Dodaj do ulubionych

Wieża ma swoją fontannę

10.10.04, 23:46
no tak kolejna okazja do pokropka i do pokazania sie naszych radnych!!! chyba
z 5 radnych pracuje w MPWiKu (dodatkowo kilku byłych jako zajebiści
fachowcyyyyyy). przyjdą pokażą sie może w gazecie będzie fotka ktoś tam o
wywiad poprosi a inwestycji dalej ni ma :-(((

ale jak będzie ładnie ehhhh
nie tędy drogaaaa!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Robbie FONTANNA PIWA IP: 212.182.7.* 11.10.04, 12:02
      Przegonili ludzi z przystanku na placu. Za pieniądze Unii wymościli chodniczek
      pod "ogródki piwne" (jacy dobrzy, pewnie nic z tego nie mają). Teraz urządzają
      sobie kpiny - dodatkowe ozdóbki, żeby z "ogródków" było na co popatrzeć. Za
      czyje złotówki tym razem?
      • shawman Re: FONTANNA PIWA 12.10.04, 00:36
        Z tym przegonieniem ludzi z przystanku to chyba przesadzasz.
        • Gość: basia Re: FONTANNA PIWA IP: *.info 12.10.04, 07:51
          Pewnie że przegonili. Przystanek w najwęższym miejscu, ktoś musiał długo nad tym
          myśleć, a i tak bzdurę wymyślił.
          • Gość: Robbie Re: FONTANNA PIWA IP: 212.182.7.* 13.10.04, 19:52
            Tak jest - w najwęższym miejscu, bo ktoś inny ma zarabiać na piwie. I sądzicie,
            że "decydenci" zarządzając takie rzeczy nie wiedzą, kto na tym zarobi? I nie
            wiedzą, komu szkodzą i że ktoś może to wytknąć? I nie powiedzą o swoich
            stratach tym, którzy mają na piwie zarobić?
    • Gość: bosman Re: Wieża ma swoją fontannę IP: *.lublin.mm.pl 11.10.04, 22:42
      Potrzebna jak zającowi na fiucie dzwonek.Woda znów podrożeje.Zwęzili palanty
      ulicę, zrobili chodnik jak lotnisko zamiast udostępnić miejsca parkingowe a
      teraz nastepny pomnik bezwąsa.Paranoja.Pies jak nie ma co robić to ....jaja
      liże.
      • Gość: lublin Re: Wieża ma swoją fontannę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 07:06
        bardzo dobrze ze zwezili, to juz jest scisly rejon zabytkowego miasta.
        • Gość: basia Re: Wieża ma swoją fontannę IP: *.info 14.10.04, 06:32
          A obiektami najbardziej zabytkowymi są liceum i kamienica w tle której stoi
          rzeczona fontanna...
      • qqbek Re: Wieża ma swoją fontannę 14.10.04, 01:01
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> Potrzebna jak zającowi na fiucie dzwonek.Woda znów podrożeje.Zwęzili palanty
        > ulicę, zrobili chodnik jak lotnisko zamiast udostępnić miejsca parkingowe a
        > teraz nastepny pomnik bezwąsa.Paranoja.Pies jak nie ma co robić to ....jaja
        > liże.

Szczerze mówiąc widziałem dzisiaj (a raczej wczoraj) pierwszy raz... i podobało
        mi się... potem pogrzebałem w przedwojennych pocztówkach i wiem, dlaczego mi
        się podobało :) Akurat ten kształt ma więcej wspólnego z naszym miastem niż
        Marszałek z wąsem na placu, kilka ulic dalej.
        A parking (duży i wiecznie pusty) jest na Okopowej a drugi na Placu Zamkowym...
        ale niektórym nawet 200-300m "per pedes" sprawia najwyraźniej ból. Starówka
        jest już zamknięta dla ruchu i jakoś to już nikomu specjalnie nie przeszkadza,
        logiczną konsekwencją będzie zamykanie kolejnych ulic i tworzenie tam strefy
        tylko dla pieszych... może to się rzecz jasna dużej ilości osób nie podobać,
        ale tak postępuje większość europejskich ośrodków miejskich i nie ma co się
        spodziewać, że u nas zrobi się wyjątek- i dobrze.
    • Gość: lublinek chyba nalezy sie cieszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 07:05
      knajpek wokolo przybywa bedzie sie gdzie schlodzic.
      • Gość: bosman Re: chyba nalezy sie cieszyc IP: *.lublin.mm.pl 13.10.04, 19:58
        może ty dojeżdżasz do pracy rowerem.Ja nie.A w śródmieściu nie ma gdzie
        zaparkować.A jeśli chodzi o knajpki to widziałem te ogródki - stoją
        puste.Przynajmniej na Narutowicza.
        PS.W fontannie bedziesz sie chłodził? Poza tym tak usytuowana fontanna nie ma
        żadnego uroku. Bezsens.Widziałeś to koromysło? bo ja tak.
        • Gość: Robbie I PRZEGONILI LUDZI Z PRZYSTANKÓW NA WĄSKI CHODNIK IP: 212.182.7.* 13.10.04, 20:41
          Przecież nawet przed przeróbkami mieli więcej miejsca niż teraz. Poza tym przez
          Narutowicza w tym miejscu jeździ sporo autobusów. Ale niektórzy by chcieli mieć
          piwo ciągiem bez milimetra odstępu.
    • Gość: kum.... Re: Wieża ma swoją fontannę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 22:38
      Jest niezle bedzie latem pieknie nie narzekajcie ,niech no tylko
      nadejda upaly!
      • Gość: Stach Re: Wieża ma swoją fontannę IP: 62.233.188.* 14.10.04, 00:45
        Byłem , widziałem. Rzeczywiście w naszym mieście jest to jedyna fontanna która
        może sie podobać choć niewielka ale urokliwa. Obawiam się tylko wandali. Mam
        nadzieję, że MPWiK obejmie ja stałym nadzorem konserwatorskim.
      • Gość: Stach Re: Wieża ma swoją fontannę IP: 62.233.188.* 14.10.04, 00:45
        Byłem , widziałem. Rzeczywiście w naszym mieście jest to jedyna fontanna która
        może sie podobać choć niewielka ale urokliwa. Obawiam się tylko wandali. Mam
        nadzieję, że MPWiK obejmie ja stałym nadzorem konserwatorskim.
        • Gość: basia Re: Wieża ma swoją fontannę IP: *.info 14.10.04, 06:35
          Koniecznie niech obejmie, jako kolejny zabytek...
    • ryza_malpa1 Re: Wieża ma swoją fontannę 14.10.04, 09:41
      A ja jeszcze nie widziałam w naturze za to w tv mi sie podobało.
      w ogle podobaja mi sie wszelkie pomysły nawiazujace do historii lublina i
      nadajace naszemu miastu jakis charakter :)
      • Gość: chochlik Re: Wieża ma swoją fontannę IP: *.lublin.mm.pl 14.10.04, 10:26
        Jestem ciekawa ilu jeszcze żyjacych mieszkanców Lublina pamięta wieżę ciśnień
        przed rozbiórką. Ja pamiętam, a tej symbolicznej jeszcze nie widziałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka