koziorozka 24.09.13, 16:15 Świetna wiadomość Sporo szczegółów, m.in. o sposobach płatności jest w komentarzach wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,14661474,Ursus_ma_wielki_kontrakt__Za_90_mln_dol__sprzeda_3.html#BoxSlotII3img Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tajnos.agentos Megakontrakt na lubelskie traktory. 3 tys. sztu... 24.09.13, 17:05 Pismaku, MEGA kontrakt, to by był, gdyby na kontynent afrykański powędrowało ze 3 miliony ciągników marki Ursus. Te 3 tysiące, to jest co najwyżej kontrakcik, ale dobre i to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Megakontrakt na lubelskie traktory. 3 tys. IP: 173.233.222.* 24.09.13, 19:31 "Mega" (megakontrakt, megakorek, itp.) to ostatnio jeden z ulubionych wyrazow wszelkiej masci pseudo-dziennikarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Megakontrakt na lubelskie traktory. 3 tys. 25.09.13, 07:13 Cóż, kompleks wiochy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz URSUS-owi życzę powodzenia... 24.09.13, 20:11 URSUS-owi życzę powodzenia - Gazecie sugeruje pamiętać co wyszło ze zwiastowanego przez nią kontraktu Katar-skiego i Stoczni Gdańskiej... Analogia pomiędzy tymi dwoma kontraktami jest niemal taka sama... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: URSUS-owi życzę powodzenia... 25.09.13, 07:07 andrzej.filipowicz napisał: > URSUS-owi życzę powodzenia - Gazecie sugeruje pamiętać co wyszło ze zwiastowane > go przez nią kontraktu Katar-skiego i Stoczni Gdańskiej... Zasugeruj jeszcze Rydzykowi co wyszło ze zwiastowanej przez niego i wszystkie gazety zbiórki na pomoc tejże stoczni, tyle samo ma to wspólnego z tematem dyskusji, jak zwykle. A co u towarzysza Wrzodaka? Leci? > Analogia pomiędzy tymi dwoma kontraktami jest niemal taka sama... Właśnie! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Ja sugerować niczego nie muszę IP: 89.167.0.* 25.09.13, 09:18 tajnos.agentos napisał: > andrzej.filipowicz napisał: > > > URSUS-owi życzę powodzenia - Gazecie sugeruje pamiętać co wyszło ze zwias > towane > > go przez nią kontraktu Katar-skiego i Stoczni Gdańskiej... > Zasugeruj jeszcze Rydzykowi co wyszło ze zwiastowanej przez niego i wszystkie g > azety zbiórki na pomoc tejże stoczni, tyle samo ma to wspólnego z tematem dysku > sji, jak zwykle. Sam nie możesz zapytać osobiście, a tylko na informacjach od pośredników się opierasz? Nie wyręczaj moderatorów i nie decyduj, co mieści się w temacie, a co nie. Jak dojdzie do postulowanego tu i tam audytu wydatków ratusza oraz kondycji finansowej miejskich spółek od 2007 roku, to nie takie informacje przyjdzie nam jeszcze komentować - ściśle z tematem lub niekoniecznie. > A co u towarzysza Wrzodaka? Leci? Chcesz numer telefonu czy e-maila żeby osobiście zapytać czy wolisz próbować manipulować moim poczuciem własnej wartości i nastawieni tych, którzy to czytają? > Analogia pomiędzy tymi dwoma kontraktami jest niemal taka sama... > > Właśnie! :))) Można by powiedzieć, że ze względu na "ojców chrzestnych" niemal taka sama. Ps. Wiesz chociaż kto był w Etiopii z grupą przedsiębiorców na I Polsko-Etiopskim Forum Biznesowym? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Ja sugerować niczego nie muszę 25.09.13, 10:00 Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a): > Sam nie możesz zapytać osobiście, a tylko na informacjach od pośredników się op > ierasz? Skąd ja mam informacje, to jest moja sprawa, tobie nic do tego. > Nie wyręczaj moderatorów i nie decyduj, co mieści się w temacie, a co nie. > Jak dojdzie do postulowanego tu i tam audytu wydatków ratusza oraz kondycji fin > ansowej miejskich spółek od 2007 roku, to nie takie informacje przyjdzie nam je > szcze komentować - ściśle z tematem lub niekoniecznie. Póki co doradcy nie potrzebuję ani ja ani moderator, spadaj. A co ma wspólnego audyt wydatków Ratusza z etiopskim kontraktem tej spółki? Znów ci gorzej? :))) > > A co u towarzysza Wrzodaka? Leci? > > Chcesz numer telefonu czy e-maila żeby osobiście zapytać czy wolisz próbować ma > nipulować moim poczuciem własnej wartości i nastawieni tych, którzy to czytają? Spadaj źróbku, własnym wypocinom się przyjrzyj. > Ps. Wiesz chociaż kto był w Etiopii z grupą przedsiębiorców na I Polsko-Etiops > kim Forum Biznesowym? Nie wiem i "wisi mi to jak kilo kitu u sufitu" - bo co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Spadam więc IP: 89.167.0.* 25.09.13, 10:05 tajnos.agentos napisał: > Nie wiem i "wisi mi to jak kilo kitu u sufitu" - bo co? Zadowolę Twoje największe pragnienia i spadam pracować, bo jeszcze niedosłuchu dostaniesz uciekając w głąb siebie nie tylko od otaczającej nas prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos No właśnie! 25.09.13, 10:07 Weź się wreszcie do jakiejś konkretnej roboty, zamiast klepać w kółko te same kocopały na forum - pranie zrób, z psem wyjdź, gary pozmywaj... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman "towarzyszu Wrzodaku"... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.13, 15:29 lecieć przestało po serii zastrzyków ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Megakontrakt na lubelskie traktory. 3 tys. sztu... 24.09.13, 21:24 Tak na "marginesie" Ile ludzie w tym "cudownym" miejscu zarabiają?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonss Re: Megakontrakt na lubelskie traktory. 3 tys. sz IP: *.icpnet.pl 24.09.13, 21:42 mega? nadzieja na zmniejszenie bezrobocia w Lublinie i regionie Odpowiedz Link Zgłoś
matitalolo Megakontrakt na lubelskie traktory. 3 tys. sztu... 25.09.13, 09:54 Szykuje się następny duży przekręt ? traktory do abisynii? A kto za to zapłaci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Ci sami pewnie IP: 89.167.0.* 25.09.13, 10:01 matitalolo napisał: > Szykuje się następny duży przekręt ? traktory do abisynii? A kto za to zapłaci > ? Zapewne ci sami, którzy pozwolili przejąć wydawcy Gazety dwie narodowe domeny - domenę www.polska.pl i www.poland.pl ... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Megakontrakt na lubelskie traktory. 3 tys. sz 25.09.13, 10:02 matitalolo napisał: > Szykuje się następny duży przekręt ? traktory do abisynii? A co? Ty byś tam wysłał czołgi? A kto za to zapłaci > ? Może Abisyńczycy? A co to jest Abisynia? Gdzie takie państwo się znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Megakontrakt na lubelskie traktory. 3 tys. sz IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 25.09.13, 10:03 Ja już chyba polskiej mentalności nie pojmuję... Czołówka gazety o dużym kontrakcie lubelskiej firmy za prawie 300 mln, a wielu i to nie pasuje. Bo to przekręt, bo to mało, bo to socjotechnika, bo to to bo to siamto... We wrześniu powłóczyłem się po Europie. Prawie 6 tys. km objazdówki. Nigdzie nie ma takich inwestycji jak u nas. Nigdzie nie trafiłem na tyle remontów dróg, budowy obwodnic, chodników. Byle miasteczko czy wioska na albo orlika albo nowe oświetlenie, wszędzie się coś buduje. Lublin jest wielkim placem budowy. Po latach zastoju wreszcie widać gołym okiem jakiego dostał kopa w inwestycjach. Za dwa trzy lata będzie już naprawdę super. Ale to pewnie propaganda.. Bo jak ktoś normalny może się z tego cieszyć. To nie w modzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Ludzie!!! 25.09.13, 10:11 Zdecydujcie się w końcu ile wart jest ten kontrakt... :))) gielda.onet.pl/ursus-s-a-zawarcie-umowy-na-dostawe-3-000-ciagnikow,18886,206701,komunikaty-detal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Słuszna uwaga IP: 89.167.0.* 25.09.13, 10:20 tajnos.agentos napisał: > Zdecydujcie się w końcu ile wart jest ten kontrakt... :))) > rel="nofollow">gielda.onet.pl/ursus-s-a-zawarcie-umowy-na-dostawe-3-000-ciagnikow,18886,206701,komunikaty-detal Bardzo słuszna uwaga - szczególnie w kontekście tego kto ma wspierać wszelkie operacje finansowe i w jakiej walucie będą one rozliczane... Strach pomyśleć co będzie jak zabezpieczenia okażą się tak samo skuteczne jak w przypadku zobowiązania Katarczyków wobec Stoczni Gdańskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Słuszna uwaga 25.09.13, 10:25 Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a): > Bardzo słuszna uwaga - szczególnie w kontekście tego kto ma wspierać wszelkie o > peracje finansowe i w jakiej walucie będą one rozliczane... Jak PiSuar wygra, to wszystkich rozliczy i w pierdlu zamknie. > Strach pomyśleć co będzie jak zabezpieczenia okażą się tak samo skuteczne jak w > przypadku zobowiązania Katarczyków wobec Stoczni Gdańskiej... Źróbku, miałeś spaść i do roboty się wziąć... Jeszcze tu jesteś??? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Och Karol! IP: 89.167.0.* 25.09.13, 10:12 Gość portalu: karol napisał(a): > Ja już chyba polskiej mentalności nie pojmuję... > Czołówka gazety o dużym kontrakcie lubelskiej firmy za prawie 300 mln, a wielu > i to nie pasuje. Bo to przekręt, bo to mało, bo to socjotechnika, bo to to bo t > o siamto... > We wrześniu powłóczyłem się po Europie. Prawie 6 tys. km objazdówki. Nigdzie ni > e ma takich inwestycji jak u nas. Nigdzie nie trafiłem na tyle remontów dróg, b > udowy obwodnic, chodników. Byle miasteczko czy wioska na albo orlika albo nowe > oświetlenie, wszędzie się coś buduje. > Lublin jest wielkim placem budowy. Po latach zastoju wreszcie widać gołym okiem > jakiego dostał kopa w inwestycjach. Za dwa trzy lata będzie już naprawdę super > . > Ale to pewnie propaganda.. > Bo jak ktoś normalny może się z tego cieszyć. To nie w modzie.. I nigdzie nie ma tylu upadłości podwykonawców i generalnych wykonawców tych niespotykanych w europie inwestycji... Czekaj, czekaj, czy to czasem nie Ty powoływałeś się na swoje podróżnicze doświadczenia dowodząc na forum, że Katarskie gwarancje na przejecie Stoczni Gdańskiej nie mają sobie równych na całym świecie? Odróżnik Karolu fakty od mitów i propagandę sukcesu od faktycznego rozwoju, bo w czasie o którym piszesz ponad dwukrotnie wzrosła ilość zajęć komorniczych prywatnych mieszkań i domów, że o upadłościach firm, które zamieniły Polskę w jeden wielki plac budowy nie wspomnę. Firmie URSUS kolejny raz życzę powodzenia, a Tobie wytrawnemu podróżnikowi polecam światowe newsy o kontrakcie URSUS Warszawa na sprzedaż ciągników dla spółki w Etiopii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Och Karol! IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 25.09.13, 14:04 Nie wiem, czy rzeczywiście mamy rekord świata w plajtach firm, ale wiem, że na całym świecie jedne firmy plajtują, inne się rozwijają. Widziałem jednak m.in we Włoszech, jak wygląda kryzys. Tam jest o tyle bardziej to dotkliwe, że większość to małe, rodzinne firmy i w razie bankructwa, pracy nie ma ileś tam członków jednej rodziny. A bezrobocie jest już na poziomie Polski. Byłem w regionie Ligurii, gdzie w promieniu 80 km pozamykali wszystkie zakłady pracy. Ale jakoś ludzie próbują się ratować. Wielu Włochów szuka zatrudnienia także poza Italią. Zdołowały mnie także Węgry. Tam dopiero widać kryzys. Zero inwestycji. Wieczorem w knajpach pustki, bo ludzie nie mają kasy. Słowacja, Czechy - to przede wszystkim puste, szare ulice, gdzieniegdzie coś się robi. Bałkany poza sektorem turystycznym też uśpione w inwestycyjnym marażmie. To jednak fajne uczucie, kiedy człowiek wjeżdża do Polski po kilku tygodniach i widzi, jak się tu wszystko zmienia na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Oczywiście, że tak IP: 89.167.0.* 25.09.13, 14:27 Gość portalu: karol napisał(a): > Nie wiem, czy rzeczywiście mamy rekord świata w plajtach firm, ale wiem, że na > całym świecie jedne firmy plajtują, inne się rozwijają. > Widziałem jednak m.in we Włoszech, jak wygląda kryzys. Tam jest o tyle bardziej > to dotkliwe, że większość to małe, rodzinne firmy i w razie bankructwa, pracy > nie ma ileś tam członków jednej rodziny. A bezrobocie jest już na poziomie Pols > ki. Byłem w regionie Ligurii, gdzie w promieniu 80 km pozamykali wszystkie zakł > ady pracy. Ale jakoś ludzie próbują się ratować. Wielu Włochów szuka zatrudnien > ia także poza Italią. > Zdołowały mnie także Węgry. Tam dopiero widać kryzys. Zero inwestycji. Wieczore > m w knajpach pustki, bo ludzie nie mają kasy. Słowacja, Czechy - to przede wszy > stkim puste, szare ulice, gdzieniegdzie coś się robi. > Bałkany poza sektorem turystycznym też uśpione w inwestycyjnym marażmie. > To jednak fajne uczucie, kiedy człowiek wjeżdża do Polski po kilku tygodniach i > widzi, jak się tu wszystko zmienia na lepsze. I w tym wszechobecnym kryzysie z sobie tylko wiadomych względów nie szturmują "zielonej wyspy", w której kryzys się definitywnie zakończył obwieszczeniem premiera RP na szczycie w Krynicy. Szkoda Karolu, że nie opowiedziałeś im szczerze gdzie powinni kroki swoje skierować, by zamiast w samotności siedzieć przy zaciemnionych oknach tu przyjeżdżali i obserwowali jak zmienia się na lepsze. Największy front robót w UE i największa ilość upadających firm od 10 lat... Aż strach pomyśleć co się stanie jak źródło finansowania tych zmian weźmie i wyschnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Oczywiście, że tak IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 25.09.13, 14:50 Kryzys??? Jakoś go nie widzę, patrząc jak Polacy sobie radzą. Widać to i na ulicach, kiedy widok porsche czy ferrari na lubelskich blachach nie jest fatamorganą. Nie widać tego też po domach wartych miliony, a których wokół Lublina jest zatrzęsienie. Nie widać tego również za granicą, gdzie Polacy w hotelach i motelach są mile widziani, bo zostawiają sporo kasy. Żeby była jasność: do Zachodu nam jeszcze daleko, nie mam aż tak różowych okularów:) Ale kompleksów powinniśmy mieć już dużo mniej. I mamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Och Karol! IP: 89.167.0.* 25.09.13, 20:50 Gość portalu: karol napisał(a): > Kryzys??? > Jakoś go nie widzę, patrząc jak Polacy sobie radzą. Widać to i na ulicach, kied > y widok porsche czy ferrari na lubelskich blachach nie jest fatamorganą. > Nie widać tego też po domach wartych miliony, a których wokół Lublina jest zatr > zęsienie. Nie widać tego również za granicą, gdzie Polacy w hotelach i motelach > są mile widziani, bo zostawiają sporo kasy. > Żeby była jasność: do Zachodu nam jeszcze daleko, nie mam aż tak różowych okula > rów:) Ale kompleksów powinniśmy mieć już dużo mniej. I mamy:) Karolu, miej litość, bo poza hasłami nic z tego nie wynika dla mieszkańców tej "bezkryzysowej" krainy. Średni wiek tych "luksusowych" aut wynosi 15 lat. Ponad 250 tysięcy aut jeździ po drogach kraju bez ważnego OC. Już kiedyś pisałem, że życzę Ci dobrze ale żebyś również pamiętał jak niewiele trzeba, by podzielić los tych, którzy: w roku 2012 - stracili w wyniku komorniczych egzekucji 1459 mieszkań i 549 domów, a tylko w połowie tego roku, roku 2013 - komornicy zajęli 3002 mieszkania i 1062 domów. W ciągu pół roku wzrosła ponad dwukrotnie ilość zajęć komorniczych domów i mieszkań, z Ty podajesz to jako antykryzysową oznakę? W czasach kiedy na zachodzie patrzono na nas jak na białe niedźwiedzie w ludzkiej skórze, to też było dokładnie tak samo z traktowaniem - pod warunkiem, że płaciliśmy w każdej innej walucie niż polskim złotym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman MEGA - lomania... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.13, 15:27 dziennikarza. Głupi tytuł tłamsi dobrą wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajny miszcz Re: MEGA - lomania... IP: *.opera-mini.net 25.09.13, 19:33 kontrakt na sprzedaż i serwisowanie 3000 traktorów dla od niedawna istniejącej firmy która dotąd sprzedała traktorów kilkaset to po prostu megakontrakt,niektórzy z tego forum wszechwiedzący znawcy wszystkiego jak zwyklego nie pojmują tak prostych rzeczy,bo to za trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nie każdy jest takim "gieniusiem'.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.13, 19:43 jak ty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajny miszcz Re: nie każdy jest takim "gieniusiem'.. IP: *.opera-mini.net 25.09.13, 20:01 Jam jest miszcz ślepaku a nie gieniuś:-)zanim coś klepniesz-pomyśl.zazwyczaj to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś