Gość: Clavis IP: 62.233.192.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 18:38 Nie wątpię, że nagroda należy się pracowitej pani dyrygent. Opędzić jedną batutą tyle zespołów! KAJ....chciałem napisać JAK ona to robi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Clavis Re: Nagrody KAJ-a rozdane IP: 62.233.192.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 15:30 Posyłam to na forum, by sprawdzić czy ktokolwiek do "Kultury" zagląda? Bo podejrzewam, że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYTA 1 Re: Nagrody KAJ-a rozdane IP: *.lublin.mm.pl 22.06.04, 16:10 Clave (czy Clava),mniejsza,nie dziwie sie,ze masz watpliwosci.Lublin i Chelm to bylo kiedys zaglebie poetyckie.Kto dzis zna wiersze Konrada Bielskiego np? Kto slyszal o Waclawie Gralewskim poza znawcami tematu? Kto czyta wiersze samego KAJa (Kazimierza Andrzeja Jaworskiego)skoro ich sie nie wznawia i nie drukuje w dziennikach? Kiedys - tak,tak za komuny!- prasa codzienna miewala dodatki literackie (lepsze,gorsze,ale byly),istniala "Kamena",a dzis dzungla kulturalna.Budka Suflera OK,ale to czastka kultury tylko...I moze wcale nie najwazniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kwintesencja Re: Nagrody KAJ-a rozdane 22.06.04, 15:59 zaglada, zaglada... wielu zaglada, ale niewielu dziennikarzy czuje sie zobowiazanych do pisania o niej... dlatego tak niewiele wiemy o naszej lubelskiej kulturze, o lubelskich tworcach, o wydarzeniach... pamietam jak kiedys w kozienicach (radomskich, nie lubelskich) zachwycily mnie opowiesci o przedwojennym teatrze amatorskim, w ktorym wystepowali najzacniejsi mieszczanie, dajac upust swym teatralnym pasjom... byl i w lublinie taki teatr, byly kabarety, byly chory... kto dzisiaj o nich pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś