Dodaj do ulubionych

Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka cię ...

21.11.12, 17:00
A oddychać jeszcze wolno? Niedlugo weźmiemy się za tych z nieświeżym oddechem...i tych wczorajszych...poza tym co ludzie robią na ulicy w godzinach pracy? powinny powrocić stare dowody ze stemplem zakladu pracy ( z czipami byłyby klopoty - głownie intelejktualne)
Obserwuj wątek
    • Gość: PublicAgent Re: Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka ci IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 17:10
      sowiecki kraj...
    • almet46 Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka cię ... 21.11.12, 17:25
      Na krakowskim to mogą mnie skoczyć zgodnie z ustawą jeżeli nie palę na przystanku to mandat niech sobie sami wypiszą albo dziennikarzowi wyborczej z pisanie bzdur i wprowadzanie w błąd
      USTAWA
      o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych.
      z dnia 9 listopada 1995 r.
      Art. 5. 1. Zabrania się palenia wyrobów tytoniowych, z zastrzeżeniem art. 5a:

1) na terenie przedsiębiorstw podmiotów leczniczych i w pomieszczeniach innych obiektów, w których są udzielane świadczenia zdrowotne,

2) na terenie jednostek organizacyjnych systemu oświaty, o których mowa w przepisach o systemie oświaty, oraz jednostek organizacyjnych pomocy społecznej, o których mowa w przepisach o pomocy społecznej,

3) na terenie uczelni,

4) w pomieszczeniach zakładów pracy innych niż wymienione w pkt 1 i 2,

5) w pomieszczeniach obiektów kultury i wypoczynku do użytku publicznego,

6) w lokalach gastronomiczno-rozrywkowych,

7) w środkach pasażerskiego transportu publicznego oraz w obiektach służących obsłudze podróżnych,

8) na przystankach komunikacji publicznej,

9) w pomieszczeniach obiektów sportowych,

10) w ogólnodostępnych miejscach przeznaczonych do zabaw dzieci,

11) w innych pomieszczeniach dostępnych do użytku publicznego.”,

1a. Właściciel lub zarządzający obiektem lub środkiem transportu, w którym obowiązuje zakaz palenia wyrobów tytoniowych, umieści w widocznych miejscach odpowiednie oznaczenia słowne i graficzne informujące o zakazie palenia wyrobów tytoniowych na danym terenie lub środku transportu, zwane dalej „informacją o zakazie palenia tytoniu.
      • Gość: edyta Re: Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka ci IP: 83.238.201.* 22.11.12, 15:27
        Może ktoś mi wytłumaczy przepis zabraniający palenia na przystankach komunikacji miejskiej?
        Wraz z zakazem palenia obok wiaty na przystanku pojawiły się kosze z popielniczkami przy których zbierają się palacze i palą, a dym leci pod wiatę. I na co ten zakaz?
        • Gość: bosman Bo palacze to taki upierdliwy gatunek... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 15:41
          co to zbiera się w stada i drałuje od wiaty do wiaty, całymi stadami zresztą, i jara faje. Specjalnie na złość nie-palaczom! Chodzą tak po 12 - 14 coby chmura była słuszna i żeby bardziej wkurzyć, a właściwie wykurzyć rożne edyty.
    • Gość: bleee... ...ale się porobiło... :)... IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.12, 17:26
      "Ale jeśli strażnicy i policjanci uznają, że napotkany na Krakowskim Przedmieściu palacz łamie przepisy, to będą mogli ukarać go mandatem w wysokości do 500 zł.... jeśli PPA złapią palacza w miejscu publicznym, to będzie mandat..."

...to znaczy, że prawo jest u nas uznaniowe?... wg uznania nawiedzonych?... według uznania działaczy jakowychś?... i jak to będą stwierdzać: będą łapać ludzi i wąchać im otwory gębowe?... a co, jeśli poczują swój nieświeży oddech i zwalą winę na złapanego?... ratunku... bleee...
    • zubelz Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka cię ... 21.11.12, 18:13
      "Nie chodzi tylko o edukację - jeśli PPA złapią palacza w miejscu publicznym, to będzie mandat."

Kto i na jakiej podstawie wydał im pozwolenie na wystawianie mandatów???.
      Im wolno?. To mnie też.Jutro od 10-tej do południa też będę chodził po deptaku i wlepiał mandaty a tym że bez czapki lub w czapce, bez szalika, krawata a tym żującym gumę lub siedzącym na ławce. Stojącym na chodniku bez wykupienia i zezwolenia na zajęcie pasa drogowego. Wypiszę też mandaty miastu za gołębie srające na pomniki i chodniki oraz przechodniów. A co. Wolno mi!!!
    • tepicpo ORMO czuwa 21.11.12, 18:28
      mogą mi co najwyżej naskoczyć. Zapalę sobie koło patrolu o ile oczywiście ormo nie będzie stać w chronionym miejscu :')
      • Gość: maxxi Re: ORMO czuwa ??? IP: 173.233.214.* 21.11.12, 22:55
        "Po czym poznać, że Bredzisław "bul" Komorowski zaraz palnie coś niemądrego"

Po czym poznac, ze "tepic/po" zaraz palnie cos glupiego? Po samym fakcie pojawienia sie tego osobnika na forum GW!
        • tepicpo Re: ORMO czuwa ??? 22.11.12, 01:23
          Gość portalu: maxxi napisał(a):

> "Po czym poznać, że Bredzisław "bul" Komorowski zaraz palnie coś niemądrego"
          >
          > Po czym poznac, ze "tepic/po" zaraz palnie cos glupiego? Po samym fakcie pojawi
          > enia sie tego osobnika na forum GW!

jak zwykle stać cie tylko na kopiowanie cudzego ... czym skorupka za młodu ...... xd
          • Gość: bosman może i kopiuje... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 10:49
            ale co prawda, to prawda...
    • hrabiaski Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka cię ... 21.11.12, 19:43
      Dlaczego palaczom utrudnia się życie?? Przecież gdyby nie ich nałóg dziura budżetowa byłaby dużo większa!niech sobie palą! ,,na zdrowie"! A tak dla jasności mają palić bez utrudnień tylko polskie papierosy! w ten sposób pomagają budżetowi,rolnikom i przemysłowi tytoniowemu!A że przy okazji szkodzą sobie?no cóż,coś za coś!
      • Gość: Obywatel_z_davos Re: Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka ci IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 22:09
        Mylisz się, palacze szkodzą nie tylko sobie, ale i całemu otoczeniu (palenie bierne). A co do ich wpływu na budżet, to owszem, płacą podatki i akcyzę, ale za to więcej pieniędzy idzie na ich leczenie (a większych składek zdrowotnych z tytułu swojego nałogu nie płacą). Wpływ na budżet mają więc neutralny, jeśli nie negatywny (leki na raka są drogie).
        • qqbek Bajki. 21.11.12, 22:26
          Cykl chemioterapii dla chorego na raka płuc to jakieś 6-10 tysięcy złotych.
          Nowotwory płuc są na tyle zjadliwe, że takich, którzy przeżyli drugi cykl, co roku można liczyć w dziesiątki.
          Palący paczkę dziennie, markowych papierosów, oddaje budżetowi państwa, dzień w dzień, jakieś 8-9 złotych. Łatwo policzyć, że na pierwszą "chemię" zarobi już po góra trzech latach.
          Sam palę od kilkunastu lat (bliżej już dwudziestu).
          Zafundowałem więc i sobie leczenie i jakiejś kobiecie z rakiem piersi.

Poza tym można palić całe życie i zejść na coś innego, mniej wykańczającego budżet NFZ. Tę opcję też mam przed sobą nadal.

Nie liczysz też, Obywatelu z Davos, oszczędności jakie ma budżet (w postaci oszczędności na dofinansowaniu znajdującego się wiecznie pod kreską Zakładu Utylizacji Szmalu) w związku z przedwczesnym odchodzeniem z tego łez padołu palących. A te są niebagatelne, idące w miliardy złotych rocznie.
        • andrzej.sawa Re: Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka ci 22.11.12, 06:49
          Gość portalu: Obywatel_z_davos napisał(a):

> Mylisz się, palacze szkodzą nie tylko sobie, ale i całemu otoczeniu (palenie bi
          > erne). A co do ich wpływu na budżet, to owszem, płacą podatki i akcyzę, ale za
          > to więcej pieniędzy idzie na ich leczenie (a większych składek zdrowotnych z ty
          > tułu swojego nałogu nie płacą). Wpływ na budżet mają więc neutralny, jeśli nie
          > negatywny (leki na raka są drogie).

Co do tzw. palenia biernego,to nie wszyscy mają taki pogląd.
        • Gość: bosman teee - śwajcar z davos... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 08:51
          czapeczka cię uciska czy jebnąłeś się klamką w pałę? A może i jedno i drugie.
          Jak ja nie znoszę nawiedzonych pojebów!!!
        • hrabiaski Re: Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka ci 22.11.12, 09:36
          To Ty się mylisz!Za komuny papierosy były tanie,palił prawie każdy dorosły,a zgonów na raka było mało.Bierne palenie?A cóż to takiego?! Całe życie otacza mnie dym tytoniowy ,i jakoś żyję!Przyczyn raka należy szukać gdzie indziej,po pierwsze żywność,a po drugie smog!nie jakiś eternit na dachach! sam widzę jak nad dachami unoszą się tumany kurzu azbestowego!brednie!
          leczenie raka jest drogie? w Polsce wszystko jest drogie! jeszcze jedno,zanim chory dostanie się do przychodni onkologicznej(i nie tylko) umrze! ale ze starości!Wychodzi na to że akcyza od tytoniu idzie na co innego,nie na leczenie!Zresztą tak jak akcyza w paliwie,gdyby szła na drogi mieli byśmy jedne z najlepszych dróg w europie!
      • Gość: sss Re: Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka ci IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.12, 12:23
        A no dlatego, że palacze utrudniają życie osobom niepalącym, trują je. Chcesz palić? Proszę Cię bardzo, pal do woli w domu, w miejscach do tego przeznaczonych itd., a nie ktoś na ulicy sypie na mnie popiół i wydmuchuje dym. Pomyśl, że to nie chodzi tylko o hasła "trujecie innych, bierne palenie jest bardziej szkodliwe", ale są też na ulicach alergicy, astmatycy dla których ma to jeszcze gorsze konsekwencje. Palisz? Spoko... ale nie zmuszaj do tego innych! Nie jesteś sam i masz się dostosować do norm społecznych. Tak samo jak osoby, które nie poznały jeszcze takiego wynalazku jak słuchawki, przeszkadzają innym i zmusza się ich do wyłączenia "łupanki", tak samo z palącymi...
    • qqbek He he he... 21.11.12, 20:26
      ...specjalnie się przelezę z papierosem w ustach, żeby zobaczyć, co mi zrobią.
      Jeżeli zechcą mnie zatrzymać, to niech od razu lepiej prokuratoria generalna szkoli kolejnych prawników do obrony interesów Skarbu Państwa ;)

W tym kraju nie wolno zatrzymywać, legitymować ani pouczać obywatela, który zachowuje się zgodnie z prawem i normami współżycia społecznego. A te, póki co, poza 4-ma miejscami, pozwalają mi chadzać w tę i z powrotem z papierosem w zębach po Krakowskim.

Widać powrót do ORMO czy trójek ZMP-owskich już blisko. Stachanowcy Żu-Cze, do dzieła, tak wiele można w tym mieście jeszcze spieprzyć! Jest tyle pozornych działań, parawanów, do zakrywania codziennej mizerii tego umęczonego rządami waszego ukochanego władcy miasta, że jeszcze przez rok możecie codziennie coś nowego wymyślić.

Proponuję:
      1. sprawdzanie przy cukierniach, czy klient nie miał przypadkiem wyciętych kiedyś migdałków i to zanim zamówi lody!
      2. sprawdzanie, czy obywatel chodzi ubrany czysto i schludnie, jak na miasto inspiracji przystało
      3. sprawdzanie, czy prasę kobiecą kupują wyłącznie kobiety (stop pantoflarstwu!)

...za odpowiednim wynagrodzeniem przyślę cyrkuszowi 362 pomysły na "cyny społecne" na cały rok.
    • andrzej.sawa Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka cię ... 22.11.12, 06:46
      Kłamstwo szmatławe.Palenie jest zabronione w określonych miejscach - wyłącznie.Co za kretyn napisał?
    • izraelska Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka cię ... 22.11.12, 08:43
      Za psie kupy by się lepiej wzięli i wlepianie mandatów tym co srają psami!
      • Gość: bosman oho! - następna nawiedzona... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 08:55
        wrzuca temacik :-)
        • izraelska Re: oho! - następna nawiedzona... 22.11.12, 09:15
          > wrzuca temacik :-)

Brawo, Ty się za to wypowiedziałeś merytorycznie i na temat.

Mi się nie podoba że policja i straż miejska będzie przeprowadzać jakieś akcje z profilaktyki antynikotynowej zamiast się zajmować swoją robotą. IMHO fekalia rozrzucone po mieście są większym problemem niż dymek unoszący się do nieba.
          • Gość: bosman już? wyrzuciłaś z siebie wścieklicę? IP: *.centertel.pl 22.11.12, 09:20
            to życzę miłego dnia :-)
            PS: masz psiaka? Nie? To kup - zaręczam Ci, że to bardzo miłe i pożyteczne zwierzaki, mimo że srają :-) Bye bye :-)
            • izraelska Re: już? wyrzuciłaś z siebie wścieklicę? 22.11.12, 09:36
              Nie, nie mam psiaka, ale płace podatki i na policję i straż miejską i na posłów uchwalających nieżyciowe przepisy i rzeczywiście jestem wściekła jak państwo polskie marnotrawi moje pieniądze.
              • Gość: bleee... Re: już? wyrzuciłaś z siebie wścieklicę? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.12, 10:00
                ...w tym przypadku pieniądze marnotrawi nie Państwo Polskie, tylko władze Lublina... po raz kolejny marnotrawiąc pieniądze mieszkańców Lublina... na realizację bzdurnych projektów... a pieska możesz sobie wziąć ze schroniska... albo chociaż kotka... kontakt ze zwierzęciem - inny, niż tylko w postaci potrawy na talerzu - łagodzi ból istnienia... a i dotlenić się pozwala... a i postawę roszczeniową łagodzi... a i tolerancji uczy... ;)... bleee...
                • Gość: izraelska Re: już? wyrzuciłaś z siebie wścieklicę? IP: *.vlan212.corcoran.lubman.net.pl 22.11.12, 10:45
                  > ...w tym przypadku pieniądze marnotrawi nie Państwo Polskie, tylko władze Lubli
                  > na... po raz kolejny marnotrawiąc pieniądze mieszkańców Lublina... na realizacj
                  > ę bzdurnych projektów...

Jedno licho.

>a pieska możesz sobie wziąć ze schroniska... albo choc
                  > iaż kotka... kontakt ze zwierzęciem - inny, niż tylko w postaci potrawy na tale
                  > rzu - łagodzi ból istnienia... a i dotlenić się pozwala... a i postawę roszczen
                  > iową łagodzi... a i tolerancji uczy... ;)

Czyli pies uczy tolerancji dla brudu i syfu na ulicach, buractwa właścicieli psów i zmniejsza wymagania względem przestrzegania i respektowania prawa? To ja dziękuje bardzo.

Za to polecam posiadanie małych dzieci. takich które lubią bawić się na placach zabaw pełnych psich kup. To nastawia roszczeniowo względem takich służb jak Policja, Straż Miejska czy Sanepid.
                  • Gość: bosman zaręczam Ci... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 10:52
                    że te dzieci też by srały w piaskownicy, gdyby tylko mogły, gdyby za to nie dostawały w dupencję :-)
                    • Gość: izraelska Re: zaręczam Ci... IP: *.vlan212.corcoran.lubman.net.pl 22.11.12, 10:57
                      Masz rację!
                      Z psami trzeba tak samo. Tylko tłuczenia psa w dupę nic nie pomoże, więc trzeba bić właściciela w dupę czyli po kieszeni.
                      • Gość: bosman ciesze się, że nie zalecasz... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 11:18
                        eutanazji psów w mieście ;-)
                        • Gość: bosman miała byś sumienie Izraelska... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 11:40
                          kazać zabić taką ślicznotę?
                      • Gość: antyfaja Re: zaręczam Ci... IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.12, 11:19
                        Zadziwiający jest fakt, że kochające mamusie bardziej martwią się psią kupą w piaskownicy, bo to by przecież wymagało od nich więcej poświęcenia (bo wtedy dziecka trzeba bardziej pilnować, żeby do tej przemiłej kupki nie podchodziło, zamiast plotkować z sąsiadką) niż tym, że ich kilkuletnie dziecko pali idąc do szkoły lub na "zdrowotny spacerek na świeże powietrze" z mamusią za rączkę, która to mamusia nota bene często sama pali na tymże spacerku. Palenie bierne to też palenie. I to nie jest, jak tu ktoś napisał, kwestia czyjejś opinii, ale fakt naukowy. Szanownemu koledze bosmanowi dziękuję za poradę i skierowanie do psychiatry. Ja za to polecam ogólnoustrojowe badania - może te paskudne choróbska spowodowane dymem tytoniowym da się jeszcze wyleczyć...
                        • Gość: bosman z "konowałem" jestem na TY... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 11:37
                          i zdrówko kontroluję na bieżąco. Poza tym - gdzie jest napisane , że mam umrzeć na starość? Znałem wielu niepalących, niepijących, nie ....(lista rozwijalna) którzy już dawno wąchają kwiatki od spodu, mimo , że byli młodsi ode mnie :-)
                          Mnie Pan Bóg trzyma na ziemi licząc na to, że się poprawię. Jeśli tak, to jeszcze potrzyma :-) A potem i tak pogna do piekła, ale za to w jakim doborowym towarzystwie! - bez żadnych Kaczyńskich, Hofmanów, Błaszczaków, Girzyńskich, biskupów, plebanów, aaaaaaronów, sawciów, filipków itd.
                  • Gość: bleee... Re: już? wyrzuciłaś z siebie wścieklicę? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.12, 12:04
                    ...pies uczy tolerancji dla innych istot - ludzi, psów, dzieci także... a u dzieci mających kontakt - tak na co dzień - ze zwierzętami, oprócz tolerancji kształtuje poczucie obowiązku (...co ci się może przydać na starość, jak sama będziesz potrzebować ich - dzieci - pomocy...), w tym uczy sprzątania... także po pieskach i kotkach (...własnych...)... i rozwija uczucia wyższe... w sumie - same plusy... a jeśli staniesz się właścicielką psa - do czego zachęcam - przekonasz się, że procent buractwa wśród psy posiadających i psów nieposiadających jest porównywalny... ;)... bleee...

ps.: ...co do posiadania dzieci, to sama wiesz, że niektórzy już je mieli, inni je mają, a jeszcze inni dopiero mieć je będą... trudno np. staruszkom siedemdziesięcioletnim zalecać zamianę pieska na małe dziecko... nie sądzisz?... :)))... bleee...
        • Gość: sss Re: oho! - następna nawiedzona... IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.12, 12:32
          Każdego kto ma inne zdanie będziecie traktować jak nawiedzonych i ich wyzywać, a żadnych logicznych argumentów nie macie. Prostackie podejście, które niestety cechuje jakieś 90% palących. Życzę Ci abyś doświadczył Ty albo ktoś z Twoich bliskich takich problemów jakie potrafią mieć astmatycy z dymem papierosowym, może wtedy coś by się przebiło do resztek wyżartego mózgu.
          • Gość: bosman jeżeli nie jesteś w stanie zrozumieć... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 14:54
            człowieczku treści postu to poczytaj: napisałem: "następna nawiedzona wrzuciła temacik" - tak? -tak. Temat główny: palenie -tak? - tak. Izraelska wrzuca temat: sranie psów - tak? - tak. No to co mi bezmózgi sss wyjeżdżasz z pierdołami.? A może po prostu nie potrafisz odpowiedzieć na konkretny wątek? - no to tym bardziej jesteś bezmózgi/a
            Ssssssssssss........padaj.
    • Gość: bosman podsumuję krótko: IP: *.centertel.pl 22.11.12, 09:02
      pies gdy nie ma co robić to klejnoty rodowe liże.
      Palę od 4 klasy podstawówki i żyję: nie mam rozedmy, gruźlicy, raka, choroby obturacyjnej płuc i czego tam jeszcze. I ch... komu do tego czy palę czy nie - palę za swoje. ZUS (który drze ze mnie haracz i nigdy tej kasy nie odzyskam) płacę a nie muszę być leczony. W takim razie trzy fiuty w bok ode mnie.
      Niedługo ta pojebana banda będzie sprawdzać, czy gdy idąc "dreptakiem" nie pierdzę, bo może za mną jakiś wrażliwiec, nie daj boże (za)radny idzie.
    • Gość: antyfaja Re: Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka ci IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.12, 10:13
      No właśnie rzecz w tym, że w smrodzie papierosowym nie da się oddychać, czyli tak jakby nie było wolno!! Ja nie palę - jest to moja decyzja i nie życzę sobie, żeby ktoś wciskał mi ten dym do nozdrzy wbrew mojej woli!! Akcja ma może tylko trochę złe założenie. Powinno się tępić palenie w miejscach publicznych, a nie w ogóle. Jeżeli ktoś chce palić, proszę bardzo. Zwisa mi to i powiewa - niech sobie palacze umierają na dziurawe płuca i tchawice, ale ja nie mam ochoty na papieroska stojąc na przystanku... Zasada wolności osobistej - moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Wolnością moją jest decyzja o niepaleniu, więc zastanówmy się, czy palenie w miejscach publicznych nie jest łamaniem podstawowych praw człowieka. Psia kupka na trawniku? Fakt, nie jest miła ani estetyczna, ale nie szkodzi mojemu zdrowi - po prostu ominę nadrabiając dwa kroki, ale papierosowego smrodu nie ominę. I zastanawiam się, jak to jest, że w takim mieście jak Lublin, nie czuć smrodu spalin, tylko fajki...
      • Gość: bosman to straszne!!! IP: *.centertel.pl 22.11.12, 10:19
        Polecam. I wizytę u psychiatry.
      • Gość: bosman a na psie gówna... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 10:21
        polecam buciki
      • Gość: izraelska Re: Palisz papierosy? Jutro w Lublinie poszuka ci IP: *.vlan212.corcoran.lubman.net.pl 22.11.12, 10:50
        Ale czy żeczywiście przeszkadza Ci palacz na Karkowskim Przedmieściu? Nie na przystanku, nie w autobusie czy w knajpie, ale na deptaku? Nie chodzimy po ulicach w procesjach. Jak ktoś pali za blisko mnie, puszczam go przodem, odchodzę dalej, albo idę szybciej. Potrafię sobie z tym problemem sama poradzić bez pomocy Policji czy Straży Miejskiej. Czy strażnicy miejscy i policjanci naprawdę nie mają innych zajęć, że muszą tracić czas na upominanie ludzi na ulicach, że palenie szkodzi zdrowi?
    • qqbek Papierosy w kieszeń, szalik na szyję... 22.11.12, 10:28
      ...idę za chwilę na Pocztę na Krakowskie, pożyjemy, zobaczymy :)
      • Gość: bosman jestem za daleko o centrum... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 10:55
        bo też bym poszedł na "dreptak".
      • qqbek No i dupa... 22.11.12, 11:07
        ...przeszedłem Krakowskie od Wieniawskiej po Pocztę i z powrotem.
        Żadnego sratrolu nie spotkałem.
        Aż mnie przytkało, bo spaliłem dwa w bardzo krótkim odstępie czasu.
        Już przez chwilę, pod Ezop-em, miałem nadzieję, że coś w kamizelce idącego w moją stronę to ten osławiony sratrol, ale to kontroler parkingowy był :)
        • Gość: bosman zanim wyleźli poczytali... IP: *.centertel.pl 22.11.12, 11:16
          niniejsze forum. Widać nie chcieli palić głupa :-)
          • qqbek Czytać potrafią? 22.11.12, 11:30
            Nie sądzę!
            Dyktanda już nie ma na egzaminie na Strażnika Wiejskiego :)
            Są testy sprawnościowe.

Mam w związku z tym inną hipotezę, stanowczo bardziej prawdopodobną - ciepło nie jest, marznąć im się nie chciało :)
            • Gość: bosman sądzę, że tak :-) IP: *.centertel.pl 22.11.12, 11:42
              nawet jeżeli mają mandaty - gotowce, odpowiednie dla określonego wykroczenia, to muszą umieć je rozpoznać przed wręczeniem :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka