weekend było słońce.... Zapowiadaja ladna pogode i znosna temperature na najblizszy weekend....ale to tu u nas......;)))))) A dzisiaj tez deszcz i pieruny wala...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Leje, wieje i spać się chce......:( IP: 212.244.252.* 13.06.02, 08:35 A u nas słońce i obłoczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Słoneczko :)) IP: *.com / 192.168.0.* 13.06.02, 08:52 Gość portalu: Ronja napisał(a): > A u nas słońce i obłoczki:) Tu też Ronju, juz drugi dzien !!! Żeby to tylko dotrwało do weekendu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 13.06.02, 14:52 A u nas się zachmurzyło i pogrzmiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Słoneczko :)) IP: *.com / 192.168.0.* 13.06.02, 20:22 Gość portalu: Ronja napisał(a): > A u nas się zachmurzyło i pogrzmiewa... Tutaj dopiero ok. 18-tej były burze i lało. Z tym, że burze nie takie jakieś okropne. Troszkę pogrzmiało i tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 14.06.02, 09:15 A w Warszawie okropne i to po godz. 20. Brrrr jeszcze mnie trzęsie na wspomnienie tego zmoknięcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Słoneczko :)) 14.06.02, 10:11 Gość portalu: Ronja napisał(a): > A w Warszawie okropne i to po godz. 20. Brrrr jeszcze mnie trzęsie na > wspomnienie tego zmoknięcia:) Tu też po 20-tej lało okropnie. Może sama burza nie była taka okropna ale ulewa, że owszem:((( A gdzie Ty o tej porze po Warszawie się "szwendaczysz" ????? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 14.06.02, 10:25 Za angielskiego wracałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 14.06.02, 09:16 Lucy, trzymaj za wczasu kciuki coby słonko było w 2 pierwsze tygodnie lipca:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Słoneczko :)) 14.06.02, 10:07 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Lucy, trzymaj za wczasu kciuki coby słonko było w 2 pierwsze tygodnie lipca:))) Trzymam i za siebie. Jeszcze nie mam konkretnych planów ale może też wyjadę. A gdzie Ronju planujesz wyjechać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Słoneczko :)) IP: 212.244.252.* 14.06.02, 10:26 Na Mazury m.in:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Słoneczko :)) 14.06.02, 14:02 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Na Mazury m.in:) Ha, ha, 100 lat tam nie byłam:(( Musisz przygotować tylko masę kremów przeciw kleszczom i komarom. Tak słyszałam. Chociaż ja i u nas w ub. roku, w lasku za Kazimierzówką złapałam kleszcza, brrrr:( Acha, i kiedyś na grzybach. Paskudztwo:( Trzeba od razu po przyjściu do domu sprawdzać..czy się nie przyczepił.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Słoneczko :)) IP: *.proxy.aol.com 14.06.02, 14:49 lucy_z napisał(a): > Gość portalu: Ronja napisał(a): > > > Na Mazury m.in:) > > Ha, ha, 100 lat tam nie byłam:(( Musisz przygotować tylko masę kremów przeciw > > kleszczom i komarom. Tak słyszałam. Chociaż ja i u nas w ub. roku, w lasku za > Kazimierzówką złapałam kleszcza, brrrr:( Acha, i kiedyś na grzybach. Paskudztwo > :( > Trzeba od razu po przyjściu do domu sprawdzać..czy się nie przyczepił.. Z tego regionu pochodze lecz nie przypominam sobie bym mial stycznosc z kleszczami, byc moze nie zwracalem na nie zbytniej uwagi. Ale kooooooooomarow jest niemiara. Wypily mi wiele litrow krwi;)))) No nie zupelne. Krew pija tylko komarzyce:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Słoneczko :)) 14.06.02, 19:25 Gość portalu: Casey napisał(a): > Z tego regionu pochodze lecz nie przypominam sobie bym mial stycznosc z > kleszczami, byc moze nie zwracalem na nie zbytniej uwagi. > Ale kooooooooomarow jest niemiara. Wypily mi wiele litrow krwi;)))) > No nie zupelne. Krew pija tylko komarzyce:))))))) Casey, może o tym tak się kiedyś głośno nie mówiło. Teraz kleszcze są jakieś zarażone. A komarów aż tyle chyba nie było. To jest spowodowane lekkimi zimami. Tak twierdzą znawcy. A czy kiedyś, ktoś słyszał o salmonelli??? A teraz, przy takiej świadomości, przy informowaniu w TV, ciągle gdzieś są te zatrucia... Casey:) Tak przy okazji to podpadłeś mi!!!! I żadne wykręty nie pomogą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Słoneczko :)) IP: *.proxy.aol.com 14.06.02, 21:07 lucy_z napisał(a): > Gość portalu: Casey napisał(a): > > > Z tego regionu pochodze lecz nie przypominam sobie bym mial stycznosc z > > kleszczami, byc moze nie zwracalem na nie zbytniej uwagi. > > Ale kooooooooomarow jest niemiara. Wypily mi wiele litrow krwi;)))) > > No nie zupelne. Krew pija tylko komarzyce:))))))) > > Casey, może o tym tak się kiedyś głośno nie mówiło. Teraz kleszcze są jakieś > zarażone. A komarów aż tyle chyba nie było. To jest spowodowane lekkimi zimami. > > Tak twierdzą znawcy. A czy kiedyś, ktoś słyszał o salmonelli??? A teraz, przy > takiej świadomości, przy informowaniu w TV, ciągle gdzieś są te zatrucia... > Casey:) Tak przy okazji to podpadłeś mi!!!! I żadne wykręty nie pomogą!!! Nie tylko kleszcze ale i komary roznosza chorobe. "West Nile Virus" jak sama nazwa wskazuje, pochodzacy gdzies z afryki, przenoszony przez komary, wywoluje cos w rodzaju zapalenia opon mozgowych. W tym roku juz stwierdzono kilka wypadkow smiertelnych w rejonie Nowego Jorku. Takze znaleziono martwe ptaki zarazone tym wirusem. W zwiazku z tym stosuje sie spryskiwanie miejsc zadrzewionych i podmoklych. Salmonela zas najbardziej rozprzestrzenia w wielkich chodowlach i przetworstwie przemyslowym. Kiedys jadac pod wieczor, autobusem z W-wy w kierunku Ostroleki, zauwazylem w powietrzu czarne chmury o wymiarach kilkaset metrow kazda. Nie bylbym pewny ze to komary, ale gdy autobus wpadl w taka chmurke, kierowca musial wychamowac bo drogi nie bylo widac. Widoczie mialy wtedy dobre warunki do rozmnozenia sie w rejonie Narwi. Nie wiem z czym moglem podpasc. Ja tez nie lubie kleszcz i komarow:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wstrętny kleszcz!!!!!!:((( 16.06.02, 21:00 Oczywiście, że przyczepił się do mnie tylko. Żadne komary czy muchy mnie się nie imają ale kleszcze owszem. Dzisiaj przywiozłam drania i już, już był przyczepiony, jeszcze zdążyłam go oderwać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Wstrętny kleszcz!!!!!!:((( IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 21:58 lucy_z napisał(a): > Oczywiście, że przyczepił się do mnie tylko. Żadne komary czy muchy mnie się > nie imają ale kleszcze owszem. Dzisiaj przywiozłam drania i już, już był > przyczepiony, jeszcze zdążyłam go oderwać!!!!! Nie wiem czy tamtejsze kleszcze przenosza choroby, ale dobrze jest miec to na uwadze, gdyby byly jakies objawy. W naszym regionie jest duzo jeleni, na ktorych zeruja klescze. W ten sposob przenosza jakies tam virusy z jednego zwierzecia na inne a nastepnie na ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 18.06.02, 11:32 dzisiaj upalnie, cudownie:))))) Czy wytrzyma pogoda do soboty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 18.06.02, 23:25 Gość portalu: lucy_z napisał(a): > dzisiaj upalnie, cudownie:))))) Czy wytrzyma pogoda do soboty?? Lucy. Tydzien sie dopiero zaczal a ty juz o nastepnym weekendzie myslisz;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 19.06.02, 00:51 Gość portalu: Casey napisał(a): > > Lucy. Tydzien sie dopiero zaczal a ty juz o nastepnym weekendzie myslisz;)))))) Tak się jakoś z tą pogodą składa, że jak przychodzi weekend to ona siada:((( W niedzielę rano to było tak byle jak i wtedy nie wiadomo, czy jechać czy zostać! Później się pogoda wyklarowała jednak na plus:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Ale upał !!!!!!! IP: 212.244.252.* 19.06.02, 13:46 Co do kleszczy to i mnie się one łapią jak głupie, podobnie jak i komary (jesli stoi grupa osób i ja jestem wśród nich to wiadomo, ze wszysycy moga stać spokojnie, wszystkie i tak się zleca do mnie...),ale łapać to niech się one łapią, byle nie przenosiły zapalenia opon mózgowych ani boreliozy. O ile na to pierwsze się można zasczepić, to na to drugie nie:( Mój znajomy 2 lata temu borelioze złapał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.com / 192.168.0.* 19.06.02, 15:45 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Co do kleszczy to i mnie się one łapią jak głupie, podobnie jak i komary (jesli > > stoi grupa osób i ja jestem wśród nich to wiadomo, ze wszysycy moga stać > spokojnie, wszystkie i tak się zleca do mnie...),ale łapać to niech się one > łapią, byle nie przenosiły zapalenia opon mózgowych ani boreliozy. O ile na to > pierwsze się można zasczepić, to na to drugie nie:( Mój znajomy 2 lata temu > borelioze złapał... Tego się właśnie boję, choroby!!! Ja tak lubię las i zbieranie grzybów. Myślę, że te kleszcze siedzą raczej w lasach liściastych, podobno mnóstwo ich jest na leszczynie. Najlepiej od razu po przyjściu do domu wejść do wanny! Spłukiwanie samym prysznicem to chyba za mało! Trzeba topić drani!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 19.06.02, 15:45 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Co do kleszczy to i mnie się one łapią jak głupie, podobnie jak i komary (jesli > > stoi grupa osób i ja jestem wśród nich to wiadomo, ze wszysycy moga stać > spokojnie, wszystkie i tak się zleca do mnie...),ale łapać to niech się one > łapią, byle nie przenosiły zapalenia opon mózgowych ani boreliozy. O ile na to > pierwsze się można zasczepić, to na to drugie nie:( Mój znajomy 2 lata temu > borelioze złapał... Widocznie masz w sobie cos,...................przyciagajacego;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Ale upał !!!!!!! IP: 212.244.252.* 20.06.02, 08:52 Słyszałam to kwestia ciepłoty krwi, bo komary widzą na podczerwień(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Ale upał !!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 13:36 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Słyszałam to kwestia ciepłoty krwi, bo komary widzą na podczerwień(?) Byc moze ale meskie komarki zadowalaja sie soczkiem roslinnym. Nas zas drecza zawsze spragnione krwi samice komarzyce;))))) ....wiec moze to zapach krwi? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Kiedy lato??? 20.06.02, 13:43 Gość portalu: Casey napisał(a): > Gość portalu: Ronja napisał(a): > > > Słyszałam to kwestia ciepłoty krwi, bo komary widzą na podczerwień(?) > > Byc moze ale meskie komarki zadowalaja sie soczkiem roslinnym. > Nas zas drecza zawsze spragnione krwi samice komarzyce;))))) > ....wiec moze to zapach krwi? Bo samice są zawsze żądne krwi;) Kiedy to lato??? W niedzielę? Trzeba bedzie zamknąć ten wątek bo się zrobił strrrrrrrasznie długi!!!!! Casey:))) Spać nie możesz, że o tak wczesnej porze Cię widać??? A może wcale się nie kładłeś??? Ja wczorajszą noc miałam z głowy bo się napiłam kawy jak głupia wieczorem. Do 3- ej w nocy słuchałam w łóżku radia, od 3-ej do 5-tej walczyłam z kotką bo było jasno i jej się chciało do pana, i tak go wołała a ja wrrrrr latałam co chwilkę i ją odciągałam od drzwi;) Od 5-tej zasnęłam do 8-mej, po czym wypiłam kawę i dobrze się czułam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kiedy lato??? 20.06.02, 14:49 A na mnie kawa tak nie działa - tzn. kawa jaką ja piję - pewnie pijam słabe kawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Kiedy lato??? IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 15:18 7-ma godz. rano to dla mnie jest juz pozno. A poniewaz szukam pracy, wiec najpierw wlaczam komputer czy nie ma jakichs informacji dla mnie. Pozniej trzymam linie telefoniczna otwarta na wszelki wypadek gdyby ktos dzwonil. No i cafe, ale widocznie za duzo jej pije ze nie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Kiedy lato??? 20.06.02, 15:26 Hm, dziwne jak ktoś pisze o tym, ze u niego jest siódma, jak ja za chwilę uciekam z pracy i zatłoczonymi autobusami będe płynęła powoli w kierunku wieczornego ukołysania...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Kiedy lato??? IP: *.proxy.aol.com 20.06.02, 16:38 ronja napisał(a): > Hm, dziwne jak ktoś pisze o tym, ze u niego jest siódma, jak ja za chwilę > uciekam z pracy i zatłoczonymi autobusami będe płynęła powoli w kierunku > wieczornego ukołysania...:) Nie rowerem?;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 27.06.02, 11:29 A ja tej wiośnie nie odpuszczę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.02, 11:55 A dziś wieosenna pogoda... Deszcz, zachmurzenie... Przejasnienia... Odpowiedz Link Zgłoś