Dodaj do ulubionych

Lublin - wiocha zabita dechami

17.12.13, 08:58
tak się akurat zajmuję patofilami lubelskimi tymi od zwalczania świąt
to oczywiście oznacza że musze czytać tfurczość TNN-u i okolicznych padalców
trafiłem przy tym na rzecz całkiem fantastyczną
...
wiele tu na forum piszecie o tym że nie jest fajnie w Lublinie ze tu droga zorgrzebana albo tam
ale zapewne nie zdawaliście sobie sprawy że stan taki został zaplanowany
ktoś opracował program robienia was w ch...a
tworzenia słynnej lubelskiej czerwonej fali, korków i drogowwych koszmarów
i nie tylko drogowych ;-)
ktoś opracował projekt dzięki któremu Lublin ma sie stać miejscem najgorszym z możliwych do życia
tym kimś jest Hubert Trammer - importowany z Warszawy lewak w funkcji architekta i jednego z głównych funków żuczyzmu
popatrzcie sobie co ma dla was Traumer teatrnn.pl/ulublin/sites/default/files/dobrze_mieszkac_w_lublinie_prezentacja.pdf
szczególnie polecam stronę 8 prezentacji
widac tam jak Trammer zamierza zlikwidować kilka odcinków drogowych na lubelskim Klinie
wg Trammera unii lubelskiej jest stanowczo za szeroka - guru ten chce więc zlikwidowania połowy tej trasy
myślicie że to fajny pomysł?
cóż jeśli wybierzecie Zuka na druga kadencję możecie to zobaczyć na własne oczy
pzdr.
Obserwuj wątek
    • qqbek Cudownym dzieciom dwóch pedałów... 17.12.13, 10:13
      ...z (nie)porozumienia rowerowego zapewne się to podoba.
      Co do wizji "ronda" Lubelskiego Lipca, to najśmieszniejsze jest uzasadnienie (podatki).
      Podatki od szmateksów i ze dwóch mordowni, dla których miejsce jest przy 1-Maja, do których to nie trzeba mieć dojazdu będą zapewne wyższe, niż podatki od "Gali", która szybko się stamtąd wyprowadzi (za odszkodowaniem rzecz jasna), gdy się okaże, że potencjalni klienci muszą poczekać sobie pół godziny w korku, żeby tylko na ich parking wjechać ;)

Ale są i postulaty niegłupie.
      Na przykład ukrócenie samowoli deweloperów.
      • kainel.kemezrp niegłupie? 17.12.13, 11:12
        Kubo to może byłoby nawet śmieszne jako żart
        ale to nie jest żaden żart
        Trammer to członek Rady kultury przestrzeni - takiego ciała teoretycznie doradczego przy Żuku
        formalnie sa oni utworzeni zarządzeniem prezydenta
        a realni zajmują się sprawowaniem władzy niejako obok czy tez zamiast Żuka
        dokładnie tak jak to było w przypadku "lobbingu" Stelmacha (też członek FKP a nawet wiceprzewodniczacy) mainsteramowe gazetki o tym milczały ale tu sobie poczytasz jak toto działa www.nowytydzien.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=3662%3Agalerie-podnosz%C4%85-ci%C5%9Bnienie&Itemid=43
        ...
        masz oczywiście rację za wszystkim stoi TNN od którego bierze się i oszołomstwo rowerowe i wszelakiej maści rady którymi obrósł ratusz
        Skrzypek, Choroś Mącik - ta nowa urzędnicza mafia niszcząca Lublin
        to niestety nie jest żart
        pzdr
        • qqbek Dzisiaj mam "na dzielni"... 17.12.13, 11:26
          ...spotkanie z radnymi i rowerakami.
          W sprawie "Dziesiątej przyjaznej rowerom".
          Może się wybiorę, z twarzyczek choć obejrzę.
          A nóż-widelec mają jakieś rozsądne propozycje (marzą mi się pasy wydzielone z jezdni dla rowerów, miast tych obleśnych wysepek na Kunickiego -na odcinku od Dywizjonu po Pawią- na przykład)? I to nie tylko, jako rowerzyście, ale przede wszystkim, jako kierowcy. Bo (dez)organizatorzy ruchu najęci jeszcze za Pruszona nie wpadli na pomysł, że dzięki ich światłej inwestycji (zakorkowanie Kunickiego przez zlikwidowanie pasów i nasadzenie wysepek) wystarczy jeden rowerzysta, żeby stworzyć korek.
          • Gość: kainel będziesz partycypował znaczy - mydła nie upuść IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.13, 12:39
            Furmaniaka chyba widziałeś ;-)
            ...
            cóż myślę że maja same "rozsądne" propozycje w końcu z tego są znani
            www.youtube.com/watch?v=VozPq8jzSug
            pzdr
            • qqbek Re: będziesz partycypował znaczy - mydła nie upuś 17.12.13, 13:14
              Gość portalu: kainel napisał(a):

> Furmaniaka chyba widziałeś ;-)
              > ...

No tak.

> cóż myślę że maja same "rozsądne" propozycje w końcu z tego są znani
              >
              > pzdr

Ech.
              A gdyby pomyśleć, to dałoby się coś normalnie zrobić.
              A tak - byle by ścieżka była a resztę użytkowników drogi (pieszych i rowerzystów) mają już (za przeproszeniem, ze względu na ichnią orientację) w dupie.
              Wczoraj jechałem sobie Zemborzycką.
              W dwie strony (od Słowackiego po Diamentową i z powrotem), przed południem.
              Wiesz co mnie uderzyło?
              Otóż pomimo nędznej na rower pogody spotkałem przynajmniej 5 rowerzystów.
              Wszystkich 5 na jezdni, choć obok przecież droga dla rowerów jest.
              No to dla kogo, ja się pytam, tą ścieżkę budowano, skoro rowerzyści "wolą" (choć im w takim wypadku nie wolno) jechać po jezdni?
              • kainel.kemezrp normalnie? - faszysto ;-) 17.12.13, 15:04
                jakie normalnie?
                przecie ma być właśnie inaczej
                tak żeby każdemu normalnemu w pięty poszło ma być
                ...
                roweraki to jest problem i owszem ale jeszcze nie tragedia
                ale kiedy pomyślisz sobie że drogi czy węzły komunikacyjne sa celowo robione żle albo tez celowo się ich nie robi to czy cię nie wkurza to
                pomyśl taka Abramowicka - jej rozgrzebanie na zimę to efekt wprowadzania w życie planu Trammera
                idzie o to by ludziom zrobić na złość zwyczajnie
                to tak jak z tymi biednymi ludźmi szukającymi tanich mieszkań poza Lublinem
                co ma dla nich Trammer?
                ano szykanę jedynie
                ...
                dlatego warto się wynościć dalej od Lublina np pod Zamość czy Puławy
                a Lublin Trammerowski wrogi wobec swoich mieszkańców mozna juz dziś smiało przemianować na KL LUBLIN polski obóz zagłady
                pzdr.
          • Gość: mieszkaniec LU Re: Dzisiaj mam "na dzielni"... IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.13, 13:18
            Do wydzielonych pasów rowerowych na jezdni chyba nie dorośliśmy. Na ul. Krochmalnej i Nowym Świecie pasy te służą kierowcom samochodów do omijania aut skręcających w lewo. Taka nowa lubelska tradycja powstała. O zatrzymywaniu się przed przejściami dla pieszych i przed zieloną strzałką nawet nie warto wspominać.
            • tajnos.agentos Re: Dzisiaj mam "na dzielni"... 17.12.13, 14:41
              Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> Do wydzielonych pasów rowerowych na jezdni chyba nie dorośliśmy.

No to, dorośnijcie!

Na ul. Krochma
              > lnej i Nowym Świecie pasy te służą kierowcom samochodów do omijania aut skręcaj
              > ących w lewo. Taka nowa lubelska tradycja powstała.

Tak stanowią przepisy. Pojazd sygnalizujący zamiar skręcenia w lewo omija się z jego prawej - nie lewej strony.

O zatrzymywaniu się przed p
              > rzejściami dla pieszych i przed zieloną strzałką nawet nie warto wspominać.

To nie wspominaj. Niektórzy się zatrzymują.
    • angrusz1 Re: Lublin - wiocha zabita dechami 17.12.13, 13:44
      Podobne opinie są i o innych miastach na innych forach .
      Skąd u ludzi tyle kompleksów ?
      • kainel.kemezrp kompleksy sa u na dzieki kompleksowemu 17.12.13, 14:51
        a tym najbardziej kompleksowym jest oczywiście niejaki Łotr Voldemort
        podkompleksowym Marcin Skrzypek
        ćwierć kompleksowymi zaś Piotr Choroś i Aleksander Wiącek
        jest też wielu ułamkowo kompleksowych
        Qavtan dla przykładu jest promilowo kompleksowy co nie znaczy że niegroźny
        w końcu nawet kołkiem można krzywdę człowiekowi zrobić
        ech
        takie rzeczy trzeba tłumaczyć ;-)
        • Gość: maxx Re: kompleksy sa u na dzieki kompleksowemu IP: 173.233.220.* 17.12.13, 20:57
          Niektorzy jednak maja duzo wiecej kompleksow!
          • kainel.kemezrp to prawda 18.12.13, 17:24
            ale posiadanie kompleksów jest w końcu ludzkie
            nieludzkie jest bycie doskonałym jak jakiś członek FRL
            • Gość: Prześmiewca Re: to prawda IP: *.play-internet.pl 02.01.14, 23:24
              Zabiłem wiochę dechami.
              Etapami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka