Dodaj do ulubionych

...spełnione obietnice pis?... ;-)...

31.10.15, 18:45
...w młodości siła... w młodości jedność... w młodości - naiwność?... ech... \/ \/ \/

..."...Projekt ustawy PiS o zatrudnianiu faworyzuje darmowe praktyki zamiast tych płatnych. Państwo ma dopłacać tym pracodawcom, którzy swoim praktykantom nie zapłacą nic. Płatne praktyki przestaną się opłacać?..."...

Mateusz Włodarczyk Praktyki zawodowe wg PiS: zamiast praktykantów zarobią pracodawcy

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19113659,darmowe-praktyki-wg-pis-placic-pracodawcom-nie-praktykantom.html?lokale=local#BoxNewsLink
ps.: ...mała rzecz... i nie cieszy... \/

ps. ps.: ...wilk w baraniej skórze i lis w kurniku... \/
Obserwuj wątek
    • empi Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 31.10.15, 19:30
      to jest propaganda mediów mętnego nurtu. :)
      pzdr.
      • s.monte.z.uma Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 31.10.15, 20:32
        ...co to jest "mętny nurt"?... wśród 72 synonimów słowa nurt, "mętny nurt" nie występuje... chyba znowu czegoś nie wiem... nie chodziło Ci o określenie "mętny typ"?... \/
        • empi Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 31.10.15, 20:41
          poguglaj sobie, nie udawaj nieuświadomionego :)
          pzdr.
          • s.monte.z.uma Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 31.10.15, 21:04
            wpolityce.pl/gospodarka/226606-zapedzic-polakow-w-kozi-rog-szamani-mediow-metnego-nurtu-wykreuja-dzis-na-zawolanie-wladzy-kazdy-dowolny-idiotyzm
            ...krótka piłka... już wiem... boję się... ciemność widzę... \/ \/ \/
            • empi Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 31.10.15, 22:12
              Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami.
              Hemingway
              Czy nas to czeka? :) Spożycie wzrośnie?
              • s.monte.z.uma Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 31.10.15, 22:51
                > Spożycie wzrośnie?

...spożycie wina mszalnego?... ale wtedy - kim są "Inteligentni ludzie"?... hmmm... to ja spróbuję wypić jakiegoś procenta... rano się okaże, kim jestem... a może Hemingway mylił się?... nie masz bardziej optymistycznego cytatu?... /\
                • empi Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 01.11.15, 08:33
                  Wszystkie niespełnione obietnice zwalą na Tuska no i na Kopacz. Okaże się, że oni jednak Polskę zrujnowali, ukrywali faktyczny stan finansów państwa. "Ciemny naród" to może kupi. Zapomni, że w kampanii etnograf Szydło główna ekonomistka PiS, zapewniała - mamy wszystko już dawno policzone, pieniądze są, nawet z górką. Chwalili się najlepszymi specjalistami i ich opiniami w tym temacie, ich wiedzą. Kręcą, kłamią, tak jak z Macierewiczem. Nie wiedziały gały co brały? :) Najpierw "mianują" Gowina by zaprzeczyć słusznym obawom elektoratu. Gdy już po ptakach Macierewicz się wychyla, itd. itd... :)
                  pzdr.
                  • s.monte.z.uma Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 01.11.15, 10:17
                    ...Twój opis rzeczywistości jest niezły... pytanie tylko w tej sytuacji nasuwa się samo: czy "mętny nurt" medialny, i nie tylko medialny, został przez twórców pojęcia właściwie zlokalizowany... ?... i jakie mogą być konsekwencje, jeśli powtarzać będziemy to określenie bez cudzysłowu, tym samym je propagując?... jaka jest w tej sytuacji rola mediów o "mętność" oskarżonych?... myślę, że ogromna... a powinna polegać na konfrontacji informacji podawanych przez twórców pojęć nowych o "mętności", co wymaga myślenia i sporego wysiłku dziennikarzy o "mętność" oskarżonych... to na początek... naiwne?... nie - konieczne... i nie należy stosować ściemniania... Polacy są naiwni, jak większość marzycieli... ale też - w swojej masie - nie są idiotami... /\
                    • empi Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 01.11.15, 10:46
                      >Polacy są naiwni, jak większość marzycieli... ale też - w swojej masie - nie są idiotami
                      Dlatego dobrze określa naszą naturę dowcip o napisie d...a na płocie :)
                      pzdr.
                      • s.monte.z.uma Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 01.11.15, 11:50
                        ...w swojej naiwności - dowcipu nie rozumiem... :(... w marzeniach... wytłumaczysz mi?... :-)... /\
                        • empi Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 01.11.15, 11:53
                          uwierz w słowo na płocie, pogłaskaj pupcię, zaliczysz drzazgę :)
                          pzdr.
                          • s.monte.z.uma Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 01.11.15, 12:26
                            ...czyli, dla np. historyka, krytyczna lektura tekstu... "oczywista oczywistość"... siadł mi dowcip z nadmiaru zdarzeń... zakładam, że istniał... (...dowcip albo nadmiar... hmmm...)... \/

ps.: ...dziękuję... /\
    • s.monte.z.uma Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 02.11.15, 21:59
      ...pan Antoni M.... widzicie to, co ja?... ten luz, krawat zarzucony na ramię...

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/zdjecia/galeria/504531,1,gowin-czy-macierewicz-kto-ministrem-obrony.html
      ...bez żadnych analogii... w Kalendarzu Warszawskim z lat czterdziestych XX wieku (...po roku 1944... mój ulubiony "humor"...):

...na gruzach w Berlinie siedzi staruszek, czyta książkę i co chwilę wybucha śmiechem... ludzie mijają go zgorszeni takim zachowaniem... w końcu jakiś przechodzień pyta go: wkoło tyle nieszczęścia, a pan się śmieje... dlaczego?... staruszek przerywa lekturę i odpowiada: panie! czytam Mein Kampf!... ... Hitler: napisał "dajcie mi władzę, a już ja was urządzę..."... RANY BOSKIE!... \/
      • glupota.nie.boli Onanizm 03.11.15, 18:05
        Moze zajmiecie sie swoja przegrana partia? Teraz POzostaje wam, zalosni narzekacze, tylko
        smutne geganie i jeremiady. Walcie sie!
        • s.monte.z.uma ...onanizm? wyleeeczą cię... ;-)... 03.11.15, 18:32
          ...to nie partia przegrała... to my przegraliśmy, a wśród "my" jesteś i ty... nawet, jeśli o tym (...jeszcze...) nie wiesz... ale mam coś dla ciebie... jak skończysz czytać, zaczniesz się bać... "to" wraca... chociaż wydaje się być nieprawdopodobne... współczuję ci... trzymaj się... :-)))... \/ \/

facet.onet.pl/jak-rozpoznac-onaniste/x86xz
    • s.monte.z.uma Re: ...spełnione obietnice pis?... ;-)... 04.11.15, 20:45
      ...teka bez premiera, czy premier bez teki?... obietnica bez spełnienia, czy spełnienie bez obietnicy?... czyli rzecz o zbiorowej mądrości pisu... Sasin ma głos... w telewizji... \/

Beata Szydło bez teki premiera? "Mogłoby się tak zdarzyć"

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/news-beata-szydlo-bez-teki-premiera-mogloby-sie-tak-zdarzyc,nId,1916295#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
    • s.monte.z.uma ...dobrze, że... ;-)... 08.11.15, 14:33
      ...stali przodem?... a może niedobrze... /\

"PiS strzeliło sobie w kolano. Tym dokumentem!

Partie bez pardonu krytykują pomysły swoich przeciwników i chętnie wskazują na nierealne i bzdurne propozycje ustaw. Prawo i Sprawiedliwość poszło jednak krok dalej i na swojej stronie pochwaliło się... miażdżącą krytyką własnej ustawy!..."...

www.fakt.pl/politycy/co-pis-umieszcza-na-swojej-stronie-,artykuly,589240.html
    • s.monte.z.uma ...wykaz obietnic pis... ;-)... 11.11.15, 18:04
      ...do odhaczania - tych spełnionych... niezła ściąga... /\

Grzegorz Rzeczkowski Przypominamy obietnice PiS. Wydrukuj i zachowaj
      ... "Warto zachować tę ściągawkę, by móc sprawdzić, jak nowa władza daje sobie radę z własnymi planami..."... /\

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1639099,1,przypominamy-obietnice-pis-wydrukuj-i-zachowaj.read
    • s.monte.z.uma ...i ciemny... ;-)... 17.11.15, 10:52
      ...lud to kupi... kupi?... :-)... podobno ciemny lud lubi mamidła... \/

www.tvn24.pl/tvn24-pl-kurski-i-sellin-kandydatami-na-wiceministrow-kultury,595114,s.html
    • s.monte.z.uma ...stuletnia poezja... ;-)... 21.11.15, 11:59
      ...nienajwyższej może próby - "wsamraz" na dzisiejszy czas... pasuje... :-)... /\

lehardi.org/2015/11/21/strofy-spod-stuletniej-sofy/
    • s.monte.z.uma ...100 dni rządu Beaty Szydło... ;-)... 20.01.16, 20:32
      ...jak mówili, że spełnią obietnice z kampanii wyborczej, to... to mówili... \/

Już wiadomo, że po 100 dniach rządów PiS nie spełni żadnej ze swoich sztandarowych obietnic. Ale i tak partia szykuje z tej okazji wielką fetę.
      Szydło w exposé zaklinała się, że w czasie pierwszych stu dni jej rządów priorytetem będą trzy ustawy: wprowadzenie obniżonego wieku emerytalnego (60 i 65 lat); wypłata 500 zł na dziecko; podniesienie do 8 tys. zł kwoty wolnej od podatku.
      100 dni rządów mija w lutym i żadnego z tych projektów nie uda się do tego czasu wprowadzić. A kiedy się uda? Nie wiadomo.

Leszek Kostrzewski, Piotr Miączyński Święto obietnic niedotrzymanych

wyborcza.biz/biznes/1,100897,19502894,swieto-obietnic-niedotrzymanych.html?biznes=lublin#BoxBizLink
      • empi Re: ...100 dni rządu Beaty Szydło... ;-)... 20.01.16, 20:48
        przewidują rządzić przynajmniej dwie kadencje, tak więc wyrobią się :)
        pzdr.
        • s.monte.z.uma Re: ...100 dni rządu Beaty Szydło... ;-)... 20.01.16, 22:13
          > przewidują rządzić przynajmniej dwie kadencje, tak więc wyrobią się :)

...fajnie, może - nawet - masz rację... ale "co Ty do mnie mówisz"?... że niby się "wyrobią"?... ... ... nie wiem: cieszyć się, czy bać się?... /\ \/

www.google.pl/search?q=wyrobi%C4%87+si%C4%99&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=8fWfVsP6LMessgGC0pKgCw#q=wyrobi%C4%87+si%C4%99+synonim
          • s.monte.z.uma Re: ...100 dni rządu Beaty Szydło... ;-)... 20.01.16, 22:16
            ...właściwy link... /\

synonim.net/synonim/wyrabia%C4%87

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka