kainel.kemezrp 03.04.12, 23:21 grunt że typ ten jest już przeszłością Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kainel.kemezrp 1968 - wyzwolenie? 03.04.12, 23:28 tak by wynikało z tego tekstu menda i oszust aż do owego roku miał swobodę działania i nie on jeden przecie.... cóż więc z tym 1968? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowy beret Spór o biografię współtwórcy UMCS profesora Par... IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 00:33 Jakiś typ spod ciemnej gwiazdy kainel.kemezrp dwukrotnie wypocił: - "grunt że typ ten jest już przeszłością" Odpowiedz Link Zgłoś
lityk-antypo Re: Spór o biografię współtwórcy UMCS profesora P 04.04.12, 08:07 Główną winą tegoż Parnasa było to, że nie bzdetolog jak ci od jego oceny tylko w kierunkach konkretnych, niepodważalnie pożytecznych dla świata, kraju i wszelkiego środowiska. Tych dwóch palantów to zesłać w ten sam sposób do miasta odzi - tam bzdetplogów moc, weterynarii brak, emerytki za dokarmianie bezpańskich są piętnowane a nawet karane. Pamiętacie głównego doopka sprawiedliwości? I blichtr z ławeczkami oraz błaznami lansuje i promuje miernotę. I zasrane podwórka, i mafijne partyjne spółdzielnie, i polańska kopulacyjna kultura. A obsada takich IPN, P-N Pojednanie to kręcenie lodów dla oszołomów i wyrzucania z kart hostorii frajerów co nastawiali karku a nie przechowali szkatułek z niby herbami. Koniokrady w ZŻ AK to możliwe i ich wypierduchy szkatułek dorobili się po wojnie w mundurowych jak tłusty brunek. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Głupiuś zwyczajnie 04.04.12, 09:12 mikrobiolog nie musi oznaczać że menda i nie pochodzenie o tym decyduje hochsztaplerem ani mendą nie był z pewnością Władysław Kunicki - Goldfinger albo Ludwik Hirszfeld ale ten? wspominają go tak oto link Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp jak to było? 04.04.12, 09:37 TNN udostępnia ciekawy dokument o 1968 link to przedruk ze Słowa Żydowskiego cóż tam czytamy: "Tak samo o Witku Parnasie z medycyny (nie znałem go, ale miałem z nim wspólnych przyjaciół). Wyemigrował do Danii. Nie chciał, ale podobno powiedziano mu, że jeśli zdecyduje się na wyjazd zostanie zwolniony z więzienia jego ojciec. Profesor Józef Parnas był mikrobiologiem na Akademii Medycznej. Po marcu wytyczono mu proces, jakoby za szpiegostwo i skazano na pięć lat. W „Sztandarze Ludu” ukazał się artykuł jakiejś pani adiunkt z Instytutu Medycyny Pracy i Higieny Wsi, gdzie wcześniej pracował Parnas, która dowodziła, że był złym naukowcem i jeszcze gorszym zwierzchnikiem. O ile wiem, w Danii kontynuował karierę naukową, w internecie znalazłem kilka jego publikacji, a nawet, że w latach siedemdziesiątych otrzymał doktorat honorowy na Słowacji." ... doktorat miał czy nie miał? był lekarzem medycyny czy nie był? jak to było? Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp idę ptrzę a-leją zasłużonych 04.04.12, 08:43 e tam - jednym słowem... człowiek o którym mowa zasłużył się ze wszech miar źle i nie świętował Wielkanocy tylko urodziny słonecznego dziadzi z wąsem tak przypadkiem czytam sobie właśnie książkę pt. Fenomen Stalina i się zastanawiam kiedy właściwie w Polsce się stalinizm był skończył? i czy się w ogóle skończył... ... 1968 to niewątpliwie data ważna wielu komunistów zyskało wtedy nagle zapomnianą i odrzuconą narodowość i okazało się że ich ojczyzną nie jest wcale sowiecki sajuz Kaczmarski ciekawie opisywał to w piosence ze znamiennym "Gomułka nam powiedział 'Polska dla Polaków' " w 1964 roku tym samym w którym promowany przez was na bohatera gostek postanowił zakapować kochankę na wolność wyszedł niejaki Anatol Fejgin Anatola nie wyrzucono w 1968 za granicę czy w tej sytuacji Anatol był bohaterem czy nie był? Czy miarą jest 1968? Odpowiedz Link Zgłoś
merlinthemagician Spór o biografię współtwórcy UMCS profesora Par... 04.04.12, 09:11 To w końcu Pan Marcin czy Pan Marek Kruszyński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adg Re: Spór o biografię współtwórcy UMCS profesora P IP: *.nplay.net.pl 04.04.12, 11:37 niech zbada to IPN Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp tak podsumowując 04.04.12, 10:19 doktor chyba jednak bez tytułu habilitowany na podstawie jednego zdania (idzie tu o pracę będącą podstawą habilitacji a nie doktorat) lekarz medycyny czy lekarz weterynarii jednak? .... cóż to wszystko to osiągnięcia poprzedzające jednak rok 1968 to urobek czasów stalinowskich zatem hochsztapler korzystający z protekcji Bermana czy zniesławiany geniusz nauki i współtwórca UMCS? ... i czy aby na pewno kluczem do rozwikłania tych pytań jest rok 1968? hmm aresztowano go w Wielki Piątek 1968 - 12 kwietnia 1968 był to również Międzynarodowy Dzień Lotnictwa i Kosmonautyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek przede wszystkim czerwony bydlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 15:25 Z artykułu wynika, że Parnas był przede wszystkim czerwonym bydlakiem. I dlatego dobrze, że nie istnieje w świadomości studentów UMCS - w przeciwieństwie do prof. Raabego. Przy okazji, Parnas to kolejny przedstawiciel żydokomuny, której istnieniu próbują zaprzeczać do dziś różne "autorytety" i "wydawnictwa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu333435 Re: przede wszystkim czerwony bydlak IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.12, 20:20 Artykuł p. Reszki właściwie nic nie wnosi, a oparty jest gł. na informacjach M. Wrońskiego. Wymądrza się na temat doktoratu, mając jedynie jeden kwit datowany 28 czerwca 1939 r., który niczego nie dowodzi. Ani Reszka, ani Wroński nie potrafią czytać, bo Wrona z Kruszyńskim pisali o Parnasie w kontekście informacji o nim zawartych w aktach UB. Parnas był w sumie bardzo przeciętnym akademikiem, typowym dla tamtych czasów. Podręczniki to też wielkie słowo, ot po prostu skrypty typowe dla Akademii Rolniczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxi Re: i znow chamiuki na forum... IP: 173.233.200.* 06.04.12, 16:24 "Przy okazji, Parnas to kolejny przedstawiciel żydokomuny, której istnieniu próbują zaprzeczać do dziś różne "autorytety" i "wydawnictwa"." Przy okazji, "jacek" to kolejny przyklad pospolitej durnoty, jaka wspaniale kwitnie na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: i znow chamiuki na forum... 06.04.12, 17:30 Ilu tu durniów się zleciało! Analfabeci polityczni. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Hej Joanno 06.04.12, 18:28 cieszę się że Cię widzę... no że akurat tu to cóż - sama wybrałaś... ale ale pamiętasz tamte czasy to może byśmy pogadali? Odpowiedz Link Zgłoś
nyangaoman Z pierwszej ręki 07.04.12, 09:26 Miałem wątpliwą okazję uczęszczać na wykłady prof. czy "prof." Parnasa i niestety był to czas stracony. Interesowała mnie mikrobiologia ale on plótł takie banialuki, że trudno było na tych wykładach wytrzymać. Nie zapomnę jego sławetnego wykładu "problem chustki do nosa" zaczął ciekawie, ale potem znowu były banialuki. Jego gabinet i korytarz do niego prowadzący był w każde święta udekorowany setkami kart z życzeniami, co miało dowodzić jego popularności. Dla mnie był typem maniaka i hochsztaplera, dlatego nie zdziwiłem się, że pozbyto się go w 1968 roku. Miałem kiedyś okazję poznać Marka Wrońskiego, było to dawno temu i w innych okolicznościach. Nie przypuszczałem wtedy że zostanie słynnym "łowcą plagiatów". Można by przytoczyć powiedzenie że świat jest mały. Chcę przy tej okazji wtrącić tu małą dygresję. Dlaczego Instytut Pamięci Narodowej zajmuje się prawie wyłącznie okresem PRL-u z przyległościami. Czyżby nasza pamięć narowowa była tak ograniczona? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Z pierwszej ręki 07.04.12, 12:13 Pytanie o IPN, zakładam, że retoryczne. Przecież właśnie w tym celu pogrobowcy opozycyjni, by wyakcentować ponad pozostałe, wyższość swojego "kombatanctwa" i wykazać swoją rację, jedyną racje i jednostronną rację (co przykładowo udowodniła sprawa " bardzo profesjonalnego" podejścia do życiorysów zarówno Raabego, jak i Parnasa) powołali ten "Instytut", w którym sprawy poprzedniej Komisji Badania Zbrodni Hitlerowskich w Polsce poszły do lamusa. Instytut to od początku było narzędzie polityczne określonej formacji. Coś na zasadach "NKWD - UB", itp., ale w przeciwną stronę, bo kto jest jedynym, prawdziwym, wzorcowym bohaterem w obecnej Polsce? No kto? Polak patriota-katolik, wróg żydokomuny, szczery anty-bolszewik! A nawet, populistycznie "anty-ruski". Marsz, marsz Polonia.... Odpowiedz Link Zgłoś