adidas0071
03.10.17, 01:16
Witam wszystkich
Zastanawia mnie pewna sprawa, otoz bylem niedawno w Lublinie bo mialem do zalatwienia pewna sprawe w Sluchmedzie. Wjechalem na parking platny tuz przy budynku. Parkingiem zarzadzali mlode chlopaki, wypisywali bilety, pobierali oplaty i takie tam. Ciekawy jestem czy prowadzone jest to wszystko zgodnie z prawem? Wg rozporzadzenia obowiazujacego od 14.02.2014 pobieranie oplaty parkingowej moze miec miejsce jezeli spelni sie pare wymogow:
1) D-44 i D-45, co do tych znakow nie jestem pewny czy sa bo nie zwrocilem uwagi
2) D-18, brak jest bialych, wyraznych linii, miejsca postojowe oddzielone sa od siebie za pomoca siwej kostki brukowej
Chlopaki urzedujacy tam wg mnie nie naleza do zarzadu drog miejskich zeby mogli pobierac oplate za postoj w tym miejscu, tak naprawde nie wiedzialem do konca kim oni sa.
Orietuje sie ktos z was czy oplata pobierana jest legalnie oraz czy znajduja sie tam znaki informujace o wjazdu w strefe parkowania platnego oraz o wyjezdzie z niej?
Za pare dni bede w Lbn i chetnie bym ich wyedukowal jezeli rzeczywiscie oplate pobieraja niezgodnie z prawem.
Dzieki za ewentualne odpowiedzi
Pozdrawiam