Dodaj do ulubionych

Dąb Słowianin

13.02.15, 21:30
Drodzy Czytelnicy!
W małej, polskiej wsi Dębina rośnie przepiękny dąb Słowianin. Jest on naszym reprezentantem w konkursie Europejskie Drzewo Roku 2015. Bardzo prosimy o oddanie głosów, które polega na wysłaniu bezpłatnego e-maila. Na 14 krajów zajmujemy dopiero 5 miejsce, a wyprzedzają nas maleńka Estonia i Węgry. Poczujmy ducha patriotyzmu i zagłosujmy na piękne drzewo, które zasługuje na jedno z pierwszych miejsc w konkursie. Za każdy głos bardzo dziękujemy. Poproście o udział w tej miłej zabawie swoje rodziny, przyjaciół i znajomych. Za każdy głos serdecznie dziękujemy :-)
Oto link do głosowania:
www.treeoftheyear.org/Letosni-rocnik/Dub-Slovan.aspx
Dąb Słowianin
Obserwuj wątek
    • Gość: carvalho Re: Dąb Słowianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.15, 09:47
      Dab piekny i jamnik przeuroczy. Dodalismy Wam trzy glosy z potencjalnymi trzema wiecej.
      W uzupelnieniu dodam, ze Estonia jest najbardziej "ukomputerowionym" krajem w Europie.
      Maja najwiecej komputerow na twarz Estonczyka:)

Powodzenia - carvalho
      • Gość: mieszkaniec LU Re: Dąb Słowianin IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.15, 11:05
        Gość portalu: carvalho napisał(a): Maja najwiecej komputerow na twarz Estonczyka:)
        Tak się stało po ograniczeniu dostępu do alkoholu po godz. 20,00 :)
        • Gość: bleee... Re: Dąb Słowianin IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.15, 11:14
          ...a jak z przyrostem naturalnym?... lepiej?... bleee...
          • dab_slowianin Re: Dąb Słowianin 14.02.15, 15:37
            Jesteście Kochani i Wielcy! Tak właśnie wyobrażam sobie naszą narodową solidarność! Szkoda, że jako prawie czterdziesto milionowy naród w tak nikły sposób sobie pomagamy :-) Oddanie głosu nic nie kosztuje, a może dać wiele satysfakcji.
            Bardzo dziękuję za wszystkie oddane głosy. Cieszą one niezmiernie, zwłaszcza że oddane w odległym Lublinie ;-) Pozdrawiam walentynkowo i proszę o kolejne głosy.
            Dąb Słowianin
            • wampir-wampir Re: Dąb Słowianin 14.02.15, 18:17
              Zrobione. I tylko baobaba żal. Pomyśleć, że są jeszcze w tym kraju ludzie, którzy otaczają kultem bliskie im drzewa. Zazdroszczę...
              • Gość: bleee... Re: Dąb Słowianin IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.15, 18:41
                ...zazdrościsz tym, którzy otaczają kultem bliskie im drzewa?... to miód na moje serce uwolnione od kamienia... przeboleję ból stopy, na którą ten kamień mi spadł, raniąc dotkliwie... bo ja też otaczam kultem swoje drzewo... a to moje drzewo jest dębem... ostatnim żyjącym... :)... bleee...
                • empi Re: Dąb Słowianin 14.02.15, 18:47
                  Piękny dąb, krępy :). Widać, że zdrowy.
                  pzdr.
                  • Gość: mieszkaniec LU Re: Dąb Słowianin IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.15, 19:47
                    Pytanie konkursowe, w którym kraju tak dbają o stare, samotne drzewa?
                    http://i62.tinypic.com/eak12w.jpg
                    Tam niedawno też była komuna.
                    • Gość: mieszkaniec LU Re: Dąb Słowianin IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.15, 09:19
                      Tutaj jest kawałek podpowiedzi
                      http://sq3mka.bikestats.pl/c,26274,Na-polnoc,1.html
                      • dab_slowianin Re: Dąb Słowianin 15.02.15, 19:29
                        Pod tym linkiem trochę więcej o Słowianinie.

www.facebook.com/j.a.mikolajczyk
                        Nadal prosimy o pomoc w bezpłatnym głosowaniu. Z jednego adresu e-mail jeden głos.

Za wsparcie dziękujemy z całego serca :-)

Dąb Słowianin
                        • Gość: mieszkaniec LU Re: Dąb Słowianin IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.15, 05:56
                          dab_slowianin napisał(a): Z jednego adresu e-mail jeden głos.
                          Tak po chrześcijańsku Ci doradzę, jeden człowiek jeden głos.
                          Ja wiem, że u nas gdy jest jakieś ograniczenie warunków czegokolwiek trzeba .
                          W Estonii gdy wprowadzili ograniczenie sprzedaży alkoholu rdzenni mieszkańcy zaaprobowali to. O 20.00 gasi się tam światło w witrynie alkoholowej i chociaż sklep jest otwarty nikt alkoholu nie kupi.
                          U nas koło sklepu zaraz powstałyby co najmniej dwie meliny z wódką.
                          W Estonii gdy na szosie stoi znak 60km/ h wszyscy jadą z taką prędkością. Nikt nikogo nie wyprzedza.
                          U nas przy 60tce wszyscy jadą ile wlezie.
                          Jasne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka