moritor 27.02.15, 16:20 są tu jacyś ludzie hop hop odnalazłszy tymczasem jakiś pradawny nick i postanowiwszy do waszeci napisaci cóż tam zatem? wasz przemek leniak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: plum-k... Re: cóż tamże się dzieje z forum? IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.15, 17:31 pomór i odstrzał Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Przemku. 27.02.15, 20:13 "CHDiKK" (c) by Sienkiewicz (junior a nie pradziadek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum-k... ...pomór - jednak... IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.15, 09:42 ...wątek Znowu "Plac Litewski", zawierający wpisy na temat planowanego wyburzenia strzelnicy na Wieniawskiej, np., ...nie interesuje nikogo... nic... komu przeszkadza strzelnica? komu przeszkadzają wpisy "bleee..."... kto chce, by te wpisy skasować?... jeśli znajdziesz odpowiedź, będziesz wiedział, czy są tu jacyś ludzie... albo - dlaczego ich nie ma... :(((... plum-k: ...strzelnicy nadszedł czas niebytu... skasujcie Odpowiedz Gość: bleee... IP: 62.244.149.* 02.03.15, 14:35 ..."Kupują dawną strzelnicę, żeby sprzedać pod nowy urząd..."... a co powiedział konserwator?... "umi" mówić?!... bleee... ... ... ... ...:(((... moje propozycje/inspiracje, do wyburzenia: budynek ratusza z przyległym miejscem kultu (...precz z zabobonami!... k!...), gmach Trybunału Koronnego (...dlaczego z dużych liter?!... k...!...), donżon (... no k...!..., toż to kamień łupany..., no!... k!...), kaplica św. trójcy (...wystarczy małymi literami... k...!...)... siedziby konserwatorów?! (...k... m...!!!)... no k.!... do roboty - lista rozwijalna... i nagroda dla najlepszych realizatorów: bilet w jedną stronę... ja - funduję... ja płacę... k...!... bleee!!! ps.: ...kto zna różnicę między chamem i hamulcem... zna który tam?!... bleee... ...1925 r. - Hitler w tubtinie, czyli... skasujcie Odpowiedz Gość: bleee... IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.15, 21:49 ...strzelnicy historia niezwykła...?... 1925 - 1941 = 0?... a może trzeba dodać?... brakuje mi bardzo profesora Łobodzińskiego "od matematyki"... on umiał liczyć... i wzory znał przeróżne... dzięki niemu umiem liczyć do trzech... ;_)... chyba?... tubtin, Wieniawska 15... co my tu mamy?... ... ... ... ps.: cd na wątku Znowu "Plac Litewski"... plum-k Empi - pozdrawiam... plum-k... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: ...pomór - jednak... 09.03.15, 11:16 bleee... sam o sobie piszesz pod innym nickiem ? :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum-k... Re: ...pomór - jednak... IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.15, 12:08 > bleee... sam o sobie piszesz pod innym nickiem ? :) > pzdr. ...tak, Empi...samo o sobie, ponieważ to inny (...niż inne... ;-)))...) wątek, i - jak o tym nie raz pisałeś - jest to dozwolone... poza tym próbuję popaść w rozdwojenie jaźni, żeby wzbogacić się wewnętrznie... na razie trochę boli, ale nie poddaję się... :(((... bleee... plum-k ps.: ...ultima moritur spes... bleee... plum-k ps.: "plum-k" - podoba Ci się? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: ...pomór - jednak... 09.03.15, 14:49 Necesse est interesse, ut possis esse :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum-k... Re: ...pomór - jednak... IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.15, 19:07 ...tylko cnota czyni ludzi szczęśliwymi... tym razem, nie dodam: "chyba"... :)... chyba nikt w to nie wierzy?... możliwe to?... plum-k ps.: ...dlaczego małe dziecko chowając głowę pod poduszkę myśli, że schowało się całe i nikt nie może go zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
moritor widzę że nie jest tak źle 23.04.15, 12:12 jakoś żyje forum nawet bez czapki redakcji znalazłem kilka całkiem niesamowitych fotek to się z wami dzielę pierwsza i druga to - (a jak żeby) mój konik czyli - kamienica Papiewskiego foto.karta.org.pl/cache/fotokarta/jarosinska_M_1807_2_580.jpg opis jest taki: "30.06.1954, Lublin, Polska Lubelskie Okręgowe Zakłady Zbożowe „PZZ Lublin” przy ul. M. Buczka 4 Fot. Irena Jarosińska, zbiory Ośrodka KARTA" foto.karta.org.pl/cache/fotokarta/jarosinska_M_1807_1_580.jpg kolejne to zdjęcia z ukrycia robione działającemu obozowi na Majdanku - dawno temu słyszałem o takich fotkach ale nigdy ich do dziś nie widziałem oto one foto.karta.org.pl/cache/fotokarta/IS_szuflada_57%5B18718%5D_580.jpg "1941-1944, Lublin Majdanek, Polska Okupacja niemiecka. Obóz koncentracyjny na Majdanku, wieźniowie na ogrodzonym placu. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie, szuflada 57" foto.karta.org.pl/cache/fotokarta/IS_szuflada_57%5B18887%5D_580.jpg wiecie gdzie w Lublinie był park przy ulicy Bohaterów Stalingradu? dowiecie się z tej fotki: foto.karta.org.pl/cache/fotokarta/jarosinska_M_1813a_2_580.jpg 30.06.1954, Lublin, Polska Cyganki w parku ul. Bohaterów Stalingradu. W głębi widać kościół pw. św. Józefa przy ulicy Świętoduskiej 14. Fot. Irena Jarosińska, zbiory Ośrodka KARTA oglądajcie i komentujcie Pozdrawiam Przemek Leniak Odpowiedz Link Zgłoś
moritor inne lubelana nieco na czasie 23.04.15, 12:25 dodam wam coś jeszcze z gatunku genderarcheologii oto dokument że gejparady cyklistów odbywały się w Lublinie już przed pierwszą wojną światową fakt że klasę to wtedy jakaś miało a nie że zwieracz na wierzchu no i była to inicjatywa prywatna a nie zerowanie na groszu publicznym jak to bywa dziś foto.karta.org.pl/cache/fotokarta/wtc_058_29_1_580.jpg 1905, Lublin, Polska pod zaborem rosyjskim. Zjazd Towarzystw Zaprzyjaźnionych w Lublinie, uczestnicy przebrani w kostiumy. Fot. NN, zbiory Ośrodka Karta, udostępniło Warszawskie Towarzystwo Cyklistów (WTC). ale skoro jestem już w tematyce zboczeń różnych to wkleje wam jeszcze zdjęcie na którym być może odnajdziecie sobie dzisiejszego guru ruchu zboczeniowego niejakiego Baumana Zygmunta foto.karta.org.pl/cache/fotokarta/Broniarek_043-01_580.jpg 10.09.1944, Lublin, Polska Przysięga żołnierzy 4 Pomorskiej Dywizji Piechoty, na osłonie działa napis: "Za Warszawę!". Repro. Romuald Broniarek/KARTA w opisie jest oczywiście błąd bo 4 dywizja zaczeła się nazywać pomorska o wiele później - w czasie kiedy powstawała w Lublinie i kiedy wstepował do niej młody inspektor milicji NKWD Bauman Zygmunt nosiła imię Jana Kilińskiego pierwsze walki stoczyła na warszawskiej Pradze a potem długo przyglądała się bezczynnie jak Niemcy dobijali Powstanie Warszawskie ... "Czekałem na Ciebie, Czerwona Zarazo, byś była zbawieniem witanym z odrazą, Czerwonych z Nami nie ma, jest za to Czerwonka, hej że, hej że ha, moja ostatnia Wieczornica. Chociaż lewi jesteście, na prawym rzeki brzegu kucnęliście. Druzia...sku...syny, nie przyszliście." Lao Che - Czerniaków Odpowiedz Link Zgłoś