Dodaj do ulubionych

Wiadomo, ze tak pisze tylko J.Urban

23.10.12, 12:52
Zmasakrowanych zwłok smoleńskich nie pokazałem na swoim blogu. To był błąd.
Polski rząd zarzuca Kremlowi niedostatek wolności w Rosji. Teraz oficjalnie protestował przeciw zawartości tamtejszego prywatnego bloga, który się nie podobał Tuskowi i Sikorskiemu. Polski rząd lubi ośmieszać się w Rosji.
Osiemnastego października w telewizji publicznej wystąpił Jan Pospieszalski z chórem swoich zwolenników. Szefowie polskich brukowców w tym naczelny „Gazety Polskiej” puszyli się tym, że nie opublikowali zdjęć mięsnych tacy są moralni. Przepraszam, że stanąłem w ich rzędzie.
Pospieszalski wmawia żonie po prezesie banku Skrzypku: „Pani życie legło w gruzach”. A Skrzypkowa, że zdjęcia upokarzają państwo i naród i wali o zwycięstwie Sobieskiego pod Wiedniem, nawale bolszewickiej i cywilizacji łacińskiej.
Macierewicz ogłasza prowokację i agresję Rosji przeciw państwu i narodowi polskiemu. A redaktor nieznanego mi nazwiska martwi się, że teraz Rosja nam się odwdzięczy przypominając, iż w 1945 r. obcinaliśmy głowy trupom radzieckich wyzwolicieli, żeby łatwiej upakować ich w grobach.
Smoleńska rąbanka mięsna popijana jest deszczówką ze Stadionu Narodowego.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
Obserwuj wątek
    • Gość: aron Re: Wiadomo, ze tak pisze tylko J.Urban IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 14:09
      czyli rozumiem że J. Urban jest za wsadzaniem do łagru za śpiewanie piosenek antyputinowskich w cerkwi?
    • Gość: antyidiota Re: Wiadomo, ze tak pisze tylko J.Urban IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 15:52
      "Polski rząd lubi ośmieszać się w Rosji"

Tak Joanno już niewielu dinozaurów pozostało, którzy zrobią wszystko żeby w Rosji się nie ośmieszyć :D:D
    • Gość: bleee... Re: Wiadomo, ze tak pisze tylko J.Urban IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 17:00
      ...ja myślę, że tylko Urban zna łaciński alfabet... i potrafi składać słowa... a dzięki niemu - ty też masz osiągnięcia... w powielaniu... ło Boże... !!!... z czasem - może sama coś wymyślisz... :)))... bleee...
      • joannabarska Re: Wiadomo, ze tak pisze tylko J.Urban 23.10.12, 23:40
        bleeeee - wymysl proch i bedzie OK.
        • Gość: bleee... Re: Wiadomo, ze tak pisze tylko J.Urban IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.12, 23:46
          ...już się robi... :))... bleee...
    • gilgamesz Re: Wiadomo, ze tak pisze tylko J.Urban 24.10.12, 09:14
      No cóż, Urban i jego poplecznicy pokroju pana z Biłgoraja ze swoimi wypowiedziami nie pasują do kręgu kultury łacińskiej.
      • Gość: bleee... Re: Wiadomo, ze tak pisze tylko J.Urban IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.12, 09:52
        ...tradycja bizantyjska?... :)))... bleee...
      • Gość: bosman piszesz gilgameszu o... IP: *.centertel.pl 24.10.12, 15:26
        tzw. kulturze watykańskiej? Fakt, nie pasują. Nikt tak jak przedstawiciele twojej ulubionej kultury (trudno ja nazwać łacińską) nie potrafi kłamać, kraść, żyć na cudzy rachunek i robić gó... z mózgu prostaczkom. Twój nick ma mało wspólnego z tą watykańską kulturą, z łacińską tym bardziej. Może zmień na Borgia czy inny Aleksander, Grzegorz, Pi(j)us...
        • Gość: JB Re: piszesz gilgameszu o... IP: *.lublin.mm.pl 24.10.12, 17:29
          Po co my,bosman drogi,reagujemy na takie głupoty? A niech się pławią w swoim łajnie.
          • Gość: bleee... Re: piszesz gilgameszu o... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.12, 17:43
            ...co do łajna - oskrob się, bo chlapie... od kilku dziesięcioleci... bleee...

pl.wikipedia.org/wiki/Gilgamesz
          • Gość: aron Re: piszesz gilgameszu o... IP: *.paradowski.pl 24.10.12, 18:30
            a po co wy towarzyszko w ogóle tu z bosmankiem wchodzicie, zamiast na forum.gazeta.ru czy gdzieśtam
            • Gość: bosman o właśnie :-) IP: *.centertel.pl 24.10.12, 18:35
              kolejna świnia wylazła bryzgać gównem na wszystkie strony.
          • Gość: bosman Pani Joanno, ostatnio coraz częściej można ... IP: *.centertel.pl 24.10.12, 18:33
            zobaczyć jak świnia tarza się we własnych odchodach uważając to za szczyt rozkoszy. Po prostu jak świnia - inaczej nie umie. Co więcej - ta świnia uważa, że wszyscy powinni tak robić i nie rozumie, że tylko ją i jej podobnych to rajcuje. Popatrzę, splunę i idę dalej. Niestety, pogłowie świń publicznych rozrasta się.
            • gilgamesz Re: Pani Joanno, ostatnio coraz częściej można .. 24.10.12, 18:48
              Gość portalu: bosman napisał(a):
              > zobaczyć jak świnia tarza się we własnych odchodach uważając to za szczyt rozko
              > szy. Po prostu jak świnia - inaczej nie umie. Co więcej - ta świnia uważa, że w
              > szyscy powinni tak robić i nie rozumie, że tylko ją i jej podobnych to rajcuje.
              > Popatrzę, splunę i idę dalej. Niestety, pogłowie świń publicznych rozrasta się

Jak zawsze pogłębiona, merytoryczna wypowiedz ;)
              • Gość: bosman dlatego... IP: *.centertel.pl 24.10.12, 19:13
                ucz się synku, ucz.
                • Gość: JB Dzięki Bogu,jestem ateistką IP: *.lublin.mm.pl 24.10.12, 21:50
                  Polscy ateiści wychodzą z szafy. Na razie na billboardy. W 12 miastach Polski ogłosili: „Nie kradnę, nie zabijam, nie wierzę”. Ateizm deklarują jawnie m.in. Maria Czubaszek i Renata Dancewicz. Ta pierwsza powtarza za Stanisławem Jerzym Lecem: "Dzięki Bogu, jestem ateistką". Ta druga poważnie rozważa dokonanie apostazji.
                  Początkowo plakaty miały być tylko trzy, ale szybko okazało się, że niewierzących, którzy chcą sfinansować akcję, jest tak wielu, że w całej Polsce będzie ich 25. Pierwsza taka kampania w Polsce wywołała natychmiast protesty katolickich aktywistów. Czy czeka nas nowa religijno-ateistyczna wojna?
                  Maria Czubaszek, satyryczka i pisarka, mówi, że pytania o Boga po raz pierwszy zaczęła zadawać sobie w wieku siedmiu lat, kiedy jej kolega-rówieśnik umarł po ciężkiej chorobie. – Pamiętam, że pomyślałam wtedy, że jeśli tam na górze jest ten Pan Bóg, w co w jakimś sensie wierzyłam, to musi być bardzo zły, skoro nie wykorzystał swojej wszechmocy do tego, żeby tego chłopca uzdrowić. To był mój pierwszy, dziecinny ateizm, który z czasem dojrzewał. Kiedy umierała moja mama, zapytałam księdza, który do nas przyszedł, dlaczego ona jest w pełni przytomna i tak panicznie boi się śmierci, skoro jest wierząca. Ksiądz odpowiedział, że to jest próba, nie tyle dla niej, tylko dla nas, bliskich. Nie chciałam, żeby Bóg mnie poddawał takim próbom. Chciało mi się płakać, ale czułam złość, że człowiek całe życie wierzy, że czeka tam na niego lepsze życie, a potem się tego panicznie boi. Mówiłam do mamy: Przecież mama idzie do Pana Boga kochanego, czemu się mama martwi? Powinna się mama cieszyć, proszę mnie stamtąd pozdrowić! Coraz częściej widziałam w wierze sprzeczności. Im bardziej zastanawiałam się nad tym co słyszę, nad tym całym niepokalanym poczęciem, tym bardziej przestawało mi pasować. Kiedy byłam już absolutnie pewna, że nie wierzę w żadnego Boga, poczułam ulgę. Mogę dziś za Lecem powtórzyć: „Dzięki Bogu, jestem ateistką”.

• Gość: bleee... ...Bóg?... :))... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.12, 22:29
                    ...słuchaj, no - JB... czy nie wiesz, że minęły już czasy, kiedy w każdej ankiecie i na każdym formularzu trzeba było się zadeklarować: wierzący/ niewierzący... wyznanie... konstytucja zapewnia nam prawo do wiary i niewiary bez podawania przyczyn - bo to prywatna sfera życia człowieka... teraz nikt nie musi się deklarować... i nikt nie musi takich deklaracji słuchać i czytać... z całym szacunkiem dla pani Czubaszek - co mnie obchodzą jej lęki i jęki... co mnie obchodzi twoja radość z wojny religijnej, w której chcesz uczestniczyć?!... tak - to ostatnie mnie obchodzi - bo siejesz zamęt i nie przestajesz judzić... tak ci to za PRL weszło w krew... co wtedy robiłaś, że tak nienawidzisz spokoju... i tak nie szanujesz życia prywatnego innych... nie wiesz i nie będziesz wiedzieć, czy ja wierzę, czy nie wierzę... pewne jest, że mnie oplujesz... i dołączą do ciebie zaraz ci od "katabasów"... bo w plugawieniu i tworzeniu bagna moralnego, obrażaniu wszystkich, którzy się od ciebie różnią, ty wraz z kompanią ordynusów celujesz... nie zauważyłaś, że masz problem mentalny?... poważny problem... teraz moda na krucjatę inaczej?... obrzydliwość... :///... bleee...

ps.: "Dzięki Bogu, jestem ateistką"... to jednak wg pani Czubaszek Bóg istnieje?... a może ten banalny, oklepany zwrot wydaje ci się szczytem satyry?... bleee...
                    • Gość: JB Nie plec,bleeeee IP: *.lublin.mm.pl 24.10.12, 22:51
                      W jakich ankietach,bleeeeeee, pytano w PRL,czy ktos wierzy czy nie? Guzik wiesz o tych czasach . A miały one i dobre chwile,ktore często wspominam. A do zycia prywatnego dzis wtrąca sie częc kleru i pisostwo wszelkiej masci plus RM.Slepota?
                      • Gość: JB Jeszcze J.Urban IP: *.lublin.mm.pl 24.10.12, 23:02
                        Biskupi zaatakowali premiera, bo chce opłacać in vitro ale Tusk się odwinął. Jego podwładni postawili latarnię akurat na drodze biskupa który jechał ze swojej zakrapianej posługi.
                        Przy okazji wyszło na jaw, że hierarchowie, w gębie narodowcy piją whisky zamiast wódki jak każdy kierowca-patriota.

• Gość: bleee... Re: Jeszcze J.Urban IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.12, 23:44
                          ...sama widzisz, że szafowe miazmaty ci zaszkodziły... bleee...
                      • Gość: bleee... ...maty pleć... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.12, 23:08
                        ...w różnych ankietach i formularzach... poczytaj akta z czasów PRL... posłuchaj ludzi, a nie tylko siebie... a świadków Jehowy to nawet więzieniem karano... guzik to ty wiesz... prawdopodobnie z powodu tych chwil szczęśliwych, które przyćmiły ci pamięć o rzeczywistości PRL... do mojego życia kler się nie wtrąca... a ty swoją nachalną agitacją się wtrącasz... i cóż takiego oferujesz nadzwyczajnego, że jak sama piszesz - z szafy wylazłaś?... wleź z powrotem i siedź... jeśli cię własne wyziewy nie zabiją, to kiedyś może znowu "wyleziesz"... nie podoba ci się RM?... załóż swoje - np. RKM... chcesz zbawić świat?... już próbowałaś... i nie wyszło... więc ocal swój świat i przestań się wp...ć do cudzego... na nauczyciela trochę ci rozumu brakuje i dlatego zapewne wciąż posiłkujesz się cudzym - a to Urbana, a to Czubaszek, a to Tuwima... ;///... a szczęśliwe chwile?... sugerujesz, że twoje przeszłe szczęśliwe chwile warte są udręki narodu?... i kto tu bredzi... zapewne nawet niejaki Hitler takie miał... a czy przez analogię można stwierdzić, że chcielibyśmy jego powrotu?!... bleee...
                        • Gość: JB Re: ...maty pleć... IP: *.lublin.mm.pl 25.10.12, 00:00
                          Ja,bleeeeeee,zyje juiz na tyle długo,ze nie musze siegac do akt IPN. A z toba nie chce mi sie gadac.bo to nie bleee,ale breee (dzenie)
                          • Gość: bleee... Re: ...maty pleć... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.12, 00:05
                            ...to twoje akta osobowe są w IPN?... jeśli tak, to rzeczywiście miałaś swoje "szczęśliwe chwile" w PRL... gratulacje... zapewne zaczynałaś w latach... :))... bleee...
                  • gilgamesz Dzięki Bogu w kościołach jest coraz więcej mlodych 25.10.12, 00:18
                    Polska była wzorcowym przykładem tolerancji religijnej, aż do czasów czerwonej zarazy.
                    To za PRL, nie można było przyznawać się do swojej wiary, aby nie stracić pracy, to SB mordowało księży, to w końcu poplecznicy pana od świńskiego ryja atakowali fizycznie modlących się pod pałacem namiestnikowskim.
                    Przypuszczam, że nienawiść JB do Boga i Kościoła, może wynikać z jej poczucia wykluczenia ze Wspólnoty, a wykluczenie było konsekwencją jej słabości, bo przecież nie każdy ma dość siły, aby żyć zgodnie z przykazaniami.
                    • Gość: aron Re: Dzięki Bogu w kościołach jest coraz więcej ml IP: *.paradowski.pl 25.10.12, 06:27
                      Na Bialorusi ateistow 10 razy wiecej niz w Polsce i jaki tam raj.
                      • Gość: bleee... Re: Dzięki Bogu w kościołach jest coraz więcej ml IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 09:09
                        ...na Białorusi są na etapie przerabiania podwyżek cen wódki... sporo jeszcze przed nimi... zabawy w etapy różnych reform... :)))... może Urban pojedzie ich przekonywać?... z misją człowiek - może znowu mu się uda... :)... a joanna (pani joanna...) pomoże... :)))... bleee...
                        • Gość: JB Szkoda gadać IP: *.lublin.mm.pl 25.10.12, 11:10
                          IPN mi wisi,szkoda na tych darmozjadow pieniedzy,jak są zdolni ,to do sądow i prokuratury.I jeszcze na temat jakichs ankiet w Polsce Ludowej.Pogrzebalam w pamięci: ani razu nikt mnie nie spytał,czy wierze czy tez nie.W z a d n y c h ankietach nie spotkalam takiego pytania. Takie to dzis się zadaje. Stwierdzam tu nie po raz pierwszy,ze luki w głowach niektorych, mlodych ,internautow sa potworne. Zadnej rzetelnej wiedzy o Polsce Ludowej,a tylko strzepy agitek IPN,roznych portali prawicowych - ż e n a d a. A przesiedlenia kilku milionow ludzi ze wschodu na zachod to dokonaly krasnoludki? A do odbudowy Warszawy,zburzonej wskutek bezmyslnego powstania,wzywaly niedobitki NSZ? Dajcie sospokój,bo palcow na klikanie szkoda.
                          • Gość: JB A o tym wiecie? IP: *.lublin.mm.pl 25.10.12, 11:20
                            www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/kto-zaplaci-za-zbrodnie-podziemia
                            • Gość: bosman niewątpliwie wyklęci... IP: *.centertel.pl 25.10.12, 13:05
                              przez rodziny tych których wymordowali.
                          • Gość: bosman Pani Joanno... IP: *.centertel.pl 25.10.12, 11:22
                            "szkoda czasu i atłasu" dla jakichś gilgameszy czy innych aaaaronkow. Usiłują znaleźć jakąś tożsamość i gó... im z tego wychodzi, więc niech się taplają w tym gó...e.
                            • Gość: JB Re: Pani Joanno... IP: *.lublin.mm.pl 25.10.12, 11:30
                              JB: niech się,mily p.bosman,wypluskają do wiwatu!
                          • Gość: bleee... Re: Szkoda gadać IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 11:44
                            ...widzisz, Joanno - naprawdę ci się w głowie kręci... wypisujesz takie bzdury, że czytać hadko... pogrzebałaś pamięci, w której dopadła cię niepamięć?... zauważ, że Polska ludową zwana działała jako państwo od 1944 r.... nie pamiętasz?... łykaj witaminy... rzetelna wiedza nie bierze się z akt IPN, co nie zmienia faktu, że są tam i ankiety, i agitki... tworzone przez władców PRL... a są one nie tylko w IPN... są w ogromnej ilości w archiwach państwowych... było ich więcej, niż pieniędzy przed ich wymianą (...kiedy to z niezłym woreczkiem pieniędzy szło się po zakupy... pamiętasz te czasy?...)... przesiedlenie ludności polskiej, tym razem - ze wschodu, wyrwanie tej ludności z korzeniami i rzucenie na pastwę losu widzisz zapewne oczami scenarzystów znanego serialu, który - jak inne o podobnej tematyce, zakłamywał i dalej zakłamuje tragedię milionów... na temat Powstania Warszawskiego nie będę z tobą rozmawiać - to twoi sojusznicy stali za Wisłą czekając, aż Warszawa się wykrwawi... a żenujące jest to, że tak bardzo szermujesz argumentem swoim głównym, że tylko ty pamiętasz... otóż - zapewniam cię ... nie tylko ty pamiętasz... czasy, kiedy za czytanie nieprawomyślnych książek szło się do więzienia... i nie używaj argumentu o księgach przez Watykan zakazanych... bo to dwa różne zagadnienia... odpuść sobie - nie odpowiadaj... ja wiem, kto bredzi... bleee...

ps.: jeśli chodzi o deprawowanie, ogłupianie i indokrynację młodzieży (o której ciągle wspominasz z taką troską...), zajrzyj np. do akt Służby Polsce w lubelskim Archiwum - każdy może do nich sięgnąć... wszak istniejące obecnie dla młodzieży hufce - stamtąd się wywodzą... :)))... wiesz o tym?... a wiesz, jakie to znane nazwiska grały w tych "pięknych" peerelowskich serialach?... popytaj swojego interlokutora ulubionego... :))... na naukę nigdy nie jest za późno... podobno... bleee...
                            • Gość: bleee... Re: Szkoda gadać IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 11:48
                              > a wiesz, jakie to znane nazwiska grały w tych "pięknych" peerelowskich serialach?...

ps.ps.: znane nazwiska osób, które stały się znane dzięki metodom stosowanym wobec młodzieży w SP... bleee...
                          • Gość: aneta Re: Szkoda gadać IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 13:09
                            Co Pani za głupoty wypisuje?! Gonienie ludzi z ich domów, bo się paru potworom zachciało przy granicach gmerać to wg Pani takie dobrodziejstwo? Proszę też pilnować swoich luk i ograniczyć się do oceny swojej osoby, przestać przede wszystkim tu na forum szerzyć tę sowiecką agitkę. Bardzo Pani jest produktywna w tym zakresie, zwłaszcza w kwestiach światopoglądowych, które ludzi najbardziej dzielą. Wstydziłaby się Pani, już chociażby na swój wiek z tym Urbanem tak obnosić. Chociaż trzeba przyznać, że jeszcze nigdy nie widziałam, żeby to jego pismo kupował młody człowiek. Zawsze są to stare kobiety, zainteresowane dodatkowo "Życiem na gorąco".
                            Co do Powstania warszawskiego, to jeszcze niech je Pani nazwie "lekkomyślną awanturą", bo taką stalinowską propagandę Pani powiela. Najwyraźniej nie ma Pani zielonego pojęcia ani na temat samego powstania, ani kontekstu politycznego jego wybuchu. Proszę się też zapoznać z rolą Stalina w wykrwawianiu się Warszawy.
                            • Gość: JB Re: Szkoda gadać IP: *.lublin.mm.pl 25.10.12, 13:17
                              Cholernie sie wstydzę,ze Armia Czerwona sprawiła manto hitlerowcom w Stalingradzie i uratowała Polaków od losu Zydow. A przesiedlenia ze wschodu na zachod to efekt Jalty,tam Polski nie bylo,co nie zmienia faktu,ze za Bugiem przed wojna Polacy stanowili mniejszosc. Powstanie Warszawskie potępilo wielu dowodcow AK,poczytaj sobie,malutka...
                              • Gość: bleee... Re: Szkoda gadać IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 13:28
                                ...a teraz pytanie do twojej (pani) joanno - pamięci: ilu Polaków wymordowali na Zamku Lubelskim okupanci hitlerowscy... a ile wyroków śmierci na "wichrzycielach" ze "zbrodniczego podziemia" wykonała na tymże Zamku władza, co się ludową zwała?... dysponujesz jakimś linkiem?... i drugie pytanie - ile było takich miejsc na terenie Polski?... jak dla mnie to chwatit'... szkoda na ciebie czasu... siedź w szafie i wspominaj swoje dni chwały... a ja będę pilnować, żeby drzwi do szafy były zamknięte... od zewnątrz... :-)))... bleee...
                                • Gość: bleee... Re: Szkoda gadać IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 13:38
                                  ...jeszcze tylko temat do rozważań w szafie... litościwie ci go podrzucę... wyroki śmierci wykonywano na Zamku Lubelskim m.in. w podziemiach, a nawet na schodach do tychże... strzałem w tył głowy... ślady na ścianach były widoczne jeszcze w latach siedemdziesiątych minionego wieku... mam nadzieję, że dyr. Nasalski nie kazał tych ścian otynkować... oczywiście - skazani mieli prawo apelacji wyroku... są w aktach takie piękne autografy z adnotacją: "na ułaskawienie nie zasługuje"... autografy Bieruta... Roli... i innych... niech zadziała twoja - (pani...) joanno wyobraźnia... miłych wspomnień... bleee...
                                • Gość: JB Re: Szkoda gadać IP: *.lublin.mm.pl 25.10.12, 13:38
                                  Ilu Polakow wymordowaly bandy tzw.podziemia? Szkoda słów. A na Zamku w Lublinie siedział w 1940 r.mój ojciec,więc się nie licytujmy.
                                  • Gość: JB Może to nie taki zły pomysł? IP: *.lublin.mm.pl 25.10.12, 13:46
                                    Ośmiu zwolnionych z pracy dziennikarzy z Mediolanu otrzymało od dotychczasowego pracodawcy propozycję, która miała ich uchronić przed bezrobociem. Zaoferował im posady sprzątaczy albo w rzeźni, w dziale oddzielania mięsa od kości - podały włoskie media.
                              • Gość: aneta Re: Szkoda gadać IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 16:07
                                To może się Pani chociaż zawstydzi za Pakt Ribbentrop-Mołotow, a zwłaszcza za jego tajny załącznik dotyczący rozbioru Polski? A może 17.IX Panią wzruszy? A za los tych tysięcy Polaków wysłanych na śmierć do Katynia i innych obozów, oraz tych wymordowanych na Syberii też się Pani nie wstydzi? Myśli Pani, że Stalin był mniejszym zbrodniarzem niż Hitler? Z naszego punktu widzenia jeden wart drugiego. Nie tylko swastyka powinna być zakazana, ale również sierp i młot.Co więcej, represje wobec Polaków nie skończyły się w latach wojny, trwały przez cały okres sowietyzacji Polski. Ile ludzi NKWD pomordowało? A te wszystkie perelowskie władze poinstalowane przez Kreml, które prześladowały wszystkich "nieprawomyślnych", chociażby za wiarę (!). Tak, tak za wiarę, bo Pani sobie nie może takich represji przypomnieć. Proszę spytać Urbana za co zginął ks. Jerzy Popiełuszko. Pierwszorzędnie uczestniczył w akcji dezinformacyjnej władz na temat tego morderstwa.
                                Co do Powstania, oczywiście, że były głosy krytyczne. Jak chociażby gen. Andersa. Dlaczego jednak nikt nie zwróci uwagi na bierną postawę aliantów i Pani ukochanej Armii Czerwonej wobec powstańców? Co wiecej, kiedy alianci po miesiącu ocknęli się z pomocą, Stalin odmówił im udostępnienia lotnisk polowych w okolicy Warszawy... Proszę też pamietać, że decyzja o Powstaniu zapadała, kiedy Niemcy wydawali się mocno osłabieni, a Stalin instalował nam PKWN. Poza tym istniało ryzyko, że te emocje, które panowały wówczas wśród mieszkańców Warszawy zostaną wykorzystane przez komunistów, bardzo wtedy aktywnych. Niezależnie od krytyków i krytykantów, wielkość Powstania polegała na tym, że Stalin przekonał się, iż sowietyzacja Polski nie będzie takim prostym procesem. I jeszcze jedno, o ile wcześniej Stalin miał szansę na podbój całej Rzeszy, o tyle przestoje na froncie spowodowane własnie Powstaniem uniemożliwiły mu to, a my dzięki temu nie staliśmy się sowiecką republiką.
                                • Gość: joanna barska do "anety "od niechcenia IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 16:34
                                  Dziękuję,Anetko,za wykład.Jak bede uczyła w przedszkolu ,staniesz się moim honorowym gościem.Ty ze mna chcesz toczyc dyskusję? Haha. Przy okazji przypomnę Ci, ze Stalin,aczkolwiek popelnil wiele zbrodni na Polakach,sprawil,ze granica zachodnia Polski jest dzis tu,gdzie jest,a Szczecin nalezy do Polski. Bo,Anetko,Zachod godził się na nasze obecne granice wschodnie,ale na zachodnie juz nie. Oczywiscie Stalin mial swoje cele, ale Stalina dzis nie ma,a Polska nad Odrą i Nysa trwa i to w przyjazni z Niemcami. A jak jest z Rosja, wiadomo i to paradoks historii i głupoty niektórych naszych politykow,ktorych tu z imienia i nazwiska wymieniac nie trzeba. Przeminą szybko. (A bredzisz tu chwilami ,anetko,jak nawiedzona pisówka! Zgroza,jak takie panie,jak Ty, uczą np dzisiaj młode pokolenie!)
                                  • Gość: JB Dla "anety" znalazlam taki glos w necie IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 16:54
                                    Smutne jest to, że Związek Radziecki, odpowiedzialny za śmierc setek tysięcy Polaków, jednocześnie "dał" nam ziemie zachodnie i północne. Tymczasem nsi zachodni "sojusznicy" (nie bez powodu piszę w cudzysłowie) nie tylko zgodzili się na utratę Kresów schodnich, ale i najchętniej nie poszerzaliby Polski na zachód, co najwyżej dając jedynie Sląsk Opolski, Gdańsk i częśc Prus Wschodnich.
                                    Co do utraty Kresów - szkoda ich niezmiernie, ale nie zapominajmy, że to były ziemie ukraińskie i białoruskie (etnicznie, historycznie) co najmniej tak samo jak polskie, albo i bardziej. A my, niestety, średnio to uznawaliśmy. I polityka wobec mniejszości (będących na wielu terenach większością) w okresie II RP była bardzo błędna. Smutne, że po latach zaborów, próbach wynaradawiania, rusyfikacji i germanizacji, sami najchętniej byśmy spolonizowali całą ludnośc Kresów.
                                    Tracąc Kresy, pozbyliśmy się problemu ukraińskiego. Już przed wojną różne rzeczy się działy, w czasi wojny rzezie Polaków na Wołyniu, po wojnie partyzantka UPA (mimo, że w porównaniu do przedwojnia Ukraińców pozostała garstka, więc łatwo sobie wyobrazic, co by było gdyby Kresy polskie zostały).
                                    Tak więc realną groźbą byłby rozpad panstwa i wojna jak na Bałkanach .
                                  • Gość: aneta Re: do "anety "od niechcenia IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 17:26
                                    To ciekawe, że Pani tak zaznaczyła to "od niechcenia". Myślę, że było wręcz przeciwnie i bardzo się Pani starała. I ten śmiech jakiś taki nerwowy i tak strasznie na siłę. Ale w jednym ma Pani rację. Tak, uczę swoje dzieci. Mam dwóch synów i staram się ich zainteresować tym co się w Polsce dzieje. A wy się dalej abortujcie. Może kiedyś przyjdzie taki czas, że wykształcimy elitę, która będzie w stanie mądrze rządzić Polską. W miejsce tej, która przepadła za sprawą Pani ukochanego "ojca narodów" Stalina.
                                    • Gość: JB Re: do "anety "od niechcenia IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 17:30
                                      Dla dzieci p.Anety wyrazy wspolczucia.Nie ich wina,ze tak trafily..."Za sprawą Pani"...Co to znaczy? Pisane po prochach?
                                      • Gość: aneta Re: do "anety "od niechcenia IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 11:17
                                        Ale gó...arzerią powiało... "Za sprawą" znaczy "dzięki"
                            • przyboczny Re: Szkoda gadać 25.10.12, 14:10
                          • gilgamesz Re: Szkoda gadać 25.10.12, 22:32
                            Gość portalu: JB napisał(a):
                            > Zadnej rzetelnej wiedzy o Polsce Ludowej,a tylko strzepy agitek IPN,rozny
                            > ch portali prawicowych - ż e n a d a. A przesiedlenia kilku milionow ludzi ze w
                            > schodu na zachod to dokonaly krasnoludki? A do odbudowy Warszawy,zburzonej wsk
                            > utek bezmyslnego powstania,wzywaly niedobitki NSZ? Dajcie sospokój,bo palcow na
                            > klikanie szkoda.
                            Faktycznie, same sukcesy!
                            Ale jednego się jednak nie udało. Chociaż Wanda Wasilewska robiła co mogła, to jednak nie udało się Polski jako 17 republiki wcielić do CCCP. A byłoby tak pięknie...
                            • Gość: JB Re: Szkoda gadać IP: *.lublin.mm.pl 25.10.12, 22:44
                              Po polsku:ZSRR. A w sumie wielu z was nie umie myslec,po II wojnie swiat byl podzielony na dwa bloki i ciagle wisiala nad nim wojna termojądrowa. Poczytajcie na ten temat i w portalach pozapolskich. Mnie sie nie chce polemizowac z prowokacjami.
                              • gilgamesz Re: Szkoda gadać 25.10.12, 22:59

> Mnie sie nie chce polemizowac z prowokacjami.
                                A promowanie Urbana i pana z plastikowym penisem to nie prowokacja?
                                Ten nachalny lewacki marketing jest nie do zniesienia.
                                • Gość: JB Re: Szkoda gadać IP: *.lublin.mm.pl 25.10.12, 23:17
                                  Idz na strony prawicy.Masz wybor. UB siedzi ci na karku?
                                  • gilgamesz Re: Szkoda gadać 26.10.12, 09:13
                                    > Idz na strony prawicy.Masz wybor. UB siedzi ci na karku?
                                    Ups..
                                    A ja myślałem, że to portal dla mieszkańców Lublina, zainteresowanych sprawami lokalnymi, a tu się okazuje, że to jednak forum mające za zadanie propagowanie lewackich poglądów.

To ja również proponuje przenieść się na fora krytyki politycznej albo urbanowego czegoś i tam spijać sobie z dzióbków (żeby nie powiedzieć za Bosmanem: pławić się w swoim szabie).
                                    Powodzenia!
                                    • Gość: bleee... Re: Szkoda gadać IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 09:21
                                      ...nie zapominaj, że rozmawiasz z przedstawicielką i zwolenniczką dyktatury proletariatu... a czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci... a jak już nie może, to mąci... :-)... bleee...
                              • Gość: aron Re: Szkoda gadać IP: *.paradowski.pl 26.10.12, 06:07
                                gdyby wam sie nie chciało polemizować towarzyszko to byście weszli na gazeta.ru czy gdzieśtam
    • ordynat.uchleja Skoro ów aż "tak pisze" to po co to 25.10.12, 18:22

panine, pani Barska, bezustanne nachalne naganiactwo ? Jednak jakieś problemy ?

Zmasakrowanych zwłok smoleńskich nie pokazałem na swoim blogu. To był błąd.

Wot, z wolności nie umiał skorzystać ...

> Smoleńska rąbanka mięsna popijana jest deszczówką ze Stadionu Narodowego.

Brzmi jak zaproszenie pani Barskiej na kolację...

I jeszcze coś pani powiem o owego pisaniu. Szympansiej zręczności we władaniu słowem trudno mu odmówić. Tylko, że te wszystkie jego analizy, prognozy itp. funta kłaków nie są warte, mimo, że dysponuje przecież obfitymi materiałami od starych ubeków. Daj se ,paniusia ,spokój. Czytać hadko, a i po prawdzie, ten paniny pracowity marketing chluby owemu nie przynosi.

• Gość: JB Nie do podrobienia IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 10:58
        Publikacje J.Urbana czytam od czasow "Po prostu",to jeden z najwybitnieszych dziennikarzy polskich. Jego styl jest nie do podrobienia,ironia także.
        • Gość: JB Mało wam? IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 14:34
          jerzyurban.blog.pl/2012/10/
          • Gość: JB Pokarm dla psa IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 21:50
            Mieszkanka powiatu kolneńskiego kilka miesięcy temu była w zaawansowanej ciąży. Urodziła w czerwcu. Los jej dziecka zainteresował policjantów. Z dotychczasowych ustaleń wynika, że kobieta zawinęła noworodka w koc i zakopała go niedaleko domu. Wieczorem wykopała ciało i zaniosła do pomieszczenia, w którym trzymany był pies. Rano ciała dziecka już nie było.

• ordynat.uchleja Sobacza wyżerka przy kolneńskiej rąbance 26.10.12, 22:59
              bez popitki.

Powinno się wam, Barska, spodobać. Zadowolona ?

> Mieszkanka powiatu kolneńskiego kilka miesięcy temu była w zaawansowanej ciąży.
              > Urodziła w czerwcu. Los jej dziecka zainteresował policjantów. Z dotychczasow
              > ych ustaleń wynika, że kobieta zawinęła noworodka w koc i zakopała go niedaleko
              > domu. Wieczorem wykopała ciało i zaniosła do pomieszczenia, w którym trzymany
              > był pies. Rano ciała dziecka już nie było.
              >
              >
              >

Flejtuchowata ta notatka ("kilka miesięcy temu była w zaawansowanej ciąży. Urodziła w czerwcu." - co to właściwie jest za przekaz) ale jakże inspirująca może być dla przedstawicieli wybitnej sztuki dziennikarskiej. Taki dajmy na to Kuba Wojewódzki utkałby na tej kanwie kobierzec misternego dowcipu, a Palikot publicznie kopulowałby z rotweilerem.

Ech, Barska, prawdziwa z was muza ...
              • Gość: JB Wzorem posłanki PiS w Sejmie... IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 23:06
                dzikikraj.interia.pl/news-poslanka-pis-do-posla-sld-w-sejmie-sp-j,nId,644534
                • Gość: bleee... Re: Wzorem posłanki PiS w Sejmie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.12, 23:24
                  ...popieram posłankę pis... :)))... bleee...
                  • Gość: JB Re: Wzorem posłanki PiS w Sejmie... IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 23:47
                    Popierasz -
                • przyboczny Jak ladnie sie ten watek rozwija... 27.10.12, 08:23
                  "Zelazne" tematy Barskiej w jednym watku:
                  Urban czyli pochwala epoki w ktorej ludzie zyli dostatnio
                  Ten okropny PiS z prezesem bawiacym sie zapalkami
                  Boga nie ma czyli religia opium dla ludu - ten motyw powienien sie wkrotce pojawic
                  Slowem mydlo i powidlo na jeden polce.
                  Wezcie Barsko jakas tabketke....
                  • Gość: JB Re: Jak ladnie sie ten watek rozwija... IP: *.lublin.mm.pl 27.10.12, 10:31
                    Nie musisz,szczeniaku(plci takiej czy takiej)czytac..Nie babki,ale już prababki.Na kolana! "Przyboczny", od jakiego jestes boku?
                    • przyboczny Re: Jak ladnie sie ten watek rozwija... 27.10.12, 11:52
                      Od razu poczule(a)m sie mlodo, Barska. Dziekuje.

Gratuluje wnukow. Ta babcia w sygnaturce to od Mlynarskiego.

Przyboczny - oczywiscie prezesa, nie wiesz?

Na kolana? hm, prorokowalem, ze motyw religijny w tym watku sie pojawi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka