Dodaj do ulubionych

Zaginęło dziecko

IP: *.lublin.mm.pl 08.11.04, 18:51
niewyobrażam sobie jak można niedopilnować 3 letniego dziecka niewiem
przecież ktoś w domu bł napewno i jestem dziekawa po ilu godzinach sie
rodzice obudzili ze dzieckA NIEMA :/ bez przesady ale ja niewiem co ci
rodizce wtedy mogli innegorobić bardziej waznego od zajmowania sie
dzieckiem!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: inna Re: Zaginęło dziecko IP: *.lublin.mm.pl 08.11.04, 18:55
      moze jestem jakas inna ale jak sie ma 3 letnie dziecko to sie go pilnuje a nie
      zostawia sie zeby sie samo soba zaopiekowało.przecież nawet jak teraz policja
      znajdzie to dziecko to to zostanie u niego w psychice .a taki uraz truchno
      bedzie naprawic :(
    • bastiatan Przyjęło się w Polsce, że jeżeli taka sytuacja ma 08.11.04, 21:14
      • bastiatan Przyjęło się w Polsce, że jeżeli taka sytuacj 08.11.04, 21:18
        tragiczny finał (odpukać), to kara dla rodziców jest niewspółmiernie niska, bo
        sami przeżywają tragedię. Jestem zdania, że w takich sytuacjach należy karać
        rodziców z całą surowością prawa. Taki brak opieki przydarza się najczęściej
        ludziom prymitywnym, nie posiadającym uczuć aż tak wysokich, o jakie możnaby
        ich posądzać. Uważam zatem, że jeżeli troska o własne dziecko nie jest w stanie
        zmusić ich do starannej opieki, to może choć w kilku przypadkach zmusi ich
        strach przed karą.
    • Gość: kumak Re: Zaginęło dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:39
      Babciu - zostawiasz dziecko trzyletnie i idziesz do kosciola ?
      I co tam Bogu powiedzialas ?Co bylo wazniejsze od dziecka,ktore Ci
      powierzyli? Boze miej taka moc i kopnij w tylek taka babcie z
      calej sily az pozbiera rozum i zapamieta ze dziecko to Swieta Rzecz
      a opieka nad nim to uczynek dobry iwypelniac go nalezy z oddaniem!
      • ryza_malpa1 Re: Zaginęło dziecko 09.11.04, 12:11
        Kurcze, różne przypadki chodza po ludziach i czasami nie można zbyt surowo
        osądzac ( nikt nie ma oczu dookoła głowy ani uwagi zdolnej skupić się
        nieustannie na jednym) ale w tym wypadku nóż mi się w kieszeni otworzył.
        Z tego co zrozumialam , babcia wyszla do kościoła wiedząc, ze nikogo nie ma w
        domu . Nie wiem co by się stało, gdyby poczekała na faceta co poszedł po krowy?
        Spóźniłaby sie do Kościoła i byłby skandal na całą wieś??
      • Gość: Bez Wyobrazni Bez serc bez ducha IP: 217.153.96.* 09.11.04, 12:57
        Czy nigdy nie bawilisicie sie sami na podworku? tylko zawsze z rodzicami
        Czy uwazacie ze mozna niepracowac tylko opiekowac sie 24h na dobe dzieckiem bo
        przeciez w kazdej chwili cos sie moze zdarzyc...
        Nie raz nie dwa pewnie sama sie bawila na swoim podworku, a nie w obcym miescie
        i nic sie nie dzialo.
        Dziecko w kazdej chwili moze sobie cos zrobic nie tylko na swoim podworku ale i
        we wlasnym pokoju, a to wsadzic palec do kontaktu, a to przytrzasnac sobie
        raczke w drzwiach, a to wdrapac sie nma szfe i spasc , a to podtknac sie i
        skrecic sobie kark.

Wiec wystarczy ze kazda osoba taka jak ja czy Wy gdy zobaczy dziecko same
        zaeraguje a nie spokojnie pojdziecie do domu czy na piwo bo gdyz co mnie to
        obchodzi przeciez ono nie jest moje.

Jesli jestes bez winy pierwszy rzuc kamien, czyli gdy zobaczysz cos ze jest nie
        tak reaguj, a nie stoj z boku bojac sie, nie chca wtracac.

Pozdrawiam Idealnych krytykow zyjacych w idealizowanych realiach
        • bastiatan Nie chrzań głupot! 09.11.04, 22:01
          Jak się ma 3-letnie dziecko to trzeba go pilnować! A jak się nie chce
          pilnować, to może nie trzeba było sobie dzieciaka robić! Rzeczywiście, są
          zdarzenia których trudno uniknąć. Ale nie to, że 3-latka wymyka się z domu!
      • Gość: jac Re: Zaginęło dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 13:51
        no to co zrobić przestać żyć
    • Gość: Clavis Re: Zaginęło dziecko IP: 62.233.189.* 09.11.04, 13:03
      A może wnuczka niczym bajkowy Czerwony Kapturek udała się na poszukiwanie babci
      by ją zapytać: dlaczego wilk ma długie zęby? Ano, dlatego by mógł zjadać
      nieodpowiedzialne babcie!
    • muminek33 Re: Zaginęło dziecko 09.11.04, 17:36
      Najpierw tzreba sobie zadac pytanie jak oni wychowywali to dziecko,ze dalo noge
      z podorka przy nadarzajacej sie okazji.3 letnie dziecko juz powinno wiedziec co
      moze a czego nie moze robic.
      • Gość: chochlik Re: Zaginęło dziecko IP: *.lublin.mm.pl 10.11.04, 08:47
        Już się znalazło. Informacja z TV3
      • Gość: mirka Re: Zaginęło dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 09:11
        Czy mialeś kiedys,chocby pod opieką, 3-letnie dziecko, Muminku ?jak oni
        wychowywali, Boszsze...Można mieć oczy dookoła głowy i jeszcze przegapić, jak
        taki sobie pojdzie.Ale fakt,że babcia nie zrobila wszystkiego, zeby jej
        dopilnować
        • ryza_malpa1 Re: Zaginęło dziecko 10.11.04, 09:27
          No o tym wasnie mówiłam, rózne rzeczy się zdarzają.
          Ale nie można zostawiac dziecka w domu ( czy na podwóku) samego i sobie gdzieś
          iść.
          A co do postu kogoś powyżej to , owszem, bawiłam się sama na podwórku ale nie
          jak miałam 3 lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka