empi 08.03.17, 08:41 Hobby pana Szyszki... Pojedziemy na łów, na łów, Towarzyszu mój, Na łów, na łów, na łowy, Do zielonej dąbrowy, Towarzyszu mój!/bis pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.monte.z.uma Re: Wielki Łowczy RP 08.03.17, 11:04 ... jaskiniowcy ... zbudujmy im specjalną jaskinię - zamkniętą od zewnątrz... czasem otwierajmy ją, wypuszczając jej mieszkańców na "wolność"... a tam - może czekaliby inni jaskiniowcy?... np. z maczugami stosownymi... pomysł podrzucam za darmo, można go modyfikować... bo?... cóż - bo jak zabawa, to zabawa... \/ \/ \/ Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wielki Łowczy RP 08.03.17, 11:11 i pomyśleć, taki raban był z powodu ośmiorniczek. Nawet żona chciała mi kupić parę w Lidlu, bym docenił czym to się tak cała Polska zajmuje. Teraz przyszły czasy na dziczyznę, krajową :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Wielki Łowczy RP 08.03.17, 12:10 ...a w ramach "gier i zabaw ludu polskiego" można cofnąć się, praktycznie do momentu polowań na ludzi - w celach konsumpcyjnych, oczywista oczywistość... czyli do epoki, kiedy neandertalczyk walczył o lepsze z homo sapiens... bo mentalnie bliżej, niektórym naszym współbraciom, niż nam się wydaje, do takiej "rozrywki"... w tej całej sytuacji tylko - na szczęście - koty mają jeszcze "jaką taką" ochronę... i stąd też moja propozycja zabawy w jaskiniowców... z maczugami... potem - być może - przejdziemy do innych etapów (niedo)rozwoju... \/ \/ \/ Odpowiedz Link Zgłoś
sirjones Re: Wielki Łowczy RP 09.03.17, 07:45 Empi, nie czepiałbym się ośmiorniczek. One mają tę zaletę, że rozwiązują języki. "Chodzi mi o to, aby język giętki powiedział wszystko co pomyśli głowa" jak pisał klasyk. I właśnie ośmiorniczkom zawdzięczamy uwalniające się z głów polityków sowie myśli. Ośmiorniczki z Lidla nie mają tej zalety co chyba potwierdzisz... A ów Szyszko kto zacz, że nazywasz go towarzyszem? Swojak jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wielki Łowczy RP 09.03.17, 09:31 > . "Chodzi mi o to, aby język giętki powiedział wszystko co pomyśli głowa" Podobno najlepsze efekty w tej dziedzinie daje biesiada łowiecka po polowaniu :) > A ów Szyszko kto zacz, że nazywasz go towarzyszem? Swojak jakiś? > A ów Szyszko kto zacz, że nazywasz go towarzyszem? Swojak jakiś? Nie, chciałem pokazać, że o nim już dawno piosenki pisali :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
chrabya Re: Wielki Łowczy RP 09.03.17, 09:43 Tytuł jest mylący: Mnie zmylił. Sądziłem, że to watek panegiryczny www.google.pl/search?q=bronis%C5%82aw+komorowski+my%C5%9Bliwy&tbm=isch&imgil=hreHm8bNayqtyM%253A%253BVKnMx75s4nHFcM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fcelejewskafelietony.blogspot.com%25252F2011%25252F03%25252Fbronisaw-komorowski-pierwszy-mysliwy.html&source=iu&pf=m&fir=hreHm8bNayqtyM%253A%252CVKnMx75s4nHFcM%252C_&usg=__PXt0yMY5MqEPEB1COzyQ0XhUg3M%3D&biw=1600&bih=783&dpr=1&ved=0ahUKEwipzIqog8nSAhVBOJoKHQVCD68QyjcILg&ei=JxXBWOmcAcHw6ASFhL34Cg#imgrc=hreHm8bNayqtyM: Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wielki Łowczy RP 09.03.17, 10:21 Wielki Łowczy RP obecnie panujący, teraz lepiej? :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sirjones Re: Wielki Łowczy RP 09.03.17, 12:27 Biesiada przy ośmiorniczkach czy polowaniu... co za różnica. I tu i tam nie za swoje. A piosenka? Nie o nim. To pieśń ku czci ówczesnego myśliwego. Niejaki Natenczas Wojski. Na pewno pamiętasz. *nie mylić z Wolskim Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wielki Łowczy RP 09.03.17, 12:46 > Biesiada przy ośmiorniczkach czy polowaniu... co za różnica. > I tu i tam nie za swoje. mówiąc "kolokwialnie", na krzywego ryja :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
s.monte.z.uma Re: Wielki Łowczy RP 09.03.17, 10:37 ...znowu te braki wykształcenia, tak nagminnie występujące u zakompleksionych... :-)))... ucz się!... \/ \/ \/ hubertus.wm.pl/241113,Pojedziemy-na-low-towarzyszu-moj.html#axzz4aot1ydod Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wielki Łowczy RP 09.03.17, 10:51 Łowczy, na dodatek panisko na utrzymaniu lobbystów. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś