Dodaj do ulubionych

jeszcze raz o katastrofach

26.10.12, 17:16
tak sobie o tym myślę i myślę
i wiem że sprawa będzie się ciągnąc jeszcze długo
cześć sprawy mam nadzieję wyjaśni prokuratura
o politycznym wyjaśnieniu jak myślę mowy nie będzie
...
z tego co wiadomo - a minęło wszak sporo czasu wyłania mi się typowo POlski obraz - typowy dla III RP
myślę że bezpośrednia przyczyną katastrofy była niesprawność techniczna samolotu
ta z kolei była jak sądzę konsekwencją działań Klicha być może związanych z korupcją ale na pewno z postępowaniem przetargowym dotyczącym remontu samolotu
myślę że remont wykonano po najniższych kosztach i byle jak
i myślę że to właśnie było bezpośrednią przyczyna katastrofy
pośrednimi zaś oczywiście burdel jaki panuje wszędzie w III RP
...
druga katastrofa moim zdaniem była spowodowana ukrywaniem przyczyn pierwszej które jak sadzę znane były części osób biorących udział w działaniach rządu po katastrofie
szczególnie Klichowi, Tuskowi, Arabskiemu, Millerowi, Kopaczowej
również tajemniczemu pułkownikowi z komisji Millera... link
działania wymienionych osób dały do zrozumienia Rosjanom że sprawa nie jest ważna dla Polski
i tak tez ją Rosjanie potraktowali
dzięki zaś koncepcjom rosyjskiego zamachu - Rosjanie skupili się na oddaleniu od siebie tego odium czego efektem był raport Anodiny
...
to oczywiście tylko moje spekulacje na które pozwoliłem sobie po raz pierwszy od 10 kwietnia 2010 zresztą
nie mniej mam wrażenie że podobny przebieg wypadków jest jedynym który tłumaczy wszystkie dotychczas znane wydarzenia i działania
taki scenariusz wpisuje się mi zresztą w inne POlskie katastrofy
burdel i korupcja, układy i ich ochrona, i urządzenia które nie działają choć kosztowały krocie
myślę że efekty tego właśnie długo będziemy jeszcze oglądać
i co oczywiste tego typu katastrofy będą się powtarzać
nie dlatego że tradycyjnie winnych nie ma
tylko dlatego że schemat tych katastrof jest integralną częścią III RP
pzdr.
Obserwuj wątek
    • gilgamesz Polityczna poprawność 26.10.12, 17:48
      Też tak myślałem. Dość długo nawet. Do momentu, kiedy zaczęły wypływać na jaw kolejne kłamstwa.
      A teraz, kiedy nawet naukowcy podpisując się imieniem i nazwiskiem oraz stopniem odważnie mówią o przyczynach innych niż tylko bałagan, można sobie już odpuścić tą poprawność polityczną.
      Oczywiście na udowodnienie zamachu nie ma szans, dopóki nie dostaniemy dowodów w postaci wraku i czarnych skrzynek, a tych raczej nie dostaniemy zbyt szybko...
      • Gość: Kainel ja nie bywam poprawny IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 18:53
        zwyczajnie nie widzę motywów zamachu
        natomiast eksplozję i to taka jak opisywana wywołać bardzo łatwo
        wystarczy rozpylić paliwo w powietrzu i dać iskrę
        wiedzą o tym np młynarze
        iskrę może wywołać choćby i draśnięcie metalowego płata
        jakoś dziwnie w Smoleńsku śladu po 12 tonach paliwa nie było widać
        TU154 ma 4 zbiorniki paliwa w ...
        no właśnie...
        tak naprawdę to wystarczyło żeby wytworzyła się odpowiednia mieszanka i by pojawiła się iskra
        tak naprawdę kiedy wybucha młyn w którym wytworzyła się odpowiednia mieszanka maki (pyłu) i powietrza to nie należy się spodziewać pożaru ale też młyn tego nie przetrwa
        proces który następuje jest taki sam jak w bombie paliwowo-powietrznej czyli termobarycznej
        wybuch gasi pożar (czasem się to wykorzystuje zresztą do gaszenia szybów naftowych)
        główną siłą niszczącą jest przy tym ciśnienie
        taka prosta bomba na ogół powstaje przypadkiem - przed czym ostrzega straż pozarna np tu
        www.youtube.com/watch?v=edgcJkges0Q&feature=player_embedded
        oczywiście
        hipoteza moja to jedynie spekulacja
        nie roszczę sobie praw do wiedzy o czymś czego przecie nie widziałem nawet
        nie mniej stawiałbym na niesprawność samolotu a nie na zamach
        stawiałbym również na to że osoby które wiedziały jak przeprowadzono remont
        za wszelką cenę starałby się twierdzić że samolot był sprawny
        i dlatego nie dziwią mnie kłamstwa
        oraz chęć niedopuszczenia do tego by polscy śledczy mogli zobaczyć dowody
        polskim śledczym mogło zależeć na wyjaśnieniu sprawy
        dla rosyjskich błąd pilota czy naciski były wygodniejsze
        i tym łatwiej było po nie sięgnąć że strona polska olała sprawę co mogli przecie obserwować
        albo nawet usłyszeć od Arabskiego wprost
        • kainel.kemezrp Nie mniej nie techniczna strona mnie zastanawia 26.10.12, 19:19
          ale mechanizm tego samego typu co w przypadku ostatniej sprawy aresztowania nocnego dwójki dzieci
          winnych nie ma jak zwykle w III RP...
          ale krzywda przecie nastąpiła
          tak działa III RP
          niestety
          • Gość: andrzej.filipowicz Raczej socjotechniczna... IP: 89.167.0.* 26.10.12, 21:33
            kainel.kemezrp napisał:
            > ale mechanizm tego samego typu co w przypadku ostatniej sprawy aresztowania noc
            > nego dwójki dzieci
            > winnych nie ma jak zwykle w III RP...
            > ale krzywda przecie nastąpiła
            > tak działa III RP
            > niestety

I tak Przemku większość myśli, że musiało być coś na rzeczy, bo inaczej ani sąd ani policjanci by nie zrobili tego, co zrobili...

Nie dalej jak wczoraj podałem otrzymaną od Fundacji LEX NOSTRA informację o bbiciu do utraty przytomnosci i zarekwirowaniu osadzonemu od 9 lat w Areszcie Śledczym w Lublinie przedsiębircy - Marianowi Wegera materiałów biurowych służących do prowadzenia obrony oraz korespondencji z Trybunałem Praw Człowieka w Strasburgu, MinistrEm Sprawiedliwosci, Prokuratorem Generalnym, itp. itd.

Jak moŻna było przewidzieć - nikt się wątkiem tym nie zainteresował, bo wiekszość uznała, że to nie może być prawda...

Co innego sbat nad księdzem urządzić - księdzem, który w skrusze albo z wyrachowania przyznał się i poddał dobrowolnie karze czyli całkim odwrotnie niż na ten przykład jeden z senatorów PO...

Reasumując Przemku w zupełności się zgodzę, że system państwowości przestał w Polsce zupełnie funkcjonować 10 kwietnia 2010 roku, a to co czytamy, oglądamy i słyszymy w większości jest... fatamorganą.
            • gilgamesz Re: Raczej socjotechniczna... 26.10.12, 23:26
              Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
              > Reasumując Przemku w zupełności się zgodzę, że system państwowości przestał w P
              > olsce zupełnie funkcjonować 10 kwietnia 2010 roku, a to co czytamy, oglądamy i
              > słyszymy w większości jest... fatamorganą.
              Bardzo pasuje tutaj też określenie Matrix...
              A czemu może to służyć?
              Idea przewrotu ideologicznego jest genialna i niestety wdrażana u Nas:
              "Szczytem polityki jest [...] zwycięstwo nad wrogiem bez prowadzenia walki zbrojnej.
              Aby tego dokonać, należy niszczyć system wartości na których został zbudowany kraj wroga tak długo, aż twój wróg zmieni swoje postrzeganie rzeczywistości"
              Wykładał to nawrócony KGBowiec Jurij Bezmienow:
              www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lWIpFvGrNak
              • Gość: bleee... Re: Raczej socjotechniczna... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.12, 23:31
                ...masz, niestety rację... "wchodzi", jak nóż w masło... bleee...

ps.: "... i tę przypowieść Polak sobie kupi, że i przed szkodą i po szkodzie głupi..."
                • Gość: andrzej.filipowicz Totalnie ślepi i głusi... IP: 89.167.0.* 27.10.12, 13:09
                  Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...masz, niestety rację... "wchodzi", jak nóż w masło... bleee...
                  >
                  > ps.: "... i tę przypowieść Polak sobie kupi, że i przed szkodą i po szkodzie gł
                  > upi..."

Masz racje ale jest to nazbyt duże uproszczenie, bo na ile inne nacje poznałem w życiu codziennym zachodniej europy, to gdyby im zafundować taką dezinformację, propagandę i manipulację czyli krótko pisząc socjotechnikę - to byliby pojedynczo jeszcze głupsi niż nas tysiące...

Jednym z najlepszych przykładów systemowej, planowej i bezwzględnej socjotechniki jest ukrywanie przez "niezależną" prokuraturę i członków rządu PO - PSL choćby tej relacji naocznych świadków wydarzeń pod Smoleńskiem, które miały miejsce 10 kwietnia 2010 roku.
                  Nie kto inny jak zawodowy pilot relacjonował to co słyszał razem z załogą "Jak-a" gdy razem byli na płycie lotniska Smoleńsk-Siewiernyj: "Mówią, że słyszeli dwie eksplozje, a następnie zamierające silnika i uderzenie w ziemię..."

Chyba tylko osoba o stwierdzonej niepoczytalności mogła założyć, że wojskowi i cywilni prokuratorzy mogą być głusi jak pień brzozy, a ślepi jak latarnie przy pasie startowy z powykręconymi żarówkami...
                  • gilgamesz Re: Totalnie ślepi i głusi... 27.10.12, 18:05
                    Kłamstwa jak na dłoni wykazane:
                    www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NXL9PQ0ddJ8#!
                    Wystarczy spokojnie, bez zacietrzewienia posłuchać.
                    • kainel.kemezrp lepiej wklejaj tak 27.10.12, 18:29
                      [video]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NXL9PQ0ddJ8#![/url][/video]
                      wygodniej tak jest
                      pzdr.
                      • kainel.kemezrp o gazeta to blokuje 27.10.12, 18:34
                        no ciekawostka
                        • Gość: andrzej.filipowicz Zmień narratora IP: 89.167.0.* 27.10.12, 18:43
                          kainel.kemezrp napisał:

> no ciekawostka

Wlej materiał z Iliczem Putinem, Anodina, Millerem, Klichem, Parulskim, Seremetem, Gowinem, Niesiołowskim, Palikotem, Arabskim, Tuskiem, Komorowskim czy też nawet Michnikiem, a system puści...
                        • kainel.kemezrp ale obejrzałem też Paradowską 27.10.12, 18:43
                          no faktycznie koorwa z niej cięzka
                          • Gość: andrzej.filipowicz Służba nie drużba... IP: 89.167.0.* 27.10.12, 19:47
                            Masz na myśli wywiad, z Andrzejem Dudą, posłem PiS, w którym stwierdziła, że po to po sekcjach zostawiania w ciałach ofiar obce przedmioty żeby roodziny łatwiej mogły swoich bliskich zidentyfikować?

" AD(Andrzej Duda): Do profanacji doszło w Moskwie. Nie wiem, czy pani redaktor słyszała, ale w twarzy Pani Anny Walentynowicz były zaszyte rękawiczki, jakiś kawałek rękawa. Gdyby polscy lekarze byli przy tej sekcji to by do czegoś takiego po prostu nie doszło.

JP(Janina Paradowska): Czasem, wie pan, dlatego tak robiono, żeby było łatwiej rodzinom rozpoznać, że trzeba...

AD: Tak pani redaktor uważa, że łatwiej rodzinom rozpoznać, kiedy w twarzy zostają zaszyte jakieś elementy...

JP: Jeśli pan był w Moskwie i pan widział, jak wyglądają ofiar, nie tylko prezydentowa Kaczyńska, to by się pan niewielu rzeczom dziwił, prawda?

AD: Syn pani Anny Walentynowicz mówił, że gdy rozpoznawał ciało swojej mamy ona wyglądała, jakby spała. To są znamienne słowa.

JP: To ja słyszę od bardzo wielu osób. A potem się okazuje, że było inaczej. Bardzo dziękuję. Pan poseł Andrzej Duda, z którym się diametralnie różnimy, ale miło się rozmawia. Można chociaż porozmawiać.

Powyższa transkrypcja nagrania pochodzi z wpolityce.pl .

Myślę, że panien lekkiego obyczaju obrażać nie trzeba i nie można, bo czym innym jest nierząd na własny rachunek, a czym innym na cudzy... rozkaz.
    • Gość: andrzej.filipowicz Tak, to był zamach! IP: 89.167.0.* 26.10.12, 21:15
      kainel.kemezrp napisał:
      > to oczywiście tylko moje spekulacje na które pozwoliłem sobie po raz pierwszy o
      > d 10 kwietnia 2010

Nie Ty jeden Przemku i zapewne nie ostatni, bo na ten przykład redaktor
      Piotr Skwieciński tak pisze na łamach Rzeczpospolitej Zmieniam zdanie. To był błąd, że nie wierzyłem w zamach

Dla jednych trzeba było dwa i pół roku, dla innych trzy tygodnie, a będą też tacy, którzy do końca swojego żcia nie zmienią swojej opinii, bo albo będą nadal wierzyli w system albo będą się bali przyznać do tego, że się mylili...

Dla mnie osobiście przełomowy był komunikat prokuratury wojskowej z dnia 27.04.2010 o opinii ABW w/s autentyczności materiału "Koli" nakręconego tuż po katastrofie telefonem komórkowym oraz podanie faktycznego czasu katastrofy, który różnił się od tego podawanego przez rząd Polski i Rosji i to w trzy tygodnie od jej wydarzenia...

Każdy z nas miał prawo wierzyć, że rząd i jego konstytucyjne organa zrobią wszystko, by wyjaśnić od początku do końca przyczyny katastrofy smoleńskiej - i na wierze się skończyło...

Czy wiesz, że prokuratorzy do tej pory "Koli" nie przesłuchali?

Poziom manipulacji i socjotechniki uruchomionej po smoleńskiej katastrofie da się porównać do tego sowieckiego, a po mordzie katyńskim uruchomionego.

Tak, 10 kwietnia 2010 roku pod Smoleńskiem miał miejsce zamach i tylko kwestią czasu jest kiedy ustaleni zostaną sprawcy, a nam tylko odwagi trzeba do upominania się o prawdę, bo kiedyś ktoś ją odkryje i kto wie czy z naszymi dyskusjami i tezami ustalonych faktów nie zestawi.
      • kainel.kemezrp jeśli to był zamach 27.10.12, 23:29
        nie wiem zupełnie czemu miałby być rosyjski?
        jedyny który miałby sens to zamach polski
        a w takim wypadku musimy się szykować na wojnę domową
        poniekąd spodziewa się jej Bosman
        mord znaczy nadchodzi...
        • Gość: andrzej.filipowicz Przyjmijmy udział osób lub krajów trzecich... IP: 89.167.0.* 27.10.12, 23:57
          kainel.kemezrp napisał:

> nie wiem zupełnie czemu miałby być rosyjski?
          > jedyny który miałby sens to zamach polski
          > a w takim wypadku musimy się szykować na wojnę domową
          > poniekąd spodziewa się jej Bosman
          > mord znaczy nadchodzi...

Ja tego nie napisałem. Porażające jest to, że pomimo alertu antyterrorystycznego nadanego w UE na dzień przed smoleńską katastrofą, w któym Interpol ostrzegał przed możliwością ataku na jakiś samolot krajów UE - w podjętym śledztwie nie założono udziału osób czy też państw trzecich, a skupiono się na dezawuowaniu pasażerów i załogi TU 154M...

Z perspektywy czasu oraz mających miejsce niedomówień, kłamstw i insynuacji - udziału osób trzecich z RP czy też Rosji wykluczyc już nie można, bo wszak jedna i druga rządowa strona tej wersji nawet nie założyła...
          • tajnos.agentos Re: Przyjmijmy udział osób lub krajów trzecich... 28.10.12, 16:16
            Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Z perspektywy czasu oraz mających miejsce niedomówień, kłamstw i insynuacji - u
            > działu osób trzecich z RP czy też Rosji wykluczyc już nie można, bo wszak jedna
            > i druga rządowa strona tej wersji nawet nie założyła...

Psycholu, skoro zarzucasz komuś kłamstwo, mam nadzieję że masz wystarczająco mocne poparcie tego... Na czym polegał ten zamach? Co uszkodzono w samolocie? Kto to zrobił? W jakim celu? I nie pierdacz o jakichś tam wybuchach, bo nic takich nie zarejestrowało, o ile wiem, nie stwierdzono śladów żadnych materiałów wybuchowych...:DDD
            • wampir-wampir Re: Przyjmijmy udział osób lub krajów trzecich... 28.10.12, 17:08
              tajnos.agentos napisał:

> Psycholu, skoro zarzucasz komuś kłamstwo, mam nadzieję że masz wystarczająco mo
              > cne poparcie tego...

E tam, czepiasz się. Od czasu słynnej konferencji z niszczarką wiadomo, że jeśli nie ma dowodów, to dlatego że zostały zniszczone.
              Mnie się bardzo podoba ten wątek. Nie psuj atmosfery :DDD
              • tajnos.agentos Re: Przyjmijmy udział osób lub krajów trzecich... 28.10.12, 17:29
                No dobra, to nie będę już tu właził. I tak mierzi mnie już i ten temat i ci wiecznie i demagogicznie wałkujący go osobnicy.;)
                • wampir-wampir Re: Przyjmijmy udział osób lub krajów trzecich... 28.10.12, 17:56
                  tajnos.agentos napisał:

> No dobra, to nie będę już tu właził.

No co Ty, wątek jest the best. Nie przeszkadzaj tylko :DDD
              • tajnos.agentos Re: Przyjmijmy udział osób lub krajów trzecich... 28.10.12, 17:34
                Historia zna takie przypadki. W rotundzie PKO w Wawie to też nie był gaz, tylko zamach.:)
                • kainel.kemezrp o ciekawą rzecz pzypomniałes 28.10.12, 17:36
                  czy w sprawie rotundy byli jacyś winni?
                  • kainel.kemezrp no zabawne - winnych nie było 28.10.12, 17:46
                    czyli zasadniczo nic się od czasów Gierka co do zasady nie zmieniło ;-)
                    III RP jest całkiem jak PRL...
                    link
                    • Gość: andrzej.filipowicz Ale tajne akta są... IP: 89.167.0.* 28.10.12, 18:04
                      kainel.kemezrp napisał:

> czyli zasadniczo nic się od czasów Gierka co do zasady nie zmieniło ;-)
                      > III RP jest całkiem jak PRL...
                      > link

Przypieczętowano to w Magdalence...
              • kainel.kemezrp no z kłamstwami akurat problemu nie ma 28.10.12, 17:35
                Kopacz zda się ewidentnie kłamała...
                i da się to pokazać bo było puszczane w TV
                ...
                z tym że kłamstwa a nawet seria samobójstw nie dają nijak dowodów na zamach
                a przede wszystkim nie dają motywu
                jaki sens ma zamach bez motywu i co więcej bez dalszych kroków?
                co i komu niby dał ten "zamach"?
                ...
                moim zdaniem nie widać nikogo kto by skorzystał
                ...
                natomiast owszem widać że mataczono
                zapewne nie bez przyczyny
                i nienawiść jednych lemingów do drugich nie tłumaczy tego procederu wystarczająco
                natomiast tłumaczy go dość dobrze próba ochrony tego co wynikło z korupcji czy ignorancji
                ...
                weźmy choćby słynną ostatnio sprawę z Opola
                ten sam mechanizm tu zadziałał
                winnych nie ma i nie bedzie
                mimo Tuskowego machania szabelką
                III RP nierządem stoi.
                pzdr.
                • Gość: andrzej.filipowicz Powodów mogła byc cała masa... IP: 89.167.0.* 28.10.12, 17:56
                  kainel.kemezrp napisał:

> Kopacz zda się ewidentnie kłamała...
                  > i da się to pokazać bo było puszczane w TV

Aktor jednej roli, który dzięki jej odegraniu syflerem I izby parlamentu został...

> ...
                  > z tym że kłamstwa a nawet seria samobójstw nie dają nijak dowodów na zamach
                  > a przede wszystkim nie dają motywu
                  > jaki sens ma zamach bez motywu i co więcej bez dalszych kroków?
                  > co i komu niby dał ten "zamach"?

Korzyści czy też powodów była cała masa, że tylko o tym jednym z najbardziej newralgicznych dla RP wspomnę...
                  > ...
                  > moim zdaniem nie widać nikogo kto by skorzystał

Jak wyżej...

> ...
                  > natomiast owszem widać że mataczono
                  > zapewne nie bez przyczyny
                  > i nienawiść jednych lemingów do drugich nie tłumaczy tego procederu wystarczają
                  > co
                  > natomiast tłumaczy go dość dobrze próba ochrony tego co wynikło z korupcji czy
                  > ignorancji

To co wiemy jest i tak promilem faktów...

> ...
                  > weźmy choćby słynną ostatnio sprawę z Opola
                  > ten sam mechanizm tu zadziałał
                  > winnych nie ma i nie bedzie
                  > mimo Tuskowego machania szabelką
                  > III RP nierządem stoi.

Klasyczna socjotechnika, której celem było pokazanie, że jak tylko zechcą, to i w nocy niczym bandyci do domów wejdą i zabiorą... dzieci.

Różne sytuacje znam z działań operacyjnych milicji obywatelskiej, zomo czy też SB, bo sam jako obiekt w nich uczestniczyłem ale żeby ciemną nocą zabierac dzieci - tego ani gestapo ani nkwd alni UB nawet nie wymyśliło...

> pzdr.

Wzajemnie - znajomi piszą i mówią, że życzą by seryjny samobójca cię nie odwiedził...
                • tajnos.agentos Re: no z kłamstwami akurat problemu nie ma 28.10.12, 18:26
                  kainel.kemezrp napisał:

> Kopacz zda się ewidentnie kłamała...
                  > i da się to pokazać bo było puszczane w TV
                  > ...

I co z tego? Rydzyk, Kaczyński, Macierewicz i inne przydupasy kłamią i judzą bez przerwy i nikomu to nie przeszkadza... A Fotyga? A Kempa, "Zero" Ziobro??? Wyluzuj, nie przejmuj się tym bełkotem, bo Ci żyłka pęknie. W życiu jest wiele ciekawszych rzeczy.:)
                  • kainel.kemezrp ale jak widać i ciebie i mnie ciekawi akurat to 28.10.12, 18:44
                    ;-)
                    • tajnos.agentos Re: ale jak widać i ciebie i mnie ciekawi akurat 28.10.12, 19:52
                      Mnie nie ciakawi, tylko zwyczajnie mierzi. Mam tego dość - gdzie nie zajrzę, jakiej strony nie otworzę, do jakiej gazety nie zajrzę, wszędzie ten sam kretyński bełkot. Chyba przerzucę się wyłącznie na gołe baby, to jest zdecydowanie przyjemniejsze.:P
                      • kainel.kemezrp tak cię mierzi że tu piszesz ;-) 28.10.12, 20:26
                        może faktycznie lepiej byłoby gdybyś się oddał zajęciom związanym z oglądaniem gołych bab ;-P
                        ale coś w to nie wierzę
                        myślę że masturbujesz się nie oglądając gołe baby a raczej przy wątkach o katastrofach
                        tak sobie myślę o tobie właśnie
                        pzdr.
            • Gość: andrzej.filipowicz Gdy brak argumentów... IP: 89.167.0.* 28.10.12, 17:41
              tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
              >
              > > Z perspektywy czasu oraz mających miejsce niedomówień, kłamstw i insynuac
              > ji - u
              > > działu osób trzecich z RP czy też Rosji wykluczyc już nie można, bo wszak
              > jedna
              > > i druga rządowa strona tej wersji nawet nie założyła...
              >
              > Psycholu, skoro zarzucasz komuś kłamstwo, mam nadzieję że masz wystarczająco mo
              > cne poparcie tego... Na czym polegał ten zamach? Co uszkodzono w samolocie? Kto
              > to zrobił? W jakim celu? I nie pierdacz o jakichś tam wybuchach, bo nic takich
              > nie zarejestrowało, o ile wiem, nie stwierdzono śladów żadnych materiałów wybu
              > chowych...:DDD

Gdy brakuje argumentów, to padają inwektywy...
              Spokojnie, spokojnie, bo to nie ja, a niezależni eksperci w sprawie wybuchów się wypowiadali.
              Jeżeli coś cytowałem, to wyniki badań materiału AV przez "Kolę" nagranego...

Ps. Nie tylko jeszcze żywi kwestionują oficjalny przebieg smoleńskiej katastrofy:
              Zmarł członek załogi Jaka-40, który lądował w Smoleńsku godzinę przed katastrofą Tu-154. Wojskowy, który kwestionował wyniki polskich i rosyjskich badań tragedii z 10 kwietnia, najprawdopodobniej popełnił samobójstwo - informuje RMF24.
        • Gość: bleee... Re: jeśli to był zamach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.12, 00:36
          ...zmęczony jesteś... może lepiej pośpij, zanim wybuchnie bomba termojądrowa... :)))... bleee...
        • Gość: aneta Re: jeśli to był zamach IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 15:47
          Skąd pomysł z tą wojną domową? Lansowanie takich teorii uważam za bardzo szkodliwe. To, że rząd albo przynajmniej kilka osób z tego rządu z Tuskiem na czele powinno zostać przynajmniej przesłuchanych, chociażby za zaniedbania w zakresie swoich obowiązków, nie oznacza, że mamy się między sobą bić.
          • Gość: aneta Re: jeśli to był zamach IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 15:55
            a przy okazji, następny zgon około smoleński wpolityce.pl/wydarzenia/39434-nasz-dziennik-nie-zyje-technik-pokladowy-z-samolotu-jak-40-ktory-ladowal-1004-w-smolensku
            • kainel.kemezrp masowe samobójstwa 28.10.12, 18:20
              cóż moim zdaniem nic z samobójstwami wspólnego nie mają
              pytanie kto zabija
              sadzę że to nasze służby
              link
              • tajnos.agentos Re: masowe samobójstwa 28.10.12, 19:48
                A może po prostu pismaki go zaszczuły? A może co innego? Nie za dużo tych przypuszczeń? A gdzie dowody? Wokół śmierci Andrzeja Leppera też są wątpliwości, a tamten szyfrant, który zniknął. Ludzie, opanujcie się co ciężkiej cholery, co to jest - szpital dla umysłowo chorych???
                • kainel.kemezrp co to jest - szpital dla umysłowo chorych??? 28.10.12, 20:22
                  ty nam to powiedz to ty w końcu jesteś po ciemnej stronie
                  • tajnos.agentos Re: co to jest - szpital dla umysłowo chorych??? 28.10.12, 20:26
                    Ja nic nie będę mówił, bo mnie to wszystko bardziej śmieszy jak podnieca.:DDD
                    • kainel.kemezrp znaczy jednak cię podnieca 28.10.12, 21:03
                      tak tez myślałem
                  • Gość: andrzej.filipowicz Pacjentów ciągle przybywa... IP: 89.167.0.* 29.10.12, 11:05
                    kainel.kemezrp napisał:

> ty nam to powiedz to ty w końcu jesteś po ciemnej stronie

Stawiam tezę, że po tej zdecydowanie jaśniejszej, bo w XXI wieku mającej dostęp do wszystkiego co pozwala stawiać tezy i hipotezy.

Jeżeli doświadczony amator potrafi namierzyć udział służb specjalnych w zbrodni, to co mówić o tych, którzy na temat osób drugich i czwartych mogą wiedzieć wszystko co wiedzieć chcą? Osoby trzecie pominąłem z rozmysłem, bo już wiemy, że one są poza wszelkimi podejrzeniami...

Zapytasz pewnie jaki tamta zbrodnia może mieć związek ze Smoleńskiem czy też nagłą śmiercią chorążego Remigiusza Musia i innych około smoleńskich śmierci oraz na ten przykład z nocnym aresztowaniem samotnej matki i przekazaniem do izby dziecka jej potomstwa, że o śmierci małej Madzi, którą żył cały kraj nie wspomnę? W każdej z tych spraw BTS-y potrafią dostarczyć stosowne tezy i hipotezy...

Ps. Wierzysz w przypadki, które są precedensem???
        • gilgamesz Re: jeśli to był zamach 28.10.12, 18:05
          kainel.kemezrp napisał:
          > nie wiem zupełnie czemu miałby być rosyjski?
          > jedyny który miałby sens to zamach polski

Is fecit, cui prodest.
          Korzyści Rosja oczywiście miała:
          - na pokładzie był główny konstruktor układu krajów środkowoeuropejskich, który to układ miał szansę blokować powolne wcielanie kolejnych krajów tej strefy wpływów Rosji.
          - na pokładzie byli najważniejsi zwolennicy dywersyfikacji dostaw ropy i gazu, a jednocześnie stawiający weto Nord Streamowi
          - demonstracja siły:Putin może wszystko, żeby inni nie podskakiwali.

Ale zauważcie, że reżim Putina potrafi zabijać ludzi, którzy nie mają już większego znaczenia, a giną bo kiedyś zrobili coś przeciwko Rosji Putina. Wystarczy przypomnieć Litwinienkę i Politkowską.
          A Kaczyński zasłużył sobie udaną akcją w Tibilisi.

Parafrazując Pan Przemka, trzeba powiedzieć "jedyny zamach, który mógłby się udać, to zamach z udziałem strony polskiej"
          • kainel.kemezrp jak dla mnie to mocno wydumane "korzyści" 28.10.12, 18:42
            naciągnięte pod tezę
            Rosja sporo stracił na wiarygodności w wyniku tego co się cały czas dzieje
            z konstruktorem to wiesz żart chyba
            z gazem doprawdy
            wszak pojawią się inni zwolennicy
            wreszcie Putin nic nie musi demonstrować
            to nie podrzędny dyktator podrzednej republiki jak Tusk ale szef mocarstwa
            pzdr.
            • gilgamesz Re: jak dla mnie to mocno wydumane "korzyści" 28.10.12, 18:54
              kainel.kemezrp napisał:
              > naciągnięte pod tezę
              > wreszcie Putin nic nie musi demonstrować
              > to nie podrzędny dyktator podrzednej republiki jak Tusk ale szef mocarstwa
              > pzdr.
              Przeceniasz Rosję. Rosja bez gazu i ropy to kolos na glinianych nogach.
              Putin oświadczył: "To jest prawdziwa wojna. Wiecie, jaką obstrukcję zorganizowali nam nasi polscy bracia. Tylko dlatego, że zrezygnowaliśmy z drugiej rury przez ich terytorium. Oni już mają jeden rurociąg, chcieli mieć drugi, a kiedy my, dążąc do dywersyfikacji, postanowiliśmy, że druga rura przejdzie pod dnem Morza Bałtyckiego, zorganizowali nam światowy skandal."
              Tekst linka
              • kainel.kemezrp Re: jak dla mnie to mocno wydumane "korzyści" 28.10.12, 19:32
                Kolos ma i ropę i gaz i inne złoża
                i będzie je mieć nadal
                • gilgamesz Re: jak dla mnie to mocno wydumane "korzyści" 28.10.12, 19:42
                  kainel.kemezrp napisał:

> Kolos ma i ropę i gaz i inne złoża
                  > i będzie je mieć nadal
                  Mieć to sobie może. oni potrzebuja pieniądze za gaz, a ceny gazu spadają odkąd USA dzięki lupkom przestaly kupować gaz.
                  • tajnos.agentos Re: jak dla mnie to mocno wydumane "korzyści" 28.10.12, 19:49
                    Cholera, ciekawe więc dlaczego wszystkie liczące się w świecie firmy tak się pchają do Rosji...:DDD
                    • gilgamesz Re: jak dla mnie to mocno wydumane "korzyści" 28.10.12, 21:39
                      tajnos.agentos napisał:
                      > Cholera, ciekawe więc dlaczego wszystkie liczące się w świecie firmy tak się pc
                      > hają do Rosji...:DDD
                      Trochę nieaktualne dane masz...
                      Owszem firmy się tam pchały, bo każda chciałaby mieć taki rynek zbytu, ale od pewnego czasu trend się zmienił. Szczególnie mocno kapitał zaczął wycofywać się w 2008 od wojny z Gruzją.
                      Poczytaj tutaj.
                      Znamienne, że również ich rodzimy kapitał ucieka
                • gilgamesz W gaspromie idioci jednak nie pracują 03.11.12, 18:58
                  kainel.kemezrp napisał:
                  > Kolos ma i ropę i gaz i inne złoża
                  > i będzie je mieć nadal
                  W gaspromie idioci jednak nie pracują, więc już od dłuższego czasu przygotowują się do ciężkich czasów.
                  Teraz zyski gaspromu spadają o 34%
                  Gdyby nie rurociąg bałtycki, byłoby jeszcze gorzej.
                  Dodatkowym problemem są nasze łupki. Na pewno nie dadzą nam tak łatwo ich wydobyć:
                  Putin szykuje się do walki z Łupkami
                  Na szczęście dla nich jest jeszcze łatwo sterowalny Pawlak, który zgodził się na zakup gazu po najdroższej możliwej cenie w Europie:
                  420dol/1000m3
                  [img=https://bi.im-g.pl/im/6f/92/b6/z11965039Q,Ceny-Gazpromu-dla-panstw-Europy-w-2011r-.jpg][/img]
      • gilgamesz Trotyl na wraku i fotelach 30.10.12, 07:33
        Wątek nie skończony zbyt szybko: www.rp.pl/artykul/459542,947282-Trotyl-na-wraku-tupolewa.html
        a GW jeszcze łapie się zdania: "że to może być osad z materiałów wybuchowych po niewybuchach z czasów II wojny światowej."
        • kainel.kemezrp ja pie... 30.10.12, 08:17
          jakoś nie wiem co powiedzieć więcej
          • rilian Re: ja pie... 30.10.12, 08:29
            sprawdzianem logicznym niech dla ciebie będą czasem pytania wykraczające poza temat. np. czy na ciałach ekshumowanych (biorę pod uwagę tylko ich, przecież powiesz, że nie można ufać sekcjom wykonywanym za granicą) były jakieś obrażenia typowe dla eksplozji, wchłonięte
            opary i drobinki?...

ale, wszak nieomylny, zgasi mnie za chwilę. może jakimś tekstem o kolanach.
            trudno jest być nieomylnym. jakże często prowadzi to do spektakularnego szaleństwa i zejścia.
            • kainel.kemezrp piredolę twoją logikę 30.10.12, 08:40
              doskonale pamiętam co tu na forum wypisywałeś
              i mogę to przypomnieć
              powinno ci być ku... chyba jednak trochę choć wstyd
              ...
              skoro jednak już ruszasz temat
              to tak ci powiem - czekam co będzie dalej
              biorąc pod uwagę że jeśli wersja z zamachem się potwierdzi
              i jeśli będzie trzeba bo się np okaże że rządzą nami mordercy to będziemy się nawzajem zabijać
              o tym ku... rilian teraz myślę
              więc proszę cie nie pie...smut
              pzdr.
              • rilian Re: piredolę twoją logikę 30.10.12, 08:45
                żałosny trollu... co też wypisywałem? przypomnij mi, proszę!
                życzę ci szczerze, by sprawa z którą ongiś - z miękką rurą - pisałeś do mnie, wróciła ze zdwojoną siłą. zasługujesz niestety tylko na towarzystwo szaleńców i psychopatów.
                • kainel.kemezrp dajesz sobie swiadectwo 30.10.12, 08:56
                  takie jakie chcesz
                  • kainel.kemezrp zresztą nie po raz pierwszy 30.10.12, 09:02
                    link
                    'obłąkańcom i tak nie przemówi się do "rozumu", i tak będą wiedzieli, że zawinił tusk i jego dziadek, zaś rosjanie dobijali lekko ranne elity.

obłąkańcy już następnego dnia znali przyczyny i przebieg katastrofy, zaś rząd je ukrywa. proste.'
                    autor jakżeby rilian
                • kainel.kemezrp i ok przypomnę tę sprawę 30.10.12, 09:10
                  otóż ktoś z forum GwL powołąc się miedzy innymi na Kazimierza Ożoga dopuścił się straszenia mojej żony
                  wymieniłe wówczas z rilianem taką oto korespondencję
                  "Rilianie,

zawracam ci głowę z zażenowaniem ale myślę że powinienem napisać.
                  Od jakiegoś czasu moja Żona otrzymuje nieprzyjemną korespondencję.
                  Autor próbuje zastraszyć ją - jest to jeden z użytkowników forum.
                  W korespondencji tej powołuje się on i na ciebie.
                  Oczywiście nie podejrzewamy z Zoną byś miał z tym cokolwiek wspólnego.
                  Postanowiłem jednak poinformować wszystkich których nazwiska padają w tej korespondencji że jakoś zareagujemy.
                  Dlatego też piszę i do Ciebie.
                  Za radą Empiego nie opublikujemy zapewne tych listów jednak jeśli proceder ten będzie trwał pójdziemy na policję.
                  Gdyby do tego doszło mogę Cię powiadomić jeśli będziesz chciał.
                  Przykro mi że Ci zawracam głowę czymś takim.
                  Pozdrwiam
                  Przemek Leniak "
                  a tak mi rilian odpowiedział:
                  "Przemku, zapewniam Cię, że nie mam nic wspólnego z tą sytuacją, jak również z żadną, która mogłaby być wymierzona w Ciebie w tak podły sposób. Jak widzisz, z rzadka już wpadam, nie kryję że i Ty mnie do tego zniechęciłeś w pewnym czasie wink Bardziej niż cokolwiek zajmuje mnie w tej chwili kończenie prac nad książką moją, a z kwestii podłości tego typu bardziej zajmuję się obroną swojej osoby (jak i mojej Żony) przed ludźmi, którym zaczyna nie pasować nasza obecność w Opolu.
                  pozdrawiam Cię, dawaj znać, proszę!
                  kazik "
                  ...
                  jak widać zmieniło się Kaziowi
                  sami oceńcie czy na lepsze
              • gilgamesz Teraz tym bardziej potrzebny jest spokój i ... 30.10.12, 08:56
                kainel.kemezrp napisał:
                > to tak ci powiem - czekam co będzie dalej
                > biorąc pod uwagę że jeśli wersja z zamachem się potwierdzi
                > i jeśli będzie trzeba bo się np okaże że rządzą nami mordercy to będziemy się n
                > awzajem zabijać

i pojednanie! Jeśli coraz więcej ludzi widzi, że jesteśmy okłamywani i przez Ruskich (co nie dziwi) i przez "naszych", to potrzeba jedności (takiej jak w sierpniu 80, albo w pierwszych dniach po katastrofie)
                Jeśli my, zwykli ludzie weźmiemy się za łby, to oni (i ruscy i nasi) tylko na to czekają!
                Trzeba jedności, żeby postawić winnych przed sądem.
                • kainel.kemezrp potrzebny jest spokój 30.10.12, 09:05
                  oczywiście że tak
                  rilian z pewnością nie jest jego zwolennikiem
                  dlatego tez się nim za bardzo nie przejmuję
                  póki co nie widzę potrzeby aby go zabijać
                  i da Bóg nie zobaczę takowej
                  ale...
                  ...
                  cóż póki co spokój
                  • kainel.kemezrp nawet Palikot przemówił ludzkim głosem 30.10.12, 09:25
                    link
                    doprawdy rzadko bywa że się zgadzam z Palikotem ale teraz tak właśnie jest
                    aż szkoda że są gorsi od Palikota i to przecie ludzie których zanmy
                    pzdr.
                    • kainel.kemezrp czas nawróceń? 30.10.12, 09:38
                      nawet taka gnida jak Nałęcz mówi coś co odmiennego od zwyczajowego u niego potoku pomyj link
                      nie wiem doprawdy czy to czas nawróceń czy strach może
                    • gilgamesz Re: nawet Palikot przemówił ludzkim głosem 30.10.12, 09:41
                      kainel.kemezrp napisał:
                      > doprawdy rzadko bywa że się zgadzam z Palikotem ale teraz tak właśnie jest
                      > aż szkoda że są gorsi od Palikota i to przecie ludzie których zanmy
                      Pamiętajmy, że pan z Biłgoraja, był jednym z głównych generatorów tego Matrixa, który był nam przedstawiany. To on mówił o pijanym prezydencie, o naciskach, o gen. Błasiku w kokpicie, o niedouczonych pilotach.
                      To, że teraz mówi po "ludzku", to jedynie utwierdza mnie w przekonaniu, że realna władza w Polsce, przedstawia już opinii publicznej nowego premiera.
                      • kainel.kemezrp ja niestety pamięc mam dobrą 30.10.12, 09:49
                        i dlatego uważnie się przyglądam co się dzieje
                        również temu kto ucieka z tonącego statku
                • Gość: andrzej.filipowicz Podzielam... IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.12, 10:28
                  gilgamesz napisał:

> kainel.kemezrp napisał:
                  > > to tak ci powiem - czekam co będzie dalej
                  > > biorąc pod uwagę że jeśli wersja z zamachem się potwierdzi
                  > > i jeśli będzie trzeba bo się np okaże że rządzą nami mordercy to będziemy
                  > się n
                  > > awzajem zabijać
                  >
                  > i pojednanie! Jeśli coraz więcej ludzi widzi, że jesteśmy okłamywani i przez Ru
                  > skich (co nie dziwi) i przez "naszych", to potrzeba jedności (takiej jak w sier
                  > pniu 80, albo w pierwszych dniach po katastrofie)
                  > Jeśli my, zwykli ludzie weźmiemy się za łby, to oni (i ruscy i nasi) tylko na t
                  > o czekają!
                  > Trzeba jedności, żeby postawić winnych przed sądem.

Zgadzam się z argumentacją i podzielam Twoją opinię, a sprawę rozliczeń zostawmy Trybunałowi Obywatelskiemu, dla którego sprawa smoleńska będzie jedną z pierwszych, która znajdzie się na wokandzie.

Naszą rolą jest domaganie się prawdy, która choćby nie wiem jak bolesna, dramatyczna, tragiczna i szokująca była.

Pamiętajmy, że jeżeli tragiczna śmierć prezydenta może być traktowana z inspiracji PO tak jak Śp. Lecha Kaczyńskiego, to na co mogą liczyć nasi bliscy czy też my sami?

Spokojnie - Trybunał Obywatelski już się zawiązuje...
            • kainel.kemezrp niezależnie od tego co Kazik zaprezentowałeś 30.10.12, 10:12
              nie obrażam się ale za swoje zebrałeś bo zasłużyłeś
              tak czy siak wypada odpowiedzieć na pytanie o ciała i obecność trotylu na nich
              wygląda że i na ciałach były ślady link
              ...
              oczywiście ciała też były w tej ziemi
              i oczywiście rosyjskie badania nic nie wykryły - zresztą chyba ciał nie badano zwyczajnie pod tym kątem a nie wiadomo czy w ogóle badano wrak
              być może tego zaniedbano
              ...
              oczywiście możliwe że trotyl czy nitrogliceryna były w gruncie
              nie wiem jak długo może się utrzymać nitrogliceryna bo trotyl to owszem wiem może długo
              tak czy siak rzecz trzeba wyjaśnić a nie ukrywać
              kłamstw i matactw już wystarczy
              wystarczy też i obelg
              choć jak tam sobie Kaziu chesz
              w końcu o sobie świadczysz
              pzdr.
              • kainel.kemezrp trwałość nitrogliceryny 30.10.12, 10:52
                tak sobie poszukałem
                "Jeżeli nitrogliceryna jest kwaśna, np. wskutek złej stabilizacji lub zapoczątkowanego ogrzewaniem rozkładu, to w temperaturze pokojowej ulega ona stopniowemu rozkładowi. Spośród wszystkich stosowanych w praktyce materiałów wybuchowych nitrogliceryna jest najmniej trwałe substancję. Powinna ona wytrzymywać cieplne próbę trwałości (próba Able`a) w temperaturze 345 K (70 C dop mój) przez 30 min."
                cóż nie sadze by nitrogliceryna przetrwała od wojny bo to 67 lat czyli długo...
                wiadomo tez ze nitrogliceryna jest dobrze wypłukiwana z ziemi okrzemkowej przez wodę
                ale zarazem słabo rozpuszczalna w wodzie
                za to świetnie w kwasach i innych rozpuszczalnikach
                ...
                trinitrotoluen natomiast ulega rozkładowi w temp powyżej 295 °C.
                jest nierozpuszczalny w wodzie
                ale rozpuszczany w rozpuszczalnikach organicznych
                jego trwałość niewątpliwie pozwala by przetrwał te 67 lat
                ...
                oczywiście tak nic się nie ustali
                potrzebne sa specjalistyczne badania które jak myślę zostaną wykonane
                pzdr.
                • Gość: aneta Re: trwałość nitrogliceryny IP: *.lublin.eu 30.10.12, 12:04
                  no, ale czy to nie w tym wątku ktoś nas od psycholi nawyzywał, bo przecież "niezależna" prokuratura zrobiła badania na materiały wybuchowe i oczywiście nic takiego nie wyszło? Ktoś się tu strasznie zamotał. A Gazeta niedługo poda,że te ślady to z broni, którą Wiktor But przerzucał przez to smoleńskie lotnisko ...
                  • kainel.kemezrp wyzywanie wynika z charakteru 30.10.12, 12:17
                    i wychowania tego kto wyzywa oraz oczywiscie okoliczności
                    nie ma zwiazku zaś z ze sprawą smoleńska
                    nie przesadzajmy Rilian raczej zamachu nie dokonał
                    po prostu leming się wśćiekł i takie jest efekt
                    ...
                    zaś co do nitrogliceryny czy TNT poczekajmy na to co powi Seremet po zapowiadanej konsultacji z Tuskiem
                    • Gość: aneta Re: wyzywanie wynika z charakteru IP: *.lublin.eu 30.10.12, 13:28
                      Trochę może zbyt skomplikowanie się wyraziłam ;) i miałam na mysli wpis zawarty w linku forum.gazeta.pl/forum/w,62,139908782,139966200,Re_Przyjmijmy_udzial_osob_lub_krajow_trzecich_.html

Chodzi generalnie o to, że już ludziom wmówiono, że badania pirotechniczne (czy jak je tam zwał) były. Dały wynik negatywny. Ludzie w to uwierzyli (jak w linku), nie ich w sumie wina. Teraz wyszło, że jednak wynik jest pozytywny, ale może to wina wojny.... Tylko dlaczego wtedy im ta wojna nie wyszła? To mnie zastanawia, przy odrzuceniu oczywiście założenia, że ta "wojna" to zwykły blef. W każdym razie nie chciałam się moim poprzednim wpisem poskarżyć na wyzwiska. Ten link to tylko ilustracja, co zrobiono z ludźmi.

Fajne jest jeszcze to, że to ostatnie badanie prokuratorów i naukowców daje pozytywny wynik na ślady trotylu m.in. przy łączeniu skrzydła z kadłubem. O takim umiejscowieniu ładunku wybuchowego mówili też profesorowie Nowaczyk i Binienda. No, ale to tylko takie oszołomskie bajdurzenia...
                      • kainel.kemezrp doniesienia Rzeczpospolitej potwierdza TVN24 30.10.12, 13:32
                        link
                        znaczy jednak...
                        ja pie...
                        • kainel.kemezrp po konferencji 30.10.12, 14:33
                          cóż niestety doniesienia się potwierdziły
                          pisze to mimo dementi prokuratora
                          przypomnę ze podobne dementi doczyczyło ciała Kaczorowskiego
                          a nawet je zacytuję w casłości:
                          "Komunikat Naczelnej Prokuratury Wojskowej

25.10.2012

Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie stanowczo odżegnuje się od medialnych doniesień jakoby ustalono, że doszło do nieprawidłowego pochówku śp. Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej na Uchodźstwie Pana Ryszarda Kaczorowskiego.

Jak już informowaliśmy, na wynik badań genetycznych (DNA) jednoznacznie weryfikujących tę kwestię, należy oczekiwać około siedmiu dni. Do czasu pozyskania ekspertyz, prokuratorzy WPO w Warszawie nie udzielają na ten temat żadnych informacji.

Oczywiście jako pierwsi o wynikach badań zostaną powiadomieni członkowie rodziny ofiar katastrofy smoleńskiej.

Do czasu wydania przez biegłych opinii z badań genetycznych, wszelkie informacje na ten temat należy traktować jedynie jako nieuprawnione spekulacje, które ponadto godzą w dobra osobiste ofiar tego tragicznego wydarzenia, potęgując ból i cierpienie rodzin.

Płk Zbigniew Rzepa
                          Rzecznik prasowy NPW "
                          dziś to dementi przestało być aktualne jak słyszeliśmy
                          ...
                          nie mniej jednak rozumiem co mówił prokurator
                          i nadal o dowodach na zamach mówić nie można
                          oczywiście teza o tym ze powodem katastrofy był namiot z PCV jest równie nieuprawniona
                          sądzę natomiast że dobrze zrobili biegli (chyba raczej technicy policyjni) którzy dokonali przecieku informacji
                          coś jest na rzeczy a zaufania i powodów do niego nie ma
                          co jest zresztą w całej sprawie najgorsze
                          ...
                          na Polsacie jako "archeolog" występował poseł PO Poznański ten słynny pajac
                          i on coś opowiadał o pocisku który znalazł w Smoleńsku i o tym że trotyl tam widział
                          ...
                          niestety to zaufania nie wzmacnia
                          ...
                          tymczasem o tym co o zbliżonej gęstości do trotylu i nitrogliceryny się znajdowało na wraku i ciałach dowiemy się za pół roku
                          z tego płyną dwa wnioski
                          pierwszy że sprawy trzeba pilnować bo 6 mcy to sporo czasu - owszem wypełnionego badaniami ale również czasu na ewentualne kolejne samobójstwa czy też wpływ na badających
                          a zaufanie tu jest ku... naprawdę potrzebne
                          po drugie że opinia z 18 czerwca 2010 była nierzetelna
                          ta opinia:
                          "1. opinia biegłych z Wojskowego Instytutu Chemii i Radiometrii w Warszawie z dnia 18 czerwca 2010 r. (postanowienie Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie z dnia 19 maja 2010 r.). Biegli w przedstawionej opinii stwierdzili, że w próbkach szczątków zebranych na miejscu katastrofy nie stwierdzono obecności bojowych środków trujących oraz produktów ich rozkładu powyżej granicy ich wykrywalności. Biegli nie stwierdzili także obecności materiałów wybuchowych takich jak: dinitrotoluenu, nitroglikolu, nitrogliceryny, trinitrotoluenu, heksogenu, oktogenu oraz pentrytu. W następstwie przeprowadzonych badań i pomiarów, biegli podali, iż próbki dostarczone do badań nie stanowią dodatkowego źródła celowo wprowadzonych substancji promieniotwórczych emitujących promienie alfa, beta, gamma, czy promieniowanie neutronowe."
                          bo albo potrzeba na taka opinię pół roku albo 38 dni
                          ...
                          cóż sprawa trwa dalej
                          Kaczorowskiego trzeba pochować tam gdzie powinien lezeć
                          a Dereszowi nadal pozostaje mieć nadzieję
                          może pochował żonę a może nie
                          kto wie kiedy się dowie?
            • Gość: andrzej.filipowicz Spokojnie, wszystko jest(było) pod kontrolą... IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.12, 10:19
              rilian napisał:
              > sprawdzianem logicznym niech dla ciebie będą czasem pytania wykraczające poza t
              > emat. np. czy na ciałach ekshumowanych (biorę pod uwagę tylko ich, przecież pow
              > iesz, że nie można ufać sekcjom wykonywanym za granicą) były jakieś obrażenia t
              > ypowe dla eksplozji, wchłonięte
              > opary i drobinki?...

A nie było?

Co najmniej na dwóch ekshumowanych ciałach odkryto właśnie takie pierwiastki i to było przyczyną wysłania do Smoleńska ekspertów, którzy odkryli to co przykryła woda zalewająca Stadion Narodowy, a ujawniła dzisiaj Rzeczpospolita...
              >
              > ale, wszak nieomylny, zgasi mnie za chwilę. może jakimś tekstem o kolanach.
              > trudno jest być nieomylnym. jakże często prowadzi to do spektakularnego szaleńs
              > twa i zejścia.

Jeżeli chodzi o wybuchy, to o trzech takowych zeznał Śp. Remgiusz Muś, technik pokładowy z Jaka-40...

Spokojnie, wszystko jest(było) pod kontrolą z nocnym zatrzymaniem samotnej matki i zabraniem jej dzieci do Pogotowia Opiekuńczego...
              • kainel.kemezrp bez przesady 30.10.12, 11:10
                bo dopiszesz do tego i Sandy nad Nowym Jorkiem
                • Gość: andrzej.filipowicz Dlaczego przesadą ma być lejaca się woda? IP: 89.167.0.* 30.10.12, 15:15
                  kainel.kemezrp napisał:

> bo dopiszesz do tego i Sandy nad Nowym Jorkiem

Różnica jest taka, że nad Nowym Jorkiem nie ma zasuwanego dachu, a dostępem do zapisów rozmów, maili i sms-ów do kolejnego "samobójcy" my nie dysponujemy - prokurator zresztą też(za krótki okres czasu), żeby przyjąć brak udziału osób trzecich w tym nagłym śmiertelnym zejściu...

Co byś zrobił gdyby do ciebie ktoś zadzwonił i powiedział, że następną matka po tej z Opola będzie twoja żona - dasz gwarancje, że tak być nie mogło w przypadku Remgiusza Muś, technika pokładoweg z Jaka-40, który w świetle ujawnionych zeznań mógł być świadkiem koronnym ?
                  • kainel.kemezrp pytasz co bym zrobił 30.10.12, 15:26
                    przecie wiesz już chyba czego życzy mi Rilian
                    widzisz też co robię
              • kainel.kemezrp wystawiono pilota jaka -40? 30.10.12, 12:22
                jak podaje Polsat w necie pojawiły się pełne dane osobowe Artura Wosztyla pilota jaka 40 wraz z adresem etc.
                no to ku... ładnie
                kto dysponował zeznaniami?
                • Gość: andrzej.filipowicz Od 10 kwietnia 2010 roku dysponentem jest... IP: 89.167.0.* 01.11.12, 08:34
                  kainel.kemezrp napisał:

> jak podaje Polsat w necie pojawiły się pełne dane osobowe Artura Wosztyla pilot
                  > a jaka 40 wraz z adresem etc.
                  > no to ku... ładnie
                  > kto dysponował zeznaniami?

Od 10 kwietnia 2010 roku dysponentem zeznań w/w świadka była i jest polska prokuratura i być może rosyjska też...
    • gilgamesz mleko się wylało. 31.10.12, 22:49
      www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/fakty/news-krewny-ofiary-spod-smolenska-na-ubraniu-i-pasie-bezpieczenst,nId,645609
      A co miał powiedzieć wczoraj Tusk i jego prokuratorzy? Ups!? Przecież to naturalne, że się bronią.
      • Gość: andrzej.filipowicz Lepsze rozlane mleko niż spleśniały kożuch... IP: 89.167.0.* 01.11.12, 09:07
        gilgamesz napisał:
        >

href=www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/fakty/news-krewny-ofiary-spod-smolenska-na-ubraniu-i-pasie-bezpieczenst,nId,645609
        "
        target="_blank"
        rel="nofollow">www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/fakty/news-krewny-ofiary-spod-smolenska-na-ubraniu-i-pasie-bezpieczenst,nId,645609[/url]
        > A co miał powiedzieć wczoraj Tusk i jego prokuratorzy? Ups!? Przecież to natura
        > lne, że się bronią.

Podzielam Twoją opinię, bo lepsze rozlane mleko niż spleśniały kozuch, a każdy wszak prawo ma kłamać w swojej obronie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka