Dodaj do ulubionych

reklamacja telefonu

IP: *.klc.vectranet.pl 27.10.04, 00:13
właśnie odebrałam telefon sony-ericsson z naprawy telefon był zakupiony w salonie firmowym sieci Idea w Łęcznej a naprawiany przez TELESERWIS MIROSŁAWA DUMA, 20-082 LUBLIN, UL.ŚWIĘTODUSKA 22. Usterka polegała na braku możliwości wybierania kolejnych liter (pomimo wielokrotnego przyciskania klawiaszy). Wyświetlała się tylko druga litera przyporządkowana. Opis naprawy zgodnie z Raportem brzmi: wymiana płyty klawiatury, zmiana oprogramowania, reset aparatu.
Poza tym że zresetowano mi wszelkie dane zapisane w pamięci telefonu bez mojej zgody, to na dodatek usunięto mi polskie litery i możliwość wysyłania MMS-ów. Mam pytanie czy to była naprawa??? Czy ten serwis ma autoryzację i wie co ma robić czy to tylko taki żart??? Nie polecam ani Tamtejszego salonu, ani owego dowcipnego serwisu - chyba że chcecie aby wam popsuto telefon!!!
Obserwuj wątek
    • saba-dor Re: reklamacja telefonu 27.10.04, 00:52
      raczej pomysl o innym telefonie.mam rowniez sonny-ericsona i w ciagu roku 2
      razy zmieniane bylo oprogramowanie i nadal jest bublem.Nazwany ponoc telefonem
      roku ,dla mnie jest bublem roku.
    • Gość: basia Re: reklamacja telefonu IP: *.info 27.10.04, 07:55
      Przy zmianie oprogramowania zawsze tracisz dane z pamięci- dlatego zapisuj
      wszystko na karcie SIM, w Nokii i Siemensie jest taka możliwość, w innych pewnie
      też. Jeśli po zmianie oprogramowania masz mniej funkcji to pewnie wgrali ci
      soft(tak to nazywają serwisanci) od innego modelu. Reklamuj, przecież masz
      rachunek,mam nadzieję że masz.
      • rozczochrany_leb Re: reklamacja telefonu 01.11.04, 20:04
        nie koniecznie traci sie wszystkie dane przy zmianie oprogramowania, to zlezy
        od dobrej woli i profesionalizmu serwisanta, jesli chca to moga zgrac te dane
        do komputera a pozniej po zmianie softu wrzucic je spowrotem do telefonu
        gdy oddawalem telefon do naprawy (salon era) pan uprzejmie zapytal mnie czy
        chce nowe oprogramowanie, powiedzialem ze oczywiscie tak ale chcialbym zachowac
        wszystkie dane (numery telefonow, adresy) - odnotowal to w zleceniu naprawy i
        juz. Otrzymalem komorke z nowszym oprogramowaniem i z cala zawartoscia (oprocz
        zapisanych smsow)
        Jak sie chce to mozna :)
    • Gość: DPP Re: reklamacja telefonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:41
      Mam Nokię 3210 , wogóle się ta cholera nie psuję , klawisze wielkie a więc
      paluch zawsze trafii nie ładuję przez 5 dni i prawie sama gada a mimo to
      porzucam ją na 7 dni zobacze jak wygląda życie bez gadania . pozdrawiam
      • turawski Re: reklamacja telefonu 01.11.04, 14:15
        Mam Sony-Ericssona t230, co jakiś czas blokują mi się dwa klawisze /zero
        reakcji/ w tym jeden bardzo ważny /yes/ . Gdy idę do serwisu, to zwykle
        zaczynają działać /te klawisze, nie serwisanci/, patrzą na mnie jak na
        wariata... Cóż to za badziewie... ? Chyba pójdę w ślady DPP...

pozdrawiam
        t
        • Gość: BARSKA Turawski,niech na Was tak nie patrzą! IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 14:56
          Turawski,patrzą na Was jak na wariata? A w ząbek czesani! Doceńcie mnie,ja
          nigdy na Was tak nie spoglądałem(am)!Nawet jak zabieraliście głos publicznie!
          • turawski Chodzi za mną pewna "Idea"..... 01.11.04, 15:04
            ... a imię Jej BARSKA

Gość portalu: BARSKA napisał(a):
            > Turawski,patrzą na Was jak na wariata? A w ząbek czesani! Doceńcie mnie,ja
            > nigdy na Was tak nie spoglądałem(am)!Nawet jak zabieraliście głos publicznie!

Cha, cha, jeszcze by i tego brakowało, żebyście na mnie spoglądali... Ale do
            lekarza /wiadomej profesji/ to nie raz mnie wysyłaliście, czyż nie ?

pozdrawiam
            t

PS w razie czego dzwońcie na 999
            • Gość: BARSKA Turawski jak piła (zeby cokolwiek!) IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 17:39
              Turawski,macie kiepska pamiec! I chyba haha a nie chacha...
              • turawski Cha-cha-cha tak pisze się a czyta cza-cza-cza :) 01.11.04, 18:39
                Gość portalu: BARSKA napisał(a):
                > I chyba haha a nie chacha...

... może przed wojną było inaczej, wybaczcie "ekspercie od polszczyzny", nie
                pamiętam. Ta moja kiepska pamięć kłania się...

PS A co to wszystko ma wspólnego z telefonami, chyba tylko to, że one czasem
                też są głuche...

pozdrawiam
                t
        • Gość: basia Re: reklamacja telefonu IP: *.info 01.11.04, 19:37
          Jeśli nie żartujesz, z tobą nigdy nie wiadomo, to też czeka cię wgranie nowego
          softu.
          • turawski Basiu, w sprawach tak powaznych jak... 01.11.04, 20:06
            telefon nigdy nie żartuje /z Barską to inna para kaloszy /
            Telefon kupiłem niedawno, mam do niego płytę z "softem" i kabelkiem, chyba, że
            to chodzi o jakis inny "soft", czyli oprogramowanie procesora (?) nie znam sie
            na tym... Ta dolegliwość pojawia się i znika, czasem wystarczy, że dłużej
            przytrzymam klawisz i jest OK. Co robic Basiu ? Chyba się "przesiądę" na
            starego siemensa, co niemiecka precyzja, to nie japońsko-szwedzki temperament...

pozdrawiam
            t

Gość portalu: basia napisał(a):
            > Jeśli nie żartujesz, z tobą nigdy nie wiadomo, to też czeka cię wgranie nowego
            > softu.
            • Gość: basia Re: Basiu, w sprawach tak powaznych jak... IP: *.info 01.11.04, 20:16
              Serwisanci "soft" mówią na oprogramowanie telefonu. W mojej kochanej Nokii też
              tak było, klawisz działał-nie działał,w serwisie wgrali nowy soft, działa
              świetnie. Szkoda tylko że syn zabrał mi Nokię i dał w zamian Siemensa C60.
              Drań(telefon, nie syn) jest tak dociekliwy że ciągle pyta czy wiem czego od
              niego chcę, jak któregoś dnia rzucę nim o ścianę...
              Nie wiem co ci dodali do twojego telefonu,lepiej zapytaj w serwisie.
              Ps. moja Nokia blokowała klawisz kończący rozmowę,to dopiero była zabawa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka