Gość: wampirek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:47 kiedy zaczną grzać w Lublinie? LPEC żyje jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chichopo Re: zima w domach IP: *.it / 62.233.189.* 26.09.04, 00:26 z tego co pamietam to chyba powinni jesli w 3 noce pod rzad jest na dworku mniej niz 9 stopni czy moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: zima w domach 26.09.04, 13:16 Ze strony rodziny mam wiadomości, że w Koszalinie i Gdańsku juz grzeją!!!! Ogrzewanie opłacamy my, lokatorzy!!! I nikt nie powinien nam łaski robić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijusXII Re: zima w domach IP: *.pronet.lublin.pl 26.09.04, 14:13 eee co tam LPEC, najlepiej grzeje druga osoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampirek Re: zima w domach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 14:18 pijus też prawda:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: zima w domach IP: 212.160.135.* 26.09.04, 19:14 Gość portalu: wampirek napisał(a): > kiedy zaczną grzać w Lublinie? LPEC żyje jeszcze? LPEC żyje jak najbardziej i ma się świetnie (byłam i widziałam siedzibę po remoncie, który wcale nie był potrzebny, ponieważ przed nim też było przebogato, jak na monopolistę przystało). Ale teraz nie od LPEC-u zależy to, żeby grzał, a od administracji spółdzielni. Wystarczy do LPEC-u wysłać fax i zaczną grzać w ciągu godziny. Miej więc żal do zarządu swojej spółdzielni, przepisy się zmieniły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampirek Re: zima w domach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 22:32 Dzięki Renata, teraz będę mógł zadbać o ciepło u siebie (oczywiście, jeśli przekonam administrację):)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastiatan Re: zima w domach IP: *.visp.energis.pl 26.09.04, 21:16 Może lepiej, żeby trochę poczekali? Długi sezon grzewczy to większe opłaty, a na razie jeszcze nie jest tak zimno. (mogę być mądry, bo mam wymienione okna, he, he, he). Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: zima w domach 26.09.04, 22:26 Czy wy wszyscy oszaleliście? Na dworze +15 a wam już zimno? Co będzie, jak będzie -15? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: zima w domach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 11:15 Naq grzejnikach są "podzielniki" czyli "liczniki zuzytego ciepła". Można grzejniki przykręcać i mieć chłodniej w chacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: zima w domach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 11:16 Ja tam wolę zimny wychów. Nie lubię gorąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastiatan Re: zima w domach IP: 212.182.59.* 27.09.04, 18:42 To teoria. Jak sobie chatę dogrzejesz w inny sposób, albo mimowolnie (chociażby od sąsiadów, przez ściany, strop, etc.) to i tak podzielnik to zauważy, a LPEC ściągnie haracz. Swoją drogą to zwykłe złodziejstwo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: zima w domach IP: *.lublin.mm.pl 27.09.04, 19:22 Masz rację, dlatego trzymam podzielniki w lodówce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:25 a jak wychodzi ekonomicznie ogrzewanie najnowszymi kaloryferkami pradowymi/olejowymi? sa juz chyba na tyle wydajne i energooszczedne ze wychodzi podobnie jak od cieplowni. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: hmm 28.09.04, 00:05 Jeżeli chodzi ci o takie wolnostojące, to nie opłaci się. Można sobie trochę podgrzać atmosferę, ale na dłuższą metę taki kaloryferek żre za dużo prądu. Nie wiem jak się sprawa przedstawia z prawdziwymi piecami olejowymi... Zresztą - u mnie zaczęli grzać! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampirek Re: zima w domach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 23:09 Nareszcie i u mnie grzeją!!! <jupi>:)Życzę i Wam tego samego, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin ludziska - kominek w kazdym domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:23 a w najgorszym razie estetyczna przeszklona koza. nie tylko muzyka ale i zywy ogien niewiarygodnie wprost lagodzi obyczaje usposabia filozoficnie i magicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastiatan Re: ludziska - kominek w kazdym domu! IP: *.visp.energis.pl 28.09.04, 22:01 A do tego samowar i rum do czaja. Oraz pełna uroku osoba płci kompletnie przeciwnej. Poezja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin badzmy choc troche europejscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:29 nie koniecznie przeciwnej, nie-ko-niecz-nie... haha Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: badzmy choc troche europejscy 29.09.04, 00:05 Tak przed kominkiem? Z nieprzeciwną płcią? A fuuj... :P Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: zima w domach 28.09.04, 22:08 u mnie już cieplutkooooo wielkie dzięki Panie Józefie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś