mario-z 11.01.13, 08:24 "Miasto ma być czyste i ładne, w każdym szczególe. W centrum i na peryferiach. Niech Pan to w końcu powie swoim ludziom." ..... a po rozmowie wręczy Pan im łopaty, miotły, wiadra i do roboty, koniec opindalania się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svent Strażnicy miejscy powinni się wziąć w końcu do ... 11.01.13, 08:50 O słodka naiwności... Dzidzia, co to ten artykuł wypłodziłaś, a w Pamiętniki z Wakacji też wierzysz ? I w UFO ? Przez kilkanaście lat istnienia Straży NAGLE mają się wziąć do roboty ? Rozumiem, że społeczna niechęć do Straży wzięła się z ich sumiennego wykonywania obowiązków do tej pory ? Ile Ty masz lat dziennikareczko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerytka Re: Strażnicy miejscy powinni się wziąć w końcu d IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 10:47 Jak największym sukcesem straży jest likwidacja ,, dzikiego ,, targu który był 20 lat i handlujący prowadzą zarejestrowana działalność handlową płaca podatki i opłatę handlowa do miastai i utrzymują własne rodziny i w tej chwili staraja sie o jego zalegalizowanie w związku ze zmiana przepisów to naprawdę OSKARA trzeba straży dać sukces na skale UE ! ŻAŁOSNE Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Strażnicy miejscy powinni się wziąć w końcu do ... 11.01.13, 08:56 Zgadzam się z Pani opinią, że Ruch Palikota nie odrobił lekcji a pan poseł Kabaciński musi poczytać o zadaniach SM i dopiero wtedy dokonać analizy czy policja jest od tego aby likwidować dzikie wysypiska albo wlepiać mandaty za psie kupy na chodnikach. Większość osób popierających likwidację SM widzi w niej tylko i wyłącznie maszynkę do produkowania kasy do budżetu miasta - ja rozumiem że fajnie by było żeby SM nie było w Lublinie - policja, zajęta powazżnymi sprawami nie miałaby czasu na ściganie cwaniaczków parkujących gdzie popadnie, palących plastyki w piecach, wyprowadzających psy na trawniki i nie sprzątających po nich, wyrzucających śmieci byle gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Strażnicy miejscy powinni się wziąć w końcu d IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 10:22 Jakie się ma zadania,a co się robi albo nie robi to juz inna sprawa no nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman zgadzam się kruśniku ale... IP: *.centertel.pl 11.01.13, 10:27 niech to będzie służba stricte porządkowa a nie paramilitarna. SM (w całym kraju zresztą) dąży za wszelką cenę do przekształcenia się w policję municypalną , wchodzi coraz bardziej w prerogatywy Policji Państwowej zaniedbując kompletnie działania na rzecz ładu i porządku w mieście - a przecież idea powołania SM była własnie taka, wspomagająca a nie zastępująca czy też równoległa do Policji. Ich zapędy o zgodę na uzbrojenie, wyposażenie w pałki, radary, paralizatory, gaz itp. wyraźnie wskazują na to o czym piszę. Niedługo będą domagać się prawa do zakładania podsłuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: zgadzam się kruśniku ale... IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 07:40 Szanowny Bosmanie, straż miejska jest po to by systematycznie nękać niepokornych mieszkańców Lublina, nie raz zostawiam koło domu samochód prawymi kołami na trawniku aby ułatwić przejazd innym, ruch tu jest minimalny ale strażnicy miejscy pojawiają się natychmiast, ostatnio byłem wzywany do ich siedziby i musiałem wykazać skruchę, pokajać się przed panem strażnikiem aby nie zapłacić wysokiego mandatu za niszczenie zieleni miejskiej. Wyczułem, że tylko mnie pouczy i puści wolno. Coś kazało mi powiedzieć, że w każdą niedzielę ten trawnik jest zastawiany autami pobożnych katolików i to oni dewastują zieleń miejską, pan strażnik zmienił zdanie i postanowił mnie jednak ukarać mandatem. Poprosiłem go aby zastanowił się jeszcze raz nad tym co powiedziałem i pan strażnik po długim namyśle darował mi karę! Ludzki człowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: zgadzam się kruśniku ale... 12.01.13, 12:59 Gość portalu: bosman napisał(a): > niech to będzie służba stricte porządkowa a nie paramilitarna. SM (w całym kraj > u zresztą) dąży za wszelką cenę do przekształcenia się w policję municypalną , > wchodzi coraz bardziej w prerogatywy Policji Państwowej zaniedbując kompletnie > działania na rzecz ładu i porządku w mieście - a przecież idea powołania SM był > a własnie taka, wspomagająca a nie zastępująca czy też równoległa do Policji. I > ch zapędy o zgodę na uzbrojenie, wyposażenie w pałki, radary, paralizatory, gaz > itp. wyraźnie wskazują na to o czym piszę. Niedługo będą domagać się prawa do > zakładania podsłuchów. Wyraziłeś dosłownie moje zdanie na ten temat, Bosman. A ponieważ w całym kraju istnieje tendencja do tworzenia ze Straży Miejskiej kolejnego elementu państwa policyjnego jakie systematycznie budują dla "zwyczajnego społeczeństwa" kolesie przy żłobie i kasie z "demokratycznej i wolnej" III RP, popieram żądania Ruchu Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Dokładnie tak! 12.01.13, 13:07 n/t Palikot czy nie Palikot, gdzie można podpisać się pod tą jak najbardziej słuszą obywatelską inicjatywą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: zgadzam się kruśniku ale... IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 12.01.13, 13:17 Policja municypialna jest o niebo lepszym rozwiązaniem niż SM. I nie ma obaw,że PM i policja wzajemnie będą się dublować. PM, jeśli powsatnie w znacznej mierze odciąży policję, jak chociażby w drobnych wykroczeniach, jak np. kradzież sklepowa czy dewastacja. Po kiego diabła angażować w takie bzdety policję? Ta powinna skupić się na przestępstwach.To tak z grubsza. I nie wiem dlaczego niektórzy boją się większych uprawnieć dla SM? Chyba normalny obywatel, nie mający nic na sumieniu nie powinien mieć nic przeciwko strażnikowi z paralizatorem lub bronią? Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Wyłącznie uprawnienia porządkowe. 12.01.13, 15:15 Znam osobiście komendanta SM i nie mam nic do niego, wręcz przeciwnie - pozytywnie. Jednakże uważam za niebezpieczne dla zwykłego obywatela mnożenie represyjnych służb mundurowych z coraz większymi uprawnieniami do naruszania naszych praw. Biorąc pod uwagę powszechnie panujące układy, układziki, cwaniactwo, kolesiostwo, partyjne i biznesowe koneksje, parcie prostaków na koryto przy jednoczesnym odrzuceniu idei prospołecznych każda kolejna, uzbrojona służba z powiększonymi uprawnieniami to wielkie zagrożenie dla tej "wolności i demokracji", z resztą wątpliwymi, a którymi chlubi się III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Wyłącznie uprawnienia porządkowe. IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 12.01.13, 15:21 Bez przesady. Jakie tu jest zagrożenie demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ano takie, że z każdej strony... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.01.13, 16:42 jest jakaś mundurówka która cię jebie. Poczynając od drogówki, na policji skarbowej kończąc. Pamiętasz do czego była powołana ITD? A teraz co wyczynia? I wszystko w majestacie prawa. Zobacz, jak te mundurówki się rozrosły, ile kosztują? A stanowiska pracy są likwidowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU straż miejska, zlikwidować IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 20:32 bez prawa powoływania nowego tworu. Zmiana nazwy formacji nic nie da, najpierw należałoby zmienić mentalność ludzi tam zatrudnionych a to nie takie proste. Myślałem, że straż miejska zostanie rozwiązana po pożarze szopki stojącej koło ratusza. Wyszli obronną ręką! Po tamtym wypadku stało się jasne że straż miejska to organ nie odpowiedzialny, z gwarancją na wieczne istnienie! Odpowiedz Link Zgłoś
cool77 Re: bravo ,ty jesteś albo pracownikiem cyrkusza 11.01.13, 11:06 albo młodzieżówka Po Pisu . Co nowe korytko sobie wykuwasz.? Odpowiedz Link Zgłoś
cool77 ten pan ex milicjant ma zapewne dużą wprawę w 11.01.13, 11:03 walce ze spekulantami i prywaciarzami więc jest właściwym człowiekiem na to stanowisko. a bajki o zadaniach czarnych drabów może opowiadać -pani z GW. Zadania są 2 - kasa na urzędników i zastraszanie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III Re: ten pan ex milicjant ma zapewne dużą wprawę w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.13, 12:16 Bosze,co za morda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ha ha ha ha ha ha ha ha Gość III IP: *.centertel.pl 11.01.13, 12:33 Adonis - jego mać :-) Odpowiedz Link Zgłoś