Gość: maria IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 00:30 miasta.gazeta.pl/lublin/1,35637,2369126.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oko Re: ciekawe, ubecy wracają IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 03:19 Wracaja ludzie miedzy osiemdziesiatka a dziewiecdziesiatką.Ty,red.Reszka, chyba nie masz o czym pisac,a historii uczyl Cie Paczkowski,jesli wogole,albo jakis "Glos" Macierewicza czy radyjko torunskie i Benderek.Kazdy mial swoja mlodosc,czasem durną i chmurna,sam zobaczysz jak dozyjesz.Ubecy wracja? Dziadkow nad grobem sie boicie? Profesora Markiewicza, ktory uratowal zycie,jako kardiolog,setkom jesli nie tysiacom osob? Znajcie proporcje,bo roznych specow AKowcow,WINowcow,NSZowcow mamy od metra,nawet rondo WINu jest w Lublinie.Coz byl czas wojny domowej,byl czas tworzenia.I teraz patrzec na to wszystkio w pozycji bobaska to jest ni w piec ni w dziewiec. Oj,Reszka- reszta jest milczeniem!A sadzilem,ze macie wiecej oleju w tej waszej glowie.Pan tez,Panie Matacz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: ciekawe, ubecy wracają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 08:11 poprawny link wyglada tak: miasta.gazeta.pl/lublin/1,35637,2369126.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: ciekawe, ubecy wracają IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 10:03 Łatwo jest siedzac w foteli przed komputerem wyrażać krytyczne opinie o tych, którzy w czasie okupacji niemieckiej stawali przed coraz to nowymi rozlepianymi na murach i parkanach płachtami- ogłoszeniami obwieszczajacymi o wyrokach śmierci wydanych na "polskich bandytów" (zakładników zatrzymanych w licznych łapankach)i znajdowali tam znajome nazwiska sąsiadów, członków rodziny. I bronili się jak mogli o przetrwanie.Oczywiście musieli to robić w oparciu o organizację jaka powstała na danym terenie i na tym terenie wykazywała największą aktywność i skuteczność. Ci co tego nie przeżyli nigdy nie bedą w stanie pojąć o jakich ludziach wyrażają nieuprawnione sądy przypinając im takie czy inne "łatki" polityczne. Ludziom, którzy walczyli o wolność i odbudowywali Kraj ze zgliszcz należy się pamięć i szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Wracają ? A może nigdy nie odeszli ? 03.11.04, 11:05 I kto sie kogo boi ? Oko puszcza do nas "oczko"... I do Pana Matacza ...(dobrze, że nie przed lustrem ) Żyją i mają się - jak widać - dobrze. Wielu nie spadł nawet przysłowiowy włos z głowy, czego nie mozna powiedzieć o ich ofiarach. Praca w "organach bezpieczeństwa" to nic nadzwyczajnego, ot "młodość durna i chmurna" Pamięc dopisuję, gdy trzeba wspominać dawne bohaterstwo z czasów partyzanckich, a całkiem zawodzi, gdy ktoś pyta: co pan/pani robiła w WUBP.Do "organów", i to na niepoślednie stanowiska trafiali całkiem "przypadkowo", pewnie z branki, łapanki ? "Ludziom, którzy walczyli o wolność i odbudowywali Kraj ze zgliszcz należy się pamięć i szacunek." Napisał Chochlik. I słusznie. Niezaleznie od barwy ich politycznych przekonań. Ale co z tymi, którzy walczyli z "polskimi bandytami" już po wojnie ? Czy robili to w imie wolności ? Czy nie ma mniej "kontrowersyjnych" przedstawicieli środowiska AL / GL ? pozdrawiam turawski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Re: Wracają ? A może nigdy nie odeszli ? IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 12:43 W jednym z powiatowych miast Lubelskiego w bialy dzien zastrzelono na ulicy Orlicz Dreszera prezydenta miasta, a było to w maju 1945 roku.Dzisiejszy Irak to jakby kontynuacja. Oczywiscie i czasy,i powody mordowania inne,ale w sumie jako metoda to nic nowego.A bandytyzm jako bandytyzm niejedno ma imie i niejednakową barwe polityczna. Czy ja z Wami,Turawski,ciagle musze tu toczyc boje? Co to Sejm RP,sejmik lubelski? Pozdrawiam cieplo chochlika wdzięczna za to,ze mysli.I jeszcze jedno- odpowiedz na pytanie - "A moze nigdy nie odeszli"? Masz osobiste doswiadczenia w tej materii? Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Barskiej - Mędrca oko... 03.11.04, 13:26 Od końca: Moje osobiste doświadczenia ? Hm, mam ten komfort, że urodziłem się "za Gomułki" Chyba, ze myślisz o doświadczeniu moich przodków... Ale tu chyba nie miejsce i czas na "martyrologiczne licytacje" ? Dokąd by to nas zaprowadziło, Was Barska, jak widzę do Iraku... Nie musicie Barska ze mną toczyć bojów, jak i ja nie toczę z Wami, odnosiłem się m.in. do wypowiedzi Oka, czyżby to Wasze nowe wcielenie ? Ponieważ w jednym z postów adresowanych do mnie, zasugerowaliscie swoje problemy z identyfikacja płciową / że moze jestescie facetem ok. 50-tki / przeto używam konsekwentnie formy "Wy". Liczba mnoga ma też i inne uzasadnienie, wcale nie ideologiczne... :) pozdrawiam t Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: ciekawe, ubecy wracają 03.11.04, 12:40 Nikt nikomu nie odmawia należnych honorów Chochliku. Tylko z Twojej wypowiedzi można wysnuć wniosek, że ich zasługi upoważniały i usprawiedliwiały ich późniejsze zbrodnie. Przez lata komuny z mało znaczącej organizacji jaką była GL (późniejsza AL) stworzono na potrzeby komuny mit zasług i wielkości. Najbardziej zaś zasłużonych dla Ojczyzny pominięto milczeniem bądź prześladowano. Dziś znowu, licząc na zapomnienie, próbują ożywić ten mit. Dla wielu młodych ludzi w tamtym okresie wola walki z okupantem nie przejawiała się świadomym wyborze rodzaju partyzantki i chwała im za bohaterstwo. Lecz to nie Oni stanęli później w pierwszym, należnym im, szeregu mogąc tym samym wnosić szlachetne wartości w kształtowanie Ojczyzny. Nie Oni dziś próbują obnosić się ze swoimi zasługami. Robią to zwyczajni zbrodniarze których zna jeszcze wielu ludzi z własnych przeżyć. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: ciekawe, ubecy wracają 03.11.04, 12:53 W zasadzie, przyznam Ci rację... Tylko że, jak to się mówi: "każdy kij ma dwa końce". Dziś, z przyczyn czysto politycznych często stawia się pomniki również zwykłym zbrodniarzom - tym z przeciwnej strony barykady, odpowiedzialnym za śmierć wielu nie mających nic wspólnego z polityką cywili, żołnierzy LWP (nie mylić z KBW) itd. Nie zapominajmy, że w latach 1944 - 1948 w Polsce toczyła się regularna wojna partyzancka, w której po obu stronach zginęło kilkadziesiąt tysięcy osób, życie nie jest takie proste, jak mogłoby się wydawać niektórym dyspozycyjnym, oportunistycznym ideologom. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: ciekawe, ubecy wracają 03.11.04, 13:11 "każdy kij ma dwa końce" Masz zupełnie rację. Nie możemy sobie wmówić, że to jest całkowicie be a tamto całkowicie cacy. Każda wojna jest brudna, każda wojnaniesie zniszczenia moralne, zbrodnie. Później ich autorzy dorabiaja piękną ideologię by się wybielić a nawet czerpać z tego korzyści. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Re: ciekawe, ubecy wracają IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 13:14 Hej,albert.flasz zgadzam sie z Toba: kiedyś stawiano pomniki jednym,teraz drugim,albo przeprowadza sie sluszne ( z dzisiejszego punktu widzenia) rekonstrukcje. Nie wiem jednak dlaczego posrednio czepiasz sie KBW,zapominajc chocby o ofiarach,jakie ta formacja poniosla w walce z bandami UPA (dzis tez juz "patriotami ukrainskimi").Zostawmy to historykom,ale ja pamiętam,jak przypadkiem w pazdzierniku 1956 roku znalazłam sie w gronie oficerow KBW i oni gotowi byli maszerowac na Moskwe! Oczy zrobily mi sie jak mlynskie kola. Nie zartuje-Polacy zawsze byli i są "porąbani",co widac i tutaj na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mado Re: ciekawe, ubecy wracają IP: *.net.pulawy.pl 03.11.04, 13:31 Gość portalu: BARSKA napisał(a): Zostawmy to historykom, - dokładnie tak, ale oni już wystawili ocenę >ja pamiętam,jak > przypadkiem w pazdzierniku 1956 roku znalazłam sie w gronie oficerow KBW i oni > gotowi byli maszerowac na Moskwe! - to widocznie zdrowo popili, bo marsz na Moskwę skończyłby się na archipelagu gułag...w najlepszym razie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mado Re: ciekawe, ubecy wracają IP: *.net.pulawy.pl 03.11.04, 14:01 Chochliku masz rację, ludzie w skrajnie dramatycznych warunkach stoją przed bardzo trudnymi wyborami. I dokonują - nieraz wbrew sobie, bo nadrzędnym dobrem mogło być np. życie najbliższych. Nikt nie mówi, że po wojnie władza ludowa nic nie zrobiła dobrego dla kraju. Tylko..no właśnie...nasz postęp cywilizacyjny to była jazda pociągiem osobowym, a Zachód pędził ekspresem. Dlaczego? Bo Stalin odrzucił Plan Marshala. Niemcy były nie mniej zniszczone od Polski na wskutek nalotów dywanowych lotnictwa aliantów i co.... ech...szkoda gadać. Pozdrawiam. Mado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Bez uproszczen! IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 14:44 Wiesz,Mado,oficerowie KBW wcale nie popili,a jak postudiujesz sobie historie tej formacji wojskowej,to zobaczysz,co tam sie dzialo po Pazdzierniku 1956 r.Co zas do Twego porownania z pociagiem to przywolujesz mysl Wałesy podczas jego spotkania z Miodowiczem-ojcem.Szkoda,ze plan Marhalla nam nie wypalil,Czechoslowacja sie zgodzila,ale pod presja Moskwy szybko sie z tego wycofala,a minister spr.zagr. skonczyl tak jak skonczyl.Z faktami sie nie dyskutuje,ale probuje zrozumiec,dlaczego bylo tak a nie inaczej. Proste własciwie wszystko to skutki tzw. zimnej wojny,o ktorej mlode pokolenie wie tyle,co nic.A Niemcy (zachodnie) w czasie rozwijania sie tej zimnej wojny staly sie z wroga- sojusznikiem USA i trzeba bylo im pomagac chocby po to,by Stalin mial klopoty w strefie wschodniej.A jak mogl pomagac? Co najwyzej zrzekajac sie reparacji wojennych. Niemcy nie walczyli na ziemi amerykanskiej,ale na rosyjskiej,a bomby padały na miasta ZSRR a nie USA.Itd.,itd.Moj apel- przede wszystkim nie upraszczac!A w sumie mniej tu o historii, a wiecej o dniu dzisiejszym gadajmy (apel i do mnie samej,haha!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mado Re: Bez uproszczen! IP: *.net.pulawy.pl 03.11.04, 15:45 Kolejna osoba zarzuca mi, że tylko ten może o czymś dyskutować, który sam przeżył i widział. Co za kompletna bzdura. Źródłem wiedzy są wielorakie dokumenty, z analizy których można wyciągnąć obiektywne i ogólne wnioski. Autposja to zazwyczaj subiektywne odczucia. Ja nic nie upraszczam, tylko uogólniam, a to kolosalna różnica. Tak robią wszyscy historycy podsumowując jakiś omawiany temat. Dzięki za porównanie. Wałęsa, co miał zrobić to zrobił. A KGB nie interesuje mnie, wolę SB. Stresogenne są to czynnośći, więc i skłonności do trunków znane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Barska" Ma co? Do? IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 17:33 "Mado",masz klopoty z literkami ABCDEF itd. Nie pisalam przeciez KGB ,ale KBW,jest to skrot od Korpusu Bezpieczenstwa Wewnetrznego (Polska).Rozsmieszasz mnie,bo nie wiesz z kim rozmawiasz.I dobrze, ale ja o tych wszystkich sprawach tyle pisalam i piszę,znam rowniez wiele malo dostepnych jeszcze dokumentow,nie tylko polskich,ale i amerykanskich,niemieckich,rosyjskich,ze - daruj- poziom naszej wiedzy (bez zarozumialstwa z mojej strony)musi sie rożnic. Dlatego pozostanmy przy swoim.Pozdrawiam z usmiechem promiennym...B.PS. Nie pijesz nigdy? Haha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Ma co? Do? IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 17:56 Zainteresowanym tematem polecam autobiografię profesora Mariana Markiewicza pt. "Moje młode lata" wydana w r. 2001. To są także moje młode lata, tylko na innym terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Chochliku, czytalam IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 18:34 i wspominki profesora.Teraz mu,jak widzę,dowalono,bo gdzies tam pojechal a wraz z nimi byl Szot i inni. Jesli maja siłę witalną,to dlaczego nie? A ten,co o tym pisal z pogarda,choc to miala byc taka ironia (red.Reszka chyba),nawet nie wiedzial,ze tego Szota po 1957 roku wybrano w Lublinie na I sekretarza KW PZPR,jako bylego partyzanta. Gomulka jednak jakos za partyzantami nie przepadal,bo na miejsce Szota naslał do Lublina na lat kilkanascie tow. Wladyslawa Kozdre.O tych czasach nikt teraz w Lublinie pisac nie umie,lub nie chce,swiadkowie zemra i prawica bedzie wreszcie mogla zaczynac od poczatku dzieje ojczyste. Adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mado Re: Ma co? Do? IP: *.net.pulawy.pl 03.11.04, 18:37 Chylę czoła i przepraszam za lapsus językowy, ale jeśli mi uwierzysz to leciałam na kabaret i stąd to przejęzyczenie. A, że mam dobry humor to nic mi go nie zepsuje, nawet Twoje stwierdzenie, że nie mam pojęcia z kim mam do czynienia ani to, że nie znam alfabetu. A może ja wcale nie chcę wiedzieć? Wystarczą mi Twoje wypowiedzi. Ty podejrzewam, wiesz z kim masz do czynienia, a historia to mój konik. Jeśli jestem niegodnym adwersarzem, to ubolewam ze względu na mojego mentora prof. K. z UMCS-u. No cóż, możesz się mylić, jak każdy człowiek, bo nikt nie ma monopolu na rację. Ciepło pozdrawiam. Mado Ps. Degustuję tylko wino czerwone. Ale za to palę jak lokomotywa:-)))))stąd te pociągi, bo jak kogoś cytuję, to podaję nazwisko.:-))) Dobrze u kogoś wywołać śmiech, tak będę trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Barska" Normalniej! IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 19:05 "Mado" - niech zyja Pulawy,a Ty tez.Prof.K.? A prof.M.?A moze konika warto na nowo osiodłac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mado Re: Normalniej! IP: *.net.pulawy.pl 03.11.04, 19:13 Cha, cha...to są Twoje argumenty merytoryczne???? Cha, cha... Konik ma się znakomicie, dzięki, że pytasz. Nie mam aspiracji na profesurę, ale kto wie? Jeśli dasz możliwość wysłuchania tego, czym się tak chwalisz, to czemu nie? Jesteś przemiła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
newmen1 Re: Normalniej! 03.11.04, 19:39 Se sama osiodłaj kucyka. Nie szpanuj chorym mózgiem bo naśle na Ciebie moją mafie cukierkową, mam wtyki u rodziny Soprano więc sobie uważaj. Ide ssać lizaczka (Chupa Chups, oczywiście bez cukru ;P) Teraz Cię nie pobiję bo idioci to zagrożony gatunek :P I żeby to sie nie powtórzyło, babciu. No. Odpowiedz Link Zgłoś
newmen1 Re: Normalniej! 03.11.04, 19:41 Yo, tu znowu ja, zdeczka sie zagalopowałem bo zapomniałem do kogo poprzedni pościk napisałem. Oczywiście do Smerfa "Barskiej" babiczki z Chrzanowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barska normalny inaczej... IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 22:50 Newmen 1 (jest i drugi newmen?)- zawsze bałam sie normalnych inaczej,więc nie klikaj do mnie,bobku! Odpowiedz Link Zgłoś
newmen1 Re: normalny inaczej... 03.11.04, 23:05 No, wkońcu mi odpisałaś. Ile to minęło? Godzina? Dwie. I sie wysiliłaś z odpowiedzią. co do Newmanów: jest ich tylu co masz pryszczów na twarzy, więc sie nie interesuj. Pilnuj swojego kucyka lepiej. A normalnych inaczej widujesz codziennie w lustrze. Tak, to ta osoba co jak spojrzysz w lustro robi zeza. I am Bob Budowniczy Polski Ludowej, więc rządam należytego szacunku. Gdyby nie ja to byś spała dziś pod mostem, tylko dzięki mojej dobroci masz house więc dziękuj. Tym niniejszym kończe liścik do Szanownej Pani Babci. Życze szczęścia w spoglądaniu w lustro i pilnowaniu kucyka :) I nie odpowiadaj na ten list bo po prostu nie chce mi sie z Tobą gadać :) :P Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: normalny inaczej... 03.11.04, 23:28 newman1, jeszcze w pieluchy robisz czy już ptaszkiem się bawisz? Z Barską trzeba się kłócić na argumenty. Ty ich nie masz. Proś rodziców by ci pieluchę często zmieniali bo w wieku Barskiej bedziesz miał reumatyzm w krzyżu. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARSKA Wirus chamstwa IP: *.lublin.mm.pl 04.11.04, 00:03 "Empi" dziękuje,ale chyba z wariatami nie powinno sie tu wogole rozmawiać,czyli najlepsza jest w tym przypadku metoda przedwojennej endecji: "Nie kupuj u Zyda"(dzis sloganik odzywa wsrod LPR-owców w nowej wersji: "Nie kupuj w supermarkecie"- Tesco np. to zapewne tez Zyd skoro ma taką typową izraelską nazwę?)Oczywiscie tu nie mowa o kupowaniu czegokolwiek,ale o odpowiadaniu na durnoty debili.A swoją drogą ostatnio nie bylo tu chamstwa,widocznie ktos puscil slowny wirusik i poszli jak za panią matką... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wirus chamstwa 04.11.04, 06:48 forum będzie żyło dopóki bedziemy tu sprzeczać sie, wymieniać informacją itp. Chamstwi zawsze wciskało się i tak już będzie. Co robisz z chamstwem na ulicy jeśli czujesz się bezsilna? Szczególnie odważnym gdy jest anonimowe? Nic. Ignorujesz je bo tyle jesteś w stanie zrobić. Wiele razy na forum proponowałem ignorowanie chamstwa. Nie zawsze jednak sam potrafiłem powstrzymać się. Tow. Barska sporzeczajmy się do upadłego, na argumenty. Nie mówię Ci Adieu. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Re: Wirus chamstwa 04.11.04, 10:09 Wiesz ,"empiku",odnoszę znaczenie,ze to "tow." u Ciebie w stosunku do p.Barskiej ma znaczenie nie grzecznosciowe,ale wręcz odwrotnie.Dlatego przypomnę Ci,ze okreslenia "towarzysz" używano w Polsce,kiedy jeszcze Lenina nie bylo na świecie.Dlatego dziwi mnie,ze powstala na gruzach PZPR socjaldemokracja bała sie jak ognia takiej formy.I tak jest do dzis. Tylko PPS Ikonowicza zwrotu "towarzysz" się nie pozbyła. I chwała za to. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wirus chamstwa 04.11.04, 10:29 tylko nie empik:)). Jeśli chodzi o tow. Barską ( ma na forum taki dodatek do nicka używany nie tylko przeze mnie)to nie zauważyłem by się o to obrażała.Czy jest według Ciebie powód do takiej obrazy?. Etymologię słowa towarzysz znam. Jak Ikonowicz się zwraca do swoich oszołomów nie dociekałem. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta1 Do p.Turawskiego i innych przyjaciol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 11:07 Siedze na tym wygnaniu blisko zachodniej granicy RP i czytam czasami w kawiarence internetowej te zajadle dyskusje. Czasem nie moge wytrzymac,ale Krezusem nie jestem,a internet potrzebny mi do pracy naukowej bardziej. Ale Barska zabila mi cwioka ,piszac ze jest to On nie ONA i jeszcze znajoma Turawskiego,z ktorym sie umowila na rozpetanie dyskusji w Forum.Prawda czy nieprawda,ale dowcip w tym jest,a posmiac sie teraz za bardzo nie ma z czego.Tu,na Zachodzie Polski,dopiero widac jaką Polską B jest Lubelskie. Pozdrawiam wszystkich Zyta 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mado Re: Do p.Turawskiego i innych przyjaciol IP: *.net.pulawy.pl 04.11.04, 12:06 Gość portalu: Zyta1 napisał(a): > Ale Barska zabila mi cwioka ,piszac ze jest to On nie ONA > i jeszcze znajoma Turawskiego,z ktorym sie umowila na rozpetanie dyskusji w Forum. Przepraszam, że ośmielam zapytać się. Czy mnie masz na myśli? Jeśli tak, no cóż... Umówić się z Nim to ja mogę w celach hmmm... wyłącznie towarzyskich. Lubelskie pod względem głupoty nie odbiega od innych regionów kraju - vide trybuna sejmowa - ale... niestety odstaje pod względem kultury słowa i kultury osobistej - vide tutejsze forum. Śmiać się można ze wszystkiego(a przede wszystkim z samego siebie), tylko należy robić to z taktem. Pozdrawiam. Mado Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: Do p.Turawskiego i innych przyjaciol 04.11.04, 13:00 Oj Mado, Mado :) Nie do Ciebie to bylo, a do Barskiej przeciez :) Turawski porobil tu liczne znajomosci, a ze umawia sie z Barska ? No coz, widac ja lubi :). Moze kiedys i z nami zacznie sie umawiac ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mado Re: Do p.Turawskiego i innych przyjaciol IP: *.net.pulawy.pl 04.11.04, 13:24 Tak mówisz? Ten analfabetyzm... i do tego jeszcze funkcjonalny.:-)))) Pozdrawiam. Mado Odpowiedz Link Zgłoś
turawski O rany, ale mam "powodzenie", chyba trzeba... 04.11.04, 15:09 .. będzie halę MOSiR wynająć (alternatywnie: namiot cyrkowy, hi, hi ;))) pozdrawiam turawski PS Zyta, a jaka tam pogoda na Zachodzie, czy bez zmian ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Uwaga ZYTA 1 04.11.04, 15:23 Nadszedł do mnie wczoraj na moja poczte "liscik". Nadawca: zyta-1@gazeta.pl Bylabym nawet zadowolona z nawiazania kontaktu,bo Twoje posty czytam,ale ten wydal mi sie dziwny - chodzilo o jego zawartosc jak i o powazny błąd ortograficzny.Oczywiscie,ze kazdy może sie tak zarejestrowac,ale Ty jestes znana i na innych forach,wiec warto Cie ostrzec,ze dzieje sie cos niedobrego.Juz tu Barska stwierdziła,ze ktos za nia cos tam wstawil podszywajac sie pod jej nick.I ostatnia sprawa,dla mnie najpowazniejsza: skąd ten tajemniczy "ktos" w postaci "zyta-1" znal moj adres pocztowy? Cuda sie dzieją w Lublinie,ale nic dziwnego - po lipcu 1949 roku...Chce mnie ów "ktos" zmusic do zmiany adresu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta1 Miesza ktoś? A niech go! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:28 Dziekuję "Terra",to rzeczywiście nie jest moja poczta,ale fakt,ze każdy może się rejestrowac jak chce. Nie rób problemu, bo w sumie to głupstwo.A do Turowskiego - na Zachodzie bez zmian.Zaspokoił ciekawość? Odpowiedz Link Zgłoś
turawski Dzięki:) Do Zyty 1 /ze spacją czy bez ? / 05.11.04, 10:04 Gość portalu: Zyta1 /wersja bez spacji/ napisał(a): >A do Turowskiego - na Zachodzie bez zmian.Zaspokoił ciekawość? Ciekawość zaspokojona, mój nick przekręcony, ok.,każdy ma swoje przyjemności, nie jestem małostkowy :) Ja się loguje "grubą czcionką", ma to swoje zalety i wady. Zaleta: nikt się nie może podać za mnie. Wada: czasem narażony jestem na niechcianą pocztę. jak to w życiu: coś za coś pozdrawiam t Odpowiedz Link Zgłoś