Dodaj do ulubionych

być lemingiem czyli wycięto was z tektury

01.08.13, 08:07
zainspirował mnie młody tekturowiec do zaproponowania dyskusji o tym jak to jest z lemingami
...
leming jest lemingiem bez wzgledu na to za jakim królem szczórów idzie
leming pisowski nie rózni się ani na jotę od leminga powskiego
istotą bycia lemingiem jest brak pracy szarych komórek
brak zastanowienia sie nad tym co się robi i myśli
...
manipulatorzy (np GwL) posługują się prostymi narzędziami
szablonami myślowymi np. lewak albo faszysta
oczywiście i w mojej własnej partii sa młodzi ludzie których marzeniem jest być lewakiem
dokładnie takim jakim opisują go pamflety
poważnie takich ludzi wcale nie jest mało
to wk.., denerwujące...
skąd się to bierze?
...
to proste dość - jest w ludziach społeczna potrzeba dokonania własnej identyfikacji
przekładająca się na psychologiczny instynkt upodobnienia się do jakiejś grupy
stania się zgodnym z wzorcem
taka jest biologia człowieka - tak nas kierują nie tylko reguły naszego psychologicznego rozwoju ale również hormony - mamy to w genach
...
kiedy tego instynktu - a jest to bardzo duża siła nami kierująca (myślę że porównywalna z pociągiem seksualnym co do siły) - nie równoważy sztucznie wypracowany krytycyzm
mamy takie efekty jak np umierające na anoreksję panienki (dążą do wyśrubowanego przez gejowatych wrogów kobiet wzorca)
albo też pseudoanarchistów z tektury - dążących do upodobnienia się do buntowników z lat 80 ubiegłego wieku
albo też takiego typka jak j666
i nie ma róznicy zasadniczej między nimi
szablonowe kukiełki na sznurkach - oto cała ich indywidualność
...
posiadanie pogladów to nie jest udawanie że się takowe posiada
bycie lemingiem to jest syndrom bolesnego dojrzewania
dażenia do osiagnięcia trudnego celu łatwą drogą
pzdr
ps. może ktyoś się nie zgodzi albo co...
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona Le...mingowa być lemiakiem czy IP: 94.249.192.* 01.08.13, 08:40
      Może byś się tak w końcu wziął do jakiejś roboty,bo to głupio by kobieta faceta utrzymywała,zamiast pitolić głupoty po forach.
      • kainel.kemezrp agato... 01.08.13, 08:51
        znowu zaczynasz?
        przestań
      • kainel.kemezrp czepianie się moje zony skończy się sprawą karną 01.08.13, 08:56
        tak się składa że to się juz zdarzyło że ktoś znany tu na forum postanowił moja żonę postraszyć
        wielka to odwaga w mniemaniu tekturaka zapewne
        mnie proszę bardzo ruszaj
        ale skoro bierzesz się za bicie kobiety nie spodziewaj się taryfy ulgowej
        • folkatka Re: czepianie się moje zony skończy się sprawą ka 01.08.13, 09:54
          To nie ja pisałam.
          Po pierwsze.
          Po drugie - w sprawie rzekomego zastraszania Twojej Żony -
          wkleiłam na forum Dziennika Wschodniego pierwszy list, który do niej napisałam. Wahałam sie czy to zrobić, ale w koncu - zrobiłam to, po usunieciu pewnych rzeczy. Wybacz mi, zmusiłes mnie do tego.
          Proszę osądzić, czy rzeczywiście było tam jakiekolwiek zastraszanie.
          forum.dziennikwschodni.pl/uwagi-do-forum-t1769/page-3
          Prośbe swą kieruje przede wszystkim do pozostałych uzytkowników, bo nie do Ciebie.
          Na Ciebie nic nie wpłynie.
          • Gość: zły Mzimu Re: czepianie się moje zony skończy się sprawą ka IP: *.centertel.pl 01.08.13, 10:20

to ta żona zwie się w końcu Beata,Iwona,czy Agata?zresztą nieistotne,szkoda kobiety,a Ty folkatko nie przejmuj się aż tak tym pajacykiem,ponieważ naturalną funkcją i zadaniem pajacyka jest-pajacowanie...a że pajacuje bez klasy to cóż...olać.
          • kainel.kemezrp dobrze że to zrobiłaś 01.08.13, 10:48
            ale nie kończ na pierwszym liście
            i na Boga przecie moja żona nie nazywa sie Beata i każdy się łatwo o tym moze dowiedzieć
            nie skracaj nie zmieniaj - czystą prawdą pojedź
            wstyd ci?
            o tym co podobno proponował ci twój tato jakoś nie widzę żebyś wkleiła a p[rzeciebyło
            o tym jak to z forumowiczami się umawiałaś na skierowanie sprawy do sadu tez nie widzę
            nie widże nic o Empim ani o Rilianie a było wszakże
            pojechałaś z ta odwagą ale niedaleko jakby
            a spotkajmy się w tym sądzie
            a moim adwokatem bedzie prawda agato
            • folkatka Re: dobrze że to zrobiłaś 01.08.13, 20:21
              1. Zmienilam imię Twojej zony ponieważ chciałam chronić jej prywatność.
              2. NIe mam zamiaru spowiadać Ci się ze wszystkiego.
              • kainel.kemezrp mhm a teraz cały wątek znikł ;-) 02.08.13, 13:14
                bawisz się nieładnie...
                • folkatka Re: mhm a teraz cały wątek znikł ;-) 02.08.13, 13:26
                  To nie ja podjęłam decyzje o zamknięciu watku.
                  NIc to. Pogadamy sobie w sądzie.
                  • kainel.kemezrp ok 02.08.13, 13:56
                    powiadom wszystkich których wymieniałaś i na których się powoływałaś że będą świadkami
                    czy wolisz żeby mieli niespodziankę?
                    • folkatka Re: ok 02.08.13, 14:03
                      Nie będa mieli niespodzianki.
                      • folkatka Re: ok 02.08.13, 14:07
                        Własciwie chodzi tu tylko o Riliana i Empiego.
                        PS zaproś dziennikarzy :) Ty lubisz być w centrum zainteresowania.
                        • kainel.kemezrp nieprawda nie tylko oni ;-) 02.08.13, 14:09
                          empi już wie a i Kazik się mało zdziwi - może poza tym że szło o ciebie
                          zaskoczy ich dopiero treść korespondencji prawda?
                          • folkatka Re: nieprawda nie tylko oni ;-) 02.08.13, 14:15
                            Nie sądzę.
                            W korespondencji nie ma nic, co by ich mogło zaskoczyć.
                            A tak a propos, to obiecałes mi sprawe karną jeszcze w marcu.
                            Czekam, czekam i psiakrew nic.
                            • kainel.kemezrp ;-) 02.08.13, 14:22
                              zobaczymy zaskoczenie na ich twarzach albo i nie zobaczymy
                              ja myślę ze zobaczymy jednak - zwyczajnie im wierze że nie mieli pojęcia do czego ich uzywasz
                              • folkatka Re: ;-) 02.08.13, 14:27
                                Wysłałam im kopie wszystkiego, co napisałam do Twojej żony.
                                Beda mieli czas żeby sie zapoznać.
                                • kainel.kemezrp no wreszcie 02.08.13, 14:30
                                  ciekawe czy wszystko znaczy wszystko?
                                  czy tak jak ostatnio...
                                  beatko
                                  • folkatka Re: no wreszcie 02.08.13, 14:33
                                    ja do Twojej żony pisałam wyłacznie przez Fejsa, i cała korespondencja stamtąd została skopiowana.
                                    Tak, owszem - wszystko.
                                    Dlaczego masz do mnie pretensje ze wyciełam pewne osobiste fragmenty?
                                    Moja korespondencja miała charakter bardzo osobisty i prywatnym forum czytaja dziesiątki ludzi.
                                    Tak trudno zrozumiec Ci najprostsze rzeczy?
                                    Nienawiść względem mojej osoby do tego stopnia Ci mózg zlasowała?
                                    • kainel.kemezrp nie zgadniesz zapewne 02.08.13, 14:44
                                      ale to właśnie że pisałaś tak wiele rzeczy o sobie i swojej rodzinie
                                      było powodem dla którego my nie opublikowaliśmy tego wszystkiego
                                      jednym z powodów...
                                      oczywiście cóż nas może obchodzić co sądzisz o swoim pochodzeniu
                                      to nie istotne
                                      istotne ze pisze do obcej sobie osoby - zony użytkownika forum jako moderatorka tego forum z nader konkretnymi żądaniami czym wzbudzasz uzasadnione obawy i co więcej czynisz to przez długi okres czasu
                                      rzecz jest zawsze w tym czy czyn wyczerpuje znamiona ustawowe czy nie
                                      tu nie miejsce na ckliwość tylko na fakty i paragrafy
                                      ...
                                      ponieważ nie jesteś jedyną osoba która tak sobie poczyna myślę że zajdzie potrzeba sprawdzenia czy jest to działanie powiązane ze sobą twa "tolerancja" wobec znajomych może się okazać przykra w skutkach ale to już dalsza sprawa
                                      ...
                                      tak czy siak dobrze że to się wyjaśni
                                      • folkatka Re: nie zgadniesz zapewne 02.08.13, 14:50
                                        NIe, nie pisałam jako moderatorka forum.
                                        Pisałam jako osoba prywatna - moje prosby miały charakter całkowicie prywatny.
                                        Po za tym ja niczego nie żadałam.
                                        Ja prosiłam Twoja zone w sposób bardzo delikatny o to, by wpłyneła jakos na Ciebie - żebys przestał mnie obrażac i znecac sie na de mną.
                                        Przy czym zaznaczyłam że oddanie sprawy do sadu byłoby dla mnie ostatecznością.
                                        • kainel.kemezrp ejże ejże 02.08.13, 15:16
                                          podobno ta ostateczność nastąpiła
                                          podobno tez jakaś instytucja nie chciała za ciebie odwalić brudnej roboty
                                          podobno ktoś wysoko postawiony udzielał ci rad
                                          padła nawet i kwota wyrażona w złotówkach o ile dobrze pamiętam
                                          ...
                                          czytałem o tym i nie nazwałbym tego delikatną prośbą
                                          ktoś kto nie jest prawnikiem mógłby się zdrowo przestraszyć i tak tez się stało przecie
                                          ...
                                          hmm znaczy jednak nie wszystko wysłałaś tym na których się powoływałaś...
                                          tak też i myślałem
                                          ...
                                          prywatny charakter - doprawdy ;-) zdaje się że już na samym początku rzecz dotyczyła moderowania - o tym to zresztą wszyscy juz mogli przeczytać sobie
                                          prywatny charakter pewnie ma większość szantaży na świecie...
                                          na tym to polega że się godzi w prywatność wszak
                                          narusza się ją w oczekiwaniu korzyści
                                          wzbudza obawy
                                          dlatego jest to takie własnie...
                                          • empi Re: ejże ejże 02.08.13, 15:20
                                            Zakończcie prywatę na forum. Naruszacie regulamin i netykietę.
                                            pzdr.
                                            • folkatka Re: ejże ejże 02.08.13, 15:25
                                              Przepraszam.
                                            • Gość: kainel Re: ejże ejże IP: *.opera-mini.net 02.08.13, 22:00
                                              tak jak sądziłem - nie da sie empiku...
                                              to szersze niestety niż tylko samo forum
                                              bedzie bolalo więc
                                              a regulaminy :-)
                                              wladza empi to ...
                                              :-)
                                              nie bede mial zalu
                                              3 m sie
                      • kainel.kemezrp ano nie pisałem im ze są wymieniani 02.08.13, 14:12
                        w korespondecji zastraszającej już rok temu - wiedzą zatem...
                        cóż czekamy więc na wezwania
                        tik tak
                        • folkatka Re: ano nie pisałem im ze są wymieniani 02.08.13, 14:17
                          Mnie teraz nie będzie przez dwa tygodnie.
                          Zajme sie tym jak wrócę.
                          • kainel.kemezrp ;-) 02.08.13, 14:24
                            mhm
                            • folkatka Re: ;-) 02.08.13, 14:30
                              Idę na pielgrzymkę :)
                              • kainel.kemezrp pokutuj 02.08.13, 14:32
                                dobra idea
                                • _aaa_ żenujące 05.08.13, 22:18
                                  juz Ci kiedys pisałam Agatka - nie idź tą drogą.
                                  • Gość: f. Re: żenujące IP: 46.77.124.* 06.08.13, 10:21
                                    Masz rację. Poniosło mnie.
        • Gość: stara Leniaka Przemuś!!! IP: *.sigio.nl 01.08.13, 10:28
          Ty znowu klepiesz??? Czekaj no, niech ja wrócę z roboty, zrobię ci siwy dym!
    • Gość: jan kowalski Cześć!Towarzyszu IP: *.opera-mini.net 01.08.13, 10:00
      lemingowy tekturaku!od wczoraj sporo musiało zmienić się u valdemorta więc podziel się co tam nowego...naparzaj...niech ich zaboli...a co.
      • kainel.kemezrp hej 01.08.13, 10:54
        wszystko ma swoją cenę
        leming zapewne jest szczęsliwszy niż fuerkowiec który idzie sam
        człowiek jest bowiem zwierzeciem stadnym
        ...
        owszem nie uda mi sie z wami wygrać
        metoda nacisku na bliskich jest zabójczo skuteczna
        ale wiecie co - odgryzę sobie tę łapę
        nie dlatego żebym jakiejś idei tak ufał że sobie odgryzę
        po prostu nie umiem żyć w takim syfie
        i jedyny wybór jaki mam to te łapę sobie odgryźć
        ...
        bedzie bolało - ale nie oszczędzę ani siebie ani was
        • cyrkuszowy_umielec Tektura 01.08.13, 13:15
          Tekturę należy wrzucać do pojemników z frakcją suchą.
    • kainel.kemezrp Powstanie a lemingi 01.08.13, 14:16
      wiele się mówi ostatnio o tym ile krwi i istnień pochłonęło powstanie
      o tym że wybuchnąć musiało zresztą również bo był taki trend
      oczywiście nie moge pamietac tamtej atmosfery - tego tuz przed W
      ale w tym wypadku początkowy pęd lemingów do walki został niewątpliwie szybko zweryfikowany kulami okupanta
      pęd ten jeśli był czymś wywołany to ulotkami które już w maju rozrzucali sowieci
      zachęceniami Radia Moskwa i radiostacji „Kościuszko”
      ale wszak powstanie nie trwało tydzień na tyle starczyłoby pewnie zapału lemingom
      ono trwało dwa miesiące i zweryfikowało motywacje i charaktery na śmierć
      w tym czasie w Lublinie działały już pierwsze katownie UB
      w Skrobowie 26 lipca 1944 roku rozbrojono słynną dywizje AK
      w październiku zaś jej byłego dowódcę aresztowano w Kurowie
      tu inna panowała już lemingoza - czym innym wspierana i napędzana

wiem wiem że się Lao Che wypiera tej muzyki...
      to tez jakaś tam lemingoza jest wszak
      pzdr.
    • cyrkuszowy_umielec Re: być lemingiem czyli wycięto was z tektury 01.08.13, 15:13
      Panie Leniak. Pan jest naprawdę z PPS czy się Panu jedna literka pomyliła? o "I" chodzi. Czytając Pana często mam wrażenie, jakbym wysłuchiwał żali wyznawców kultu Jarosława...
      • kainel.kemezrp panowie w PPS? faktycznie zwidy masz 01.08.13, 16:20
        faktycznie zwidy jakieś forumowicza dopadły
        ...
        owszem naprawdę jestem od 20 lat w PPS
        mało dziś ludzie wiedzą o tej partii -choć stara to formacja
        podam przykład - to starego tekstu który wyda ci sie zapewne bardzo jarosławowy
        czytaj:
        "Socjalizm, który polscy robotnicy i w ogóle Polacy mogą uważać za odpowiadający swą treścią tej nazwie, winien spełniać dwa warunki: po pierwsze, musi być demokratyczny – musi stać na gruncie demokracji politycznej oraz podstawowych praw człowieka i obywatela, i to nie tylko dla zwolenników socjalizmu ale i dla jego przeciwników, dla wszystkich bez wyjątku. Przykładem socjalizmu tego typu jest socjalizm brytyjski, jego przeciwstawieniem jest komunizm moskiewski. Po drugie, socjalizm winien być niepodległościowy, to jest stać na gruncie praw Polski do niepodległego bytu państwowego w takim samym rozumieniu, w jakim niepodległa jest na przykład Szwecja albo Holandia. Nie są nam wcale potrzebne pretensje do mocarstwowości, do której materialne warunki Polska straciła bezpowrotnie jeszcze w drugiej połowie XVII wieku. Ale też nie możemy się zgodzić na rolę niemieckiego czy też rosyjskiego państwa wasalnego albo satelity albo kolonii. Innych możliwości nie wymieniamy, albowiem nie istnieją one w praktyce polityki międzynarodowej: ze względu natury tak gospodarczej i politycznej, jak przede wszystkim natury geograficznej nie możemy być przybudówką Stanów Zjednoczonych Ameryki, Wielkiej Brytanii czy też Francji."
        no i jak czy nie masz zwidów?
        myślę że masz
        ale oczywiście to nie żaden Jarosław Kaczyński tylko Adam Ciołkosz
        nie w 2013 roku pisane ale w 1976
        ponieważjesteś lemingiem wiec niuanse w których takią archanioły ci umykaja niczym pośpieszne zółwie
        może gdybyś nie czcił michnika i baumana tak czołobitnie zrozumiałbyś
        a tak to do kogo mowa?
        • kainel.kemezrp Adam Ciołkosz 01.08.13, 16:54
          warto moze ten tekst w całości przypomnieć link
          to oczywiście polska myśl polityczna z Londynu
          ...
          w końcu lat 80 i poczatku 90 ubiegłęgo wieku kiedy Paweł Skonecki wciągał mnie do PPS
          Adam Ciołkosz już nie żył - za to żyła jego zona Lidia która czytywałem
          żył Stanisław Wąsik z którym rozmawiałem
          i tak się zaszczepiłem tymi ideami
          a pochodzę z rodziny raczej endeckiej ;-)
          • Gość: Jan Kowalski Acha! IP: *.opera-mini.net 01.08.13, 17:17
            ...czyli taki leming jestes który myśli że nim nie jest,tow.Lenin zwał takich pożytecznymi idiotami...nie zapomnij zapodać dziś czegos o valdemorcie lub tekturze.
            • kainel.kemezrp nieudacznicy czyli sztuka demotywacji 02.08.13, 08:01
              będzie o tobie czyli o tekturze jak najbardziej
              ...
              w moim odczuciu - i tak je traktuję - forum jest miejscem rozmowy takim samym jak np ulica
              przekonujemy się tu do różnych tez za pomocą manipulacji słownych i próżno byłoby to ukrywać
              gostkowi któremu tu odpowiadam wygodnie byłoby aby czytelnicy uwierzyli że on nic nie ma wspólnego z tekturą i wcale to a wcale nie staje w obronie Pietrasiewiczów
              chciałby by go postrzegać jako...
              najlepiej jako ONR-owca zapewne, w ostateczności kibica motoru ;-) sorrki kibola oczywiście
              jest w tym swoim kreowaniu się mocno przerysowany - co znaczy że nie jest autentyczny
              moim zdaniem to prowokator
              nie inny niz słynny pan Andrzej raz zobiący za obrońcę krzyża a raz za tamagoci Palikota link
              przerysowanie w skazuje właściwie zawsze na prowokację
              ...
              ale nie o tym oczywiście miałem pisać - to tylko taka wstawka specjalnie dla tekturaka vel kryptofisia
              ...
              o demotywacji być miało
              czemu ef z kolei chce bym był nieudacznikiem?
              cóż to oczywiście jest jedna z metod erystycznych powszechnie stosowanych w chwilach gdy brak jest argumentów z innej półki
              można tych chwytów używać jako prowokacji również albo też w dowolny inny sposób
              użycie ich jest jednak powszechne i na forum i w życiu codziennym
              głównym celem chwytów które macie tu skrutowo opisane link jest demotywacja przeciwnika
              demotywywacja jest celem
              nad zdemotywowanym lemingiem panować jest banalnie łatwo
              pójdzie na rzeź niczym Żydzi za okupacji
              nie powalczy w żadnym powstaniu...
              ...
              przeciwdziałanie demotywacji wbrew pozorom nie polega na motywacji
              przynajmniej na motywacji w rozumieniu NLP jakim się potocznie posługujemy
              NLP to po prostu inne techniki kierowania lemingami - nie mają na celu demotywacji lecz ukierunkowanie pędu lemingów za pomocą prostych komend - wista wio hetta i nazad
              skuteczne przeciwdziałanie demotywacji na czym innym polega
              chodzi o wsparcie jakie daje obecność innych nieudaczników - nieudaczników zyczliwych nieudacznikom
              nieudaczników którzy nieudacznictwo biorą na klatę
              takich znajdziecie oczywiście w PPS
              Adam Ciołkosz był kimś takim własnie
              pzdr.
              • Gość: Iwona Le...mingowa Re: nieudacznicy czyli sztuka demotywacji IP: *.guilhem.org 02.08.13, 21:29
                ależ nikt nie chce byś był nieudacznikiem-ty po prostu jestes nieudacznikiem i jest to fakt...nie zrobiłeś jak dotąd nic co by dowodziło iż nieudacznikiem nie jesteś.to wprost zadziwiające że tak uporczywie brniesz w udowadnianie innym swojej małointeligencji sądząc że to dowodzi twej błyskotliwości...lepiej dać spokój niż dalej się ośmieszać.
                • Gość: kainel Re: nieudacznicy czyli sztuka demotywacji IP: *.opera-mini.net 02.08.13, 21:48
                  powiadają że lepiej nie dyskutowac z głupcem bo ludzie moga nie zauważyc różnicy :-)
                  uwalniasz mnie jeadnak od zarzutu prywaty :-)
                  czyli jestes przydatnym urzyszkodnikiem :-)
                  ...
                  dobrze ze jesteś bo inaczej moznaby odniesc wrazenie ze Lublin jest miejscem na poziomie a ja tylko odstaję :-)
                  pogadamy na sprawie :-)
                  mowiłem ze bedzie boleć ale nie uwazalaś...
                  • Gość: Iwona Le...mingowa zero IP: *.es 02.08.13, 22:11
                    uroczy z ciebie bezmyślny pitekantrop:-)))
                    ...oj!zaboli:-)))
                    • Gość: Iwona Le...mingowa Re: zero IP: *.es 02.08.13, 22:14
                      nie zapominij zapodac czegoś o valdemorcie itd...:-))
                      • Gość: kainel Re: zero IP: *.opera-mini.net 03.08.13, 09:08
                        oczywiscie
                        tak wiec wspomniana tu dziewczynka ktora w jednym z listow wprost przyznaje sie do zastraszania
                        taki krotki liscik ale kluczowy, twierdzi ze dzialala w porozumieniu z roznymi ludzmi
                        rok temu nie bylo dla mnie jasne czy ona sobie zmysla
                        tutejsi urzytkownicy forum zapytani wyparli sie jakichs knowan przeciwko mojej zonie
                        ale byla mowa rowniez o innych osobach
                        i dzis mysle ze one sie tu pojawily np ze ty jestes jedna z osob o ktorych wspomina agata w swojej korespondencji
                        ...
                        rzecz ma swoje zycie rowniez poza forum
                        czyli dzialania podjete przeciwko mojej zonie tocza sie rowniez w "realnym" swiecie
                        coz mam zrobic innego niz prosic o pomoc policje i prokuraturę?
                        Agata zna roznych ludzi trudno wiec przewidziec dzis kogo zaboli
                        byc moze i TNN rowniez

• Gość: Adwokat Leniaka Łyso wam? IP: *.opera-mini.net 03.08.13, 15:11
                          Wy nędzne kreatury tekturowe i valdemortowe?razem z Panem Leniakiem wydepczemy was jak karaluchy!padajcie na kolana i proście o łaskę,bo jak nie to w skarpetkach was puścimy,nie wypłacicíe się do końca świata!nie macie szans,o podli!
                          • Gość: kainel Re: Łyso wam? IP: *.opera-mini.net 03.08.13, 18:41
                            nie wdepczemy zwyczajnie pokarzę jak działacie
                            a przy okazji jesli ktos odpowie to przecie nie za niewinnosc
                            • Gość: doradca Re: Łyso wam? IP: *.centertel.pl 03.08.13, 19:18

dobrze byłoby leniaku zdecydować się na jakiś konkretny artykuł KC lub KK.choć wszyscy wiemy czym skończą się Twoje'działania';-)
                              • Gość: kainel Re: Łyso wam? IP: *.opera-mini.net 03.08.13, 20:28
                                opowiadaj czym :-)
                                ja nie wiem...
                                ale widzę że lubisz wrazenie robic - zrób zatem :-)
                            • Gość: Iwona Le...mingowa pokaRZesz? IP: 94.242.204.* 03.08.13, 21:27
                              Okaż w końcu że masz jaja a nie jakieś tam zwiędłe orzeszki:-)
                              • Gość: kainel Re: pokaRZesz? IP: *.opera-mini.net 03.08.13, 21:55
                                no proszę pedał :-)
                                • Gość: Iwona Le...mingowa Re: pokaRZesz? IP: *.la.net.ua 03.08.13, 22:10
                                  czyli jak zwykle...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka