xyz.21 19.07.13, 01:27 Mam nadzieję, że w tym roku nie ogrodzą nam Parku Ludowego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batekem Carnaval dla wszystkich. Wielka promocja Lublin... 19.07.13, 07:16 Tak fajna impreza o zasięgu międzynarodowym a nazywa się po francusku i polsku z błędem. carnaval - z francuskiego karnawał carnival - z angielskiego karnawał. "sztuk-mistrzów" po polsku sztukmistrzów. Promują na lotniskach w Anglii to się Anglicy dziwią co to jest catnaval. Aha to po francusku... bo francuski jest łaciną XXI wieku ups. Po polsku "Karnawał Sztukmistrzów" a po angielsku "Conjurer's Carnival" i tak powinno być. I nie ma co się silić na odmianę carnavalów kiedy możemy odmieniać karnawały bo tchnie to wiochą. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp troszkę żenada jednak z tą imprezą 19.07.13, 08:44 niby pomysl ciekawy - festiwal cyrkowy ale wszystko mozna spartolić jak sie jest "animatorem" i tu się właśnie tak stało począwszy od pretensjonalnej nazwy która nie tylko jest lingwistycznym neożydłaczeniem (typowy to niestety język dla animatorów) ale również potworem pojęciowym poprzez to nawiązanie do Jaszy Mazura naprawdę Jasza to nie był głównie żyd na sznurku - owszem coperfieldyzm to był jego zawód ale ten zawód był nie magią czy rzemiosłem (choć to bardziej) lecz popierdówką raczej - fuchą z której jest pieniądz na przehulanie a nie ma na dzieci dom i ogródek Jasza był głównie jednak człowiekiem kroczącym droga własnych błędów - jak każdy z nas zresztą Oczy tej małej - Raz Dwa Trzy ... ubiegłoroczne getto "śtukmistrzów" w zamkniętym przed ludnością parku było kwintesencją upadku tej imprezy... nie ma to jak się dobrze bawić we własnym ksenofobicznym gronie za pieniadze lublinian będąc odgrodzonym od nich siatką z drutu ... impreza tak w ogóle nie należy do sztuki wysokiej - to impreza rzemieślnicza od strony widza sens ma wtedy gdy jest ludyczna wszelakie artystowstow jej szkodzi śmiertelnie niestety tego zdaje się Sadownik Rzepecki nie rozumieją i tak to 400 tys z kasy miejskiej pójdzie w błoto a można było zrobić za taką kasę coś fajnego dla mieszkańców i turystów niestety obawiam się że znów dobrze bawić się będą jedynie "artyści" oby tak nie było ale przecie wiemy wszyscy że z zeszłego roku nikt nie wyciągnął wniosków Sadownik i Rzepecki są zadowolnieni jak mało kto i mają poczucie sukcesu a widz nikogo nie obchodzi bo to jeleń którego się doi i tyle pzdr. ps. Zuk jest oczywiście odpowiedzialny za taki gift dla "animatorów" 400 tys zł z nie swojej kieszeni dał im lekką ręką bo swoich trzeba wspierać - prawda? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Kasa Misiu - czyli czy pan ocipiał panie Żuk? 19.07.13, 09:23 na początek może tradycyjnie muzyczka: SKUBAS Linoskoczek [;Official video]; raz jeszcze czytam ile to kasy pchnął Kszysztof Ż. w ten wielki słomiany interes we którym jest konsultantem... "Cała impreza kosztuje w tym roku ponad 800 tys. zł. 700 tys. wyłożył ratusz, 100 tysięcy udało się pozyskać z grantu Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Na kampanię promocyjną Lublin wyda 735 tys. zł, z czego 400 tys. pochodzi z budżetu miasta, 260 tys. od sponsorów, 75 tys. z funduszy unijnych." czyli Żucze wydoiło mieszkańców Lublina z kwoty 1,1 mln zł na co poszła ta kasa? 700 tys to sponsoring takich prywatnych firm jak wymienione w artykukle czeski Cyrk La Putyka czy KaraKasa Circus "Casa Dolce Casa" swoją droga oczywiście że "Kasa Słodka Kasa" - kupa kasy płynie w nicość i ta kasa jest za nic cyrki jak to cyrki są przyzwyczajione do tego żeby na siebie zarabiać - poważnie cyrk daje radę istnieć bez sponsoringu budżetowego - daje radę zyć z widzów z kasy za bilety ale przecie cyrkowcy nie dostaja całej tej kasy która wycieka z budzetu ;-) większość zostaje zanimowana do bardzo konkretnych kieszeni - dziennikarz mógłby ich poszukać drapieznym pazurem się wykazać ale rozumiem że właścicielke tych kieszeni to wielcy przyjaciele gazety przyjażń tę kupuje się za te kolejna 400 tys które poszło na promocję: "Do tego dojdzie kampania w internecie na największych polskich portalach, w tym na Gazeta.pl." a właściwie to na informację (nikomu niepotrzebną) "że oto w Lublinie żyd tańczy na linie" ... za milion to można zrobić naprawdę fajną imprezę dla lublinian ale mozna też oczywiśćie zrobić ja tak jak tę dla "animatorów" Żuku - zapamietamy ci to ... osobiście to jest mi bardzo przykro że Klanza zdecydowała się firmować ten skok na kasę miejską Profesorze - nieładnie! lepiej juz kraść par exelance jako złodziej pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.13, 10:00 ...kultura... w tubtinie to "kultura mostowa"... wszak Most Kultury działa, chociaż z tej kultury nie wynika nawet "zabawa niemiejska, zabawa niewiejska"... zabawa dla żuli, którą firmuje Pietrasiewicz młodszy (...mówi, że jeszcze wiele ma pomysłów... niestety...), a z której cieszą się władze tubtina... władze tubtina, które udają, że to kultura wysoka... a jest to kultura dla gawiedzi - od zawsze... można ją uatrakcyjnić... proponuję takie rozrywki, jak np.: łamanie kołem, ćwiartowanie, branie w dyby... lista rozwijalna... rzygać można tą "kulturą"... panie prezydencie! król jest nagi, wie to nawet niewinne dziecko... poproszę o położenie nawierzchni na ulicach: Dolna Panny Marii, Rusałka, Wesoła... bo na tych ulicach trzeba umiejętności mistrza sztuk, żeby się przez nie przedrzeć - i przeżyć... bez połamanych członków i mimo pędzących pojazdów... bleee... ps.: ...błazenadzie, w tym błazenadzie władz, "mówimy: nie!"... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp zabawa tylko dla zabawiaczy tym słynie Lublin 19.07.13, 10:08 na wszystko jest miejsce pod niebem jak mówił kohelet i na kulturę wysoka i na ludyczność równiez na nudę i niestety tej nudy jest w Lublinie najwięcej Żuk dba by dobrze bawili się Pietrasiewicze a innych w dupie ma ot i cała tajemnica Lublina pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.13, 21:25 ...tak sobie myślę, że działalność na moście kultury władze miasta i twórca mostowych wydarzeń uznają za "kulturę wysoką" dlatego, że właśnie na moście "się dzieje"... czyli wyżej, niż woda płynie... więc myślę też sobie, że gdyby tak na wieży ratuszowej zaplanować "wieżę kultury", to ta kultura jeszcze wyższą by była.... i dalej byłoby ją widać... może cała Polska poszłaby śladem tubtina... jeśli chodzi o pomysły na "kulturę wysoką", zachęcam forumowiczów do prezentacji pomysłów... lista (...wszak...) rozwijalna... każdy może być animatorem kultury... trzeba się tylko odważyć... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: ...do wykasowania... 19.07.13, 22:18 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...tak sobie myślę, że działalność na moście kultury władze miasta i twórca mos > towych wydarzeń uznają za "kulturę wysoką" dlatego, że właśnie na moście "się d > zieje"... czyli wyżej, niż woda płynie... więc myślę też sobie, że gdyby tak na > wieży ratuszowej zaplanować "wieżę kultury", to ta kultura jeszcze wyższą by b > yła.... i dalej byłoby ją widać... może cała Polska poszłaby śladem tubtina... > jeśli chodzi o pomysły na "kulturę wysoką", zachęcam forumowiczów do prezentacj > i pomysłów... lista (...wszak...) rozwijalna... każdy może być animatorem kultu > ry... trzeba się tylko odważyć... bleee... Jest w tubtinie wytwórnia mas bitumicznych? Tam można zorganizować imprezę. Byłaby kultura masowa. Albo na masie krytycznej. Wtedy byłaby tolerancyjna kultura masowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...do wykasowania... IP: 62.244.130.* 19.07.13, 22:51 ...nie wiem, jak z masą bitumiczną... ale krytyczna - i owszem... rozjusza niektórych... a przypływ adrenaliny może być twórczy... ;)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: ...do wykasowania... 19.07.13, 23:19 Można też wykorzystując paralotnię lub spadochron i dach wieżowca UM przy Wieniawskiej uprawiać kulturę wysokich lotów. Lądując miękko na tekturze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...do wykasowania... IP: 62.244.130.* 19.07.13, 23:29 ...dobrze ci idzie... mam nadzieję, że znajdziesz naśladowców... i że nie będą to dotychczasowi, główni animatorzy "kultury wysokiej"... ;)))... życzę miej nocy... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: ...do wykasowania... 19.07.13, 23:33 Również dobrej nocy życzę. My myślimy, że w tej imprezie główne role grają kuglarze i linoskoczkowie. A to przecież Carnaval sztuk-mistrzów z cyrkusza... To oni grają pierwsze skrzypce i nas za nosy wodzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kasa Misiu - czyli czy pan ocipiał panie Żuk? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 10:07 Trudno się z tym nie zgodzić, co pisze Przemek Leniak i osoba pod nickiem bleee. Mierna impreza za olbrzymią kasę z naszych podatków! Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp artystowskie tango 19.07.13, 10:19 kurier w orgazmicznych spazmach publikuje program żenady link a ja to podsumuję bon motem republikańskim Republika - Mamona Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: artystowskie tango 19.07.13, 11:03 kainel.kemezrp napisał: Kocham Pana, Panie Leniak :) Miłością platoniczną :) Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: Kasa Misiu - czyli czy pan ocipiał panie Żuk? 19.07.13, 10:59 kainel.kemezrp napisał: > na początek może tradycyjnie muzyczka: > Dzięki za Linoskoczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Carnaval dla wszystkich. Wielka promocja Lublin... 19.07.13, 11:04 "Wychodzimy w kierunku promocyjnych akcji ogólnopolskich - zapowiada prezydent Krzysztof Żuk" Niesamowite, w końcu pomyśleli o tym, żeby promować tubtin poza tubtinem... Odpowiedz Link Zgłoś