Dodaj do ulubionych

Polityczny Zadupin

26.03.12, 09:59
tak sobie przeglądam wieści i czytam że koterie powybierały kokotów i kokoty na tak zwane czoło
i sobie tak pomyślałem że biedny ten Lublin
straszne miernoty w lokalnej polityce tu są
posły dla przykładu
babol który się wykluł z Muchy straszy w dziedzinie sportu
tymczasem w dziedzinie posłowania sie opie... jak mucha:
Aktywność poselska:
Wystąpienia na posiedzeniach Sejmu
Brak aktywności
Interpelacje, zapytania, pytania w sprawach bieżących, oświadczenia
Brak aktywności
Głosowania
Udział w głosowanich: 98.62% 428 z 434 gł. więcej ...
Przynależność do stałych delegacji parlamentarnych i grup bilateralnych
Brak aktywności
Przynależność do komisji i podkomisji
od do Funkcja
Komisja Finansów Publicznych 17-11-2011 19-11-2011
Komisja Zdrowia 17-11-2011 19-11-2011
Przynależność do zespołów parlamentarnych
Brak aktywności
nie szkoda tych 9,90% głosów na tego babola?
Kruczyna cośtam costam
Aktywność poselska:
Liczba wypowiedzi: 1
Interpelacje 3
Pytania w sprawach bieżących 2
Głosowania
Udział w głosowanich: 93.78% 407 z 434 gł. więcej ...
od do Funkcja
Delegacja Parlamentarna do Zgromadzenia Parlamentarnego RP i Ukrainy 26-01-2012 przedstawiciel
Polsko-Szwajcarska Grupa Parlamentarna 26-01-2012
od do Funkcja
Komisja Finansów Publicznych 17-11-2011
Komisja Kultury i Środków Przekazu 17-11-2011
od do Funkcja
Lubelski Zespół Parlamentarny 12-01-2012
Parlamentarny Zespół ds. Obrony Wolności Słowa 14-03-2012
Parlamentarny Zespół na rzecz Ochrony Życia i Rodziny 18-11-2011
Parlamentarny Zespół Tradycji i Pamięci Żołnierzy Wyklętych 24-01-2012
Zespół Parlamentarny ds. Zbadania Przyczyn Katastrofy TU-154 M z 10 kwietnia 2010 r. 08-11-2011
już jakby lepiej ale tyż nie powala
Sprawka
Aktywność poselska
Liczba wypowiedzi: 8
Interpelacje 2
Zapytania 1
Głosowania
Udział w głosowanich: 50.00% 217 z 434 gł. więcej ...
Brak aktywności
od do Funkcja
Komisja Edukacji, Nauki i Młodzieży 17-11-2011
Podkomisja nadzwyczajna do rozpatrzenia obywatelskiego projektu ustawy o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz ustawy o dochodach jednostek samorządu terytorialnego (druk nr 21) oraz poselskiego projektu ustawy o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz o zmianie niektórych innych ustaw (druk nr 172) 14-03-2012
Podkomisja stała ds. jakości kształcenia i wychowania 16-12-2011 zastępca przewodniczącego
Podkomisja stała ds. ekonomiki edukacji i nauki 16-12-2011
Komisja Zdrowia 17-11-2011
Podkomisja stała do spraw zdrowia publicznego 01-03-2012
od do Funkcja
Parlamentarna Grupa ds. Autyzmu 15-03-2012
Parlamentarny Zespół na rzecz Ochrony Życia i Rodziny 18-11-2011
wagarowicz...
i na koniec
walcząca z religią Popiołkowa:
Aktywność poselska

Liczba wypowiedzi: 6
Interpelacje 1
Głosowania
Udział w głosowanich: 99.31% 431 z 434 gł. więcej ...
od do Funkcja
Polsko- Hiszpańska Grupa Parlamentarna 29-02-2012
Polsko-Australijska Grupa Parlamentarna 15-03-2012 wiceprzewodnicząca
Polsko-Ekwadorska Grupa Parlamentarna 15-03-2012
Polsko-Niderlandzka Grupa Parlamentarna 16-03-2012
Polsko-Włoska Grupa Parlamentarna 15-03-2012
od do Funkcja
Komisja Mniejszości Narodowych i Etnicznych 17-11-2011
Komisja Polityki Społecznej i Rodziny 17-11-2011
Podkomisja stała do spraw rynku pracy 21-12-2011
Komisja Nadzwyczajna do spraw zmian w kodyfikacjach 13-01-2012 zastępca przewodniczącego
od do Funkcja
Parlamentarna Grupa Kobiet 26-01-2012
Parlamentarny Zespół ds. Analizy Skutków Podpisania Porozumienia ACTA 31-01-2012
Parlamentarny Zespół ds. Racjonalnej Polityki Przeciwdziałania Narkomanii
bardzo widać lubi podróże...
to zresztą i konik Kabacińskiego też co jasne walczącego z religią
hmm w temacie tego ostatniego znalazłem dość ciekawą jego wypowiedź:
"Na Lubelszczyźnie jest bardzo dużo linii kolejowych, tylko jest jeden problem. Większość z nich była modernizowana w latach 70. i 80. Proszę mi odpowiedzieć na piśmie, jak wygląda plan modernizacji linii kolejowych na Lubelszczyźnie. Dziękuję bardzo."
niezły pacjent nie?
no ale cóż to dzieki niemu wiemy że Lubelski zespół parlamentarny to pic na wodę
...
zerkacie czasem co porabiają kmioty których wybraliście?
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman leniaku - pytanie... IP: *.centertel.pl 26.03.12, 10:18
      a propos Muchy: Czy minister(ministra - chłe chłe chłe, jakie to głupie) może jako poseł(ka) być członkiem jakiejś komisji? Wydaje mi się, że nie. Kruk-Kruk(żeby nie powiedzieć kraa-kraa), jako opozycja tylko z tej racji pyszczy dużo więcej niż Mucha - nie żebym bronił Muchy, tak ino się pytam.
      • kainel.kemezrp Bosmanie odpowiedź 26.03.12, 10:30
        nie wiem jak babol ale zwykły minister nie przestaje być chyba posłem prawda?
        może zresztą tak powinno sie i dziać że jak ktoś zostaje ministrem czy babolem powinien zwalniać miejsce w sejmie
        w końcu to nieładnie brać tak kasę za nic
        • empi Re: Bosmanie odpowiedź 26.03.12, 10:49
          > w końcu to nieładnie brać tak kasę za nic
          pełniąc funkcję ministra kasy sejmowej nie bierze.
          pzdr.
          • kainel.kemezrp to i miejsce wypadałoby zwolnić 26.03.12, 10:52
            po co się ma fotel marnować?
            hmm fajnego wyrażenia użyłeś "pełnić funkcję"
            w tymem wypadku nieco dwuznacznie brzmi
            bo Mucha to przecie takie niewiadomoco a nie minister
            całkiem jak opakowanie zastępcze
            • Gość: bosman he he he - czyli mówiąc inaczej... IP: *.centertel.pl 26.03.12, 11:00
              "Mucha - czekoladopodobna"?
        • Gość: bazzyll Ministrowie i ministry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 10:58
          kainel.kemezrp napisał:
          > nie wiem jak babol ale zwykły minister nie przestaje być chyba posłem prawda?
          > może zresztą tak powinno sie i dziać że jak ktoś zostaje ministrem czy babolem
          > powinien zwalniać miejsce w sejmie

W różnych krajach różnie z tym bywa. We Francji, gdzie wymyślono monteskiuszowski trójpodział władzy, wymyślono tez coś takiego jak funcję zastępcy posła (deputowanego). Jak poseł chce iść w ministry - musi zawiesić mandat poselski i wtedy na czas jego ministrowania wchodzi do parlamentu zastępca deputowanego.
          Oczywiście, jeśli żabojady wymyśłiły tak, to dżemojady musiały zrobić akurat na odwyrtkę. Żeby zostać brytyjskim ministrem "musowo" najpierw wygrać wybory i wejść do parlamentu, bo dżemojady uważają, że aby być ministrem trzeba mieć sprawdzone poparcie społeczne. I może nawet coś w tym jest, bo jak się widzi kogo te polskie elyty robią ministrami, to czasami nóż się w kieszeni sam otwiera.
          • Gość: bazzyll Re: Ministrowie i ministry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 11:02
            Choć tak, między bogiem a prawdą, to "poparcie społeczne" można czasami o kant dupy rozbić. Wystarczy wziąć na przykład "cośtamcośtam" ...
            • kainel.kemezrp cośtamcośtam jest kluczowe 26.03.12, 11:12
              tak naprawdę jakoś nictamnictam nie widzę jakbym się nie przyglądał
              ale posły były przykładowo raczej
              idzie mi o to że w regionie nie widać jakoś takich co by coś ewentualnie mogli zrobić pożytecznego
              od odstawiania szopek to jest i owszem wielu
              ale takich co by jednak cośkolwiek to ni cholery
              ...
              początkowo Kabaciński mi się zdawał rokował
              aleć chyba też cała para w gwizdek
          • Gość: bosman oj otwiera, otwiera... IP: *.centertel.pl 26.03.12, 11:03
            z drugiej strony te posły "tyż do dupy". No weź takiego Żelichowskiego - poseł od 30 lat, ustawiony do końca życia za sejmową pensję - niemałą! Co on wie o życiu, problemach, troskach przeciętnego Kowalskiego? - gó....
            • Gość: bazzyll Re: oj otwiera, otwiera... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 11:05
              No, właśnie, też się tak zreflektowałem jak wysłałem swój post :-))
              • Gość: bosman z drugiej strony, to... IP: *.centertel.pl 26.03.12, 11:17
                jacy wyborcy, tacy deputowani. Sami się przecież nie wybierają. Widocznie gawiedź a "Polszcze" dominuje :-(
                • kainel.kemezrp też fakt 26.03.12, 11:44
                  ale tak sobie przejrzawszy różne rady i inne takie pomyślałem że w sumie to ta mizeria być wcale nie musi
                  przecie jacyś ludzie tu jeszcze są - wbrew pozorom
                  o np trzeba by pomyśleć o kimś na miejsce Żuka, Hetmana, Sobczaka
                  i myślę że warto o takich ludziach myśleć już dziś...
                  inaczej jak przyjdą wybory znów te same ogórce będą na listach
                  i nie wyjdziemy z nędzy i rozpaczy...
                  • Gość: bleee... ...degrengolada, i tyle... IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 12:41
                    ...to może kandyduj... sprawdzimy - jeśli będziesz wybrany - czy władza nie uderza ci do głowy... a tak w ogóle - to u nas też jest trójpodział władzy... i chyba nic z tego nie wynika wobec powoływania posłów na stanowiska i dyscypliny klubowej w głosowaniach... jak słyszę kolejne zapowiedzi premiera i ministrów, że mogą wszystko przegłosować, bo mają większość, ciary mi chodzą po plecach i nóż się w kieszeni otwiera... pół biedy jeśli "wymyśliciel" nowych ustaw ulepsza prawo i przepisy (rzadko, ale się zdarza...)... gorzej, jeśli trafi się jakiś ortodoksa, a reszta - nie czytając nawet (że o zrozumieniu przeczytanego tekstu nie wspomnę...) - w czambuł głosuje... w takich momentach coraz częściej nasz parlament przypomina zbiorowego (wielogłowego) dyktatora, a my - jego ofiary (vide np. wypowiedź europosła Migalskiego, i niestety także premiera naszego w sprawie Acta...)... coraz częściej zastanawiam się nad sensem istnienia takiego parlamentu - kosztuje dużo, a pożytku nie ma - częściej szkody czyni, mnożąc w nieskończoność akty prawne, a jego przedstawiciele, którzy owe uchwalają, ze zdziwieniem potem konstatują, że nie wiedzieli co czynią, bo projektu nie czytali... a poprawki są głosowane częstokroć jeszcze przed opublikowaniem ustawy w DzU... a rozporządzenia wprowadzające te ustawy w życie czekają (wraz z zainteresowanymi...) niejednokrotnie latami... bleee...
                    • kainel.kemezrp Re: ...degrengolada, i tyle... 26.03.12, 13:02
                      ja? e tam...
                      mogę za to pomóc jakiemuś sensownemu kantdatu ;-)
                      ...
                      no fakt faktem od tej kretynooligarchii to i dyktatura totalitarna jest lepsza
                      przynajmniej jasne jest kto jest świnią i plugawcem...
                      nie mniej jednak trzeba dążyć ku demokracji
                      na pohybel Tuskom i innym woooodzom
                      • Gość: bleee... Re: ...degrengolada, i tyle... IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 13:43
                        ...przecież dążyliśmy... i nawet otrąbiono zwycięstwo... jaki jeszcze jest sposób, skoro tzw. edukacja prawna nie pomaga... chętnie "podążę" znowu... tylko jak?... pojedynczo przegrywamy... zbiorowo - robią nas w konia... od okrzyków to tylko gardło rozboli... a prawo pięści i tak wygrywa... znasz sposób nowy?... bleee...
                        • kainel.kemezrp odtrabili akurat ci co to zawsze tylko dęli 26.03.12, 13:52
                          demokracji nie da się raz osiągnąć
                          demokracja to jest proces
                          no i jak to z procesami bywa trzeba mieć cierpliwość i upór
                          żadne tam skoki przez płoty ;-)
                          to nie jest zresztą nowy sposób ale tak stary jak i demokracja
                          • Gość: bleee... Re: odtrabili akurat ci co to zawsze tylko dęli IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 14:03
                            ...ja to wszystko wiem... i oglądam demonstracje w krajach rozwiniętych: Francji, Niemczech, W. Brytanii... była też demokracja ateńska (w starożytności - już nie żyje...)... może należałoby na jakiś czas wprowadzić tabliczki proskrypcyjne... (ale patrząc na Duce w odmianach, to ich skuteczność jednak była ograniczona...) i czas oczyszczenia przeczekać w niedostępnej jaskini... można też udać się znowu na emigrację wewnętrzną - ale rzeczywistość i tak dopadnie tych, których stoicyzm nie cechuje... czyli większość... bleee...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka