Dodaj do ulubionych

Po grillu pijany zabił żonę i córeczki. Wyrok: ...

31.01.13, 14:09
Ciekawe, że nikt z tego powodu nie nawołuje do delegalizacji alkoholu. Śmierć kobiety i dzieci nie wstrząsa? Żadna partia nie zrobiła konferencji prasowych pod tytułem "alkohol niesie śmierć?" Jeden nastolatek, który kiedyś zapalił jest widocznie bardziej medialny niż trzy ofiary pijaka.
Obserwuj wątek
    • men_53 Pierwszy raz ? 31.01.13, 14:28
      2,5 promila, rodzina szarpie się z nim, ale on wsiada za kierownicę.
      Wsiada też jego żona i pakuje dzieci.
      I my mamy uwierzyć, że to pierwszy raz ? Że zawsze był nieskazitelny ?
      Cuda to nie tutaj.
      Oczywiste jest, że musiał mieć niezłą praktykę w prowadzeniu po alkoholu, tyle, że go nie złapali. Albo złapali koledzy.
      Oczywiste jest też, że normalna kobieta nie zaryzykowałaby życia dzieci i swojego. I ona i rodzina (ta od wspólnego grilla) musieli być albo zastraszeni, albo przyzwyczajeni.
      Ale dla obrońcy - niewinny człowiek, który miał pecha.
      Nóż się w kieszeni otwiera.
      10 lat, których żądał prokurator to po 3 lata i 4 m-ce za każdego zabitego, ciężko ranni gratis.
      A 4 lata - kpina, ale pijak-zabójca jeszcze się będzie odwoływał. Może koledzy kolegów od kieliszka odpuszczą i jeszcze złagodzą.
      A może uniewinnią - przyklepią zawiasy ?
      • ferdek_bagietka Re: Pierwszy raz ? 31.01.13, 15:15
        2,5 volta to nie byle co. źle o zmarłych nie wypada mówić, ale kobita normalna nie była, że wsiadła z dziećmi. chyba, że gość z gatunku tych "polskich macho" co to "rób jak ja każę albo masz wp***l". w przypadku klawisza - bardzo możliwe.
        • Gość: Gość Re: Pierwszy raz ? IP: *.devs.futuro.pl 31.01.13, 15:24
          A pomyśleliście, że może ta kobieta usadowiła 4 córki i wtedy zaczęła się ta awantura. Przecież mogła już siedzieć w aucie, jak facet uznał, że on może prowadzić. I trochę ciężko w kilkanaście sekund kiedy zasiadł za kierownicą zabrać z auta dzieci. Trochę wyobraźni.
          • czarnekowboje Re: Pierwszy raz ? 31.01.13, 16:00
            Chyba jednak nie, pewnie pojechała dla świętego spokoju. Niestety, zapłaciła za swoją uległość/głupotę.
            I zgadzam się z poprzednikami - to na pewno nie był pierwszy taki wyskok tego pana. Niech poniesie należytą karę, trudno.
    • karolsledczy Po grillu pijany zabił żonę i córeczki. Wyrok: ... 31.01.13, 15:39
      Gość już poniósł karę, po co się roztrząsać nad nim? Można mu jedynie współczuć.
      • Gość: Miss Saigon Re: Po grillu pijany zabił żonę i córeczki. Wyrok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.13, 09:03
        Czego współczuć? Że zamordował trzy osoby?
      • forumowiecgwna Re: Po grillu pijany zabił żonę i córeczki. Wyrok 01.02.13, 09:26
        Wspolczuc to mozna chorym dzieciom, wspolczuc mozna ludziom ktorym pokrecilo sie w zyciu bo np. stracili prace, kontrahent zbankrutowal. Wspolczuc mozna temu czlowiekowi z KIi, ktory pewnie jechal calkowicie normalnie na zakupy a teraz mozliwe ze bedzie kaleka w naszym zus-owym raju do konca zycia.

Ale nie pijanemu 34-latkowi.

Kilka tygodni temu miedzy Kolobrzegiem a Koszalinem bylo czolowe zderzenie. Golf z autobusem. Golf wyprzedzal pod wielka gorke, w miejscu w ktorym az roi sie od podwojnych ciaglych, znakow zakazu oraz notorycznego ustawiania fotoradarow SG albo policjantow. Pierwsze co uslyszalem w komentarzach to "straszna tragedia" i "wielkie wspolczucie" oraz standardowe -
        • tajnos.agentos Re: Po grillu pijany zabił żonę i córeczki. Wyrok 01.02.13, 09:52
          forumowiecgwna napisał:

> Ale nie pijanemu 34-latkowi.

No co Ty, a pijanemu 43-latkowi, to już można współczuć??? Co ma do tego wiek, pismakiem jesteś?:P
    • dziki_truten 4 lata, jak dla brata 31.01.13, 16:53
      Cztery lata? Chyba w ramach promocji wymiaru sprawiedliwości dla klawiszy .....
    • Gość: maXX Re: Po grillu pijany zabił żonę i córeczki. Wyrok IP: 173.233.206.* 31.01.13, 21:57
      "Ciekawe, że nikt z tego powodu nie nawołuje do delegalizacji alkoholu. Śmierć kobiety i dzieci nie wstrząsa? Żadna partia nie zrobiła konferencji prasowych pod tytułem "alkohol niesie śmierć?" Jeden nastolatek, który kiedyś zapalił jest widocznie bardziej medialny niż
      trzy ofiary pijaka."

Coz, po prostu, grupa poslow i senatorow spozywajacych alkohol jest duzo wieksza od tych co tylko pala "trawke"!
      • czupakabralbn Re: Po grillu pijany zabił żonę i córeczki. Wyrok 31.01.13, 23:09
        Większość z was (polityków) to przecież uzależnieni
        Jak to? Po obradach wóda litrami
        Jak to? Panowie z immunitetami
        Jak to? Na stołach z oliwkami koreczki
        To jest polski sejmowy granat bez zawleczki

K.A.S.T.A. Squad - Sępy
    • arthaus 4 LATA 31.01.13, 22:56
      Autorze, obowiązują w GW jakieś podstawy gramatyki?! Dwa, trzy, cztery - LATA. Pięć, sześć itd. LAT. O ile tytuł jeszcze można odczytać jako "wyrok czterech lat" - chociaż nie powinno być wówczas dwukropka po słowie wyrok, o ile pierwsze zdanie - żenujące...
    • Gość: Aneczka Re: Po grillu pijany zabił żonę i córeczki. Wyrok IP: *.ennet.pl 01.02.13, 09:38
      Albo ci którzy go nie powstrzymali powinni odpowiadać przed sądem jako współwinni, albo on ich zastraszył i powinien wtedy dostać dużo większy wyrok, a nie śmieszne 4 lata. Zresztą jeśli rzeczywiście nierealne było powstrzymanie komletnie pijanego, to można było zawiadomić policję, że taki wiezie rodzinę.
      • Gość: Boddoxx Mój brat chciał kiedyś po kielichu jechać IP: 194.8.126.* 01.02.13, 11:09
        samochodem do domu z ojca urodzin (urządzonych u ojca na działce). Zagroziłem, że jak przekręci kluczyk w stacyjce, to dzwonię po policję. Na szczęście wyluzował, pojechali do domu taksówką, a po samochód przyjechał następnego dnia. Co ciekawe, bratowa prosiła mnie, żebym nie dzwonil, "przecież dużo nie wypił" i pakowała dzieci do samochodu.

Ja przyjechałem autobusem na urodziny, bo doskonale wiedziałem, że wypiję ze 2-3 piwa.
    • voiceinthedesert1 Rodzina winna zawołać policję ... 01.02.13, 16:58
      Wtenczas wszyscy by żyli. ten pan też nie siedziałby w więzieniu! Dlaczego Polacy nie lubią policji? To jest chorobliwe i niezgodne ze zdrowym rozsądkiem. Jeśli nie było innego sposobu, by go zatrzymać, policja była JEDYNYM RATUNKIEM!
      • ferdek_bagietka Re: Rodzina winna zawołać policję ... 01.02.13, 18:18
        ale z czasów zaborów i okupacji zostało w narodzie przekonanie, że jest to DONOS - rzecz moralnie ohydna i niegodna "Prawdziwego Polaka". dziś to przekonanie podtrzymują wszelkiej maści przestępcy.
        wyszło na to, że znacznie moralniejszym było pozwolić pijakowi zabić pół własnej rodziny.
        • voiceinthedesert1 Re: Rodzina winna zawołać policję ... 01.02.13, 22:02
          Napisał Pan dokładną prawdę. Oby cała Polska to przeczytała!
          • Gość: folkatka Re: Rodzina winna zawołać policję ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 22:45
            Cztery lata to kpina.
          • ferdek_bagietka Re: Rodzina winna zawołać policję ... 02.02.13, 18:54
            gdyby nawet przeczytała - to i tak ponad połowa postuka się w czoło i powie o mnie: "idiota. i potencjalny kapuś".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka