Dodaj do ulubionych

Rybomania Lublin 2015

30.11.15, 08:19
Jak wam się podobało na Rybomanii? Frekwencja wydawała mi się o wiele niższa niż w zeszłym roku. Czyżby duch wędkarstwa w naszym regionie zanikał? Opublikowaliśmy krótką relację z targów, dla tych co nie mieli okazji być - zalewzemborzycki.com/rybomania-lublin-2015/
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Rybomania Lublin 2015 30.11.15, 09:34
      Nie wiem, byłem w sobotę na tych targach co się po Rybomanii zaczynały i na nich mi się bardzo podobało:P
    • s.monte.z.uma Re: Rybomania Lublin 2015 30.11.15, 10:12
      ...o tym, jak się podobało, świadczy frekwencja... czyli odpowiedź jest w pytaniu... ;)... \/
      • qqbek Targi Piw Rzemieślniczych 30.11.15, 10:20
        No na Targach Piw Rzemieślniczych trudno było przejść od stoiska do stoiska takie tłumy były (mówię o sobotnim popołudniu/wieczorze) luźniej było tylko przy stoiskach z rękodziełem (targi "Kolorowe Jarmarki").
        A, że wędkarze nie dopisali... nie wiem- przed południem jechałem Świerczewskiego to ten nowy parking przy Młyńskiej pękał w szwach (a jako, że całą rodziną jechałem na targi piwne, to rzuciłem okiem wcześniej), jak o 17-ej na targi piwa przyjechałem, to 80% miejsc było wolnych (a i tak sobie w brodę plułem, że nie pojechałem od razu pod Targi bo tam też (jak się potem okazało) wolnych miejsc jeszcze trochę było (może nie przy wejściu, ale przy wjeździe już tak). Nie, żebym się dziwił, że na targi piwa (z degustacją) ludzie zbiorkomem woleli przyjechać... dziwi mnie, że wędkarze zastawili parkingi, skoro ich właściwie nie było :)
        • s.monte.z.uma Re: Targi Piw Rzemieślniczych 30.11.15, 10:52
          > dziwi mnie, że wędkarze zastawili parkingi, skoro ich właściwie nie było :)

...może to byli jacyś podszywający się pod "rybomaniaków"?... /\
          • qqbek Ani chybi 30.11.15, 11:19
            "kryptorybomaniacy" ;)
            Wuj żony łowi już ładne kilkadziesiąt lat, w sobotę rano był... na rybach, po południu widziałem go na targach piwa. Może chodzi o to, że targi wędkarskie to bardziej miejsce dla gadżeciarzy i "niedzielnych" wędkarzy?
            • s.monte.z.uma Re: Ani chybi 30.11.15, 11:47
              ...prawdopodobnie masz rację... a może ludzie spodziewali się loterii fantowej w dawnym stylu: stół z fantami - za kotarą, a przed kotarą - delikwent z wędką zakończoną sporym hakiem?... :)... \/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka