pulawszczyzna 24.08.13, 22:26 było to zaproszenie mieszkańców Lublina na pokazy... Dlaczego skasowano? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qwerty Re: **Cenzura na forum: skasowano AirShow Radom IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.13, 01:57 bo Lublinowi żal doopę ściska , że nie ma erszoł i dlatego skasowali Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: **Cenzura na forum: skasowano AirShow Radom 25.08.13, 07:46 pulawszczyzna napisał: > było to zaproszenie mieszkańców Lublina na pokazy... > > Dlaczego skasowano? Bo mieszkańcy Lublina nie potrzebują spamowania dodatkowymi zaproszeniami. Kto chciał pojechać, to pojechał w mediach było o tym dość, pisz sobie na forum tematycznym Radom. :P Odpowiedz Link Zgłoś
krt_czart Regulamin użytkownika Serwisów Internetowych Agory 25.08.13, 07:51 § 4. 4 a) Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na stronach Forum.gazeta.pl oraz w komentarzach pod artykułami: przekazów reklamowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Re: Regulamin użytkownika Serwisów Internetowych IP: *.xdsl.centertel.pl 25.08.13, 13:06 zobaczymy czy zaproszenia np.na Chmielaki też będą usuwane:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Regulamin użytkownika Serwisów Internetowych 25.08.13, 14:14 To nie było zaproszenie na imprezę, redakcyjne czy też jej miłośnika lecz link do komercyjnej strony tej imprezy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSM Re: Regulamin użytkownika Serwisów Internetowych IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 22:40 empi napisał: > To nie było zaproszenie na imprezę, redakcyjne czy też jej miłośnika lecz link > do komercyjnej strony tej imprezy. > pzdr. To były obchody 95 lecia powstania lotnictwa polskiego: www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/890834,Radom-ostatnia-prosta-przed-Air-Show 220 samolotów, z czego ponad 170 w powietrzu, będą mogli podziwiać w ostatni weekend sierpnia miłośnicy lotnictwa. Na radomskim lotnisku trwają ostanie przygotowania. "Air Show to największa tego typu impreza w Polsce i jedna z ważniejszych w Europie. Patronat nad pokazami objął prezydent Bronisław Komorowski. Przez 10 godzin dziennie i w sobotę, i w niedzielę będzie można podziwiać kunszt pilotów, reprezentujących barwy 21 państw. Jak zapowiada pułkownik Janusz Chwiejczak, dyrektor Międzynarodowych Pokazów Lotniczych wśród ekip są i takie, które pojawią się w Radomiu po raz pierwszy np. z Arabii Saudyjskiej. Tradycyjnie nie zabraknie też wojskowych zespołów akrobacyjnych, a wśród nich biało- czerwonych Iskier i Orlików. Podniebnym pokazom towarzyszyć będzie wystawa, przygotowana z okazji 95- lecia polskiego lotnictwa wojskowego Stąd obecność- nie tylko na ziemi, ale i powietrzu - wielu zabytkowych samolotów. Międzynarodowe Pokazy Lotnicze Air Show organizowane są co dwa lata. Na radomskim lotnisku odbędą się po raz dziewiąty. KM/IAR" Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Regulamin użytkownika Serwisów Internetowych 26.08.13, 22:48 post nie zawierał żadnego komentarza autora, jedynie zaproszenie do odwiedzenia do strony imprezy komercyjnej. Jest to sprzeczne z netykietą. Nikt Ci nie broni na forum dyskutować o tym wydarzeniu. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...regulamin?... do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.13, 01:18 > Nikt Ci nie broni na forum dyskutować o tym wydarzeniu. ...a o którym to wydarzeniu pozwalasz dyskutować na forum?... i dlaczego - właśnie o tym?... możesz doprecyzować?... z wyrazami szacunku... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...apel ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.13, 10:35 ...szanowna Pani Redaktor Naczelna... czy nie uważa Pani, że czas już - najwyższy - wymienić moderatorów, którzy w oczywisty sposób odstają od czasów obecnych?... i tylko zastanawiać się można, czy inteligencją odstają, czy mentalnością... a może - dwa w jednym? jeśli o odstawanie chodzi... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ...napisała... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.13, 14:19 najbardziej "yntelygentna" rzygownica na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: ...napisała... IP: 173.233.223.* 28.08.13, 17:50 "bleee"... zawsze "inteligentna inaczej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: ...apel ...do wykasowania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.13, 14:40 O co Ci chodzi blee?? Bądź łaskawa odstosunkowac sie od Empiego. Jak swiat swiatem a intermnet internetem, zamieszczanie spamu na forach jest niezgodne z netykietą. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Wyluzuj 25.08.13, 17:36 i nie przeżywaj. Jeśli lubisz spamerów, naciągaczy, dyżurnych politruków oraz inne śmiecie, pisz na innych forach a jeszcze lepiej wyłącz kompa i idź na spacerek. W świecie realnym też jest wiele okazji, by się spełnić. Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Re: Wyluzuj IP: *.opera-mini.net 25.08.13, 19:35 w normalnym świecie należy podawać źródła,w nienormalnym jak za komuny trzeba posługiwać się językiem znaczeniowo alternatywnym by cenzor nie załapał o co biega...chodziło się kiedyś do cenzury na Okopową to się wie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st.kpr. udało się wspaniale bez lubelskiej GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.13, 07:05 Mój syn był, opowiadał o rozmachu, atrakcjach i frekwencji widowiska, cieszy mnie to jako Kielczanina :), który "czuje miętę" do Radomia :). Kiedy byłem w wojsku /służba zasadnicza w LWP/ spotkałem wielu głupków -rangi "gwiazdorów", ale kiedy oddelegowano mnie do Ośrodka Szkoleniowego Kondycyjnego Pilotów Gronik/Zakopane zobaczyłem INNY ŚWIAT, inną kategorię ludzi. Kultura, pasja, entuzjazm, koleżeństwo, tam nawet z oficerami dyżurnymi kłapaliśmy o ostatnich audycjach Radia Wolnej Europy, a jaka mieli BIBLIOTEKĘ / i bibliotekarkę :) !!!/ plus wyżywienie dla lotników -też inny świat :) Lotnicy to chłopy nie tylko dobrego zdrowia fizycznego, mózgi tez maja nie od parady, po paru minutach rozmowy koledzy, prywatnie nie zwracali uwagi na różnicę rangi, wśród nich prawie wyłącznie oficerowie i chorążowie. Najlepiej wspominam lotników śmigłowców szturmowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSM Radom spisał się na 5+ IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 14:06 w jedną stronę jechałem pociągiem i po wyjściu z odnowionego dworca PKP w Radomiu zobaczyłem bardzo zadbane miasto (a u nas w Lublinie po wyjściu z dworca jest brud, smród i ubóstwo...), następnie bardzo sprawnie dojechałem komunikacją miejską na Air Show , który został zorganizowany wzorcowo (to nie to co u nas jak zrobili dzień otwarty lotniska i pamiętacie jaki był burdel...), ludzie byli zachwyceni pokazami. Z powrotem wracałem autobusem z bardzo nowoczesnego dworca PKS (u nas w Lublinie dworzec wygląda jak speluna... ). Po drodze widziałem Puławy (miasto bardzo piękne, zadbane i czyste, nawet dworzec PKS wyglądał lepiej od naszego w Lublinie ) . Dojechałem do Lublina na Ruską i się poczułem jak na zad.piu.... Widać od razu , że Polska się dzieli na Polskę A i B ( do Puław włącznie jest Polska A - nie dziwię się teraz, że Puławy wolałyby być w województwie mazowieckim ze stolicą w Warszawie lub przyszłym małopolskim ze stolicą w Krakowie). Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Radom spisał się na 5+ 26.08.13, 14:14 Gość portalu: LSM napisał(a): > Widać od razu , że Polska się dzieli na Polskę A i B ( do Puław włącznie jest P > olska A - nie dziwię się teraz, że Puławy wolałyby być w województwie mazowieck > im ze stolicą w Warszawie lub przyszłym małopolskim ze stolicą w Krakowie). Radom - miasto bezrobotnych. ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSM Re: udało się wspaniale bez lubelskiej GW IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 14:09 Gość portalu: st.kpr. napisał(a): > Mój syn był, opowiadał o rozmachu, atrakcjach i frekwencji widowiska, > cieszy mnie to jako Kielczanina :), który "czuje miętę" do Radomia :). > Dlaczego u nas w Lublinie nic nie potrafią zrobić dobrze... dzień otwarty lotniska w Świdniku to była jedna wielka klęska... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: udało się wspaniale bez lubelskiej GW 26.08.13, 14:45 Gość portalu: LSM napisał(a): > dzień otwarty lotni > ska w Świdniku to była jedna wielka klęska... Tego, to nawet w Świdniku nie wymyślili... :))) www.echodnia. eu/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20130824%2FPOWIAT0206%2F130829385 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman za to mamy "Circus scarabeus"... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.13, 14:54 tunel w remoncie, teatr w rozbiórce i pod dostatkiem gumofilców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSM Re: za to mamy "Circus scarabeus"... IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 14:59 Gość portalu: bosman napisał(a): > tunel w remoncie, teatr w rozbiórce i pod dostatkiem gumofilców. Cała Polska się śmieje, że w Lublinie teatr , który był przez kilkanaście lat w budowie... jest teraz w rozbiórce...;-) takie rzeczy to tylko w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: za to mamy "Circus scarabeus"... 26.08.13, 15:03 Gość portalu: LSM napisał(a): > Cała Polska się śmieje, że w Lublinie teatr , który był przez kilkanaście lat w > budowie... jest teraz w rozbiórce...;-) Nie kilkanaście, tylko kilkadziesiąt. Budowę tego teatru - molocha rozpoczęto w roku 1974, gdybyś był z Lublina tobyś wiedział. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jourgiel Re: za to mamy "Circus scarabeus"... 26.08.13, 18:21 Dlaczego "molocha"? To był zupełnie nieźle przemyślany projekt, który pozwoliłby m.in. utworzyć w Lublinie operę, zapewnić świetne warunki operetce, filharmonii i dwóm teatrom - dramatycznemu oraz lalkowemu. Po prostu zabrakło kasy na realizację i tylko w tym cały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: za to mamy "Circus scarabeus"... 27.08.13, 14:47 Projekt budowli - zapewne tak! Był to typowy przejaw gierkowskiej megalomanii, bowiem miasto to nie są budowle, tylko przede wszystkim ludzie! Tu potrzebne są tradycje, środowisko i w ogóle cała kupa rozlicznych mechanizmów, które od dawna były i są w Krakowie, Warszawie, Poznaniu... Ta budowla po prostu od samego początku była powyżej potrzeb i możliwości i prędzej czy później musiała tak skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jourgiel Re: za to mamy "Circus scarabeus"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 17:04 Nieprawda. Równie dobrze można by powiedzieć, że Lublin nie powinien aspirować do posiadania filharmonii czy operetki, których też kiedyś w naszym mieście nie było. Gdyby wszędzie myślano i postępowano tak defensywnie i minimalistycznie, to nigdy nie powstałyby uniwersytety, filharmonie czy opery w Bydgoszczy, Białymstoku, Kielcach, Rzeszowie, Opolu itd. Teatry, filharmonię i operetkę posiada Lublin już od dawna, a kilka inscenizacji operowych wystawionych doraźnie (m.in. słynne przedstawienie Traviaty w hali Globus) pokazało, że również opera miałaby w naszym mieście wystarczająco wielu sympatyków aby utrzymać się w dobrej formie. Rzucić sobie sarkastycznym zwrotem o "gierkowskiej megalomanii" łatwo, gdyby jednak nie ta "megalomania", czyli po prostu aspiracje, jakie rozbudzone zostały w Polakach po epoce gomułkowskiej smuty, pewnie do końca XX wieku klepano by u nas warszawy, syreny i sany H9, a magnetofony kasetowe przemycano by z Bułgarii i NRD. Wady systemowe tzw. realnego socjalizmu spowodowały, że również epoka Gierka zakończyła się fiaskiem, niemniej w tym czasie w stosunku do pozostałych państw RWPG polska gospodarka uczyniła istotny krok naprzód, a Polacy przestali czuć się kopciuszkami podróżując do sąsiednich państw o tym samym ustroju. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: za to mamy "Circus scarabeus"... 27.08.13, 17:15 No to zbuduj w Lublinie kosmodrom, co tam lotnisko... "Mierz siły na zamiary" jak mówią! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSM Re: udało się wspaniale bez lubelskiej GW IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 14:26 Gość portalu: st.kpr. napisał(a): > Mój syn był, opowiadał o rozmachu, atrakcjach i frekwencji widowiska, > cieszy mnie to jako Kielczanina :), który "czuje miętę" do Radomia :). Kielce bardzo dobrze się prezentują od samego dworca PKP zaczyna się bardzo ładny deptak Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: udało się wspaniale bez lubelskiej GW 26.08.13, 14:28 Gość portalu: LSM napisał(a): > Gość portalu: st.kpr. napisał(a): > > > Mój syn był, opowiadał o rozmachu, atrakcjach i frekwencji widowiska, > > cieszy mnie to jako Kielczanina :), który "czuje miętę" do Radomia :). > > Kielce bardzo dobrze się prezentują od samego dworca PKP zaczyna się bardzo ład > ny deptak Zamiast pluć żółcią, weź się do roboty i zrób coś, żeby w Lublinie było lepiej. Gdyby identyczna impreza odbyła się w Lublinie, na pewno znalazłbyś 50 rzeczy, które nie spodobałyby się. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: udało się wspaniale bez lubelskiej GW 26.08.13, 14:31 schyderca napisał: > Zamiast pluć żółcią, weź się do roboty i zrób coś, żeby w Lublinie było lepiej. On nie jest z Lublina - to "widać, słychać i czuć". :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSM Re: udało się wspaniale bez lubelskiej GW IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 14:53 zamiast mnie opluwać , zastanówmy się dlaczego Lublin pod względem wyglądu (czystość dbałość o tereny i budynki) ustępuje takim miastom jak Rzeszów, Radom, Kielce? Nie mówiąc o imprezach masowych. Lublin nie przyciąga żadnych inwestorów (z wyjątkiem "ogromnej inwestycji ukraińskiej" która zatrudnia 10 osób przy montażu ukraińskich trolejbusów, zmniejsza się ilość studentów i za 10 lat Lublin popadnie w całkowitą ruinę. Dlaczego wszyscy absolwenci studiów w Lublinie są bezrobotni? Gdzie jest dla nich praca w Lublinie? Czy muszą chować dyplom i jechać na zmywak do UK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman odpowiedzi szukaj tutaj: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.13, 14:57 www.um.lublin.pl/um/index.php?t=200&id=18284 www.um.lublin.pl/um/index.php?t=200&id=139136 Odpowiedz Link Zgłoś
jourgiel Re: udało się wspaniale bez lubelskiej GW 26.08.13, 18:27 schyderca napisał: > Gdyby identyczna impreza odbyła się w Lublinie, na pewno znalazłbyś 50 > rzeczy, które nie spodobałyby się. Niestety, nie odbyła się w Lublinie i raczej nie odbędzie. Jaki sens ma więc "gdybanie"? Krytyka lubelskiego niezgulstwa i jego skutków jest jak najbardziej zasadna i oburzanie się na krytyków niczego nie zmieni. Nie piętnuje się posłańca, który przyniósł wieść o przegranej bitwie, tylko generała, który marnie dowodził wojskiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.bosmaN Re: udało się wspaniale bez lubelskiej GW IP: *.opera-mini.net 26.08.13, 18:40 co Ty pitolisz?najlepiej jest u...ać łeb posłańcowi i wszyscy zadowoleni-generał,że to nie jego łeb,a ci co u...lili,że jest przynajmniej jakiś łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
jourgiel Re: ...apel ...do wykasowania... 26.08.13, 19:00 Granica między reklamą, a zwykłą informacją jest dość płynna i gdyby podchodzić do rzeczy ortodoksyjnie, trzeba by skasować jedną trzecią zawartości gazety, bo niemal w każdym artykule można wypatrzyć jakiś wątek komercyjny. A moderatorzy? No, cóż, tę gazetę stać akurat na takich, jacy są ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSM Re: ...apel ...do wykasowania... IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 22:26 dziwie się czemu cenzorzy GW skasowali wątek. Zawierał tylko link dot. Święta Lotnictwa Polskiego , na którym nawet Komorowski przemawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSM Re: ...apel ...do wykasowania... IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 22:31 www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/916697,Air-Show-w-Radomiu-Prezydent-to-nasz-wspolny-sukces "- Chcę pogratulować tego, że impreza ta ma tak wspaniały wymiar i coraz większy zasięg. Świadczy o tym te prawie 20 flag, mówiących o tym, że tu w Radomiu, w ramach pokazów lotniczych, są obecni z nami przedstawiciele sił lotniczych albo innych struktur zajmujących się tym wszystkim, co lata, tym wszystkim, co jest widoczne na niebie od Polski po odległe nawet kraje jak Emiraty Arabskie - mówił Komorowski. Dodał, że jest to także "demonstracja woli tego, żeby chroniąc bezpieczeństwa polskiego nieba, być otwartym na współpracę z wszystkimi innymi tam, gdzie to jest możliwe i tam, gdzie to służy społeczności międzynarodowej". Prezydent zaznaczył, że w ten sposób została stworzona możliwość dobrej promocji Radomia, Polski, "wszystkich sił powietrznych i wszystkich instytucji, które zajmują się lotnictwem cywilnym, wojskowym nieomal na całym świecie". - To jest wspólny sukces i oby on trwał jak najdłużej i przynosił jak najlepsze efekty - powiedział prezydent." 250 tys. Radom odwiedziło 200 tys. osób podczas Air Show 2013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSM Reklamował się PZL Świdnik IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 22:32 www.pzl.swidnik.pl/pl/fotorelacja-z-air-show-2013-w-radomiu/0,-hf,1 Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Reklamował się PZL Świdnik 27.08.13, 06:46 Onanizujesz się tu na maksa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Lublinianin Re: Reklamował się PZL Świdnik IP: *.rdns.100tb.com 28.08.13, 00:43 dociek napisał: > Onanizujesz się tu na maksa? Wysoki poziom dyskusji! Dobrze, że uciekłem z tego szamba jakim jest Lublin i tych wsioków... i nie dziwota , że każdy w PL powie że jak ktoś z lublina to cham! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Reklamował się PZL Świdnik 28.08.13, 06:49 Gość portalu: były Lublinianin napisał(a): > Wysoki poziom dyskusji! Dobrze, że uciekłem z tego szamba jakim jest Lublin i t > ych wsioków... i nie dziwota , że każdy w PL powie że jak ktoś z lublina to cha > m! Miałeś rację. Zostań gdzie jesteś i więcej tu nie zaglądaj, skoro tylko tyle tylko masz do powiedzenia w temacie internetowych reklamiarzy i naciągaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: Reklamował się PZL Świdnik 28.08.13, 12:40 Gość portalu: były Lublinianin napisał(a): > Dobrze, że uciekłem z tego szamba jakim jest Lublin i t > ych wsioków... i nie dziwota , że każdy w PL powie że jak ktoś z lublina to cha > m! Musisz czętsto słyszeć ten tekst. Nie przejmuj się, do wszystkiego można się przyzwyczaić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Lublinianin dlaczego Dociek się onanizuje? IP: *.rdns.100tb.com 28.08.13, 00:47 forum.gazeta.pl/forum/w,62,146539393,146590432,Re_Reklamowal_sie_PZL_Swidnik.html dociek napisał: > Onanizujesz się tu na maksa? Odpowiedz Link Zgłoś