16.07.12, 20:40
Czesto zagladam na forum i oczom nie wierze. Tyle pieprzonego gderania, zrzedzenia jaki to Lublin jest fe! Ludzie przejdzcie sie czasem po miescie! Blagam, rozumiem, ze wszyscy jestesmy z takich czy innych powodow, bardziej lub mniej sfrustrowani, ale nie zachowujmy sie jak stare panny, czy inne wlascicielki pudløw!

Kocham Lublin! To miasto jest wyjatkowe w calej Europie - a wierzcie mi, wiem co moowie - i szlag mnie trafia jak czytam opinie o tym miescie. To zle, tamto niedobrze... Cos wam nie pasuje idzcie i to naprawcie, zbierzcie sie do czynu, a nie konolidujecie sie jedynie do narzekania. Gadac kazdy potrafi - niewielu dzialac! A jesli czegos sami nie potraficie zrobic, to nie wymagajcie tego od innych.

Dosyc! Napisanie czasem czegos pozytywnego na prawde nie zszarga wam reputacji malkontentow, a moze przyniesc wiele dobrego. W szczegolnosci do promocji miasta!
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee... Re: Lublin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.12, 20:51
      > A jesli czegos sami nie potraficie zrobic, to nie wymagajcie tego od innych.

...???... możesz rozwinąć tę myśl?... :-)... bleee...
      • ejno Re: Lublin 16.07.12, 21:03
        Łoj bo lepiej ponarzekać, pozazdrościć sąsiadowi niż samemu zakasać rękawy:) Lublin jest piękny, zielony, byłby piękniejszy gdyby ludzie byli dla siebie milsi, grzeczniejsi:)
        • Gość: bleee... Re: Lublin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.12, 21:22
          ...tu masz rację... i mam nadzieję, że pogardzie o to właśnie chodziło, a nie o produkcję np. butów... strach byłoby o zimie pomyśleć... :-)... bleee...
          • andrzej.sawa Re: Lublin 16.07.12, 21:24
            Może czasem można się dogadać,ale trzeba myśleć!
            • Gość: bleee... Re: Lublin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.12, 21:44
              ...w takim razie cieszę się, że myślisz... :-)... bleee...
    • andrzej.sawa Re: Lublin 16.07.12, 21:14
      Masz rację,że wyjątkowe,ale prawie 200 lat młodsze od Chełma.
      • ejno Re: Lublin 16.07.12, 21:16
        No i?
        • andrzej.sawa Re: Lublin 16.07.12, 21:17
          No i problem w megalomani,a czyja jest lepsza?
    • Gość: maxx Re: Lublin, Lublin... mentalny skansen? IP: 173.233.199.* 16.07.12, 21:26
      "Cos wam nie pasuje idzcie i to naprawcie, zbierzcie sie do czynu"

To moze, np. mieszkancy Lublina w czynie spolecznym "zbiora sie" i dokoncza teatr "co od zawsze w budowie"? Dodam, ze napisalem to z odrobina ironii...

P.S. Czy ktos jeszcze w Polsce cokolwiek robi w tzw. "czynie spolecznym"?
      • andrzej.sawa Re: Lublin, Lublin... mentalny skansen? 16.07.12, 21:29
        Ostatnio czynem społecznym jest chamskie plucie - na wszystkich i wszędzie.To takie zwykłe gó...arstwo.
        • ejno Re: Lublin, Lublin... mentalny skansen? 16.07.12, 21:54
          A to trzeba zaczynać od razu od teatru? Proponuję zacząć od mówienia "dzień dobry", "proszę", "przepraszam" i "miłego dnia życzę" ;)
          • Gość: bleee... Re: Lublin, Lublin... mentalny skansen? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.12, 22:36
            ...naród czasem podejrzliwy... uśmiechnąć się do kogoś na ulicy strach... bo "ofiara" obdarzy delikwenta takim spojrzeniem, które zabija... ale próbować trzeba... jak w teatrze... :-)... bleee...
          • Gość: maxx Re: Lublin, Lublin... mentalny skansen? IP: 173.233.199.* 17.07.12, 00:32
            Grzecznosc i uprzejmosc to cos bardzo mile widzianego... ale, prosze, nie mieszajmy uprzejmosci i grzecznosci z przykladami lubelskiej niemocy, czy wrecz impotencji
            (jak ow slynny w calej Polsce gmach teatru)!
            • Gość: aron Re: Lublin, Lublin... mentalny skansen? IP: *.paradowski.pl 17.07.12, 04:41
              to jest typowa metoda PO. Najpierw zabrać Lublinowi kasę, a potem wyzywać lubelaków od nieudaczników.

Cały kraj dotuje Warsiafkę i Wrocław - tam idzie kasa z budżetu centralnego. A co zbudowano w Lublinie z budżetu centralnego? Nic. I teraz wyzywa się lubelaków od nieudaczników, po tym jak zabrano im pieniądze i wpompowano w warsiafkę i wrocław.
              • Gość: sexsowny zenon Re: Lublin, Lublin... mentalny skansen? IP: *.dynamic.mm.pl 17.07.12, 08:01
                Dlatego też należy skończyć z rozdawnictwem kasy ale wątpię aby pisowsko-pełowskie lewactwo to zrozumiało :)
            • Gość: sexsowny zenon Re: Lublin, Lublin... mentalny skansen? IP: *.dynamic.mm.pl 17.07.12, 08:00
              Ja uważam, że w "czynie społecznym" mieszkańcy winni przebudować kilka skrzyżowań :). A co czemu niby nie?:). Proponuję, aby każdy mieszkaniec w "czynie społecznym" ściągnął poważne inwestycje do Lublina :).
    • empi Re: Lublin 16.07.12, 22:14
      Ninawidzę Lublina za brak w nim gejowskich klimatów! Tak się na forum kiedyś działo w podobnym temacie :)
      pzdr.
    • jola.iza1 Re: Lublin, a ja pogardo, nie kumam 16.07.12, 23:31
      Wątku, serio serio. Czyżbyś nie mieszkał tu, i tam?
      Czyżbyś nie bywał na forach regionalnych, innych, niż Lublin?
      Wszystko jest możliwe, zatem: będąc w ciąży z pierwszą Córą jechałam do pracy/budowlańcem byłam/, teatr w budowie powstawał.
      Dzisiaj jestem babcią, jak nie ma, tak NIMA:(
      I coby było jasne, teatru chyba nie będzie, zatem ? Pogardo, czy to Ty przypadkiem, nie pogardzasz, nie cenisz forumowiczów?
      • Gość: aron Re: Lublin, a ja pogardo, nie kumam IP: *.paradowski.pl 17.07.12, 04:47
        dokładnie - w warsiafce jak coś warsiafce nie pasuje np. korki to budżet centralny daje miliardy na metro i autostradę

a jak coś lubelakom nie pasuje - to weźcie się do roboty lubelaki

to jest typowa polityka PO
    • Gość: andrzej.filipowicz Lustro zwane mirrorem IP: 89.167.0.* 17.07.12, 10:03
      pogarda napisał:

> Czesto zagladam na forum i oczom nie wierze. Tyle pieprzonego gderania, zrzedz
      > enia jaki to Lublin jest fe! Ludzie przejdzcie sie czasem po miescie! Blagam, r
      > ozumiem, ze wszyscy jestesmy z takich czy innych powodow, bardziej lub mniej sf
      > rustrowani, ale nie zachowujmy sie jak stare panny, czy inne wlascicielki pudl&
      > #248;w!
      >
      > Kocham Lublin! To miasto jest wyjatkowe w calej Europie - a wierzcie mi, wiem c
      > o moowie - i szlag mnie trafia jak czytam opinie o tym miescie. To zle, tamto n
      > iedobrze... Cos wam nie pasuje idzcie i to naprawcie, zbierzcie sie do czynu, a
      > nie konolidujecie sie jedynie do narzekania. Gadac kazdy potrafi - niewielu dz
      > ialac! A jesli czegos sami nie potraficie zrobic, to nie wymagajcie tego od inn
      > ych.
      >
      > Dosyc! Napisanie czasem czegos pozytywnego na prawde nie zszarga wam reputacji
      > malkontentow, a moze przyniesc wiele dobrego. W szczegolnosci do promocji miast
      > a!
      > pzdr

Wyobraź sobie, że ktoś nie mniej niż Ty zatroskany losem naszego miasta publicznie obwiniałby wychwalaczy nazywając ich klakierami...
      Daj innym prawo do krytyki tak jak sam rościsz sobie prawo do zadowolenia.
      Daj innym prawo do wymagania od innych tego samego czego wymagają od siebie.

Masz prawo do wychwalania bylejakości i braku odpowiedzialności - daj innym prawo do braku zgody na wysokie wynagrodzenia i nagrody wypłacane z publicznych środków tym, którzy gdyby to samo robili w prywatnych firmach, to by musieli jeszcze zapewne do swoich etatów i funkcji dopłacać.

Świat od zarania dziejów rozwijał się w oparciu o różnice, a jak kończy się pozorna jednomyślność i zadowolenie z istniejacego stanu rzeczy widać właśnie na ulicach naszego miasta i jego "inwestycyjnych" obrzeżach.

Pomyśl tylko jak by wyglądał Lublin gdyby nie "malkontenci", bo chyba w działanie bez motywacji w sytuacji kiedy wynagrodznie nie ma żadnego związku z efektami pracy nie wierzysz.

Wychwalaj ile chcesz, a innym daj prawo do krytyki i braku zgody na to co w ich ocenie jest nagannne i złe.
      • Gość: karol Re: Lustro zwane mirrorem IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 17.07.12, 10:35
        Pomyśl tylko jak by wyglądał Lublin gdyby nie "malkontenci",

O niczym innym nie marzę:))
        • Gość: andrzej.filipowicz Re: Lustro zwane mirrorem IP: 89.167.0.* 17.07.12, 11:36
          Gość portalu: karol napisał(a):
          > Pomyśl tylko jak by wyglądał Lublin gdyby nie "malkontenci",
          > O niczym innym nie marzę:))

Wiedząc, że marzenia się spełniają nie oczekuję żeby wszyscy "klakierzy" nagle zniknęli, bo "malkontenci" przestaliby widzieć rzeczywistość taką jaka ich zdaniem jest.

Od urodzenia jestem hetero i nic ani nikt tego nie zmieni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka