Dodaj do ulubionych

Kibole pomaszerują na 11 listopada "Moralny obo...

26.10.12, 09:17
a dlaczego nie piszecie o LEWAKACH i pedałach bijących policję i normalnych ludzi maszerujących 11 listopada 2011 roku w Warszaffce ??!!!! Gdyby nie lewackie bandy kretynów, nie bylo by żadnych zamieszek z policją.....
Obserwuj wątek
    • kainel.kemezrp maja przypominać o własnych dzieciach? 26.10.12, 09:36
      przecie burdy organizowali nie kibole ale min. Tektura
      Althamer obarczał wina za obozy koncentracyjne Polskę
      a elity polityczne uprawiały publiczne pedalstwo...
      Z policją bił sie na pieści Biedroń
      a Helsińska Fundacja praw człowieka maszerowała pod sztandarami z sierpem i młotem
      ...
      cóż mógłbym pójść z groszkiem i pączkiem ale nie pod takimi barwami jak proponują bo to nie święto niepodległości Ukrainy tylko Polski i obowiązują nie barwy klubowe a narodowe
      ...
      pzdr.

ps widać już w redakcji lęk - a nóż spalą siedzibę komunizmu?
      • Gość: Venice Re: maja przypominać o (o czym?) IP: 173.233.196.* 01.11.12, 22:33
        Czy to lubelscy nacjonalisci i pro-faszysci (w rodzaju osob podpisujacych sie "lubelskie" oraz "kainel.kemezrp") zaczynaja juz buczec na forum GW?

P.S. "Motor" to i tak wyjatkowo kiepska druzyna...
    • Gość: master Re: Kibole pomaszerują na 11 listopada "Moralny o IP: *.nplay.net.pl 26.10.12, 09:50
      Ta.... wszędzie byle stadnie.
      Na stadion lipa bo nikt już na motor nie przyjeżdża to może pokrzyczymy w centrum :):) Każda okazja dobra a że w Farszafce tak 'robio" w szalikach ,to i my...
      Ale będzie duma :):):):)
    • trzecioswiatowiec obchodzenie święta niepodległości to dobry pomysł 26.10.12, 12:07
      Fajnie, ze kibice chcą uczcić święto. Moze jednak powinni przyjść w barwach narodowych, wtedy przyciągnęliby tym pomysłem więcej osób a nie tylko kibiców Motoru.
      • Gość: syjonizm !!! Re: obchodzenie święta niepodległości to dobry po IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 09:51
        UWAGA !!! Słowianie ten los szukuje nam syjinistyczna mafia zydowska

www.youtube.com/watch?v=eKQePxx46XU&feature=player_detailpage#t=127s
        SŁOWIANIE TO JEDEN NARÓD !
        • Gość: bleee... Re: obchodzenie święta niepodległości to dobry po IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.12, 11:05
          ...daj spokój z panslawizmem... idea się nie sprawdziła... i się nie sprawdzi... chcesz być słowiańskim carem?... :-)))... bleee...
    • andrzej.filipowicz Wybiórcza pamięć... 26.10.12, 12:53
      "Przypomnijmy: ubiegłoroczny marsz z okazji Święta Niepodległości ulicami Warszawy zakończył się walkami kiboli i zwykłych chuliganów z policją oraz demolką centrum stolicy."

Przypomnijmy więc kto zaczął:

"(14.11.2011) Komenda Główna Policji potwierdziła reporterowi radia RMF FM, że to nieumundurowany policjant bił bezbronnego człowieka idącego na Marsz Niepodległości. Zdarzenie zarejestrowała kamera."

Chodziłem na większość jak nie wszystkie patriotyczne demonstracje w latach 80 ubiegłego wieku i na pamięć wtedy znałem uczestników w takich samych ciemnych okularach, krawatach, a czasami czapkach, którzy tym się różnili od innych uczestników, że byli służbowo i do zajść prowokowali...

Ps. Pamiętajcie panie i panowie, którzy chodzicie na patriotyczne manifestacje służbowo, że jesteście obowiązani odmówić wykonania rozkazu lub polecenia przełożonego, a także polecenia prokuratora, organu administracji państwowej lub samorządu terytorialnego, jeśli wykonanie rozkazu lub polecenia łączyłoby się z popełnieniem przestępstwa.
      • kainel.kemezrp tymczasem USA ostrzega swych obywateli 26.10.12, 13:25
        ale nie przed ONR czy kibolami lecz przed pedało-komuchami z Porozumienia 11 Listopada link
        chyba wiedzą kto jest groźny...
        mają widać wiedzę o bandytach i dlatego ostrzegają swych obywateli...
        tymczasem Gazeta zapewne pójdzie z pedało-komuchami rozrabiać i bić
        • Gość: Venice Re: tymczasem USA ostrzega swych obywateli... IP: 173.233.196.* 01.11.12, 22:40
          Dlaczego oszukujesz, szmaciaku ("keinel.costam")?

P.S. A oto tekst z linku, ktory sam w swoim wpisie podales:

"W ostrzeżeniu na Święto Niepodległości czytamy: "11 listopada planowane są demonstracje w centrum Warszawy. Dwa ugrupowania, Młodzież Wszechpolska oraz Obóz Narodowo-Radykalny, planują marsz w centrum miasta. Spodziewane są także konkurencyjne marsze, które mogą przybrać gwałtowny charakter. (...) Ambasada Amerykańska zaleca unikanie rejonu demonstracji. Nawet demonstracje o charakterze pokojowym mogą przybrać gwałtowny charakter. Zalecamy ostrożność i zwracanie szczególnej uwagi na otoczenie oraz śledzenie informacji podawanych w lokalnych mediach. Należy zachować czujność".
      • essex2 Re: Wybiórcza pamięć... 26.10.12, 20:21
        andrzej.filipowicz napisał:

> "> Ps. Pamiętajcie panie i panowie, którzy chodzicie na patriotyczne manifestacje
        > służbowo, że jesteście obowiązani odmówić wykonania rozkazu lub polecenia przeł
        > ożonego, a także polecenia prokuratora, organu administracji państwowej lub sam
        > orządu terytorialnego, jeśli wykonanie rozkazu lub polecenia łączyłoby się z po
        > pełnieniem przestępstwa."
        niezły tekst.byłem 11 listopada ub.roku w Warszawie i nigdy bym nie pomyślał że te kibolskie wyrostki w wieku 14-18 lat zaczepiające wszystkich naokoło to prowokatorzy i pracownicy służb:)))).
        byłem tez na meczu Polska-Rosja...nigdy bym nie pomyślał że te kibolskie gnidy wywołujące wtedy burdy to też prowokatorzy...i że wszystkie burdy u nas w Lublinie przy okazji meczy na Zygmuntoowskich wywołują zawsze prowokatorzy a biedni kibole zawsze padają ofiarami...
        • Gość: andrzej.filipowicz I fakty... IP: 89.167.0.* 26.10.12, 22:38
          essex2 napisał:
          > niezły tekst.byłem 11 listopada ub.roku w Warszawie i nigdy bym nie pomyślał że
          > te kibolskie wyrostki w wieku 14-18 lat zaczepiające wszystkich naokoło to pr
          > owokatorzy i pracownicy służb:)))).
          > byłem tez na meczu Polska-Rosja...nigdy bym nie pomyślał że te kibolskie gnidy
          > wywołujące wtedy burdy to też prowokatorzy...i że wszystkie burdy u nas w Lubli
          > nie przy okazji meczy na Zygmuntoowskich wywołują zawsze prowokatorzy a biedni
          > kibole zawsze padają ofiarami...

Myślałem podobnie do czasu aż kilku niepokornych policjantów ze Śląska zatrzymało i przed oblicze prokuratora doprowadziło kilku niezwykle agresywnych "kiboli", a na czele tych "kiboli" stał dowódca wojewódzkiej grupy... antyterrorystycznej.

Widzisz to co widzieć chcesz, bo media obraz już ci wymalowały.

Ps. Kilka dni temu przez media przetoczyła się informacja, że dotychczasowy dzierżawca targu przy Ruskiej za 2011 rok zapłacił ratuszowi tylko 10 tysięcy złotych.
          Jakie wtedy ta informacja wywołała reakcje wie każdy, kto wtedy czytał komentarze...

Dzisiaj sprostowanie zaczęła TVP, bo się okazało, że nie 10, a niemal 500 tysięcy wpłynęło do miasta od byłego już dzierżawcy...

Resztę przemilczę, by nie obrażać tych, którym Ty i Gazeta etykietę 'kiboli" przybiliście na podstawie anonimowych doniesień... prasowych.

Ps. Jeżeli dochodzi natomiast do incydentów z udziałem chuliganów, to nie kibiców trzeba odpowiedzialności obciążać, a służby porządkowe, które w XXI wieku dysponują takimi możliwościami, o których SB nawet nie śniło, a jak chciało albo rozkaz miało, to pacyfikowało wszystko i to na dwa dni przed planowanym wydarzeniem...

Przyjmij, że każda uliczna burda jest pod specjalna kontrolą...
          • essex2 Re: I fakty... 27.10.12, 08:40
            Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
            -"Widzisz to co widzieć chcesz, bo media obraz już ci wymalowały"
            ...no to masz problem-często bywam w Warszawie i chodzę na różne takie imprezy OSOBIŚCIE,a nie oglądam je w mediach ,jak Ty.A to dlatego że zauważyłem że duże oficjalne media bardzo często mijają się z prawdą relacjonując takie rzeczy,a małe typu niezależna.pl wręcz bez skrępowania kłamią...
            -"Resztę przemilczę, by nie obrażać tych, którym Ty i Gazeta etykietę 'kiboli" pr
            > zybiliście na podstawie anonimowych doniesień... prasowych."
            ...Ty chyba nigdy do czynienia z kibolami nigdy w życiu nie miałeś.Jak w końcu Cię kiedyś przekopią to pewnie wstaniesz,otrzepiesz się i powiesz"dziękuję wam patrioci i poproszę o jeszcze jedeną kanapeczkę w czółko"
            -"Przyjmij, że każda uliczna burda jest pod specjalna kontrolą..."
            no właśnie zadziwia mnie to że policja zatrudnia 14-18 latków jako prowokatorów a jak kilka razy któryś dostał ode mnie po ryju za nieodpowiednie zachowanie względem przechodniów to prawdziwa policja jakoś mnie nie zdejmowałała:-))
            • Gość: andrzej.filipowicz I paradygmaty... IP: 89.167.0.* 27.10.12, 18:55
              essex2 napisał:

> no właśnie zadziwia mnie to że policja zatrudnia 14-18 latków jako prowokatorów
              > a jak kilka razy któryś dostał ode mnie po ryju za nieodpowiednie zachowanie w
              > zględem przechodniów to prawdziwa policja jakoś mnie nie zdejmowałała:-))

Masz w 100% rację - tylko powiedz mi co się dzieje z zatrzymanymi małoletnimi przestępcami, którzy na ten przykład radia samochodowe kradną - ale nigdy ani oni sami ani policja tych "fantów" nie oddaje...
              Osobiście miałem takich przypadków kilka, że o oczekiwaniu od dwóch lat na rozprawę w/s uszkodzenia auta i ucieczki z miejsca zdarzenia nie wspomnę...

Masz prawo wierzyć, że burdy wszczynają kibice "kibolami" zwani, a ja mam prawo wierzyć, że czynią to tajni współpracownicy służb specjalnych - i będę miał tę świadomość co najmniej do czasu istnienia "zbioru zastrzeżonego" IPN, bo przecież chroni on głównie czynnych współpracowników policji i służb specjalnych, które moim zdaniem nie państwu służą, a politykom...

Spróbuj pomyśleć, że tytuł brzmiał Kibice, a nie "kibole"...
          • Gość: Venice Re: I fakty... i czyjas paranoja??? IP: 173.233.196.* 01.11.12, 22:43
            "Resztę przemilczę, by nie obrażać tych, którym Ty i Gazeta etykietę 'kiboli" przybiliście na podstawie anonimowych doniesień... prasowych."

Tak, czy inaczej, nie radze panu, panie "Filipowicz" spotkac sie sam na sam z grupa takich prawdziwych, polskich "kiboli"!
            • Gość: aaron Budapeszt w Warszawie IP: *.paradowski.pl 02.11.12, 05:53
              bęzie Budapeszt w Warszawie Insurekcja Jaorł
            • Gość: andrzej.filipowicz Dlaczego? IP: 89.167.0.* 02.11.12, 21:30
              Gość portalu: Venice napisał(a):
              > Tak, czy inaczej, nie radze panu, panie "Filipowicz" spotkac sie sam na sam z g
              > rupa takich prawdziwych, polskich "kiboli"!

Dlaczego? Spotykam ich na swojej drodze niemal codziennie i każdemu mogę polecić takich sąsiadów, którzy pierwsi się starszym kłaniają i o otoczenie wspólne dbają jak o swoje.

"Kibole" są produktem mediów, polityków i służb im podległych.

Kiedyś straszono stonką ziemniaczaną, czyhającym za każdym rogiem szpiegiem lub dywersantem i ekstremą opozycyjną, a teraz straszy się nas "kibolami".

Szczerze, to więcej dla mnie jest wart "kibol" niż tak go nazywający, bo jeden ma do dyspozycji propagandową tubę, a drugi tylko własny honor...
    • Gość: Jarosłaf K. Re: Kibole pomaszerują na 11 listopada "Moralny o IP: *.opera-mini.net 26.10.12, 18:50
      I znowu kibole...banda ciot i pedałów którą patriotami nazywają podobne im cioty...
    • kainel.kemezrp radosne święto - nie ma już lata - jest boniek 26.10.12, 19:23
      w tej sytuacji chyba jednak pójdę z kibolami ;-)
      • Gość: Jarosłaf K. Re: radosne święto - nie ma już lata - jest bonie IP: *.opera-mini.net 26.10.12, 19:30
        Byłoby dziwnie jakby nie.Gówno ciągnie do gówna.
        • kainel.kemezrp ano widać to 26.10.12, 21:07
          pojawiłeś się na GW ;-)
          • Gość: belfer Re: ano widać to IP: *.lublin.mm.pl 27.10.12, 00:04
            Policja zamiast zamykania matki i jej dzieci ma tu zapewne wieksze pole do popisu.
            • Gość: andrzej.filipowicz Włącz autofocus IP: 89.167.0.* 27.10.12, 07:38
              Gość portalu: belfer napisał(a):

> Policja zamiast zamykania matki i jej dzieci ma tu zapewne wieksze pole do popi
              > su.

Problem w tym, że matka małych dzieci ma w torebce zazwyczaj kredki...

Kolejny raz wymiar "sprawiedliwości" dał pokaz jak można być skutecznym wobec bezbronnej osoby, a jednocześnie czekać na pretekst do wkroczenia w tłum - pretekst, który może pochodzić od osoby, która jest na niejawnym etacie służb, specjalnych służb...
      • Gość: bleee... Re: radosne święto - nie ma już lata - jest bonie IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.12, 10:26
        ...jeszcze zanim kibole stali się patriotami największymi i najlepszymi piastunami tradycji patriotycznych, każdy mecz przy Zygmuntowskich (...mieszkam w okolicy niedalekiej...) opuszczali idąc ławą... szli cała szerokością ulicy budząc popłoch wśród zwykłych ludzi... za mostem na Bystrzycy rozwijali skrzydła... bajzel kończył się w okolicach Bernardyńskiej/katedry... kibole rozłazili się - wyjąć i drąc japy - po okolicy... radośnie dając znać, kto "tu jest najważniejszy"... rozumiem, że teraz się historycznie wyedukowali i właśnie to cię leniaku przyciąga... czyżby zdobyli twoje serce lewicowymi (...:)))...) poglądami ...i równie lewicowymi środkami wyrazu..., którym kolejny raz dadzą wyraz na swój, kulturalny sposób?... pogratulować sprzymierzeńców :///... bleee...
    • Gość: moher użyteczny link IP: *.nplay.net.pl 27.10.12, 12:06
      www.youtube.com/watch?v=8zDBR-ikjIA
      • Gość: andrzej.filipowicz Patrzył na równy tłumów marsz... IP: 89.167.0.* 27.10.12, 12:51
        Gość portalu: moher napisał(a):

> www.youtube.com/watch?v=8zDBR-ikjIA

Patrzył na równy tłumów marsz. Milczał wsłuchany w kroków huk. A mury rosły, rosły, rosły. Łańcuch kołysał się u nóg...
        Jacek Kaczmarki "Mury"

Warto zadedykować tym, którzy nawet film o marszu boją się obejrzeć...
        • Gość: bleee... Re: Patrzył na równy tłumów marsz... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.12, 13:34
          ...obchody rocznicy niepodległości stały się obchodami błazenady... więc jeśli o mnie chodzi, wystarczy mi wywieszenie flagi... trudno utożsamiać się się z agresją i chuligaństwem... i po raz kolejny "szarpaniem postawu..."... :///... bleee...

ps.: ...zwłaszcza Kaczmarski by na takim marszu nie zaśpiewał... bleee...
          • Gość: andrzej.filipowicz Jesteś niezwykle wrażliwą Osobą... IP: 89.167.0.* 27.10.12, 17:25
            Gość portalu: bleee... napisał(a):
            > ...obchody rocznicy niepodległości stały się obchodami błazenady... więc jeśli
            > o mnie chodzi, wystarczy mi wywieszenie flagi... trudno utożsamiać się się z ag
            > resją i chuligaństwem... i po raz kolejny "szarpaniem postawu..."... :///... bl
            > eee...
            >
            > ps.: ...zwłaszcza Kaczmarski by na takim marszu nie zaśpiewał... bleee...

Jesteś niezwykle wrażliwą i inteligentną Osobą więc zakładam, że powyższy wpis dotyczy kontrmanifestacji zorganizowanych przez Antify i inne antynarodowe bojówki, bo kibiców patriotów myślę, że w grupie agresorów i chuliganów nie widziałaś...

Problem zresztą cały w tytule przez redaktora Gazety użytym, bo z góry kanalizuje kibiców jako "kiboli".

Z drugiej strony rzecz biorąc jak można się dziwić, że kanalizowanie medialnie nie odpowiedzą zgodnie z publicznie głoszonymi oczekiwaniami?

Mimo wszystko łudzę się, że redaktor w sposób nieświadomy, a nie z wyrachowania próbuje zasugerować, że jakieś grupy "kiboli" będą próbowały przeobrazić Marsz Niepodległości w chuligańskie burdy.

Nie można również zapominać, że dziennikarzom zdarzało się już w przeszłości pracować na dwa fronty - dla prasy i służb specjalnych czego jednym z najlepszych przykładów jest Lesław Maleszka - redaktor Gazety...

Tak w ogóle, to tytuł postawiony w artykule świadczy nie tyle o redaktorze, a o samej redakcji...

• Gość: bleee... Re: Jesteś niezwykle wrażliwą Osobą... IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.12, 20:30
              ...ponieważ jestem "niezwykle wrażliwą i inteligentną Osobą", zapewniam cię, że chodzi mi o wszystkich "uczestników zdarzenia", czyli: manifestantów, kontrmanifestantów i jak się tam ktoś chce określić - bez wyjątku... uważam ponadto, że wystarczające są obchody państwowe, które wszyscy Polacy powinni uszanować... wbrew pozorom i wbrew twierdzeniom różnych oszołomów, władze państwowe - niezależnie od opcji politycznej - są reprezentantami wyborców i narodu dla wszystkich, którzy - nawet nie zawsze zgadzając się z ich polityką - uznają za najważniejszą polską rację stanu... nie jest prawdą, że patriotą jest ten, kto głośniej krzyczy, że inni go biją... nie jest nim też ten, kto krzycząc bije innych... nie ma takiej definicji patriotyzmu... bo to nie patriotyzm, tylko faryzeizm i awanturnictwo... :///... bleee...
              • Gość: andrzej.filipowicz Zgodzisz się więc ze mną, że niedopuszczalne jest IP: 89.167.0.* 02.11.12, 21:46

> ...ponieważ jestem "niezwykle wrażliwą i inteligentną Osobą", zapewniam cię, że
                > chodzi mi o wszystkich "uczestników zdarzenia", czyli: manifestantów, kontrman
                > ifestantów i jak się tam ktoś chce określić - bez wyjątku... uważam ponadto, że
                > wystarczające są obchody państwowe, które wszyscy Polacy powinni uszanować...
                > wbrew pozorom i wbrew twierdzeniom różnych oszołomów, władze państwowe - niezal
                > eżnie od opcji politycznej - są reprezentantami wyborców i narodu dla wszystkic
                > h, którzy - nawet nie zawsze zgadzając się z ich polityką - uznają za najważnie
                > jszą polską rację stanu... nie jest prawdą, że patriotą jest ten, kto głośniej
                > krzyczy, że inni go biją... nie jest nim też ten, kto krzycząc bije innych... n
                > ie ma takiej definicji patriotyzmu... bo to nie patriotyzm, tylko faryzeizm i a
                > wanturnictwo... :///... bleee...

Zgodzisz się więc zapewne, że niedopuszczalne jest katowanie bezbronnego manifestanta przez nieumundurowanego policjanta w biały dzień, tylko za to, że podążał na Marsz Niepodległości.

Ta władza powtórzyła dokładnie to samo co czynili komuniści u swojego instytucjonalnego schyłku, a więc przestali mieć jakiekolwiek prawo do firmowania czy tez prowadzenia tego narodowego święta.

Święta szanuję i czczę bardzie czy też mniej wzniośle ale władzy, która nogami swoich służb kopie ludzi biorący czynny udział w tych świętach ani nie aprobuje ani nie mam zamiaru szanować, bo na szacunek trzeba sobie zasłużyć nie bezwzględnym pokazem siły, a dialogiem.

Polską racją stanu jest bojkotować każde narodowe święto, w którym biorą udział członkowie PO i PSL, bo to za ich rządów tajna policja katuje publicznie manifestantów tylko za to, że kochają swoją własną Ojczyznę.
                • Gość: bosman tacy jak ty dali... IP: *.centertel.pl 02.11.12, 21:57
                  tej "władzy" legitymację. W `89.
                  • Gość: andrzej.filipowicz Nie wstydem jest zaufać... IP: 89.167.0.* 03.11.12, 17:42
                    Gość portalu: bosman napisał(a):

> tej "władzy" legitymację. W `89.

Nigdy tego nie ukrywałem ani nie zaprzeczałem, bo nie wstyd zaufać - wstydem jest trwać wtedy gdy zaufanie nadużyte zostanie.

Po "nocnej zmianie" publicznie przeprosiłem ludzi za promowanie i popieranie w 1989 roku takich person jak L. Wałęsa, D. Tusk czy też W. Pawlak.

Czymże są moje 3 lata legitymizacji wobec 7 lat legitymizacji przez innych i to w 1000 kroć różnych okolicznościach?
                • Gość: bleee... ...nie zgadzam się z tobą... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.12, 22:09
                  ...odpowiem ci raz jeszcze, choć to chyba na próżno... porównujesz zadymy urządzane w ostatnich latach przez fanatyków różnych opcji (...nie jestem po stronie żadnej z tych opcji...) politycznymi zwanych, z manifestacjami opozycji w czasach PRL w sposób zgoła nieuprawniony... obchody np. rocznicy odzyskania niepodległości zawłaszczane są coraz to przez innych "patriotów" - i to także obyczaj niczym nieuprawniony... Polska jest jedna i niepodległość jest jedna... może myślisz (...chyba tak myślisz...), że nikt nie pamięta, kto i jak manifestował i dlaczego manifestacje z lat osiemdziesiątych nie polegały na rzucaniu przez manifestantów kostką brukową... i dlatego piszesz o agresji sił porządkowych, jednocześnie twierdząc, że nie można naszej władzy państwowej szanować, skoro policja mająca zabezpieczyć porządek na trasie przemarszu usiłuje nie dopuścić do starcia dwóch wrogich manifestacji... moim zdaniem właśnie tym władza na szacunek zasługuje - a manifestanci, którzy manifestują po to, by obić kontrmanifestantów, nie powinni narzekać, jeśli sami są obici... nie wnikam, przez kogo są obici... gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą... i na koniec - miłość Ojczyzny nie manifestuje się publicznym wyrażaniem braku szacunku dla władzy państwowej, która jest władzą wybraną w demokratycznych wyborach... bo to nie jest władza okupacyjna... bo ta władza nie katuje manifestantów... bo to władza - bez względu na to, czy wszystkie posunięcia tej władzy mi się podobają - która od swoich obywateli może oczekiwać innych objawów "miłości Ojczyzny" - innych, niż plugawienie i profanacja symboli narodowych... innych, niż zawłaszczanie świąt narodowych... innych, niż okazywanie pogardy przeciwnikom politycznym... lista rozwijalna... bleee...
                  • Gość: andrzej.filipowicz Grunt by się z szacunkiem różnić IP: 89.167.0.* 03.11.12, 17:54

> ...odpowiem ci raz jeszcze, choć to chyba na próżno... porównujesz zadymy urząd
                    > zane w ostatnich latach przez fanatyków różnych opcji (...nie jestem po stronie
                    > żadnej z tych opcji...) politycznymi zwanych, z manifestacjami opozycji w czas
                    > ach PRL w sposób zgoła nieuprawniony... obchody np. rocznicy odzyskania niepodl
                    > egłości zawłaszczane są coraz to przez innych "patriotów" - i to także obyczaj
                    > niczym nieuprawniony... Polska jest jedna i niepodległość jest jedna... może my
                    > ślisz (...chyba tak myślisz...), że nikt nie pamięta, kto i jak manifestował i
                    > dlaczego manifestacje z lat osiemdziesiątych nie polegały na rzucaniu przez man
                    > ifestantów kostką brukową... i dlatego piszesz o agresji sił porządkowych, jedn
                    > ocześnie twierdząc, że nie można naszej władzy państwowej szanować, skoro polic
                    > ja mająca zabezpieczyć porządek na trasie przemarszu usiłuje nie dopuścić do st
                    > arcia dwóch wrogich manifestacji... moim zdaniem właśnie tym władza na szacunek
                    > zasługuje - a manifestanci, którzy manifestują po to, by obić kontrmanifestant
                    > ów, nie powinni narzekać, jeśli sami są obici... nie wnikam, przez kogo są obic
                    > i... gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą... i na koniec - miłość Ojczyzny nie mani
                    > festuje się publicznym wyrażaniem braku szacunku dla władzy państwowej, która j
                    > est władzą wybraną w demokratycznych wyborach... bo to nie jest władza okupacyj
                    > na... bo ta władza nie katuje manifestantów... bo to władza - bez względu na to
                    > , czy wszystkie posunięcia tej władzy mi się podobają - która od swoich obywate
                    > li może oczekiwać innych objawów "miłości Ojczyzny" - innych, niż plugawienie i
                    > profanacja symboli narodowych... innych, niż zawłaszczanie świąt narodowych...
                    > innych, niż okazywanie pogardy przeciwnikom politycznym... lista rozwijalna...
                    > bleee...

Grunt to z szacunkiem różnić się.

To funkcjonariusz tej władzy katował w biały dzień niewinnego przechodnia, który był w drodze na Marsz Niepodległości, a władza ta mało, że oprawcę broniła, to i ofiarę skazała.
                    Po bestialskim skatowaniu Daniela Kloca przez policjanta i skazaniu ofiary przez sąd za napad na oprawcę ta władza nie ma żadnego moralnego mandatu do prowadzenia i uczestnictwa w Marszu Niepodległości.

Różnijmy się w opiniach ale szanujmy jako ludzi, bo władza i tak obroni się sama..
                  • gilgamesz Re: ...nie zgadzam się z tobą... 03.11.12, 18:33
                    > obchody np. rocznicy odzyskania niepodległości
                    > zawłaszczane są coraz to przez innych "patriotów" - i to także obyczaj
                    > niczym nieuprawniony...
                    Zgoda, obchody można teraz łączyć z jedną opcją, ale proszę cofnij się wstecz o kilka lat i zauważ, że aktualna władza nie była zainteresowana tego rodzaju obchodami.
                    Częściej dochodziły do nas zdania typu: 'Polskość to nienormalność', patriotyzm jest nieeuropejski, powinniśmy się wstydzić naszej przeszłości, byliśmy oprawcami w Jedwabnem itp. itd.
                    Więc ja nie dziwię się, że ktoś to wykorzystał.
                    • Gość: bleee... Re: ...nie zgadzam się z tobą... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.11.12, 21:11
                      ...każdy słyszy, co chce... nie da się zaprzeczyć, że doszło do zbrodni w Jedwabnem... nie da się też zaprzeczyć, że np. w getcie lubelskim najaktywniej pomagała okupantowi milicja z młodzieży żydowskiej się składająca... nie da się zaprzeczyć, że w Polsce lat okupacji istniało zbrojne podziemie... nie da się też zaprzeczyć, że jego członkowie wykonywali wyroki śmierci na kolaborantach... lista rozwijalna... tylko - czy to znaczy, że władza w Polsce tym faktom zaprzeczała?... czy też, że odzywały się głosy z różnych opcji politycznych pochodzące, zaprzeczające poszczególnym faktom historycznym... ale - czy to znaczy, że władza w Polsce - władza pochodząca kolejno z różnych partii politycznych - nie ma moralnego prawa obchodzić świąt państwowych, w tym święta odzyskania niepodległości po pierwszej wojnie światowej?... czy to znaczy, że Polska odzyskała niepodległość tylko dla niektórych nam współczesnych, a inni są niegodni?... czy to znaczy, że różniąc się obecnie co do sposobu sprawowania władzy - mamy prawo wskazywać, którzy jej przedstawiciele mogą, a którzy nie mogą uczestniczyć w uroczystościach państwowych?... ja też się nie dziwię, "że ktoś to wykorzystał"... ja się dziwię, że ktoś oczekuje ode mnie akceptacji takiego "wykorzystania"... :)... bleee...
            • gilgamesz Nikt nie chce być burakiem, mocherem ani kibolem. 27.10.12, 22:30
              > Nie można również zapominać, że dziennikarzom zdarzało się już w przeszłości pr
              > acować na dwa fronty - dla prasy i służb specjalnych czego jednym z najlepszy
              > ch przykładów jest Lesław Maleszka - redaktor Gazety...
              >
              > Tak w ogóle, to tytuł postawiony w artykule świadczy nie tyle o redaktorze, a o
              > samej redakcji...

Nikt z niską samooceną (a o taką nasze aktualne "elity" dbają od lat) nie będzie chciał zostać zaliczony do grupy buraków lub kiboli.
              Władza coraz bardziej boi się i tym samym coraz bardziej chce zniechęcić zwykłych ludzi, więc możemy być pewni, że GW i tym podobne media będą kreowały takie skojarzenia.
              Ile razy byłem na jakieś manifestacji, którą potem GW opisywała, tyle razy miałem wrażenie, że piszą o czymś zupełnie innym.
        • Gość: belfer Re: Patrzył na równy tłumów marsz... IP: *.lublin.mm.pl 27.10.12, 14:10
          Wolę Majakowskiego.
          • Gość: belfer To wspaniały Majakowski IP: *.lublin.mm.pl 27.10.12, 14:15

(marynarzom)

Rozwijajcie się w marszu!
            W gadaniach robimy pauzę.
            Ciszej tam, mówcy!
            Dzisiaj
            ma głos
            towarzysz Mauzer.

Dosyć już żyliśmy w glorii
            praw, które dał Adam i Ewa:
            Zajeździmy kobyłę historii! −

Lewa!
            Lewa!
            Lewa!

Błękitnobluzi,
            rwijcie
            za oceany!
            Zali się pancernikom na redzie
            stępiły dzioby ze stali?
            Niech się brytyjski lew pręży,
            niech ostrą koroną olśniewa −
            Komuny nikt nie zwycięży!
            Lewa!
            Lewa!
            Lewa!

Za górą klęsk błyszczą zorze,
            słoneczny kraj czeka nowy.
            Za głód, za moru morze,
            niech zadudni nasz krok milionowy!
            Choć najemna otacza nas banda,
            choć nas potok stalowy zalewa,
            nie zadusi Sowietów Ententa!
            Lewa!
            Lewa!
            Lewa!

Zali wzrok orli zgaśnie?
            Czyż ulegniemy w walce?!
            Ciaśniej
            ściśnijcie światu na gardle
            proletariatu palce!
            Naprzód pierś podaj nagą,
            niech flaga na niebo zawiewa!
            Kto tam znów rusza prawą?
            Lewa!
            Lewa!
            Lewa!

1919 r. tłumaczył Antoni Słonimski
            • Gość: bleee... Re: To wspaniały Majakowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.12, 15:20
              ...tego, co to wypowiedział ostatnie słowa przed popełnieniem samobójstwa: "...nie strielajtie!"... ?... bleee...
              • joannabarska Re: To wspaniały Majakowski 27.10.12, 16:28
                bleeee swiadkiem smierci jednego z najwybitniejszych poetow XX w. na swiecie. NO,no brebreeee

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
                • Gość: bleee... Re: To wspaniały Majakowski IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.12, 20:39
                  ...długa, siwa broda nie świadczy o twojej (pani...), Joanno, mądrości... nie wykorzystałaś szansy... :)))... bleee...

ps.: ...i z twoim (pani...), Joanno, poczuciem humoru - kiepściutko, oj, kiepściutko... bleee...
              • Gość: andrzej.filipowicz za PO mnie nie... IP: 89.167.0.* 27.10.12, 18:03

> ...tego, co to wypowiedział ostatnie słowa przed popełnieniem samobójstwa: "...
                > nie strielajtie!"... ?... bleee...

O nim pamiętają, a zapomnieli po 14 latach o zastrzelonym w biały dzień Komendancie Policji Polskiej gen. Marku Papale i po 28 latach o bestialsko zamordowanym przez funkcjonariuszy służb specjalnych PRL, ks. Jerzym Popiełuszko, że o 21 rocznicy śmierci Michała Tadeusza Falzmanna nie wspomnę...
                • Gość: bosman filipku - masturbujesz się? IP: *.centertel.pl 29.10.12, 13:23
                  o Papale trąbią nieustannie, o Popiełuszce - nie mniej.
                  • Gość: andrzej.filipowicz A Ty? IP: 89.167.0.* 02.11.12, 21:52
                    aGość portalu: bosman napisał(a):

> o Papale trąbią nieustannie, o Popiełuszce - nie mniej.

Każdy właściciel obory ci powie, że krowa, która dużo ryczy - mleka niewiele daje...
                    Tak w ogóle pamiętam jak coś tam mówili przed kolejnymi rocznicami ich śmierci...

• Gość: bosman i ryczysz... ryczysz...ryczysz...ryczysz...ryczysz IP: *.centertel.pl 02.11.12, 22:00
                      • Gość: andrzej.filipowicz Jeżeli rozumiesz tylko bydlęcy język... IP: 89.167.0.* 03.11.12, 17:57
                        To ja już nic na to nie poradzę, bo go ani nie znam ani nie używam - choć mógłbym ciebie naśladować tylko w jakim celu miałbym to robić?
                        • Gość: bosman no własnie nie rozumiem... IP: *.centertel.pl 06.11.12, 21:01
                          bydlęcego ryku a ty tylko tak
          • Gość: andrzej.filipowicz Na szczęście nie jestem jaki D. Tusk czy B. Kom... IP: 89.167.0.* 27.10.12, 17:56
            Gość portalu: belfer napisał(a):

> Wolę Majakowskiego.

I bardzo dobrze! Gratuluje, bo na szczęście nie jestem jaki D. Tusk czy B. Komorowski, którzy dzielą społeczeństwo na mądrych i głupich - zdolnych i nieudaczników, którym jak na komendę wtóruje specjalista od "nocnych zmian" i skoków przez nieistniejące płoty - L. Wałęsa...
            • joannabarska Re: Na szczęście nie jestem jaki D. Tusk czy B. K 27.10.12, 20:09
              Dziwne szczęście,ale co kto lubi..........................................................- A Majakowski wielkim poetą jest. I będzie. Dobrze, ze go tu przypomniano.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
              • Gość: andrzej.filipowicz Przecież nikt nie zabrania... IP: 89.167.0.* 02.11.12, 21:54
                joannabarska napisała:

> Dziwne szczęście,ale co kto lubi...............................................
                > ...........- A Majakowski wielkim poetą jest. I będzie. Dobrze, ze go tu przypo
                > mniano.

Przecież nikt nie zabrania ich kochać czy podziwiać...
            • Gość: Jarosłaf K. Re: Na szczęście nie jestem jaki D. Tusk czy B. K IP: *.opera-mini.net 27.10.12, 20:14
              Ale do nocnych zmían uczciwie dodajmy panów Kaczyńskich-vide nocna zmiana władz KRRiT po wygranych wyborach w 2005r. To zdaje się pomysłodawcy hasła TKM:)
              • Gość: andrzej.filipowicz Stawiasz znak równości? IP: 89.167.0.* 02.11.12, 22:01
                Gość portalu: Jarosłaf K. napisał(a):

> Ale do nocnych zmían uczciwie dodajmy panów Kaczyńskich-vide nocna zmiana władz
                > KRRiT po wygranych wyborach w 2005r. To zdaje się pomysłodawcy hasła TKM:)

Stawiasz znak równości pomiędzy zdradą stanu, a wietrzeniem układowego zaduchu?
                Zapytaj ludzi mediów, których stać na niezależność czym dla nich było KRRiT do 2005 roku.

Nocna zmiana dokonywana z inicjatywy Lecha Wałęsy do stanu wojennego się nawet nie da porównać, bo wtedy "wróg" był zdefiniowany, a po nocnej zmianie w zasobach IPN został schowany...
    • tajnos.agentos Re: Kibole pomaszerują na 11 listopada "Moralny o 28.10.12, 16:19
      lubelskie napisała:

> a dlaczego nie piszecie o LEWAKACH i pedałach bijących policję i normalnych lud
      > zi maszerujących 11 listopada 2011 roku w Warszaffce ??!!!! Gdyby nie lewackie
      > bandy kretynów, nie bylo by żadnych zamieszek z policją.....

A dlaczego ty nie piszesz o "patriotycznych" bandziorach,którzy robią to samo? Tylko dlatego, że to są twoi kolesie?
      • kainel.kemezrp a ja pisze o lewackich bandziorach 29.10.12, 14:05
        właśnie dlatego że to moi kolesie
      • Gość: andrzej.filipowicz A robią? IP: 89.167.0.* 02.11.12, 22:09
        tajnos.agentos napisał:

> lubelskie napisała:
        >
        > > a dlaczego nie piszecie o LEWAKACH i pedałach bijących policję i normalny
        > ch lud
        > > zi maszerujących 11 listopada 2011 roku w Warszaffce ??!!!! Gdyby nie lew
        > ackie
        > > bandy kretynów, nie bylo by żadnych zamieszek z policją.....
        >
        > A dlaczego ty nie piszesz o "patriotycznych" bandziorach,którzy robią to samo?
        > Tylko dlatego, że to są twoi kolesie?

A robią? Widziałeś?
        W 1985 tajniacy zwinęli mi kumpla z Placu Litewskiego za to, że poprawiał znicze przewrócone nogą przez cywila z krótkofalówką w ręce. Mam rozumieć, że mój kolega był bandziorem, a tajniak i jego umundurowani koledzy byli patriotami?

Myślisz, że u tych patriotów wynagradzanych z budżetu coś się zmieniło poza lepszym wyposażeniem, że zaprzestali wykonywania rozkazów wydawanych na "gębę"?
        • tajnos.agentos Re: A robią? 03.11.12, 10:16

> W 1985 tajniacy zwinęli mi kumpla z Placu Litewskiego za to, że poprawiał znicz
          > e przewrócone nogą przez cywila z krótkofalówką w ręce. Mam rozumieć, że mój k
          > olega był bandziorem, a tajniak i jego umundurowani koledzy byli patriotami?

A mi w 1945 Niemcy przegonili dziadka z oflagu II c Woldenberg aż w okolice Ostendy. Tam wyzwolili go Amerykanie, wrócił w 1946 jako żołnierz dywizji generała Maczka. Tak było!:)))

> Myślisz, że u tych patriotów wynagradzanych z budżetu coś się zmieniło poza lep
          > szym wyposażeniem, że zaprzestali wykonywania rozkazów wydawanych na "gębę"?

Aha. "Weź pigułkę! Weź pigułkę! Weź pigułkę!"
          • Gość: andrzej.filipowicz Co z własnej praktyki polecasz? IP: 89.167.0.* 03.11.12, 18:06
            tajnos.agentos napisał:

> Aha. "Weź pigułkę! Weź pigułkę! Weź pigułkę!"

Podaj nazwę pigułki oraz przypadłość, którą miałaby leczyć, to skonsultuję jej ewentualne zażywanie ze swoim lekarzem pierwszego kontaktu...
        • Gość: karol Re: A robią? IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 03.11.12, 14:19
          Prawdziwi patrioci wg filipowocza to pan /rydzyk, kibole, fotygi i macierewicze.
          Reszta to zdrajcy
          • empi Re: A robią? 03.11.12, 14:25
            mafia sycyliska też była patriotyczna, pomagała Amerykanom w inwazji na Włochy i obaleniu rządów Mussoliniego. :). Może to jednak zdrajcy? Trzeba jakieś normy by tu wprowadzić, a może taka zasada: każdy ma takich patriotów na których zasługuje. :)
            pzdr.
          • Gość: andrzej.filipowicz Tyś sercem mym czy tylko wątrobą? IP: 89.167.0.* 03.11.12, 18:15
            Gość portalu: karol napisał(a):
            > Prawdziwi patrioci wg filipowocza to pan /rydzyk, kibole, fotygi i macierewicze
            > .
            > Reszta to zdrajcy

Gdybym miał być dosadny, to inny organ ciała swojego bym wymienił ale z szacunku do małoletnich i kobiet zapytam tylko - skąd wiesz?
            • Gość: karol prawdziwi patrioci IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 06.11.12, 15:15
              www.tvn24.pl/policja-publikuje-zdjecia-uczestnikow-rozroby-sprzed-meczu-polska-rosja,287045,s.html
              To są idole filipowicza...
              Prawdziwi Polacy, patrioci...
              • Gość: andrzej.filipowicz Ty sobie kolego gęby mną nie wycieraj IP: 89.167.0.* 06.11.12, 21:26
                Gość portalu: karol napisał(a):

> rel="nofollow">www.tvn24.pl/policja-publikuje-zdjecia-uczestnikow-rozroby-sprzed-meczu-polska-rosja,287045,s.html
                > To są idole filipowicza...
                > Prawdziwi Polacy, patrioci...'

Ty sobie kolego gęby mną nie wycieraj, bo gdyby nawet miało być jak piszesz, to po pierwsze jest to moja wolna wola i wybór, a po drugie, to wolę oglądać na zdjęciach i filmach ludzi, którzy nie ukrywają swoich intencji niż bandytów na... służbie.

Wczoraj uniewinnienie policjanta katującego niewinnego przechodnia, a dzisiaj publikacja zdjęć z apelem o rozpoznanie. Jeżeli nie zauważyłeś, to jest tam również policjant pod przykryciem, któremu twarz zasłonięto - czyżby w obawie o możliwe rozpoznanie jako jednego z najbardziej agresywnych uczestników tamtych zajść?

Abstrahując od moich sympatii i antypatii, które ciebie nie powinny obchodzić, podsumuję to tak - nawet gdyby milion zdjęć opublikowali jeszcze przed 11.11.2012 to nie będą w stanie przykryć tego co zrobił jeden z policjantów atakując na służbie w sposób bandycki niewinnego przechodnia.

Jeżeli Ty natomiast tego nie rozumiesz, to mimo wszystko nie życzę by miało to miejsce z autopsji, bo wtedy może być za późno na pomoc jak zaliczysz serię kopniaków w korpus i prosto na twarz, a zamiast pomocy lekarza postawiony zostaniesz przed obliczem temidy za biciem głową w buty... policjanta w cywilu i na służbie.
                • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 06.11.12, 21:35
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • gilgamesz ooo.. świadek się znalazł! 06.11.12, 22:17
                    >ten szczyl co dostał wpierd(......)l zanim dostał, dymił, a potem spierd(......)ł. I wtedy wpadł na >tych gliniarzy po cywilu.

A może na służbie byłeś...
                    • andrzej.filipowicz Jak bumerang 06.11.12, 22:40
                      gilgamesz napisał:

> >ten szczyl co dostał wpierd(......)l zanim dostał, dymił, a potem spierd(.
                      > .....)ł. I wtedy wpadł na >tych gliniarzy po cywilu.
                      >
                      > A może na służbie byłeś...

Bardzo możliwe, że analizował cała sytuację w oparciu o zeznania policjanta, a zapomniał o twardych dowodach w postaci filmów zrealizowanych na miejscu brutalnego bandyckiego napadu na przechodnia przez uzbrojonych policjantów działających pod przykryciem.

Jego relacja wpisuje się w te prokuratorsko-policyjne, które próbowały sugerować, że pobity brutalnie Daniel Kloc swoją własną postawą doprowadził do tego, ze jego głowa w sposób niekontrolowany zaczęła na oślep odbijać się od butów policjanta Andrzeja Czajki, który zresztą do samego końca był chroniony przez swoich przełożonych i rzecznika prasowego policji.

Z życiem jest jak z bumerangiem, który wraca do rzucającego pod takim samym kątem z jakiego wylata.
                      • gilgamesz Re: Jak bumerang 06.11.12, 23:13
                        Biedny Bosman nie wie, że w systemie w który powoli wchodzimy, nawet najwierniejsi współpracownicy reżimu nie mogą czuć się bezpiecznie.
                        Warto poczytać np. o losach Gienricha Jagody - najpierw szefa NKWD, potem skazanego przez Stalina w procesie 21 (Wielki terror)
                        • Gość: bosman no to kiedy... IP: *.centertel.pl 07.11.12, 10:02
                          pojebusy, Tusk zacznie ustawiać gilotyny na Placu Piłsudskiego?
                          A jeśli chodzi o relacje TV to na YT jest pokazane tylko jak dostawał wpierd(....). Filmik jest tak złożony żeby takim zajobom jak wy pasował.
                          Na służbie wtedy nie byłem, miałem wolne i pojechałem coś wydupcyć. Ja nie marszczę freda tak jak wy, niedoroby.
                          • Gość: aneta Re: no to kiedy... IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 12:23
                            Czy ja dobrze zrozumiałam? Ty jesteś policjantem?
    • Gość: kl Re: Kibole pomaszerują na 11 listopada "Moralny o IP: *.nplay.net.pl 01.11.12, 22:07
      już dajcie spokój tym kibicom Motoru od dawna nie słyszałem aby zrobili jakąś awanturę(klika lat), zajmicie się problemami i oszustwami w Polsce, kibice są mało istotni i niektórych w ogóle nie obchdzi czy sie biją czy grają w piłkę na osiedlu czy w lesie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka