kainel.kemezrp
26.10.12, 17:16
tak sobie o tym myślę i myślę
i wiem że sprawa będzie się ciągnąc jeszcze długo
cześć sprawy mam nadzieję wyjaśni prokuratura
o politycznym wyjaśnieniu jak myślę mowy nie będzie
...
z tego co wiadomo - a minęło wszak sporo czasu wyłania mi się typowo POlski obraz - typowy dla III RP
myślę że bezpośrednia przyczyną katastrofy była niesprawność techniczna samolotu
ta z kolei była jak sądzę konsekwencją działań Klicha być może związanych z korupcją ale na pewno z postępowaniem przetargowym dotyczącym remontu samolotu
myślę że remont wykonano po najniższych kosztach i byle jak
i myślę że to właśnie było bezpośrednią przyczyna katastrofy
pośrednimi zaś oczywiście burdel jaki panuje wszędzie w III RP
...
druga katastrofa moim zdaniem była spowodowana ukrywaniem przyczyn pierwszej które jak sadzę znane były części osób biorących udział w działaniach rządu po katastrofie
szczególnie Klichowi, Tuskowi, Arabskiemu, Millerowi, Kopaczowej
również tajemniczemu pułkownikowi z komisji Millera... link
działania wymienionych osób dały do zrozumienia Rosjanom że sprawa nie jest ważna dla Polski
i tak tez ją Rosjanie potraktowali
dzięki zaś koncepcjom rosyjskiego zamachu - Rosjanie skupili się na oddaleniu od siebie tego odium czego efektem był raport Anodiny
...
to oczywiście tylko moje spekulacje na które pozwoliłem sobie po raz pierwszy od 10 kwietnia 2010 zresztą
nie mniej mam wrażenie że podobny przebieg wypadków jest jedynym który tłumaczy wszystkie dotychczas znane wydarzenia i działania
taki scenariusz wpisuje się mi zresztą w inne POlskie katastrofy
burdel i korupcja, układy i ich ochrona, i urządzenia które nie działają choć kosztowały krocie
myślę że efekty tego właśnie długo będziemy jeszcze oglądać
i co oczywiste tego typu katastrofy będą się powtarzać
nie dlatego że tradycyjnie winnych nie ma
tylko dlatego że schemat tych katastrof jest integralną częścią III RP
pzdr.