Dodaj do ulubionych

Pani prezydent wyręcza urzędników. I przeprasza...

05.06.13, 20:54
jak za komuny, działacz(ka) dzwoni i przeprasza za urzędnika. ano widać skąd przyszliśmy i dokąd zmierzamy. tradycja zobowiązuje, szczególnia ta nowa świecka tradycja
Obserwuj wątek
    • Gość: lublinianka Przeprosiny i rozmowy z pracownikami to za mało IP: *.lublin.mm.pl 05.06.13, 21:28
      Taka bezduszność i arogancja w traktowaniu starszych osób powinna skończyć się zwolnieniem. Zachowanie pracowników nie świadczy o brakach wiedzy (myślę, że doskonale wiedzą, jak powinni traktować osoby zgłaszające się po pomoc, zwłaszcza starsze i niepełnosprawne), ale o brakach charakterologicznych, a tego nie da się naprawić rozmową z przełożonym.
      • Gość: bosman pracownik powinien, chyba,że... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.13, 21:50
        to nowobogacki cham ale "magister". Z awansu.
        • Gość: canaris Re: pracownik powinien, chyba,że... IP: *.yolau.net 06.06.13, 10:42
          Z doświadczenia wiem, że to na pewno był "szlachcic" lub "arystokrata".
          Oni mają chamstwo w genach.

"Urzędniczka MOPR zamiast jej pomóc, kazała jej wrócić do domu i wypełnić druk ponownie."

Oby zdechła - młodo.
      • johanna_haase Dżizas, ta pani z solarium to wiceprezydent? 06.06.13, 10:22
        Lublinowi gratulujemy pogody.
        • Gość: solar Re: Dżizas, ta pani z solarium to wiceprezydent? IP: *.free.aero2.net.pl 06.06.13, 10:41
          No tak flejowaty, zapuszczony pan byłby lepszy...
        • a.k.traper Przynajmniej przyjemna w odbiorze:) 06.06.13, 14:07
          Widziałem młodsze solary, co im brzucho się łuszczyło od "słońca", ciekawe jak będa wyglądać za kilkanascie lat, pani wiceprezydent jest ok!
      • a.k.traper Wszystkich powinni zwolnić. 06.06.13, 13:06
        Przesunąć z innych ośrodków kilka osób a resztę dokoptować nowych i normalnych. Od czasu do czasu powinni w urzędach robić takie akcje gdyż niektórzy potrafia czytac gazetę a klienci czekają, miałem takie spotkanie z panią na wózku, przeglądała nieskrępowanie "Glamour" i rozmawiała z kolezanką o blatach kuchennych:))) Jako niepełnosprawna pewnie nie do ruszenia.
    • Gość: AntyGłupocie Czy tym razem też łby polecą, czy raczej nie? IP: *.futuroexito.pl 05.06.13, 21:31
      A jednak PR znowu zatryumfował !!! Dokładnie tak jak myślałem !!! Tylko na to czekałem ...

Była pseudoafera, byli pseudodziennikarze i pismaki, był mikrofon, dyktafon i sesja fotograficzna! Innymi słowy było wszystko to co najważniejsze! Zwycięstwo dobra nad złem w oczach prostego ludu też było! I o to od początku chodziło!

Najważniejszy jest PR i LANS! Cała reszta jest nie ważna!

A cała pseudoafera jest opisana i skomentowana TUTAJ
      • Gość: zenek Re: Czy tym razem też łby polecą, czy raczej nie? IP: *.denko.com.pl 06.06.13, 09:51
        Jak kiedyś potraktują urzędnicy w ten sam sposób twoją matkę to szybko zmienisz zdanie i przeprosisz się z dziennikarzami. Nie zapominaj bucu,że biurwa jest dla ludzi a nie na odwrót.
        • nepwk Re: Czy tym razem też łby polecą, czy raczej nie? 06.06.13, 19:18
          w urzędzie (każdym) obowiązuje jedno nie pisane prawo
          PETENT TWOJ WROG !!!
    • Gość: larwa Re: Pani prezydent wyręcza urzędników. I przepras IP: *.multimo.pl 05.06.13, 21:42
      Oj , coś widzę stonko , że jesteś rozczarowana epilogiem sprawy. Zapewniam Cię , że tradycja świecka jak i każda inna wymaga szacunku dla drugiego. Jeśli tego nie rozumiesz to tylko mogę Ci współczuć.
    • Gość: tg CZy Istnieje związek miedzy Panią Dyrektor IP: *.30.230.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.06.13, 22:07
      a Panią poseł PO o podobnym nazwisku?
      • Gość: marzof10 twierdzisz, że istnieje IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.13, 22:31
        bo mają podobne nazwiska;-)))))... (choć nie wiem czy istnieje taka posłanka)

A swoją drogą to które nazwiska są podobne??? Np. Dębińska lub Grabowska??
        • Gość: logika chodzi p. Gąsior (poseł) i p. Gąsior (dyr. MOPS) IP: *.lublin.mm.pl 06.06.13, 15:21
          Też się zastanawiam nad tym, czy to tylko przypadkowa zbieżność nazwisk i postaw życiowych.
    • Gość: yaro Re: Pani prezydent wyręcza urzędników. I przepras IP: *.nplay.net.pl 06.06.13, 06:57
      Te przeprosiny nie maja nic wspólnego z przeprosinami to zwykłe podnoszenie sobie pr'u
    • gadajacy_kurz Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją p... 06.06.13, 08:51
      Rzeczywiście niepotrzebne, przez urzędników, rozdmuchanie sprawy. A można było szybko i profesjonalnie. Mam wrażenie, że jest to przypadłość wszelkich instytucji - pokazać klientowi gdzie jego miejsce. Mam nadzieję, że się to będzie zmieniało.
      Podoba mi się reakcja zastępcy prezydenta. Cokolwiek teraz zrobią to będzie posądzane o PR, wybory etc. Lepiej tak niż nijak.
      Pozdrawiam
      P.S. Uwielbiam teksty w stylu - słowo przeciwko słowu. Dodatkowo kiedy mówi to urzędnik. Czyli co wszystko mam teraz nagrywać?
    • Gość: Lublinianka 1 Re: Pani prezydent wyręcza urzędników. I przepras IP: *.multimo.pl 06.06.13, 08:54
      Zawsze słowo przepraszam - znaczy przepraszam i bez zbędnych podtekstów filozofie.
    • agrest.agrest Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją p... 06.06.13, 09:46
      Pani wiceprezydent chyba przesadziła trochę z solarką... ;P
    • bekessy Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją p... 06.06.13, 09:47
      Ale ładna pani.
      • Gość: oda Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją IP: *.toya.net.pl 06.06.13, 09:56
        To specyficzny zawód , a nie przechowalnia nierobów.
        Ten cham powinien wyleciec na zbity pysk. To praca nie dla niego.
        Ten gbur sie nie zmieni. Z szacunkiem do drugiego człowieka sie rodzi.
        W jego domu tez o szacunku zapomniano ,dlatego tak traktuje starsze osoby. Ty tez bedziesz stary. Doczekasz sie braku poszanowania godnosci.
        • bekessy Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją 06.06.13, 10:47
          A jak to się ma do mojej uwagi na temat urody pani wiceprezydent?
    • mreck Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją p... 06.06.13, 09:49
      ale w końcu to ktoś pomógł tej babci wybrać ośrodek, czy nie? czy był to dziennikarz opisujący sprawę, czy pani kierownik, pani wiceprezydent, urzędnik, albo któryś z komentujących?
      Wsród serdecznych przyjaciół psy zajaca zjadły.
      • Gość: Zocha Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją IP: *.4web.pl 06.06.13, 10:39
        Mrecku, skoro to Twoja babcia to Ty powinieneś jej pomóc. A jeśli nie, to wara Ci od mówienia o starszej pani "babcia". Na naukę kultury nigdy nie jest za późno, więc do roboty!
    • nadredaktor2 Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją p... 06.06.13, 09:50
      POzatrudniali z klucza partyjnego buraków, to i nic dziwnego. A gdzie są jeszcze w Lublinie kafejki internetowe? Wszystkie zbankrutowały!
    • toxicwaltz "Spławić" urzędnika. 06.06.13, 09:52
      Inni, po takim ostrzeżeniu, zaczną traktować petentów jak klientów.

W firmie za takie potraktowanie klienta nie ma czego szukać.
    • Gość: ginztonickiem Re: Pani prezydent wyręcza urzędników. I przepras IP: *.tktelekom.pl 06.06.13, 09:52
      Brawo! Cywilizacja wkracza na urzędy. A co do urzędnika trzeba być wyjątkową mendą, żeby tak potraktować starszą panią. No ale kulturę wynosi się z domu.
    • junge70 Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją p... 06.06.13, 09:53
      Urzednik, kiedy ludzie odpowiedzialni za zle traktowanie petentow, przestana wreszcie sie kryc pod enigmatycznyna nazwa urzedas. Powinni nosic plakietki z nazwiskiem i ponosic odpowiedzialnosc, a ta BABE, powinni natychmiast zwolnic, jezeli brakuje jej empatii do starszych ludzi, to jak sie zachowa, gdy przyjdzie ktos mlody z niewyparzona geba?
      • occam Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją 06.06.13, 11:58
        Będzie swoją trzymać na kłódkę, bo bedzie się bać oberwać z liścia :D
    • georgeb Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent ją p... 06.06.13, 09:54
      Widocznie nie miała mieszkania do zabrania.
    • Gość: reryk Re: Pani prezydent wyręcza urzędników. I przepras IP: *.dynamic.mm.pl 06.06.13, 09:57
      Pani prezydent to bardzo atrakcyjna kobieta. pozdrawiam
    • Gość: czysty harry Debilny urzedniku! Klient to twoj pracodawca! IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 10:00
      Nad wejsciem to kazdego urzedu powinna wisiec tablica: jestesmu tu, zeby SLUZYC spoleczenstwu.
    • Gość: zenek a gó...any urzedas dostanie nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.13, 10:02
      za bycie urzędnikiem
    • k-marian51 Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lubl... 06.06.13, 10:05
      Niewyszkolony urzędnik powinien stracić pracę natychmiast. Zwłaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy młodych i wykształconych ludzi jest bezmiar na rynku pracy. Porządny urzędnik powinien zorientować się, jaka instytucja może pomóc, jakie są dokumenty wymagane. I oczywiście pomóc w wypełnieniu tych dokumentów. Wszystko bierze się z tego, że urzędnicy czują się kimś niezwykle ważnym, nadczłowiekiem, bogiem. Nie ma wyrobionego nawyku pomocy innym. To jest wina przełożonych tego urzędnika. Zresztą cały ten oddział powinien być rozwalony w czortu.
      • kgbltd Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lu 06.06.13, 10:24
        jaki wniewyszkolony?

brak kultury osobistej albo przygłup kompletny. Tak czy się musiał dostać się po znajomości jak większość urzedasów. Płacenie na debili podatków jest działanością antypaństwową
      • Gość: canaris Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lu IP: *.yolau.net 06.06.13, 10:45
        "Jeżeli chodzi o 82-latkę, zdaniem dyrektorki MOPR taka sytuacja nie miała miejsca, bo pracownicy ośrodka jej nie potwierdzają."

Kłamcy i tchórze.
      • photofixe Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lu 06.06.13, 11:08
        k-marian51 napisał:

> Wszys tko bierze się z tego, że urzędnicy czują się kimś niezwykle ważnym, nadczłowie
        > kiem, bogiem. Nie ma wyrobionego nawyku pomocy innym. To jest wina przełożonych
        > tego urzędnika. Zresztą cały ten oddział powinien być rozwalony w czortu.

Paradoksalnie to właśnie kazałeś być urzednikowi nadczłowiekiem. Nie rozumiem też pojecia "nawyk pomocy innym". Urzędnik to też człowiek, ma zakres swoich kompetencji. Uważasz, że bez względu na to kto przyjdzie i w jakiej sprawie przyjdzie - urzednik ma się na tym znać? To jakaś niedorzeczność. A gdyby trzeba było tą miłą, starszą Panią zarejestrować do lekarza i ją tam zaprowadzić to też powinien to zrobić? I gdzie jest granica?

Wykonywanie zadań poza zakresem kompetencji i zakresu obowiązków jest wręcz obarczone ryzykiem naruszenia dyscypliny pracy. To tylko "modnie" i "poprawnie" w mediach wygląda, a tak naprawdę to taki sam pracownik jak każdy inny najemny pracownik...

Dodać przyjdzie, że od pomocy osobom w załatwianiu spraw urzedowych jest odpowiedni urzędnik: pracownik socjalny, który ma to w zakresie kompetencji i za to się mu płaci.

Ale oczekiwanie od każdego urzędnika "nieograniczonych" kompetencji i podjęcia "wszelkich działań" jest trochę niedorzeczne. Nie mówię, że można było być dla starszej Pani nieco grzeczniejszym, ale oczekiwać od urzędnika przebranżowienia się dla potrzeb chwili... typowy polski kompleks siedzącego przed monitorem: "wszystko się da, jak się chce".... tia...
        • Gość: bosman co ty pleciesz??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.13, 11:46
          wszak to urząd POMOCY Rodzinie. Nie dociera?
    • zbiwal Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lubl... 06.06.13, 10:14
      A moja Mama jest z 22 rocznika i codziennie sobie mailujemy a internet to jest dla niej okno na Świat. Skypa tez umie uzyć a jeszcze jakby musiała na excelu ułożyc prosty szablonik kalkulacyjny to =suma jeszcze chyba pamieta.
      Nie zmienia to faktu, że urzedniczka nie powinna tam pracowac z powodu nienalezytej empatii
      • Gość: zniesmaczona Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lu IP: *.multimo.pl 06.06.13, 10:27
        Uważam , że to dyrektor Gosior powinna przeprosić a zrobiła to wiceprezydent ale za dobrym przykładem poszedł Dział D/S Niepełnosprawnych. To bardzo dobrze. A chamskiego urzednika należy wywalić z MOPR-u , niech nie przynosi nam wstydu.
      • Gość: KOmiX Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lu IP: 193.35.99.* 06.06.13, 12:08
        Jeszcze powiedz że pisze skrypty w Visual Basicu :)

Pozdrawiam szczerze Szanowną seniorkę i zdrowia życzę.
        • Gość: zbiwal Re: Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lu IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.13, 17:29
          No skrypty to nie ale Worda to uzywa czasami z Excelem oststnio to rzadko bo nie ma takiej potrzby ale jeszcze kilka lat temu to ho ho.
          Teraz to sprawdza sobie pogodę, bociany w gnieździe sobie pooglada online, no i portale codzienne przeleci ale ja wkur..iają bo nie może znieśc tych debilnych tytułów typu "czy ta czy tamta odsłoniła, pokazała za dużo, energia stanieje, energia zdrożeje, itd itp
          Po prostu ma juz tego dosyć i mówi, że zyć się jej w takim syfie nie chce tym bardziej, że jej rówiesnicy albo nie zyja albo gadaja od rzeczy..
    • stary.gniewny "Spieprzaj babo" to było w ramach równouprawnienia 06.06.13, 10:24
    • klan_fan Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lubl... 06.06.13, 10:32
      A ja myślę, że czas na wyciąganie konsekwencji wobec takich urzędników, wszędzie....
    • emeryt21 Urzędnik "spławił" 82-latkę. Wiceprezydent Lubl... 06.06.13, 10:35
      Samo zycie....Ja tez jestem stary i tez mam trudnosci ze zrozumieniem urzednikow,bo oni maja swoje "procedury", ktorych najczesciej nie rozumiem....
      Z tego opisu wynika,ze musze jeszcze poczekac kilka lat do czasu gdy mnie tez zaczna przepraszac prezydenci miast.......bo brakuje mi jeszcze 6 lat do tego limitu wieku.....
    • Gość: rura [...] IP: *.free.aero2.net.pl 06.06.13, 10:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka