Dodaj do ulubionych

OC dla rowerzystów

06.09.13, 12:07
najwyższy czas!
finanse.wp.pl/kat,1033763,title,OC-dla-rowerzystow-bedzie-obowiazkiem,wid,15944630,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • tajnos.agentos I bardzo dobrze! 06.09.13, 14:25
      Popieram w całej rozciągłości.
      • qqbek +1 06.09.13, 15:37
        tajnos.agentos napisał:

> Popieram w całej rozciągłości.

Czyli też jestem za.

Z resztą dopóki miałem więcej czasu na jazdę na rowerze (tj. przed rozmnożeniem się), to i tak miałem wykupione dobrowolne OC - kosztuje grosze (dokupione do innego ubezpieczenia, z uwzględnieniem zniżki za nie), a dodatkowe NNW to nie w kij dmuchał, w sytuacji gdyby jakiś rowerak lub szoferak chciał mi krzywdę zrobić a potem spierdzielić, gdzie pieprz rośnie.
    • Gość: nadbosman Re: OC dla rowerzystów IP: *.dynamic.mm.pl 07.09.13, 10:03
      Proponuję jeszcze OC dla pieszych.
      Debilizmy lewaków nie mają granic
      • tajnos.agentos Re: OC dla rowerzystów 07.09.13, 10:17
        Proponuję jeszcze zwolnić z obowiązku posiadania OC i w ogóle jakichkolwiek uprawnień, certyfikatów oraz świadectw wszystkich bez wyjątku. Debilizmy prawaków ni mają granic.
        • Gość: nadbosman Re: OC dla rowerzystów IP: *.dynamic.mm.pl 07.09.13, 14:24
          No fakt wiele certyfikatów, uprawnień itp powinna zniknać bowiem w ocenie lewactwa tylko państwowe odgórne papierki dają jedyną możliwość funkcjonowania, w końcu bez papierka to nie da rady np. pośredniczyć w sprzedaży nieruchomości.
          Przechodząc do rzeczy wprowadźmy oc dla każdego od dnia narodzin, bowiem:
          - dziecko może wyrządzić szkodę (częste przypadki więc obowiązkowe oc aż się prosi)
          - jeździsz na nartach to możesz kogoś uszkodzić - b. częste(więc obowiązkowe oc musi być)
          - możesz sąsiada zawsze zalać - częste (bez oc się nie obejdzie), może coś z balkonu spaść więc tylko oc
          - masz psa, kota to może szkodę zrobić (zatem obowiązkowe oc od każdego psa i kota)
          - idziesz jako pieszy więc również możesz szkodę wyrządzić
          - możesz kogoś zawsze czymś zarazić więc tylko obowiązkowe OC
          - no i najważniejsze OC ale koniecznie obowiązkowo w wersji rozszerzonej od niezwykle niebezpiecznej choroby tj. lewackiego zwyrodnienia mózgu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka