cyngiel_michnika 30.12.12, 17:23 Policja i ITD muszą mieć gdzie zarabiać kasę dla Tuska - ograniczenia muszą być. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rowerzysta Re: Ekspresówką nie pomkniesz 120 na godzinę do w IP: 5.174.202.* 30.12.12, 20:12 Zgadzam się w 100%.Gdzieś trzeba znaleźć 1,5 mld zł. A przecież mieszkańcy lubelszczyzny a zwłaszcza kierowcy wspomogą biednego Vincenta. Kto zadecydował o ograniczeniu prędkości do 70 km/h czy nie ten kto utrzymuje 50 -kę na dwupasmowej Jana Pawła, gdzie praktycznie nie ma ruchu pieszego? Kasa misiu, kasa. W końcu oczko się odlepi temu misiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Na złość Tuskowi jeździjcie 200 na godz. IP: *.nplay.net.pl 30.12.12, 21:09 i po pijaku. A co wam będzie ograniczał w jakiś autorytarny sposób. Tak oto wyszła wasza głupota. Ale skąd wy to możecie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman kasa kasą... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.12, 20:23 a bydło jeździ tak jak jeździ. Stąd ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: kasa kasą... 31.12.12, 00:24 Gość portalu: bosman napisał(a): > a bydło jeździ tak jak jeździ. Stąd ograniczenia. Ale "70" na ekspresówce "bo robole mogą na wiosnę wrócić" to drobna przesada. Czym różni się nowy odcinek od obwodnicy Piask? A co do jeżdżenia jak bydło - i tak znajdzie się kilku, którym nie wyjdzie sprawdzanie "ile dała fabryka" i będzie materiał na artykuły, więc GWL bulwersować się nie powinna ;) Z drugiej zaś strony - jesteśmy krajem "mistrzów prostej"... dobrze dla nich, że tych prostych coraz więcej. Jak mówię znajomym, że prowadziłem samochód z prędkością przekraczającą 250km/h, to pukają się w czoło. A potem narzekają, że gdzieś "za wolno" (bo przepisowo) jadę. A że te 200 z hakiem jechałem w reichu, po równiutkiej trójpasmowej autostradzie... raz, żeby zobaczyć "jak to jest", już się dla nich nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
malparon A France? 31.12.12, 09:29 W "rajchu", ach, w "rajchu". Ale do hołoty nie dociera, że to we Francji są lepsze autostrady niż w tym prostackim "rajchu". Chociażby dlatego, że Francja w przeciwieństwie do "rajchu" jest krajem bardzo atrakcyjnym turystycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Po kolei. 31.12.12, 10:43 1. Było o ekspresówkach, co wspólnego z nimi ma Francja i jej autostrady? 2. Niemcy to też kraj przepięknych atrakcji turystycznych. Osobiście bardzo lubię Bawarię na przykład (ze szczególnym uwzględnieniem tamtejszych pasm Alp). Francja owszem - piękny kraj, ale zbyt tłoczny. W takim Paryżewie trudno sobie w centrum zdjęcie zrobić tak, żeby w kadrze nie mieć dziesięciu japońskich/amerykańskich turystów. A ja za tłumami nie przepadam. 3. Najlepsze autostrady jakie w życiu widziałem są we wschodniej części Niemiec. W "starych landach" bywa nieciekawie i tłoczno, na takiej A4 pomiędzy Dreznem a Jeną (na przykład) czasami jedziesz prawie sam... po trzech pasach ruchu w każdym kierunku, z nawierzchnią gładką jak stół. No i "130" to w Niemczech dopuszczalna prędkość maksymalna na autostradzie... tylko w wypadku mokrej nawierzchni. Większość wschodnioniemieckich autostrad pozbawiona jest jakichkolwiek ograniczeń prędkości. A ja lubię jeździć szybko... o ile mi wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
rynth Ekspresówką nie pomkniesz 120 na godzinę do wiosny 30.12.12, 22:35 I po co piszecie takie żałosne artykuły?! Przecież wiadomo, że ekspresówka jest jeszcze nie skończona i miejscami trwają jakieś prace więc po co ten dramatyzujący tytuł "Ekspresówką nie pomkniesz 120 na godzinę do wiosny" jakby ją ktoś młotkiem i dynamitem pokąsał. Lepiej napiszcie artykuł o tym jak się po niej poruszać bo jadąc kilkakrotnie na tej trasie dochodzę do wniosku, że nie wszyscy wiedzą jak... Odpowiedz Link Zgłoś
malparon Lublin-Piaski to przeróba a nie droga ekspresowa 31.12.12, 09:27 Czy tak nie jest jak w tytule? Oczywiście odtrąbią, że gierkowska trasa na dożynki to kolejny sukces rządu, który nie miał czasu, żeby przybyć na otwarcie lotniska w Lublinie, a w zastępstwie wysłał ubabranego w ambergold synka tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman synek Tuska... IP: *.centertel.pl 01.01.13, 19:20 jak to raczyłeś zgrabnie ująć przyleciał na otwarcie jako Tusk a nie synek premiera. To po primo. Po "drugo" - przyleciał jako przedstawiciel lotniska w Gdańsku którego jest pracownikiem oraz prywatnie jako miłośnik lotnisk. Wolno mu? - wolno, więc czep się swojej baby i nie pierd(......)l debilizmów. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Lublin-Piaski to przeróba a nie droga ekspres 02.01.13, 09:52 malparon napisał(a): > a w zastępstw > ie wysłał ubabranego w ambergold synka tuska. Czy mi się zdawało, czy firma AmbeGold została założona w roku 2010 - gdy Ministrem Sprawiedliwości i Prokuratorem Generalnym był niejaki Ziobro? Czy przypadkiem nie założył jej facet, uprzednio mocno ubabrany w aferę "Multikasy" i skazany za nią prawomocnym wyrokiem? Czy przypadkiem założycielem fotoradarowego byznesu w Polsce nie był niejaki Jerzy Polaczek - minister w PiSowsko - LPRowsko - Samoobronowym rządzie "yesyesyes" Marcinkiewicza?:))) Odpowiedz Link Zgłoś