Dodaj do ulubionych

Pan Prezydent bierze się za PiS

02.05.17, 20:33
Czekam na konkretny dekret w tej sprawie :)
Prezydent oczyści PiS :)
pzdr.
Obserwuj wątek
    • s.monte.z.uma Re: Pan Prezydent bierze się za PiS 02.05.17, 21:40
      ...nadejdzie - zapewne - czas na ustawę... wszystko wskazuje na to, że zaczęli (...znaczy Pan Prezydent zaczął...), tradycyjnie, od samokrytyki... ale też, co widać gołym okiem, zabrakło głównych bohaterów bliźniaków... w związku z czym tableau jest niekompletne... mocno niekompletne... :-)... ale zjawisko - w sumie - pozytywne... /\ /\ /\
      • empi Re: Pan Prezydent bierze się za PiS 02.05.17, 22:08
        znaleziono w internecie, do weyfikacji :)

Katarzyna Gójska-Hejke – reda...ktor naczelna miesięcznika „Niezależna Gazeta Polska – Nowe Państwo”, członek rady nadzorczej spółki będącej właścicielem Telewizji Republika, a także zastępczyni redaktora naczelnego tygodnika „Gazeta Polska” - jej matka Maria była zagorzałą komunistką, wyróżniała się w Wieczornym Uniwersytecie Marksizmu i Leninizmu Antoni Zambrowski – publicysta m. in. Gazety Polskiej i Naszej Polski – jego ojciec był członkiem kierownictwa Komunistycznego Związku Młodzieży Polskiej, a także przedstawicielem przy Komunistycznej Międzynarodówce Młodzieży. Krzysztof Czabański - publicysta „W Sieci” oraz „Uważam Rze” za czasów Pawła Lisickiego – w latach 1967-1980 należał do PZPR. Wojciech Reszczyński – publicysta m. in. „Naszego Dziennika” i „Naszej Polski, a także współpracownik Radia Maryja – podobnie jak Monika Olejnik przyszedł do radiowej Trójki w stanie wojennym. Jerzy Robert Nowak – publicysta, historyk związany z radiem Maryja, komentator w Telewizji Republika – PRL-owski dyplomata, kontakt operacyjny SB Jerzy Targalski – współautor książki „Resortowe dzieci” – członek PZPR, jego ojciec pracował w Zakładzie Historii Partii przy KC PZPR Marcin Wolski – felietonista „Gazety Polskiej” i „Tygodnika Solidarność” – członek PZPR, sekretarz Podstawowej Organizacji Partyjnej Programu III PR. Marek Król – były redaktor naczelny „Wprost”, komentator Telewizji Republika – członek PZPR, poseł na Sejm w latach 1989-1991 z ramienia PZPR. Rafał Ziemkiewicz – publicysta „Gazety Polskiej” i tygodnika „Do Rzeczy”, komentator Telewizji Telewizji Republika – jego ojciec był członkiem PZPR Bronisław Wildstein – dziennikarz, publicysta, twórca Telewizji Republika – jego ojciec był członkiem PZPR oraz komendantem szpitali w okresie stalinizmu. Jego matka także była członkiem PZPR. Sławomir Cenckiewicz – historyk związany ze środowiskiem tzw. „niepokornych” dziennikarzy – jego dziadek był wysokim oficerem Służby Bezpieczeństwa.Republika – jego ojciec był członkiem PZPR Ojciec Bronisława Wildsteina był Żydem, przedwojennym komunistą, powojennym działaczem PZPR, komendantem szpitali wojskowych w stalinowskiej „Polsce”. Zmarł na raka, po wysłaniu go w ramach antysemickiej nagonki na przymusową emeryturę w 1967 roku. Matka była polską chłopką, wielką filosemitką, działaczką PZPR przez cały okres stalinizmu. Odeszła z partii komunistycznej w 1956 roku na fali destalinizacji. Janek Bodakowski recenzuje Niepokornego – wywiad z B. Wildsteinem. Ojciec Ludwika, Henryk, urodził się w Tarnopolu, był synem optyka z asymilującej się rodziny żydowskiej. Dziadek, chcąc, by syn przejął warsztat, wysłał go na praktykę optyczną do Jeny, by tam nauczył się fachu. Syn szkołę skończył, ale zamiast zostać rzemieślnikiem, wstąpił do Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy. Ludwik Dorn niechętnie o tym opowiada i twierdzi, że niewiele wie na temat przeszłości ojca. Wiadomo jednak, że ojciec siedział przed wojną w więzieniu za działalność komunistyczną. Za Rzepą Sławomir Cenckiewicz, historyk z gdańskiego IPN, długi czas myślał, że jego dziadek Mieczysław, wieloletni dyrektor słynnego sopockiego Grand Hotelu, przedsiębiorstwa Las i trójmiejskiego Społem, zrobił karierę dzięki swym umiejętnościom. O tym, że był wysokim oficerem Służby Bezpieczeństwa, dowiedział się dopiero wtedy, kiedy zaczął pracować w IPN. – Dziadka praktycznie nie znałem, a jednak to odkrycie było dla mnie szokiem – mówi “Wprost” Cenckiewicz. Za Wprost Ryszard Terlecki syn Olgierda Terleckiego. Olgierd Terlecki był znanym krakowskim pisarzem historycznym, autorem m.in. cenionej monografii o generale Władysławie Sikorskimi popularnej historii II wojny światowej. Okazało się, że przez kilkadziesiąt lat Olgierd Terlecki był też agentem Służby Bezpieczeństwa, hojnie przez nią wynagradzanym. Działał najpierw pod pseudonimem Rudnicki, a potem Lachowicz i donosił głównie na środowiska paryskiej “Kultury” i londyńskiej emigracji. Ryszard Terlecki upublicznił akta ojca, bo za główne zadanie IPN uważa ujawnienie mechanizmów funkcjonowania machiny zła w PRL. Za Wprost Andrzej Kryże jest synem Romana Kryże. Roman Kryże brał udział w orzekaniu wyroków skazujących, w tym również na karę śmierci, w sprawach przeciwko działaczom podziemia niepodległościowego, m.in. rotmistrza Witolda Pileckiego i majora Tadeusza Pleśniaka. W 1964 był przewodniczącym składu sędziowskiego, który wydał wyroki skazujące w sprawie tzw. afery mięsnej. Wiele z wyroków wydanych przez niego zostało uznanych po 1989 za mordy sądowe. Za wiki Rafał Ziemkiewicz. Ojciec zapisał się do PZPR, według syna po to, żeby nie dostać niechcianego awansu. Wujek był wieloletnim działaczem PAX. „Mój Ojciec kwestionował sens działalności stryja (pracował w PAX), ale nie były to rozmowy pomiędzy kimś, kto nie akceptował sowieckiej okupacji z jej zwolennikiem – to były rozmowy ludzi równie okupantów nienawidzących, tyle że obdarzonych różnymi temperamentami. Rozmowy jak się w tej rzeczywistości zachować. Tata, wydaje mi się miał rację, machając ręką, że trzeba się od tego całego gówna trzymać najdalej.” PAX za wiki Lchlip.salon24.pl, Ziemkiewicz o wujku w PAXie

pzdr.
        • s.monte.z.uma Re: Pan Prezydent bierze się za PiS 02.05.17, 22:53
          ...piękne... mojemu przodkowi - podobnie jak wielu innym - proponowano taką właśnie karierę... nie skorzystał, za co ma mój szacunek... takich było wielu... dzisiaj bezimienni... wcześniej - nieprzekupni... za wierność sobie zapłacili swoim życiem... i życiem swoich rodzin... a szacunek dla nich, bo to byli prawdziwi patrioci, bez cudzysłowu... /\ /\ /\
          • dociek Re: Pan Prezydent bierze się za PiS 03.05.17, 12:13
            A z mojej babki, członkini AK pismaki na odmianę zrobiły "żołnierza wyklętego".
            • s.monte.z.uma Re: Pan Prezydent bierze się za PiS 03.05.17, 12:50
              ...to i tak miała szczęście, że nie - nie wiem, co teraz jest bardziej obraźliwe: volksdeutsch, komuch, ubek?... okropne czasy, gdy to co było do niedawna pewne, jeśli chodzi o ocenę moralną, uległo tak wielkiemu zawirowaniu... zwłaszcza w oczach niedouczonych manipulantów... i ich tępych wielbicieli... \/
              • dociek Re: Pan Prezydent bierze się za PiS 03.05.17, 15:49
                Chyba najbardziej PiSlamistom spodobały się wyzwiska "lewak, lewaczka, lewactwo". W niepojęty sposób pasuje im do każdego uznanego za wroga (czyli do tego, kto ma inne zdanie): i to już od konserwatywnych liberałów po komunistycznych anarchistów.

A przecież obecny wróg może być wzięty nawet "z kosmosu": samobójczy terrorysta imigrant z Somali, za bogaty i za mądry żyd ze Stanów, niemiecki wydawca biblii po rosyjsku, watykański bolszewik w sutannie, meksykański biznesmen polonijny, polski wegetarianin na rowerze...

Selekcja do obecnego establishmentu opiera się na najwyższym poziomie kretynizmu i serwilizmu.
                • s.monte.z.uma Re: Pan Prezydent bierze się za PiS 03.05.17, 17:18
                  > Selekcja do obecnego establishmentu opiera się na najwyższym poziomie kretynizmu i serwilizmu.

...i buractwa... niedouczonego... \/ \/ \/
                  • Gość: komuno wróć! IQ Komorowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.17, 17:52

Prezydent Komorowski to był intelektualny tytan. Do bulu.
                    • empi Re: IQ Komorowskiego 03.05.17, 18:52
                      Komuna wraca już jako katokomuna, wspaniale zakonserwowana, dokarmiana i udoskonalona przez PiS :). I Sekretarz Biura Politycznego PiS, tow. Kaczyński wiernie rozwija jej idee. Jarosław, Jarosław, Jarosław, Jarosław, Jarosław, Jaroslaw Polskę zbaw :) :) :) :)
                      pzdr.
                      • s.monte.z.uma Re: IQ Komorowskiego 03.05.17, 20:04
                        > Jarosław, Jarosław, Jarosław, Jarosław, Jarosław, Jaroslaw Polskę zbaw :) :) :) :)

...poprawię Cię - wybacz:
                        ...Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Pol - skę - zbaw!
                        ...Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Ja - ro -sław!... Pol - skę - zbaw!

...ra - tun - ku! - ... - ... - ... -))) -))) -))) - ... \/ \/ \/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka