Dodaj do ulubionych

droga bezwstydu Lublin - Biłgoraj

09.07.13, 17:20
Witam Wiem, że temat nie nowy, ale niestety ciągle aktualny.Trasą przejeżdżam kilka razy w miesiącu i jak śnieg zniknął i odsłonił dziury , tak tkwią one w niezmienionej formie na drodze, szczególnie od Goraja do Wysokiego.
Często jestem swiadkiem przeróżnych manewrów omijających potężne wyrwy, które mogą skończyć się się np. zderzeniem czołowym, nie mówiąc już o niszczeniu auta.I nie ma tu predkości, która na pewno zapobiegnie uszkodzeniom auta. Nie znam statystyki wypadków . Dojeżdżam z Podkarpacia i mam porównanie, bo tu łatają - z różnym skutkiem, ale prawie wszystko."Gospodarze' dróg, sowicie wynagradzani z podatków , nie korzystają zapewne z aut prywatnych ani z ww. drogi. Fundusze pewnie też znajdują lepsze cele.Proszę szanowych Państwa Forumowiczów o pomysły , co my użytkownicy Drogi Grozy moglibysmy zrobić. Mnie nasuwa sie myśl o czymś w rodzaju pozwu zbiorowego, w związku z narażaniem zdrowia i życia ludzkiego, nie mówiąc o mieniu, poprzez rażące niedbalstwo i niewywiązywanie sie z obowiązków instytucji i osób zarzadzających.
Obserwuj wątek
    • kainel.kemezrp pozwać sami siebie? lepiej nie głosować na PO 09.07.13, 17:28
      ani na SLD czy PSL
      Palikot to wiadomo w sumie to samo co i PO
      z PiS trzeba uważać choć kto chce już może głosować
      a najlepiej głosuj na PPS ;-)
      • Gość: Prześmiewca Re: pozwać sami siebie? lepiej nie głosować na PO IP: *.play-internet.pl 09.07.13, 21:52
        Nie martw się sytuacja na drogach poprawi się po przyłączeniu Biłgoraja do Podkarpacia. Podjęto działania w tej sprawie.
        • Gość: efa129 Re: pozwać sami siebie? lepiej nie głosować na PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.13, 20:55
          cięta riposta, Mistrzu.Artykuł z dziennika Wschodniego zaszczepił nadzieję.
          • schyderca Re: pozwać sami siebie? lepiej nie głosować na PO 11.07.13, 10:07
            Gość portalu: efa129 napisał(a):

> cięta riposta, Mistrzu.Artykuł z dziennika Wschodniego zaszczepił nadzieję.

Daj znać, czy coś się dzieje ;) Mieli już zacząć ;)
    • schyderca Re: droga bezwstydu Lublin - Biłgoraj 10.07.13, 09:56
      efa129 napisała:

> Witam Wiem, że temat nie nowy, ale niestety ciągle aktualny.Trasą przejeżdżam k
      > ilka razy w miesiącu i jak śnieg zniknął i odsłonił dziury , tak tkwią one w ni
      > ezmienionej formie na drodze, szczególnie od Goraja do Wysokiego.
      > Często jestem swiadkiem przeróżnych manewrów omijających potężne wyrwy, które m
      > ogą skończyć się się np. zderzeniem czołowym, nie mówiąc już o niszczeniu auta
      > .I nie ma tu predkości, która na pewno zapobiegnie uszkodzeniom auta. Nie znam
      > statystyki wypadków . Dojeżdżam z Podkarpacia i mam porównanie, bo tu łatają -
      > z różnym skutkiem, ale prawie wszystko."Gospodarze' dróg, sowicie wynagradzani
      > z podatków , nie korzystają zapewne z aut prywatnych ani z ww. drogi. Fundusze
      > pewnie też znajdują lepsze cele.Proszę szanowych Państwa Forumowiczów o pomysły
      > , co my użytkownicy Drogi Grozy moglibysmy zrobić. Mnie nasuwa sie myśl o czym
      > ś w rodzaju pozwu zbiorowego, w związku z narażaniem zdrowia i życia ludzkiego,
      > nie mówiąc o mieniu, poprzez rażące niedbalstwo i niewywiązywanie sie z obowią
      > zków instytucji i osób zarzadzających.

Chyba dobra wiadomość:

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130708/NEWS01/130709653
      • Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.13, 11:52
        ...od kilku lat są to cyklicznie wygłaszane deklaracje i "dobre wiadomo,sci"... tyle tylko, że nie mogą się urzeczywistnić... bleee...
    • Gość: bosman szanowna/y efa129... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.13, 12:31
      musisz nabyć drogą kupna motocykl terenowo-szosowy, choćby taką ślicznotę :-). I po kłopocie :-)
      • grwie1910 Re: szanowna/y efa129... 10.07.13, 22:07
        ta droga jest porażką już przy wyjeździe z Lublina. Nie robią z nią NIC ABSOLUTNIE NIC OD WIELU LAT. Jeżdżę co najmniej 10 lat z Podkarpacia do Warszawy przez Biłgoraj. Dramat, mają w d. wszystko, a gdyby jakiś platformers typu Nowak tam mieszkał, to byłby dawno już dywanik.
        • Gość: aron za to Tusk nam dał szynobusy IP: *.play-internet.pl 11.07.13, 07:15
          za to macie szynobusy cieszcie się
          . Dobre drogi to na Kaszubach i w Wielkopolsce, pisowskie chamy niech wyginą na dziurawych. To jest POlityka tego rządu
          • Gość: bosman aaaaaaaaaronku... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.13, 10:37
            do psychiatry nie trzeba skierowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka