Dodaj do ulubionych

Chrystus Zmartwychwstał

07.04.12, 22:36
Zmartwychwstania Osobistego, które doprowadzi do Zmartwychwstania Narodowego!

Alleluja!!!
Obserwuj wątek
    • zubelz Re: Chrystus Zmartwychwstał 07.04.12, 22:43
      andrzej.filipowicz napisał:

> Zmartwychwstania Osobistego, które doprowadzi do Zmartwychwstania Narodowego!
      >
      > Alleluja!!!
      Był taki jeden co podobnie mówił i co? a no to że świat podpalił i miliony ludzi zginęło.
      (zmartwychwstania osobistego życzę).
    • dociek Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 02:03
      A propos Zmartwychwstania Narodowego, to uważasz, że już jesteśmy taka padliną, że tylko cud nas uratuje?
      • andrzej.sawa Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 08:27
        A prosiłem.Do pisania używaj nie tylko palców,ale i mózgu.
      • andrzej.filipowicz Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 08:58
        dociek napisał:
        > A propos Zmartwychwstania Narodowego, to uważasz, że już jesteśmy taka padliną,
        > że tylko cud nas uratuje?

Czy padliną? Padliną jeszcze nie, bo żyją wśród nas tacy, którzy wierzą i działają w kierunku odrodzenia. Co do reszty, to poza tym, że jesteśmy najbardziej inwigilowanym społeczeństwem w całej UE, to jeszcze manipulowanym na skalę niespotykaną nawet na Białorusi.

Alleluja!!!
        • tajnos.agentos Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 09:15
          Skoro już zrobiłeś poranną narodową kupę, to teraz użyj narodowego papieru toaletowego i już więcej nie smrodź polityką, bo dziś jest za duże święto na ten syf.
          • andrzej.filipowicz Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 19:45
            tajnos.agentos napisał:
            > Skoro już zrobiłeś poranną narodową kupę, to teraz użyj narodowego papieru toal
            > etowego i już więcej nie smrodź polityką, bo dziś jest za duże święto na ten sy
            > f.

Napisz to tym, którzy inwigilują naród na skalę najwyższą w całej UE.
            Co się tyczy politykowania, to myślę, że gdyby Jezus Chrystus żył w dzisiejszych czasach, to spotkałby Go zarzut, że dał się ukrzyżować, a następnie zmartwychwstał z pobudek... politycznych.

Jeżeli wiara jest polityką, to ja bezpartyjny obywatel RP jestem jednym za najbardziej upolitycznionych mieszkańców naszego miasta ;)

Alleluja!
            • tajnos.agentos Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 20:32

> Napisz to tym, którzy inwigilują naród na skalę najwyższą w całej UE.

Nie naiszę, bo to twój ulubiony temat. Kłam i konfabuluj sobie dalej.:P

> Co się tyczy politykowania, to myślę, że gdyby Jezus Chrystus żył w dzisiejszyc
              > h czasach, to spotkałby Go zarzut, że dał się ukrzyżować, a następnie zmartwych
              > wstał z pobudek... politycznych.

Gdyby Chrystus żył w dzisiejszych czasach, fundamentaliści i oszołomy zrobiliby wszystko, by jak najszybciej został ukrzyżowany. Wtedy takich nazywano faryzeuszami.

> Jeżeli wiara jest polityką, to ja bezpartyjny obywatel RP jestem jednym za najb
              > ardziej upolitycznionych mieszkańców naszego miasta ;)

Bezpartyjny nie oznacza nie uprawiającego polityki. Bezpartyjnych jest wielu, nie wszyscy się z tym obnoszą i pienią gdy tylko krzywda się dzieje ich ulubionej opcji.

> Alleluja!

Rzekłeś.:P
              • andrzej.filipowicz Re: Chrystus Zmartwychwstał 09.04.12, 12:08
                tajnos.agentos napisał:
                > andrzej.filipowicz napisał: >
                > > Napisz to tym, którzy inwigilują naród na skalę najwyższą w całej UE.
                > Nie naiszę, bo to twój ulubiony temat. Kłam i konfabuluj sobie dalej.:P

Fakty

> > Co się tyczy politykowania, to myślę, że gdyby Jezus Chrystus żył w dzisi
                > ejszyc
                > > h czasach, to spotkałby Go zarzut, że dał się ukrzyżować, a następnie zma
                > rtwych
                > > wstał z pobudek... politycznych.
                > Gdyby Chrystus żył w dzisiejszych czasach, fundamentaliści i oszołomy zrobiliby
                > wszystko, by jak najszybciej został ukrzyżowany. Wtedy takich nazywano faryzeu
                > szami.

Oszołomy i fundamentaliści - jeżeli tak ma się nazywać ten, który broni prawdy i wiary, to dla ciebie mogę być i jednym i drugim...

> > Jeżeli wiara jest polityką, to ja bezpartyjny obywatel RP jestem jednym z
                > a najbardziej upolitycznionych mieszkańców naszego miasta ;)
                >
                > Bezpartyjny nie oznacza nie uprawiającego polityki. Bezpartyjnych jest wielu, n
                > ie wszyscy się z tym obnoszą i pienią gdy tylko krzywda się dzieje ich ulubione
                > j opcji.

Wierz w co chcesz i pień się ile i kiedy chcesz - Twoja pralka i wsad Twój...

> > Alleluja!
                >
                > Rzekłeś.:P

Powtórzę więc jeszcze raz - Alleluja!
                • tajnos.agentos Re: Chrystus Zmartwychwstał 09.04.12, 15:39

> Oszołomy i fundamentaliści - jeżeli tak ma się nazywać ten, który broni prawdy
                  > i wiary, to dla ciebie mogę być i jednym i drugim...

Jeśli dla ciebie "obrońcą prawdy i wiary" jest fanatyczny i ziejący nienawiścią do wszystkiego wyznawca rydzykowej sekty oraz lobbysta jego półlegalnych geszefcików, to ja pytań nie mam. Dla mnie taki ktoś jest oszołomem i fundamentalistą a także osobą niegodną zaufania.

> Wierz w co chcesz i pień się ile i kiedy chcesz - Twoja pralka i wsad Twój...

O sobie piszesz? Rzeczywiście, wierz sobie w co i w kogo chcesz, nie próbuj tylko narzucać twojej chorej wizji świata normalnym ludziom, bo dostaniesz w ryj.:P

> Powtórzę więc jeszcze raz - Alleluja!

Nieustająco.
        • andrzej.sawa Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 09:19
          Andrzeju,kieruj się tym co powiedział leniwy ogrodnik do swojego pomocnika - NIE PRZESADZAJMY.
        • dociek Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 09:43
          Odnośnie używania mózgu. Żeby "z martwych wstać" trzeba być martwym. Nie można "żyć" i "nie żyć", chyba, że uwzględnimy stan śmierci klinicznej, ewentualnie letarg. Ale takie "zmartwychwstanie" nie jest już nadzwyczajnym cudem i mieści się w kategorii naukowych przypadków medycznych. Ale to i tak stoi w sprzeczności z Twoim dalszym stwierdzeniem "bo żyją wśród nas tacy, którzy wierzą i działają w kierunku odrodzenia"
          Widzisz zatem, że to Ty masz problemy z używaniem tego narządu.
          • dociek Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 09:46
            Sorry z tym cytatem, Andrzeje mi się pomylili, ale to bez znaczenia, bo często demostrujecie niemal bliźniacze wypowiedzi.
            • andrzej.filipowicz Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 20:04
              dociek napisał:
              > Sorry z tym cytatem, Andrzeje mi się pomylili, ale to bez znaczenia, bo często
              > demostrujecie niemal bliźniacze wypowiedzi.

Tym razem, to ja Andrzej F. , a nie Andrzej S., który z racji imienia od pierwszego z dwunastu Apostołów pochodzącego, a nie jakiegoś goryla - dźwiga "brzemię" pierworodne, bo jako pierwszy został powołany do głoszenia Ewangelii...

Jeżeli nasze wypowiedzi są niemal bliźniacze, to mnie cieszyć się tylko, a nie rozpaczać, że jest nas więcej niż tylko dwóch, bo poza tym, iż fizycznie jest nas dwóch - ja i mój brzuch, to wątroba to też osoba, a kiszki, to tez braciszki...

Alleluja!
          • andrzej.sawa Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 09:58
            Niestety masz problem,myślisz jednostronnie.Pamiętaj,że nie ma materialistycznego dowodu na istnienie,bądź nie istnienie Boga.Choć podobno jest jeden dowód - Gagarin po powrocie z orbity powiedział - Boga nie ma,tam w górze go nie widziałem.

Nie namawiam Cię,żebyś uwierzył,zresztą to nie zależy od Ciebie - może doznasz łaski wiary.

Jest w tym świecie wiele rzeczy,które nie są zbyt materialistyczne.Odpowiedz mi materialistycznie na drobne pytanie - Wszechświat,który podobno się rozszerza,jest kulą,a przecież jak masz piłkę to ją zwykle gdzieś trzymasz - no to w czym jest ta piłka-Wszechświat?
            • joannabarska Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 12:43
              To coś niesamowitego, nawet w tak ważny dzień dla Kościoła jakim są święta Wielkanocne, kościelny hierarcha abp.Głódź, nie powstrzymał się od populistycznej taniej demagogii. Najbardziej zbulwersowała mnie wypowiedź abp. Głódzia – ” Nie zdejmiemy krzyża ze ściany naszej ojczyzny, To znak naszej ojczyzny”. Nie wiem, czy abp.Głódź ma świadomość faktu, że JEDYNYM znakiem , symbolem polskości był , jest i będzie dumnie powiewający na fladze – ORZEŁ PIASTOWSKI a nie żaden krzyż, obecnie kojarzący się jedynie z siłową dominacją ideologi katolickiej, która powoli staję się obca ideowo pokoleniom Polaków. Następnie abp. Głódź mówi – ” Nie żądamy przywilejów, ale normalności „, te słowa to już szczyt hipokryzji. O jakiej „normalności” abp. Głódź mówi ,czyżby o takiej – żądanie Kościoła, aby lekcje religii w szkołach były obowiązkowe, nieustanne wchodzenie z buciarami w prywatne życie Polaków dyskredytując prawo wyboru ws. in vitro czy aborcji, straszenie posłów ekskomuniką, którzy nie będą głosowali zgodnie z wolą Kościoła ws. in vitro, czy gdzie katolicy mają prawo obrażać i szkalować osoby będący ateistami, a jeżeli ateista zwróci się do katolika w identycznej retoryce, to zaraz jest oskarżany o ” obrazę uczuć religijnych”. Czy „normalnością” wg.abp Głódzia mają być postawy, które kreuje abp. Michalik, który całymi miesiącami ukrywając pedofila, księdza z Tylawy, pozwalał mu funkcjonować mimo wyroków, które na nim ciążą. Czy bezceremonialny atak na państwo Polskie abp. Michalika – ” państwo Polskie okradało Kościół Katolicki”, zarazem abp. Michalik jest ślepy na oszustwa i malwersacje dokonywane w komisji majątkowej ? Abp. Głódź, ja NIE chcę takiej „normalności” zdominowanej nieustannym waleniem krzyżem po głowach Polaków, gdzie „katolicki punkt widzenia” jest narzucany na siłę, a światopogląd ateistyczny, Kościół uważa za istną herezję. Dość ciekawe słowa abp. Głódzia – ” Kościół od wieków głosi prawdę o zmartwychwstaniu Jezusa.”, choć papież Leon X obnażył tą rzekomą prawdę o której mówi Kościół – „Patrzcie, co bajka o Jezusie Chrystusie dla nas zrobiła”, i tylko w tych kategoriach wynikających ze słów papieża Leona X, trzeba rozważać wszelkie dywagacje na temat katolicyzmu.
              Nie mam siły na pisanie,ale to znalazlam w internecie i widzę,że myslę podobnie jak niejeden....

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
              • andrzej.sawa Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 13:16
                Po pierwsze jest to dzień ważny dla Kościołów,czyli dla wiernych,którzy stanowią większość obywateli Rzeczypospolitej.

Po drugie kapłani mają prawo objaśniać,co jest właściwe z punktu widzenia wiary i nauki kościołów.

Po trzecie niech mniejszość - lewacka,ateistyczna....- nie próbuje narzucać swoich przekonań i praw wymyślonych,niezgodnych z przekonaniami większości.
                • tajnos.agentos Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 13:21
                  andrzej.sawa napisał:

> Po trzecie niech mniejszość - lewacka,ateistyczna....- nie próbuje narzucać swo
                  > ich przekonań i praw wymyślonych,niezgodnych z przekonaniami większości.

Po trzecie - niech mniejszość prawacka, oszołomska psychopatyczna i rzygająca nienawiścią do wszystkiego, co przekracza jej możliwości pojmowania nie próbuje narzucać swoich przekonań i praw wymyślonych, niezgodnych z przekonaniami zwykłych ludzi, którzy są w przytłaczającej większości. Spadaj do Chełma, tam sobie wiecuj.
                  • joannabarska Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 13:27
                    Pisze w swym blogu prof.Joanna Senyszyn :

Kościół katolicki psuje się niczym symbolizująca chrześcijaństwo ryba. Od głowy. Papież, kardynałowie, biskupi, a w ślad za nimi szeregowi księża przedkładają profanum ponad sacrum. Bardziej im zależy na tacy niż na zbawieniu. A może po prostu w zbawienie nie wierzą. Kler kocha życie doczesne. Te wszystkie swoje pałace, mercedesy, wystawne przyjęcia, przepych. W zależności od preferencji, także gospodynie, młodych kleryków, sekretarzy i/lub ministrantów. Duchowni mają sumienia czyste, bo nieużywane. Ponad wszystko kochają rządzić, pouczać i moralizować. Ze względu na nieustające afery, z coraz słabszym skutkiem. Ponieważ nikt nie lubi, żeby go złodziej uczył uczciwości, a rozpustnik – moralności, wierni coraz rzadziej zaglądają do kościoła. Mają dość wymuszonego dawania na tacę oraz słuchania o aborcji, in vitro, gejach i związkach partnerskich. Niedługo już tylko prawicowi politycy będą regularnie uczestniczyć w niedzielnych mszach, śpiewać na Pasterce i święcić jaja na Wielkanoc. Niewykluczone, że oprócz kasy z budżetu, ofiarują klerowi także ustawowy nakaz przestrzegania 10 przykazań i ich pochodnych.
                    Tydzień temu posłowie odrzucili projekt ustawy wykreślającej z kodeksu karnego obrazę uczuć religijnych. Stale próbują całkowicie zakazać aborcji. Od lat nie dopuszczają do finansowania z budżetu zapłodnienia in vitro. Kombinują z wprowadzeniem klauzuli sumienia dla aptekarzy, aby mogli odmawiać sprzedaży zakazanej przez Kościół antykoncepcji.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
                    • andrzej.sawa Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 15:09
                      Tzw."profesor',coś w rodzaju marcowego docenta.
                      • Gość: JB Re: Chrystus Zmartwychwstał IP: *.dynamic.mm.pl 08.04.12, 17:08
                        Profesorem byl tylko,Sawa,byly prezydent.
                        • andrzej.sawa Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 18:30
                          Wśród Sawów nie było prezydenta,a tylko jeden biskup.
                          • Gość: bosman czytaj to tak: IP: *.lublin.mm.pl 09.04.12, 11:44
                            Profesorem był tylko,Sawo,były prezydent - nieprawdaż?.
                      • Gość: folkatka Na przekór co niektórym.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 17:10
                        ...
                        Chrystus zmartwychwstał! Prawdziwie zmartwychwstał!!
                        Alleluja!!

Хриcтoc вocкреc и двери рaя

Отверзилиcь прaведным дyшaм

Отрaднa cтaлa жизнь земнaя

И cмерть теперь не cтрaшнa нaм

Хриcтoc Вocкреc – Зх

Вocкреc нaш cмерти пoбедитель

Вocкреcнет тaкже нaшa плoть,

Он дacт нaм рaйcкyю oбитель,

Тaк бyдем жить, кaк жил Гocпoдь.

Хриcтoc Вocкреc – Зх

О, кaк велик Гocпoдь вo cлaве!

Кaк дивнa к нaм Егo любoвь.

Дocтoйнy пеcнь Егo держaве

Вocпеть не cтaнет cил и cлoв.

Хриcтoc Вocкреc – Зх

• dociek Można sobie wierzyć lub nie. Wolna wola! 08.04.12, 18:03
                          Jednakże kapłani zupełnie zapomnieli, że "upoważnienie do reprezentowania Boga - Chrystusa" nadali sobie sami. Niektórym z nich szczególnie w Polsce, nawet się tak pomieszały "kompetencje", że uważają się za równych jemu i z tej racji wymagają posłuszeństwa i podporządkowania się im nie tylko wyznawców wiary ale całego narodu.

"- Nie brak ludzi, którzy chcieliby Chrystusa przyłożyć kamieniem. Chcieliby postawić straże, żeby Chrystus nie wychodził z kościoła, nie mieszał się do życia publicznego i rodzinnego - opisywał abp Budzik przypominając, że papież Jan Paweł II wielokrotnie podkreślał, że nie da się wykreślić Chrystusa i chrześcijaństwa z dziejów ludzkości."

Więcej... lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,11502459,_Postawia_straze__by_Chrystus_nie_wychodzil_z_kosciola_.html#ixzz1rSseR7Jy
                          • andrzej.sawa Re: Można sobie wierzyć lub nie. Wolna wola! 08.04.12, 18:32
                            Jednak namawiam do czytania,biblii też,może Ciebie oświeci.
                            • tajnos.agentos Re: Można sobie wierzyć lub nie. Wolna wola! 08.04.12, 20:35
                              andrzej.sawa napisał:

> Jednak namawiam do czytania,biblii też,może Ciebie oświeci.

Jehowiec?:)))
                              • andrzej.sawa Re: Można sobie wierzyć lub nie. Wolna wola! 09.04.12, 10:09
                                A czy zwykli ludzie nie czytają?Może weźmiesz z nich przykład.Wiem,że jak się czyta,to oczy bolą i mózg też trzeba wytężyć.Może jednak dasz radę?Czytać chyba potrafisz,a może jesteś poługramotnyj /tylko pisać potrafisz/,czyli jak mówiono za sowieckich czasów - spiecjalist.
                                • tajnos.agentos Re: Można sobie wierzyć lub nie. Wolna wola! 09.04.12, 11:14
                                  Za sowieckich czasów Ty czytałeś tylko "Prawdę" i Trybunę Ludu" a ja "kulisy" i "Perspektywy". Dziś ty czytasz biblię a ja o gołych babach.:)))
                                • Gość: bosman ech sawciu, sawciu... IP: *.lublin.mm.pl 09.04.12, 12:20
                                  nawet w święta plujesz i szczujesz. Jak prawdziwy "katolik". Powiedz - czym różnią się dzisiejsi fluorescencyjni biskupi od kapłanów sanhedrynu, kapłanów, którzy dbając o własny interes, kabzę i wpływy, skazali na śmierć (nawet wbrew woli Piłata) Joszuę, a ocalili złoczyńcę Barabasza, złoczyńcę i bandytę ale który im bezpośrednio nie zagrażał?
                                • Gość: maxxx Re: Wolna wola... czy biskupi bat? IP: 173.233.219.* 09.04.12, 19:09
                                  "A czy zwykli ludzie nie czytają?"

Wiekszosc tzw. "zwyklych" ludzi (czytaj - rzymskich katolikow)
                                  nigdy nie przeczytala Biblii, a jezeli juz to moze tylko
                                  urywki z Nowego Testamentu!
                                  • andrzej.sawa Re: Wolna wola... czy biskupi bat? 10.04.12, 10:43
                                    Jeżeli katolicy nie czytają,to jedno,ale ci co się ich czepiają powinni choć trochę czytać,żeby wiedzieć o czym piszą.Niestety jeszcze większe zero wiedzy.
                                    • Gość: bosman sawciu - nie demaskuj się... IP: *.centertel.pl 10.04.12, 11:37
                                      z tą niewiedzą :-)
                        • Gość: Ursus Re: Na przekór co niektórym.... IP: *.nplay.net.pl 09.04.12, 16:22
                          Zmartwychwstał, zmartwychwstał <folkatko>...
                          Ale czemu po rusku..?:)
                          Pozdrawiam.
                          • andrzej.sawa Re: Na przekór co niektórym.... 09.04.12, 17:41
                            A czy to różnica?
                            • Gość: Ursus Re: Na przekór co niektórym.... IP: *.nplay.net.pl 09.04.12, 22:13
                              A czy to różnica?
                              No... trochę tak. Zwykle na polskich forach internetowych, internauci posługują się językiem polskim, na rosyjskich-rosyjskim, na hiszpańskich-hiszpańckim etc. Byłbym równie, a może nawet bardziej, zdziwiony, gdyby ktoś swoją radość ze zmartwychwstania Chrystusa wyraził w jidysz czy po flamandzku... Folkatka nie należy chyba do żadnego kościoła obrządku wschodniego, gdyż u nich dopiero zaczyna się Wielki Tydzień (o ile się nie mylę).
                              Ot' zwykła ciekawość...:)
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: bosman a nie przyszło ci do czachy... IP: *.centertel.pl 10.04.12, 10:16
                                traktorku, że folkatka przytacza prawosławną modlitwę, pieśń cerkiewną? Katolicyzm i tylko katolicyzm jest ważny, reszta to chłam - tak traktorku?
                              • andrzej.sawa Re: Na przekór co niektórym.... 10.04.12, 10:52
                                Bardzo dobrze,że ktoś z naszych okolic zna i używa jakiegoś języka naszych sąsiadów ze Wschodu.Obszar od Lublina /kaplica Św.Trójcy/do Kijowa,to obszar przenikanie katolików /rzymskich i greckich/ i prawosławnych a więc nie zaszkodzi znać język Rusinów /rozmaitych/.

Tylko prymitywni ludzie dziwią się,że istnieją jakiejś inne języki,a nie tylko angielski.
                • Gość: maxxx Re: Chrystus Zmartwychwstał... czy sa swiadkowie?? IP: 173.233.219.* 09.04.12, 19:05
                  "Po trzecie niech mniejszość - lewacka,ateistyczna....- nie próbuje narzucać swoich przekonań i praw wymyślonych,niezgodnych z przekonaniami większości."

Skad i dlaczego te pospolite klamstwa? Przecie to (od kilkuset lat) kosciol rzymsko-katolicki usiluje narzucac WSZYSTKIM Polakom swoje wlasne poglady i swoj wlasny punkt widzenia!!!
                  • andrzej.sawa Re: Chrystus Zmartwychwstał... czy sa swiadkowie? 09.04.12, 19:41
                    Mówimy o tym co teraz jest,a więc nie bredź.
          • andrzej.filipowicz Re: Chrystus Zmartwychwstał 08.04.12, 19:52
            dociek napisał:
            > Odnośnie używania mózgu. Żeby "z martwych wstać" trzeba być martwym. Nie można
            > "żyć" i "nie żyć", chyba, że uwzględnimy stan śmierci klinicznej, ewentualnie l
            > etarg. Ale takie "zmartwychwstanie" nie jest już nadzwyczajnym cudem i mieści s
            > ię w kategorii naukowych przypadków medycznych. Ale to i tak stoi w sprzecznośc
            > i z Twoim dalszym stwierdzeniem "bo żyją wśród nas tacy, którzy wierzą i dzi
            > ałają w kierunku odrodzenia
            "
            > Widzisz zatem, że to Ty masz problemy z używaniem tego narządu.

Dobrze, że Ty nie masz takich problemów jak właściwe używanie właściwych narządów - mnie się zdarzy zapewne jeszcze nie raz, stąd za każdym razem podpieram się faktami.

Śmierć biologiczna czy też śmierć kliniczna nie zmienia faktu, że jesteśmy najbardziej inwigilowanym narodem w całej UE - reszta jest szczegółem nie wartym polemiki. bo dotyczącym terminów medycznych i doktrynalnych, a nie faktów...

Poza tym masz rację - tyle, że to nie zmienia w żaden sposób podanego wyżej faktu...
            • Gość: psychiatra leniaka Re: Chrystus Zmartwychwstał IP: *.futuroexito.pl 08.04.12, 20:06
              Trzeba byc niezlym schizofrenikiem, zeby najpierw zakladac watek o Zmartwychwstaniu, wolac Alleluja! a pozniej snuc w nim rozwazania o inwigilacji! Obrazasz nie tylko te swieta, ale przede wszystkim obrazasz imie Zmartwychwstalego!
    • Gość: bosman żałosnym jest filipku to... IP: *.lublin.mm.pl 09.04.12, 11:47
      że nawet w Święta musisz bredzić. Natchneli Cię "biskupy"? - Flaszka Głódź traktujący obecną rzeczywistość jako normalność czy Michalik szczujący jak zwykle?
      • andrzej.filipowicz Mnie nie żal, a Tobie? 09.04.12, 12:17
        Gość portalu: bosman napisał(a):
        > że nawet w Święta musisz bredzić. Natchneli Cię "biskupy"? - Flaszka Głódź trak
        > tujący obecną rzeczywistość jako normalność czy Michalik szczujący jak zwykle?

Co wy macie z tymi uporczywymi próbami wywoływania poczucia winy?
        Jeżeli prawda jest bredzeniem, to jak nazwa trwanie w kłamstwie?
        Mnie nikt nie musi "natchnąć", bo potrafię myśleć samodzielnie. Jeżeli już masz kogoś pytać, to sugeruję staną przed lustrem i siebie zapytać - kto natchnął cię "bosmanie" przeświadczeniem, że gatunek ludzki musi by przez kogoś inspirowany, prowadzony i "natchniony"?

Co do "natchnienia" nie wiem czy wiesz, że powoli kończy się era globalnego "natchnienia", której wyrazem jest między innymi drastyczny spadek wykupowanego przez czytelników nakładu "gazety"...
        • Gość: bosman kończy się globalna era "natchnienia"? IP: *.lublin.mm.pl 09.04.12, 12:23
          czyżby katolstwo w odwrocie? Radosna wiadomość :-)
          • empi Re: kończy się globalna era "natchnienia"? 09.04.12, 12:27
            Bosmanie, poczytaj w ramach samokształcenia się :)
            pzdr.
            • Gość: bosman nie zawracaj mi.... IP: *.lublin.mm.pl 09.04.12, 12:37
              jakimś g......m.
        • empi Re: Mnie nie żal, a Tobie? 09.04.12, 12:24
          Co do "natchnienia" nie wiem czy wiesz, że powoli kończy się era globalnego "natchnienia", której wyrazem jest między innymi drastyczny spadek wykupowanego przez czytelników nakładu "gazety"...
          tak, tak, upadek wszelkich wartości. Radio Maryja i TV Trwam coraz mniej słucha i ogląda. Kościoły pustoszeją i Gość Niedzielny jakoś mniej popularny. Biskupi i księża coraz bardziej każdy z nich co innego mówi i głosi. Dobrze, że Ty chociaż w tym wszyskim jakoś nie tracisz rozeznania :)
          pzdr.
          • tajnos.agentos Re: Mnie nie żal, a Tobie? 09.04.12, 14:57
            Rozczula mnie ten osobnik. Największe bzdury i kłamstwa są dla niego jedynie słuszną objawioną prawdą, wszystko co niesie ryzyko zasiania niepokoju w jego małym światku trzeba zniszczyć... Ten "narodowy" (w cudzysłowie, bo z narodem ma toto tyle wspólnego, co szczanie w piwnicy z piciem w Szczawnicy) typ tak ma...:)))
    • Gość: Ursus Re: Chrystus Zmartwychwstał IP: *.nplay.net.pl 09.04.12, 16:48
      Zmartwychwstania Osobistego, które doprowadzi do Zmartwychwstania Narodowego!
      Dobrze powiedziane. Zmartwychwstanie jest absolutnie priorytetowym targetem. I nic tego nie zmieni, i nikt tego nie zakrzyczy. Nawet gdyby ten krzyk był setki tysięcy razy głośniejszy niż to co serwują nam forumowi "młodzi, wykształceni, z dużych miast" - Barska, tajnos, bosman...:)
      Zwykle Święta Wielkiej Nocy wywołują wzmożoną aktywność środowisk satanistycznych. Tak było jest i będzie. Strach... Skoro on zmartwychwstał to i my zmartwychwstaniemy. Wszyscy. Jedni na zmartwychwstanie życia, inni ... na zmartwychwstanie potępienia... Tego się boją. I całkiem słusznie. Stąd te wściekłe ataki na Kościół będące w istocie niczym innym jak próbą zagłuszenia głosu sumienia, który czasami im mówi, że to wszystko to prawda...
      Pozdrawiam.
      • _aaa_ Re: Chrystus Zmartwychwstał 09.04.12, 17:44
        Jedni na zmartwychwstanie życia, inni ... na zmartwychwstan
        > ie potępienia...

Promujesz reinkarnację Ursusie. Brawo:)))
        • tajnos.agentos Re: Chrystus Zmartwychwstał 09.04.12, 17:58
          _aaa_ napisała:

> Promujesz reinkarnację Ursusie. Brawo:)))

Jak to poganie... Nie potrafią żyć wśród ludzi, to zakładają sekty i wrzeszczą że kraywda im się dzieje.:)))
        • Gość: Ursus Re: Chrystus Zmartwychwstał IP: *.nplay.net.pl 09.04.12, 20:49
          Promujesz reinkarnację Ursusie. Brawo:)))
          "...Z czego się śmiejecie? z siebie samych się śmiejecie!..."
          Dodałbym, że w tym konkretnym przypadku z własnej ignorancji :)
          Święty Jan Ewangelista się kłania... (J. 5, 29)
          Pozdrawiam
          • _aaa_ Re: Chrystus Zmartwychwstał 09.04.12, 22:19
            Gość portalu: Ursus napisał(a):

> Promujesz reinkarnację Ursusie. Brawo:)))
            > "...Z czego się śmiejecie? z siebie samych się śmiejecie!..."
            > Dodałbym, że w tym konkretnym przypadku z własnej ignorancji :)
            > Święty Jan Ewangelista się kłania... (J. 5, 29)
            > Pozdrawiam

Ignorancja.
            Tzn.?
            Które z nas Ursusie wysmiewa miliony ludzi, dla których reinkarnacja jest naturalnym procesem dla duszy?
      • tajnos.agentos Re: Chrystus Zmartwychwstał 09.04.12, 17:56
        Gość portalu: Ursus napisał(a):

> Dobrze powiedziane. Zmartwychwstanie jest absolutnie priorytetowym [i]targetem[
        > /i]. I nic tego nie zmieni, i nikt tego nie zakrzyczy. Nawet gdyby ten krzyk by
        > ł setki tysięcy razy głośniejszy niż to co serwują nam forumowi "młodzi, wykszt
        > ałceni, z dużych miast" - Barska, tajnos, bosman...:)

Mylisz się, oszołomie. Ja wdużych miastach przebywam sporadycznie a moim poniekąd naturalnym środowiskiem jes wiocha oraz tak zwana "Polska powiatowa".

> Zwykle Święta Wielkiej Nocy wywołują wzmożoną aktywność środowisk satanistyczny
        > ch.

Rzeczywiście. Objawiają się różne filipowicze, elany, ursusy, sawy, arony oraz inne wirtualne byty.

Tak było jest i będzie. Strach... Skoro on zmartwychwstał to i my zmartwych
        > wstaniemy. Wszyscy. Jedni na zmartwychwstanie życia, inni ... na zmartwychwstan
        > ie potępienia... Tego się boją. I całkiem słusznie. Stąd te wściekłe ataki na K
        > ościół będące w istocie niczym innym jak próbą zagłuszenia głosu sumienia, któr
        > y czasami im mówi, że to wszystko to prawda...

Pleplepleplepleplepleple.

> Pozdrawiam.

A ja nie tradycyjnie, bo nie mam ani kogo ani po co.
        • Gość: Ursus Re: Chrystus Zmartwychwstał IP: *.nplay.net.pl 09.04.12, 20:58
          Ja wdużych miastach przebywam sporadycznie a moim poniekąd naturalnym środowiskiem jes wiocha oraz tak zwana "Polska powiatowa"
          He, he,he...:) Toś mnie ubawił, Tajnosku-niekumatosku...:)
          Oprócz "dużych miast" pozwoliłem sobie zaliczyć Cię też w poczet młodych i wykształconych...:) No, jaja sobie zwyczajnie robiłem (tak delikatnie), a Ty myślałeś, że ja to na serio..?:)
          Pozdrawiam.
    • Gość: maxxx Re: Chrystus - itd. IP: 173.233.219.* 09.04.12, 19:00
      "Zmartwychwstania Osobistego, które doprowadzi do Zmartwychwstania Narodowego!"

Czyzby to kolejny osobnik, ktoremu w (malym zapewne!) mozdzku religia wymieszala sie z polityka i (bzdurna) ideologia???
      • Gość: bosman usrus jak to usrus :-) IP: *.lublin.mm.pl 09.04.12, 21:01
        cytując klasyka:
        "...bredzi, ględzi nie do wiary, coś pierd(........)i kutas stary..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka