Gość: kuraś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 17:28 Chory kraj chore społeczeństwo.Wstyd mi za was!!!!!!!!ciemnogrodzie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bangi Re: Święconej wody nie zabraknie!!! IP: 129.81.192.* 25.07.04, 21:58 Czy istnieje jeszcze cokolwiek w Polsce co nie zostalo do tej pory poswiecone??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klecha Re: Klecha święci swoją bryczkę IP: *.lublin.mm.pl 28.07.04, 09:33 Ciekawy jestem,czy któryś klecha poświęcił swoją bryczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: % Re: Święcenie samochodów IP: *.devs.futuro.pl 25.07.04, 23:37 Co ci nie pasuje w święceniu samochodów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzz Re: Święcenie samochodów IP: *.net-82-216-162.suresnes3.rev.numericable.fr 25.07.04, 23:42 mnie nie pasuje to, ze samochod glupi nie wie, ze go poswiecili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Święcenie samochodów IP: *.enterpol.pl 25.07.04, 23:49 Jezeli ktos jest niewierzacy albo innej religii to co mu to przeszkadza? Nie moze byc tolerancji dla wrogów tolerancji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKO Heniu, nie "jarzysz bazy"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 01:17 Zdaje się, Heniu Didżeju, że nie "jarzysz bazy". Tu nie chodzi o to, że mnie lub komuś innemu "przeszkadza" święcenie samochodów. Mnie przeraża to z kim mam do czynienia wyjeżdżając na ulicę - z ludźmi, którzy wierzą, że pokropienie samochodu wodą może zastąpić umiejętności, rozwagę i sprawne hamulce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Heniu, nie "jarzysz bazy"! IP: *.enterpol.pl 27.07.04, 08:09 Czyli rozumiem, ze pod kosciolem czekaja na swiecenie same stare trupy, a nówek brak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKO Re: Heniu, nie "jarzysz bazy"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 09:56 Jak zwykle, Heniu, guzik rozumiesz. Albo rżniesz głupka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: Święcenie samochodów - powtornie... IP: 129.81.192.* 26.07.04, 23:44 Przyznam, iz owe "swiecenie samochodow" bardziej przypomina mi niektore dawne poganskie obrzedy nizli rozumne chrzescijanstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Święcenie samochodów - powtornie... IP: *.enterpol.pl 28.07.04, 07:02 No to jak przypomina ci poganstwo to dlaczego krytykujesz swiecenie samochodów. Chyba powinienes byc zadowolony, ze ksieza odchodza od wiary katolickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
komarek9 Re: Święcenie samochodów 26.07.04, 06:04 jest to przyklad ciemnoty ludzkiej.jak tak dalej bedzie w polsce to ja nigdy nie wroce do tego kraju. moze mi ktos odpowie 95 procent polakow wierzy w tego swojego boga to dlaczego ten wasz bog nie stworzy wam godziwego zycia w polsce. ja bym nie dal polewac woda mojego samochodu bo by zardzewial.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Święcenie samochodów IP: *.enterpol.pl 26.07.04, 07:08 Mieszkasz na pustyni? Co robisz jak zaczyna padac deszcz a Ty jedziesz samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvo Re: Święcenie samochodów IP: *.net-82-216-162.suresnes3.rev.numericable.fr 28.07.04, 01:05 my mamy aluminiowe, kretynie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Templare Re: Święcenie samochodów IP: *.lublin.mm.pl 26.07.04, 09:57 Autor artykułu napisał: >Samochody święci księża także w innych lubelskich parafiach. No tak.Święci księża.Dziwne.To już gazeta koszerna wierzy w świętość księży/ Okropne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szperacz Re: Święcenie samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 23:45 Choc kradzione tez poswiecone.......rozsypaly sie klepki....ale co tam aby kasa sie krecila ..... A swiety Krzysztof pomagal przeprawiac przez rzeke to niechby zostal patronem zeglarzy ,flisakow, marynarzy rzecznych no,,,,,,,,,promow patronem . A tu kierowcow ot awans ni z gruchy ni pietruchy......toz to sprytny i poplatny geszeft sie trafil sukienkowym !A Pan Bocek co na to? Toc i patrona mu na osiolka wcisnieto..................:-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciemny Leon Re: Święcenie samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 22:22 Jak poświęcony to PZU powinno dawać zniżkę w składce :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Siła po moczu nego kropidła jest wielka zaiste!!! 28.07.04, 00:40 Ja, Ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za powierzeniem wszystkich kierowców katolickich, opaczności przypadkowej i średniej niewierności w Boga hierarchów Kościoła rzymskokatolickiego. Nasz kapłan ks. Boguchwał wyjaśnił nam, że nie dotyczy ten przekaż pasterzy, tylko owieczek i baranów. Wszak jest rzeczą wiadomą wszem i wobec że tylko barany owce i jagnięta są podatne i przyjazne na pokarm duchowy wszelakiego pochodzenia. Ufamy, że mocz one kropidło w świętym naczyniu, do którego oddają święte eksdrementy bogowie drugiej kategorii naszej wiary, jest życiowym źródłem natchnienia wszelakich miłości nie zależnych od koloru skarpetek i umiejscowienia dupownych seminariów. Kochający tak jak ten, co kochał braci swych, inaczej mówiąc te młodzieńcze wygłupy kleryków i ich szalone miłosne uniesienia, to odzwierciedlenie miłości danej przez Boga. Kierowcy nasi jako nie pokropieni przez mocz one kropidło, będą narażeni na różne szatańskie podstępne pułapki. Natomiast samochody jako pokropione przez mocz one kropidło nie będą się psuły i uczestniczyły w wypadkach. Nawet 20- letni maluch będzie bezpieczny i rdza przestanie go szamać, a na oponach zrobi się nowy protektor. Oczywiście wypadki na drogach będą, a to przez te ateistyczne kanalie, które liczą tylko na swe umiejętności bez zawierzeni swego samochodu właściwemu kapłanowi. Ksiądz Boguchwał postanowił zabiegać, o wydawanie zaświadczeń na okoliczność po moczenia tych samochodów, a to w celu okazania w przypadku kolizji z samochodem nie po moczonym, organom władzy jako pomocne w określeniu winowajcy. Ksiądz Boguchwał wyjaśnił nam jeszcze, na czym polegał chwalebny przypadek księdza Tadeusza N który się sam poświęcił, aby ratować biskupa. Otóż jadący przed tym księdzem biskup, potrącił dziewczynkę na nie poświęconej drodze, A jadący zanim ks. Tadeusz przejechał tę nie poświęconą dziewczynkę, nie zatrzymał się bo musiał dogonić i sprawdzić, czy przy tej kolizji nie ucierpiał poświęcony osiołek na którym jechał majestat biskupa. Ksiądz Tadeusz przypomniał sobie że poszkodowanym na drodze należy udzielić pomocy na drugi dzień, i zgłosił się na policję aby mu wskazała miejsce wypadku. Szlachetny ten człowiek (ksiądz Tadeusz) powinien dostąpić łaski kasacji tego wyroku. Rodzice tej dziewczynki powinni przekazać te 5 tyś. Zł. na mauzoleum papieskie w Lichieniu. I zawierzyć swą rodzinę opaczności przypadkowej (czytaj Boskiej). Amen. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wyrok dla księdza za śmiertelne potrącenie dziecka PAP 06-07-2004, ostatnia aktualizacja 06-07-2004 13:05 Na trzy lata więzienia skazał we wtorek Sąd Okręgowy w Rzeszowie księdza Tadeusza N. Odpowiedział ona za spowodowanie wypadku drogowego, w którym zginęła 11-letnia dziewczynka oraz za ucieczkę z miejsca wypadku i nieudzielenie pomocy żyjącemu jeszcze dziecku Ponadto ksiądz ma zakaz prowadzenia samochodu przez trzy lata oraz musi wypłacić rodzinie dziecka 5 tys. zł nawiązki. Wyrok jest prawomocny i nie podlega apelacji. Obrońcy księdza zapowiedzieli jednak kasację orzeczenia. Taki sam wyrok zapadł w tej sprawie w grudniu ubiegłego roku w Sądzie Rejonowym w Strzyżowie. Apelację od wyroku sądu I instancji złożył wówczas obrońca oskarżonego. Odpowiedz Link Zgłoś