Dodaj do ulubionych

i co ty na to Filipku :-)

09.10.13, 17:32
Najbardziej zadłużone miasta w Polsce. Temacik masz - zaczynaj wykład. Nie zapomnij o KRS i takich tam...:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej.filipowicz Pisałem o tym ponad tydzień temu... IP: 89.167.0.* 09.10.13, 20:02
      anabucco1954-54 napisał:

> Najbardziej zadłużone miasta w Polsce.
      > ] Temacik masz - zaczynaj wykład. Nie zapomnij o KRS i takich tam...:-)

Pisałem również, że dane przez Ciebie linkowane dotyczą tzw. długów jawnych, a do tego trzeba dodać długi ukryte. Właśnie m. innymi te uwidocznione w KRS...

Pamiętajmy również o tym, że to jest tylko wycinek większej całości, która mówi, że bardzo źle się dzieje w mieście Lublin.

1)O 300% w ciągu tylko roku wzrosły koszty utrzymania administracji. Co powoduje, że "awansowaliśmy" z pozycji 2 na pozycję 7 wyprzedzając m. innymi takie aglomeracje jak Poznań czy też Kraków...
      2)W dziedzinie inwestycji w infrastrukturę techniczną jesteśmy na 11 pozycji za takimi gigantami jak Kielce, Rzeszów czy Białystok...
      3)W dziedzinie absorpcji środków z UE zajmując 17 pozycję wyprzedzamy już tylko... Katowice.

Pytasz co ja na 8 miejsce Lublina pośród najbardziej zadłużonych miast i 4 miejsce lubelskiego pośród najbardziej zadłużonych regionów - odpowiedzi udzielili mieszkańcy w diagnozie społecznej 2013, a ja mogę tylko dodać, że z długami ukrytymi jest to już nie do spłacenia...
    • zubelz Chciałem poczytać 09.10.13, 20:27
      A tu? Błąd 404 - Strona o tym adresie nie istnieje.
      • Gość: andrzej.filipowicz Zapnij pasy bezpieczeństwa IP: 89.167.0.* 09.10.13, 20:36
        zubelz napisał:

> A tu? Błąd 404 - Strona o tym adresie nie istnieje.

Zapnij pasy bezpieczeństwa i czerp ze źródeł wszystkie najważniejsze statystyki.

Jak będziesz miał zaświadczenie od lekarza, że możesz doznać emocjonalnych wstrząsów, to dostaniesz ode mnie to czego w tych statystykach nie uwzględniono czyli informację o długach ukrytych...

• zubelz Re: Zapnij pasy bezpieczeństwa 09.10.13, 21:26
          Dzięki za link.
          • zubelz Re: Zapnij pasy bezpieczeństwa 09.10.13, 21:27
            zubelz napisał:

> Dzięki za link.
            Działa.
            • andrzej.filipowicz To jest tylko strona główna 09.10.13, 22:18
              zubelz napisał:

> zubelz napisał:
              >
              > > Dzięki za link.
              > Działa.

Pamiętaj, że to jest tylko strona główna, a każda podstrona ma na samym dole link do statystyk w .pdf . Być może Ty tej informacji nie potrzebujesz ale piszę, bo sam musiałem jednak pytać gdzie są szczegóły dotyczące Lublina...
              • Gość: bosman Filipku! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.13, 22:29
                Wreszcie konkrety!
                • Gość: andrzej.filipowicz Bosmanie! IP: 89.167.0.* 10.10.13, 08:53
                  nie!Gość portalu: bosman napisał(a):

> Wreszcie konkrety!

Wiesz już na czym polega nasz problem? Jak nie ma publikacji autoryzowanych przez instytucje, to mamy wątpliwości czy czytamy prawdę.

Ten stan doskonale z psychologii społecznej znają spindoktorzy, którzy piszą wystąpienia przedstawicielom władzy i politykom.

Gdyby na ten przykład teraz prezydent zaprzeczył, że w ciągu tylko jednego roku o 300% wzrosły koszty utrzymania administracji w naszym mieście, to nie uwierzysz, bo czytałeś dokument oparty o dane GUS - pomyśl co byś zrobił gdybyś tych konkretów nie widział?

Podawane przeze mnie informacje zawsze są weryfikowane przed ich napisaniem - nie zawsze mogę ujawniać ich źródła, bo źle by się to skoczyło dla dobrych ludzi, którzy o tym informują, a oficjalnie panuje albo blokada informacyjna albo zmowa milczenia.

To co już znasz, to są tylko dane statystyczne oparte o oficjalne sprawozdania, które nie uwzględniają tego, co z różnych przyczyn i Ty lekceważysz, a tymi pomijanymi są krótko i długoterminowe zobowiązania oraz straty miejskich spółek. Bez KRS dane, które już znasz są dla nas warte mniej niż połowę stanu faktycznego.

Zapytaj Gazetę dlaczego nie informuje czytelników, że prezydent miasta narusza ustawę o informacji publicznej i KPA nie umieszczając w BiP UML odpowiedzi na interpelację jednego z radnych w/s tzw. długów ukrytych w spółkach miasta Lublin?

Pamiętaj, ze każda zamieszczana przeze mnie informacja jest wcześniej weryfikowana, a nie każde źródła mogę upublicznić, bo jakże zlinkować dokument, którego nie posiada nawet sąd rejestrowy?

Chcesz żeby mnie o naruszenie tajemnicy handlowej spółki... miejskiej oskarżyli???
                  • tajnos.agentos Re: Bosmanie! 10.10.13, 10:48
                    Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):

> Pamiętaj, ze każda zamieszczana przeze mnie informacja jest wcześniej weryfikow
                    > ana, a nie każde źródła mogę upublicznić, bo jakże zlinkować dokument, którego
                    > nie posiada nawet sąd rejestrowy?
                    >
                    > Chcesz żeby mnie o naruszenie tajemnicy handlowej spółki... miejskiej oskarżyli
                    > ???

Hihi, rasowy "ekspert Macierewicza": "wiem, ale nie powiem co i skąd"... No cóż: mitomania, kompleks niedowartościowania własnego ego, próby rozładowania napięć na internetowych forach... Nie łam się, jest wielu takich. Może zapisz się do jakiejś grupy terapeutycznej? :)))
                    • Gość: andrzej.filipowicz Oczywiście, że tak IP: 89.167.0.* 10.10.13, 11:31
                      tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
                      >
                      > > Pamiętaj, ze każda zamieszczana przeze mnie informacja jest wcześniej wer
                      > yfikow
                      > > ana, a nie każde źródła mogę upublicznić, bo jakże zlinkować dokument, kt
                      > órego
                      > > nie posiada nawet sąd rejestrowy?
                      > >
                      > > Chcesz żeby mnie o naruszenie tajemnicy handlowej spółki... miejskiej osk
                      > arżyli
                      > > ???
                      >
                      > Hihi, rasowy "ekspert Macierewicza": "wiem, ale nie powiem co i skąd"... No cóż
                      > : mitomania, kompleks niedowartościowania własnego ego, próby rozładowania napi
                      > ęć na internetowych forach... Nie łam się, jest wielu takich. Może zapisz się d
                      > o jakiejś grupy terapeutycznej? :)))

Oczywiście, że tak, bo lepiej mieć przypiętą łatkę mitomana, kompleks niedowartościowanego ego czy nawet uczestniczyć w grupach terapeutycznych niż zdradzać bliźnich.

Ja nie bolek czy jaki inny żeby za realne czy wirtualne srebrniki sprzedawać innych.

Zapomnij i sprawdź lepiej, która z podawanych przeze mnie informacji nie ma pokrycia w faktach, bo ubliżać i zachowywać się jak gó...arz na podwórku albo funkcjonariusz na przesłuchaniu każdy potrafiłby, bo przecież poza szmaceniem języka i sumienia to nic nie kosztuje.
                      • tajnos.agentos Re: Oczywiście, że tak 10.10.13, 11:54

> Zapomnij i sprawdź lepiej, która z podawanych przeze mnie informacji nie ma pok
                        > rycia w faktach, bo ubliżać i zachowywać się jak gó...arz na podwórku albo funk
                        > cjonariusz na przesłuchaniu każdy potrafiłby, bo przecież poza szmaceniem języ
                        > ka i sumienia to nic nie kosztuje.

Coraz lepiej, filipkowi ciśnienie na dekielek wali... Ciekawe, kiedy pierdyknie? No, pokaż wreszcie w praktyce co są warte twoje przechwałki, pogróżki oraz bluzgi! :)))
                        • Gość: andrzej.filipowicz Oczekujesz wzjamności? IP: 89.167.0.* 10.10.13, 12:38
                          tajnos.agentos napisał:

> Gość portalu: andrzej.filipowicz napisał(a):
                          >
                          > > Zapomnij i sprawdź lepiej, która z podawanych przeze mnie informacji nie
                          > ma pok
                          > > rycia w faktach, bo ubliżać i zachowywać się jak gó...arz na podwórku alb
                          > o funk
                          > > cjonariusz na przesłuchaniu każdy potrafiłby, bo przecież poza szmacenie
                          > m języ
                          > > ka i sumienia to nic nie kosztuje.
                          >
                          > Coraz lepiej, filipkowi ciśnienie na dekielek wali... Ciekawe, kiedy pierdyknie
                          > ? No, pokaż wreszcie w praktyce co są warte twoje przechwałki, pogróżki oraz bl
                          > uzgi! :)))

Oczekujesz wzajemności w chamstwie?

Zapomnij!

Oczekujesz, że otłukę ci to o owo? Zapomnij, bo nie mam zamiaru rąk sobie brudzić czy też spędzać czas w odosobnieniu za czynienie tego, co powinni byli zrobić Twoi rodzice wtedy kiedy byłeś jeszcze możliwy do właściwego ukształtowania dla życia w społeczeństwie.

Oczekujesz, że się zabiorę z tego świata, bo na mojej drodze stanął człowiek pozbawiony nie tylko kultury ale i zasad współżycia w stadzie? Zapomnij, bo nie takich jak Ty spotykałem już w swoim życiu, życiu które cechuje nie tylko osobista kultura ale i przestrzeganie zasad współżycia w grupie.

Zapomnij już o mnie czy o sobie, bo są na świecie jeszcze inni ludzie i uczyń to pomimo, że siebie uważasz za pępek świata!

• tajnos.agentos Re: Oczekujesz wzjamności? 10.10.13, 12:41

> Oczekujesz, że się zabiorę z tego świata, bo na mojej drodze stanął człowiek po
                            > zbawiony nie tylko kultury ale i zasad współżycia w stadzie? Zapomnij, bo nie
                            > takich jak Ty spotykałem już w swoim życiu, życiu które cechuje nie tylko osobi
                            > sta kultura ale i przestrzeganie zasad współżycia w grupie.

Ach, wzajemnie! :)))
                          • Gość: of Re: Oczekujesz wzjamności? IP: *.lublin.mm.pl 10.10.13, 15:08
                            O! Filipek!!!, doradca in spe mierzy się w pojedynkach... słownych

Oczekujesz, że otłukę ci to o owo? Zapomnij, bo nie mam zamiaru rąk sobie brudz
                            > ić czy też spędzać czas w odosobnieniu za czynienie tego, co powinni byli zrobi
                            > ć Twoi rodzice wtedy kiedy byłeś jeszcze możliwy do właściwego ukształtowania d
                            > la życia w społeczeństwie.
                            >
                            > Oczekujesz, że się zabiorę z tego świata, bo na mojej drodze stanął człowiek po
                            > zbawiony nie tylko kultury ale i zasad współżycia w stadzie? Zapomnij, bo nie
                            > takich jak Ty spotykałem już w swoim życiu, życiu które cechuje nie tylko osobi
                            > sta kultura ale i przestrzeganie zasad współżycia w grupie

Filipku nie zauważyłeś, że te dwa akapity są logicznie sprzeczne?
                            Jako człowiek o osobistej kulturze i przestrzegający, podobno, zasad współżycia w grupie !!;-))) (ciekawe, że jakoś nikt Cię nie chwali, musisz to robić sam, coraz częściej) nie powinieneś wydawać opinii o cudzych rodzicach, to raz i (o zgrozo!!) zarzucać im, że nie lali swojego dziecięcia, to dwa. Jak wiesz, człeku o kult. osob.., wychowanie dzieci nie ma polegać na ich obtłukiwaniu...Czyżby jakaś trauma się odezwała? Fuj!
                            A poza tym niechęć do obtłuczenia adwersarza nie wynika z Twojej szlachetności, a jedynie z konformizmu i lęku o swoją d..., co już zupełnie szlachetne nie jest.

Ps. A co do zabierania się z tego świata...pamiętaj nosił wilk....itd. Myślisz, że jesteś niezniszczalny?
                            • Gość: andrzej.filipowicz Zapomniałeś? IP: 89.167.0.* 11.10.13, 21:02
                              Gość portalu: of napisał(a):
                              > Ps. A co do zabierania się z tego świata...pamiętaj nosił wilk....itd. Myślisz,
                              > że jesteś niezniszczalny?

Zapomniałeś dodać, że jak byłem mały, to kleiłem całymi dniami to co wyciąłem z "Małego Modelarza".

Być może nie zauważyłeś, że jestem zwykłem śmiertelnikiem, który w przeciwieństwie do Ciebie nie jest wolny od wad, uprzedzeń, fobii i wszystkiego innego, co przypisane jest człowiekowi, a nie świętemu czy też śniętemu.
                              • tajnos.agentos Re: Zapomniałeś? 11.10.13, 21:35

> Być może nie zauważyłeś, że jestem zwykłem śmiertelnikiem, który w przeciwieńst
                                > wie do Ciebie nie jest wolny od wad, uprzedzeń, fobii i wszystkiego innego, co
                                > przypisane jest człowiekowi, a nie świętemu czy też śniętemu.

Nie ględź. Ty składasz się z samych uprzedzeń i fobii, poza tym jesteś arogancki i nonszalancki, nie dostrzegasz własnej śmieszności i nie dopuszczasz do świadomości bzdur i manipulacji, które stale produkujesz. Twoje mentorstwo i nie znoszący sprzeciwu ton wkurzają, więc nie bądź zdziwiony i nie odstawiaj obrażonej dziewicy, gdy zbierasz za to bęcki - tu jest forum a nie miejsce do publikowania twoich konfabulacji oraz "strumieni świadomości". :)))
                              • Gość: of że jesteś małym modelarzem? IP: *.lublin.mm.pl 11.10.13, 23:26
                                Właściwie, Filipku, to tajnos agentos zamknął temat puentując Twoje wywody...ale nie mogę się pohamować...
                                I się zadumać, czemu Ty wciąż nie wycinasz z Małego Modelarza... teraz mógłbyś np. sklejać Titanica... jakie to by było piękne i odpowiednie zajęcie dla Ciebie... I mógłbyś w międzyczasie zostać ekspertem Antoniego M, bo zapewne w dzieciństwie parę samolotów skleiłeś i znasz się nie gorzej niż jego eksperci od retuszowanych zdjęć.

Ps. No właśnie Filipku zauważam, że jesteś zwykłym śmiertelnikiem i do tego z wieloma brakami .... (nie tylko wadami), który mimo wszystko usiłuje rozprawiać o rzeczach dalekich sobie :-))) i który ma ambicje ponad możliwości...(taki Guziałek mały), co Ci próbuję od dawna uświadomić...
                                Ale mimo to, żem człek grzeszny na wskroś, a do Twoich bzdur stronniczo uprzedzony, zejścia Ci jednakowoż nie życzę i radzę: sklejaj...
                  • Gość: karol a propos wiarygodności IP: *.ae1x367.dhiblang.lubman.net.pl 10.10.13, 15:49
                    Nie tak dawno udowadniałeś, że w Smoleńsku był zamach.
                    Jeśli teraz znowu opierasz swoją wiarygodność na takich "dowodach", jak np. fałszowane foty Macierewicza, to twoja wiarygodność jest pod dużym znakiem zapytania...
                    • Gość: andrzej.filipowicz O co Tobie chodzi? IP: 89.167.0.* 11.10.13, 20:42
                      Gość portalu: karol napisał(a):

> Nie tak dawno udowadniałeś, że w Smoleńsku był zamach.

Od udowadniania jest prokuratura.

Ja mogę się ewentualnie dokładać do jej utrzymania i kierować zawiadomienia lub zażalenia.

Nie myl hipotezy z dowodami, bo wprowadzasz w błąd innych forumowiczów - mam nadzieję, że w sposób nie zamierzony.

> Jeśli teraz znowu opierasz swoją wiarygodność na takich "dowodach", jak np. fał
                      > szowane foty Macierewicza, to twoja wiarygodność jest pod dużym znakiem zapytan
                      > ia...

Oczywiście, że tak. Jedynym wiarygodnym źródłem informacji jest rzecznik rządu spotykający się głęboką nocą z wydawcą dziennika, który nad ranem miał opublikować informację o wykryciu na wraku TU 154M(jak military). Jedynym widocznym efektem tego spotkania było wyrzucenie z pracy redaktora, który pisząc materiał oparł się na dowodach zgromadzonych przez biegłych.

Przecież możesz wierzyć ludziom opłacanym przez rząd, którego rzecznikiem jest kłamca, bo to on, a nie ja - zaprzeczał, że spotkanie z wydawcą nie miało miejsca...

• Gość: of Re: O co Tobie chodzi? IP: *.lublin.mm.pl 11.10.13, 23:32
                        No i powiedz, czy to co piszesz nie jest durnowate?
                        Jak u Macierewicza. W myśl zasady pluć ...... w twarz, powie, że ulewa.
                  • Gość: bosman zawsze Filipku możesz wkleić... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.13, 13:03
                    zlinkowany skan. Żadna sztuka.
                    • Gość: andrzej.filipowicz Mogę jeżeli jest w BiP albo KRS IP: 89.167.0.* 11.10.13, 20:54
                      Gość portalu: bosman napisał(a):

> zlinkowany skan. Żadna sztuka.

Zawsze możesz również poprosić o stosowne informacje prezesa - może będziesz miał więcej szczęścia i respektu niż poseł na Sejm RP...

Jak sobie wyobrażasz linkowanie skanu dokumentów, które nie są nawet znane sądowi, który jako jedyny jest władny do przyjęcia lub odrzucenia formalnie złożonego wniosku?

Tak poza tym, to nie wymagaj od innych tego o co sam nie jesteś w stanie nawet zapytać kryjąc się pod nickiem - chyba, że gdzieś umknęło mi Twoje pytanie do właścicieli o poziom zadłużenia miejskich spółek i ich faktycznej kondycji finansowej...

Na fali planów prywatyzacji LPEC znasz chociaż podział w tej miejskiej spółce dywidendy za 2012 rok? Żadna to wszak sztuka, byś zlinkował stosowny skan, który jest wśród jawnych dokumentów zamieszczonych w KRS.
                • Gość: andrzej.filipowicz Właśnie się objawiły! IP: 89.167.0.* 10.10.13, 11:40

> Wreszcie konkrety!

Konkrety się właśnie objawiły w panicznym przygotowaniu do sprzedaży nieruchomości i pozostałości miejskich gruntów.

Na co stawiasz po lekturze statystyk "Wspólnoty" - brakuje już na wypłaty dla administracji, kontynuację budowy nowego stadionu, spłatę ponad 33 milionów odsetek od zaciągniętych kredytów, dokapitalizowanie PLL, MTL, MOSiR, MOTOR, SPR, MPK czy przekształcenie LPEC z z o.o. w S.A. ?

• Gość: bosman he he he... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.13, 13:07
                    gdy budowa Circus Scarabeus stanie z powodu braku funduszy osobiście pójdę po cyrkusz z transparentem dziękczynnym :-) Oczywiście dziękczynnym dla opatrzności ;-)
                    • Gość: andrzej.filipowicz Pilnuj swojej parceli IP: 89.167.0.* 11.10.13, 20:57

> gdy budowa Circus Scarabeus stanie z powodu braku funduszy osobiście pójdę po c
                      > yrkusz z transparentem dziękczynnym :-) Oczywiście dziękczynnym dla opatrzności
                      > ;-)

Sprzedadzą wszystko byleś tylko nie miał takiej satysfakcji - nawet jeżeli kupiec nie rozpocznie w ogóle inwestycji..

Na wszystko może w Lublinie zabraknąć ale nie na igrzyska!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka