Gość: lama.2.3
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
05.08.16, 18:35
Trudno jest mi określić w którym momencie zaczęły się pierwsze niepokojące dolegliwości jednak z czasem są bardziej uciążliwe i niepokojące. Postaram się wymienić większą ich część. Są to:
- problemy ze snem, często zdarza mi się zasypiać nad ranem pomimo dużej aktywności w dzień. Częste koszmary lub przerywany sen.
- od niedawna zawroty głowy, ciśnienie 85/65
- często mam podwyższoną temperaturę zaraz po tym jak się obudzę mam wrażenie że jestem przeziebiona, czyli czuje duże zmęczenie i mam gorączkę.
- tiki mięśniowe
- słaba pamięć, ostatnio coraz częściej nie jestem w stanie odróżnić czy coś zrobiłam w rzeczywistości, czy tylko o tym myślałam, czy miałam to zrobić a zapomniałam. Czysta dezorientacja.
- drażliwość, zauważyłam że większość kłopotliwych sytuacji próbuję rozwiązać zerwaniem kontaktów
- niechęć do spotkań ze znajomymi i równocześnie chęć zrobienia czegokolwiek, ale wszystko wydaje mi się bezsensu
- strach przed ludzmi, czuje sie wyobcowana. Miewam ataki paniki w różnych miejscach, szybkie bicie serca, krótki oddech, chęć ucieczki i "świadomość" ze wszyscy wokół to wiedzą i patrzą się na mnie
- bóle w klatce piersiowej, chwilowe klucia
- drętwienie rąk podczas snu lub nóg (częściej jest to lewa strona)
- wypadające włosy
- uczucie, że wszystko mnie swędzi, budzę się często cała podrapana (czasem do krwi) przed zaśnieciem ten sam problem, mimo, że później okazuje się ze w danym miejscu nie miałam nawet śladu po ugryzieniu jakiegoś owada
- od niedawna problemy z potliwością
Nie robiłam za wielu badań, podejrzewałam problemy z tarczycą jednak wyniki były w normie, dlatego stwierdziłam, że za bardzo panikuje. Proszę o jakieś rady i ew. wskazanie lekarza do którego powinnam się wybrać.