Dodaj do ulubionych

Listy w skrzynce na zwroty poleżą nawet kilka lat

04.04.12, 10:15
Jaka skrzynka na zwroty?? O czym wy piszecie? Zmienili u mnie w bloku skrzynki i jakoś o skrzynce na zwroty zapomnieli. Nie ma jej, nie istnieje. W bloku u szwagra podobna sytuacja, skrzynki na zwroty nie ma. U mojej mamuśki w bloku też po wymianie skrzynek "zapomnieli" o skrzynce na zwroty. Wcześniej jak miałem u siebie w skrzynce błędnie zaadresowany list to wrzucałem go do "zwrotów", teraz go niszczę bo nie zostawię go przecież na skrzynkach. Chyba, że znam adresata to wrzucę do właściwej skrzynki ale już do innej klatki nie chodzę, wtedy niszczę taki list.
Obserwuj wątek
    • cud_malina Re: Listy w skrzynce na zwroty poleżą nawet kilka 04.04.12, 11:56
      Ani kiedyś nie było takich skrzynek, ani teraz nie ma. Jak dla mnie, to ten artykuł mógłby być równie dobrze o problemach z krasnoludkami czy jednorożcami.
      • Gość: bosman młoda jesteś cud(?)-malino IP: *.centertel.pl 04.04.12, 15:11
        Skoro wtedy ciebie na świecie nie było czy to znaczy że i lamp naftowych nie było? Przestań się wymądrzać, "nie jest przecież z ciebie znowu taki cud".
    • krakow_biezanow_drozdzownia Re: Listy w skrzynce na zwroty poleżą nawet kilka 04.04.12, 15:02
      Na liście do zwrotu wystarczy przekreślić adresata i wrzucić do skrzynki Poczty Polskiej - wtedy wraca do nadawcy. To takie trudne?
      • empi Re: Listy w skrzynce na zwroty poleżą nawet kilka 04.04.12, 15:19
        do skrzynki pocztowej Poczty Polskiej? Jeśli list był wysyłany przez innego operatora to dlaczego Poczta Polska ma ponosić koszty zwrotu? Powinno być okienko zwroty w skrzynkach pocztowych.
        pzdr.
        • Gość: bosman juz nie ma empi... IP: *.centertel.pl 04.04.12, 15:24
          skrzynek pocztowych PP - przynajmniej tych nowych. Wspólnoty zakupują skrzynki na własny koszt.
        • Gość: johann @empi IP: *.nplay.net.pl 07.04.12, 20:45
          Większość zwrotów to listy dostarczane przez Pocztę Polską. Mniejszość możesz zanieść do punktu obsługi klienta danego operatora.
          • empi Re: @empi 07.04.12, 21:05
            > Większość zwrotów to listy dostarczane przez Pocztę Polską. Mniejszość możesz z
            > anieść do punktu obsługi klienta danego operatora.
            Pomysł godny opatentowania, a może lepiej od razu zatrudnić się jako listonosz, może jakieś koszta się zwrócą :)
            Brak pomyślunku urzedasów próbujesz załatwić społeczną inicjatywą?
            pzdr.
          • zubelz Re: @empi 07.04.12, 21:10
            Gość portalu: johann napisał(a):

> Większość zwrotów to listy dostarczane przez Pocztę Polską. Mniejszość możesz z
            > anieść do punktu obsługi klienta danego operatora.
            Taaa.
            List adresowany do Lubina znalazł się w mojej skrzynce. To mam go dostarczyć adresatowi?. (Obecnie też nie mam skrzynki na zwroty).
            • empi Re: @empi 07.04.12, 21:18
              wkurzają mnie tego typu wnioski racjonalizatorskie :). Przecież taka bzdura nie powinna zaistnieć.
              pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka