Gość: milicyja IP: *.250.105.130.Dial1.Weehawken1.Level3.net 02.12.04, 00:25 Takie gowniary trzeba trzymac krotko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PiJaK Nauczyciel sadysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:28 Sprawa jest pewnie bardziej skomplikowana niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Ten człowiek, jak się wydaje, sam uważa, że jest dobrym nauczycielem. Myślę jednak, że nie powinien uczyć, zwłaszcza w takim ośrodku, gdyż za często puszczają mu nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Nauczyciel sadysta nie powinien uczyc IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 02.12.04, 00:39 Tez mialem w szkole podstawowej p.o. kierownika, ktory bil uczniow. Lubil tez ogladac gdy uczniowie sie bili. Na szczescie dla nas po interwencji rodzicow w wydziale oswiaty przestal byc p.o. kierownika. Nowy kierownik wyperswadowal mu bicie. Szkoda, ze teraz w Polsce nauczyciele sadysci sa "swietymi krowami" chronionymi przez swoje zwiazki zawodowe i ministerstwo. Nic dziwnego, ze przestepczosc rosnie, gdy sila fizyczna decyduje kto ma racje. Nie mysle, ze praca nuczyciela jest latwa, szczegolnie w poprawczaku. Ale to nie jest jeden incydent pobicia przez tego nauczyciela. Gdy tacy nauczyciele beda "wychowywac" mlodziez w poprawczakach, to z poprawczakow beda wychodzic bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Nauczyciel sadysta nie powinien uczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 16:59 bandyci uczą się przemocy we własnym zakresie. To niewychowanie, ale jego brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuntaro Re: Nauczyciel sadysta IP: *.it-net.pl 02.12.04, 07:48 A wszystko przez brak oficjalniej uznanej kary chłosty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedagog To nie Sdysta A BOHATER!! Nas naprawde biją .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:38 uczniowie , obrzucaja obelgami ale każdy boi sie stracić Prace i milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: To nie Sdysta A BOHATER!! Nas naprawde biją . IP: *.top.net.pl 02.12.04, 11:33 Zaraz pojawi się płaczliwy list od zawodowego oficera, który dostał vprdol od rekrutów-kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Nauczyciel sadysta IP: 192.169.2.* 02.12.04, 00:40 Krotko trzymac to nie znaczy bic. Uzycie sily fizycznej nie moze byc niczym usprawiedliwione. Ten facet powinien odejsc. Ma za slabe nerwy zeby uczyc w tak trudnej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFRED Re: w-fiści są po3,14erdoleni... IP: *.235.141.99.Dial1.Orlando1.Level3.net 02.12.04, 01:06 JAK CIE UCZEN-CHULIGAN UDERZY W TWARZ - NAUCZYCIELU TO NADSTAW MU DRUGA STRONE TWOJEJ TWARZY ZEBY POPRAWIL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wariatka NO WLASNIE, IP: 160.133.135.* 02.12.04, 01:09 To co robic jak uczniowie albo wulgarnie bluzgaja na nauczyciela albo jego czy ja bija? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: substancja Re: za wagary nie idzie sie do poprawczaka IP: *.lublin.mm.pl 02.12.04, 01:35 Młodzieżowy Ośrodek Wychowawyczy to coś zupełnie innego niż poprawczak, ty idioto. I nie idzie się tam bynajmniej "za napady". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga widze ze chyba jestes z tego osrodka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 08:39 widze ze chyba jestes z tego "osrodka"lubisz wszystkich obrazac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: substancja Re: widze ze chyba jestes z tego osrodka IP: 212.182.102.* 04.12.04, 03:18 wspołczuje Ci, musisz być bardzo nieszczęliwym człowiekiem, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serr Re: Nauczyciel sadysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 02:06 I brawo dla tego nauczyciela. Gó..ary trzeba trzymać krótko. Jak w końcu któraś z nich by kogoś zabiła to by było, że nauczyciele nic nie robili. Taka gó..ara to rozumie tylko jedno prawo, prawo pięści i żadne tak rozmowy i prośby nic nie dają. Jeszcze raz brawo dla nauczyciela! Może jak by było więcej takich ludzi to by smarkateria po 17 lat nie zabijała ludzi na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Nauczyciel sadysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 19:12 Te wychowanki poniżane, wyzywane jezeli uważałyby że wszystko można zdobywać siłą i biciem powinny dawno zebrać się grupowo i porządne lanie sprawic temu nauczycielowi. Nikt nie lubi być poniżany, nawet najgorszy recydywa. Wysłac go na leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_n w100% popieram ze na agresje slowna nie ma innej-> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 02:26 - obrony, dla mezczyzny jak walniecie w pysk (mowie o "osobkach" juz zdemoralizowanych). Moj znajomy mial taka zone, mowila mu ze niech nie smie jej uderzyc, moze ja trzymac za rece. Jest to typowe zachowanie elementu zdemoralizowanego, ktory nie uznaje DIALOGU, wymiany zdan, kompromisu. Tak to juz agresywne jednostki maja. Tego sie im nie da przetlumaczyc. Maja swoje bardzo uproszczone zasady "moralne" w ktorych SUBIEKTYWIZM na poziomie drapania sie po twarzy z kolezanka w bramie z lat szczeniecych jest mocno utrwalony. Nie musi byc taka kobieta prostytutka, ale przebywac, wychowywac sie w "zdemoralizowanej" rodzinie. Nic nie pomoze nawet "goryl" - przeciwko takiemu zaczna wymyslac sztuczki i intrygi , byle postawic na swoim. Autorytetem dla nich jest prosta hamska odzywka lub sila. Lecz czesto sa to (zwlaszcza prostytutki) bardzo wygadane osobki, ich wachlarz przeklenstw i gry slowami jest nie do pokonania. Dac tam hetero- babe, albo walic w morde, tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-liberal co to za tytuł? -> Nauczyciel sadysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 02:31 Gdyby był sadystą, to by regularnie bił dla przyjemności. Tu jest jasne, że uderzył sprowokowany. Odzywa się pie...one liberalne skrzywienie dziennikarzy. Brakuje tylko puenty typu: "biedne skrzywdzone dzieci potrzebują miłości i wyrozumiałości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jcc Ale dzisiaj zebralo sie forum - 75% lobuzow IP: *.client.comcast.net 02.12.04, 03:03 Gdy czytam wypowiedzi sugerujace, ze trzeba bic zone lub uczennice, ktore powiedza cos co sie mezowi lub nauczycielowi, panu i wladcy nie podoba - wlosy deba staja, ze tacy lobuzi pisza na Internecie. Czy Polacy nie maja zadnego poczucia praworzadnosci? Czy ciagle chcieliby zyc w epoce niewolnictwa gdzie oni byliby panami, ktorzy mogliby slabsza kobiete bic i zaszczuc na smierc bezkarnie? Prawo w kazdym cywilzowanym kraju wyraznie mowi, ze sily mozna uzyc tylko w obronie. To, ze uczennica pyskowala czy odmowila wykonania polecenia nie usprawiedliwia aby ja pobic. W koncu ja zaszczuto na smierc. Nikt nie stanal skutecznie w jej obronie. Czy nawet smierc dziewczyny nie porusza sumien Andrzeja_n, Brawo Janusz!!!! i innych? Moze sumienie czy moralnosc i praworzadnosc to zbyt abstrakcyjne pojecia dla nich i dla Janusza N., ktory ciagle jest nauczycielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Ale dzisiaj zebralo sie forum - 75% lobuzow IP: *.235.141.68.Dial1.Orlando1.Level3.net 02.12.04, 03:22 Mala poprawka: Okolo 40% forumowiczow dzis jest zdania mego poprzednika: Gowniarze maja prawo nas bic! Okolo 60% forumowiczow mowi: STOP ! Chulinanom i bandytom! Ja jestem w tej drugiej grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Ale dzisiaj zebralo sie forum - 75% lobuzow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 08:49 Gdy czytam wypowiedzi sugerujace, ze trzeba przeklinac lub obrazac nauczycieli, - wlosy deba staja, ze tacy lobuzi pisza na Internecie. Czy Polacy nie maja zadnego poczucia praworzadnosci? Czy ciagle chcieliby zyc w epoce niewolnictwa gdzie oni byliby panami, ktorzy mogliby wszystkich ponizac? Prawo w kazdym cywilzowanym kraju wyraznie mowi, ze sily mozna uzyc tylko w obronie. To, ze uczennica pyskowala czy odmowila wykonania polecenia nie usprawiedliwia aby ja pobic-to fakt. Ale w koncu nit ja zaszczuto na smierc. Nikt nie stanal skutecznie w jej obronie-moze byly tego powody? P.S.Oczywiscie postawa nauczyciela nie byla dobra.No ale w sumie moge go zrozumiec.Ciagłe przeklinanie,odnoszenie się w nie poprawny sposób do osoby starszej,obrażanie,przychodzenie uczniów spojonymi alkoholem-to chyba nawet ciebie by wytrąciło z równowagi!!!Nauczyciele też są ludźmi.A jakie mają srodki karne?Nawet w zwyklej szkole?Nie mozna wyrzucic ze szkoly-bo jest obowiązek nauki.W młodszych klasach jak dziecko źle się zachowuje i zostanie wezwany rodzic to co sie dzieje?rodzic dyskutuje z nauczycielem...!!!nie usprawiedliwiam wiec nauczyciela ale po czesci go rozumiem.nie oceniam nikogo bo nie znam dokladnie sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW W tym Ośrodku przebywają tylko "niewiniątka" ;) IP: *.zsel.lublin.pl / *.zsel.lublin.pl 02.12.04, 07:41 W tym Ośrodku przebywają tylko "niewiniątka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: Nauczyciel sadysta IP: 212.244.34.* 02.12.04, 08:49 Daleki jestem od stwierdzenia że w tego typu osrodkach przebywają aniołki. Tak jak wszyscy jestem zdania że resocjalizacja powinna być twarda i konsekwentna i że taki zakład to nie hotel na wakacjach. Ale włos mi się na głowie jeży jak czytam opinie takich inernautów jak Alfred, brawo, Albin no i ten który sie zalogował jako ZJEBAĆ GÓWNO (swoja drogą tak sie nazwać to trzeba mieć odwagę albo...). Opinie takich osób najprawdopodobniej w dość dużym stopniu odzwierciedlają ich poglądy i pewne cechy charakteru. To potencjalni (a może już) sadyści i okrutnicy dla swoich NAJBLIŻSZYCH I DALSZYCH. Słownictwo, stosowana retoryka wskazują że brutalność to dla nich jedyny sposób zdobywania autorytetu i forsowania swoich poglądów. Oczywiście agresja ta dotyczy słabszych. Z dużym prawdopodobieństwem należy przypuścić że w obliczu agresji na ulicy w stosunku do innej osób ci bohaterowie naszych czasów przechodza na druga stronę ulicy mamrocząc pod nosem ze to pewnie pijacy albo rodzinne porachunki. A nauczyciel Janusz ich idol to po prostu bydlak i sadysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski A. Re: Nauczyciel sadysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 09:18 Brawo Panie redaktorze.To świetny temat te komisje dyscyplinarne dla nauczycieli. Ich uczciwośc budzi we mnie ogromne zastrzeżenia. Nauczyciele przed tymi tzw.niezawisłymi komisjami" traktowani są krańcowo różnie.Zależy to najczęściej od: 1. przynależności związkowej nauczyciela, jego sympatii politycznych, zgodnych z poglądami Kuratora Oświaty i wyżej(komisja odwoławcza) Ministra Edukacji, bąż nie. 2. rozdmuchania sprawy przez media- tzw. nacisk- czytaj dalej:wystraszony dyrektor,kurator,minister- każdy boi się o swój stolec. 3. wiele spraw poważnych jest zatajanych w szkołach- czytaj wnioski do komisji dyscyplinarnych dyrektorzy kierują z potrzeby wyeliminownia niewygodnego im dyrektora - skutek wewnętrznych rozgrywek dyrektor-nauczyciel, a więc szukanie uzasadnienia złożenia wniosku na tzw.chwilową potrzebę. 4. byłem ostatnio w ministerstwie i dowiedziałem się,że komisją dyscyplinarną steruje dawny, tzw. beton (niereformowalne towarzycho). PANIE PAWLE ! MAM DO PANA OGROMNĄ PROŚBĘ.PONIEWAŻ RUSZYŁ PAN TZW. WIERZCHOŁEK GÓRY LODOWEJ, NIECH PAN SPRÓBUJE IŚC DALEJ. wSZYSTKIE DECYZJE ZARÓWNO KOMISJI DYSCYPL.PRZY WOJEWODZIE JAK I PRZY MNISTRZE EDUKACJI SĄ TAJNE. JEST TO RELIKT CZSÓW KOMUNY, KIEDY NAUCZYCIELI UPADLANO, POWALANO NA KOLANA.MOŻE CZAS WRESZCIE ODSŁONIĆ KURTYNĘ.JEŚLI ZECHCIAŁBY PAN TO DOBRZE BYŁO BY POPROSIĆ KURATORA A DALEJ MINISTRA O KONKRETNE DANE. RODZAJ POSTAWIONEGO ZARZUTU, OTRZYMANA KARA, ZA OKRES NP. OSTATNICH 5 LAT. Polecam Panu także przeczytanie artykułu pt"Relikt minionej epoki" autorstwa Elżbiety Szwoch (Przegląd Oświatowy nr 2/2003r - poruszane zagadnienie: czy komukolwiek zalęży na istnieniu komisji dyscyplinarej jako ciała sprawnie działającego i "wypracowującego" normy etyczne zawodu nauczyciela?! Pozdrawiam, z poważaniem Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Za co? Za jajco! IP: *.top.net.pl 02.12.04, 11:30 Przytoczyłem cytat z klasyki polskiego filmu. Niestety, trzeba stwierdzić, że istnieje kategoria ludzi, z którymi można rozmawiać tylko przy użyciu pały. Hussajn, Lepper, Hitler, Putin no i te "wychowanice". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-liberal przymus, wolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 15:57 Mam już dość promowania przez tak zwanych liberałów społecznych "bezstresowego wychowania". Ludzie są zwierzętami społecznymi i właśnie od innych ludzi uczą się zachowań międzyludzkich. Możemy wyróżnić przynajmniej trzy grupy referencyjne: rodzice, rówieśnicy, szkoła. (Ew. inne typu massmedia, itp. ) Za wychowanie swoich dzieci są w pierwszej kolejności odpowiedzialni rodzice i oni mogą mieć największy wpływ. Niestety część rodziców w naszym kraju dochodzi do wniosku, że jak nie ma czasu na wypełnianie tych obowiązków, to nie muszą. Przyczyny są różne, czasem zrozumiałe, jak na przykład konieczność pracy na wiele etatów. Jednakże to oni powinni być karani ( przynajmniej urzędowo grzywną) za przestępstwa jakich dopuszczają się ich pociechy. W kontekście ostatnich napadów huligańskich w Wawie jakoś nie widziałem, żeby ktoś potępił rodziców. Za każdym młodocianym huliganem stoi dwóch ludzi, którzy powinni się interesować tym, co robi ten osobnik mieszkający pod ich dachem w wolnym czasie. Wielu woli po prostu nie wiedzieć. Niektórym rodzicom się wydaje, że jak odpuszczą sobie kontakt z własnym dzieckiem i przestaną być dla niego autorytetem, to w to miejsce wejdą nauczyciele i szkoła, w której dzieci spędzają przecież aż pół dnia. "Moje dziecko chodzi do dobrej szkoły". To trochę naiwny sposób myślenia, bo nauczycielowi po pierwsze nie płacą za wychowanie ucznia, a po drugie nauczyciel nie ma odpowiednich środków przymusu, tak jak rodzic. Niby co ma zrobić? Może wstawić dwóje, ale nie zabierze dzieciakowi kieszonkowego, nie zakaże mu po szkole iść na mecz i najważniejsze nie da po mordzie jak dzieciak zaczyna pyskować. De facto dla młodzieży ważniejszą grupą odniesienia i autorytetem stają się rówieśnicy, bo z nimi zaczyna spędzac więcej czasu niż z rodzicami czy pojedynczymi nauczycielami. W takiej grupie panują zachowania stadne. Jeżeli synalek spędza więcej czasu z kumplami z bloku, to się od nich uczy, że ten kumpel który więcej razy mówi Ku.., jest silniejszy i rządzi. Ta sama zasada panuje w woju. Tego samego można się też nauczyć w kontaktach z dominującym ojcem: "Gdzie dziś ku.., byłeś, ch..u? - W szkole, tato." albo obserwując relacje między rodzicami. "Gdzie dziś, ku.., byłaś? Na zakupach, kochanie." Ten kto w relacji jest podległy, nie może ku..ć do lidera, lub nawet w obecności lidera. To jest przemoc słowna i w ten sposób się wymusza uległość. Dlatego jeżeli mamy uczniów mówiących do naczycieli (lub w ich obecności) "Ku.., spie..j!", to jest to ich sposób sprawdzenia czy mają przewagę. Jeżeli nauczycielom nie wolno odpowiedzieć na taką próbę siły, to uczeń dostaje sygnał, że nauczyciel jest słaby, bo się nie stawia i daje dupy. A to powoduje, że uczeń będzie sprawdzać jak daleko może się posunąć. I kończy się to zakładaniem kubła na śmieci na głowę bezsilnego nauczyciela, ponieważ kolejnym krokiem zapewnienia sobie dominacji jest przemoc bezpośrednia. Nie mówię wcale, że tamten nauczyciel powinien bić, jednak niezgadzam się by był on publicznie nazywany sadystą. Sadysta bije, bo lubi. Problem polega na tym, że ten nauczyciel ma do czynienia z osobnikami, którzy się nauczyli takich, a nie innych relacji międzyludzkich sprowadzających się przede wszystkim do rozumienia świata w kategoriach dominacji-uległości. Ten nauczyciel zareagował zgodnie z takim modelem i nie uległ próbie zdominowania. Dzięki temu nikt mu nie założył na głowę kubła. Czy musiał bić? Nie wiem. W szkołach dawnego typu nie bez powodu było coś takiego jak "koza", czyli po prostu izolatka. Izolatka to jest przemoc bez przemocy, bez bicia. W dzisiejszych szkołach nie ma takich miejsc, bo "liberałowie" uznali, że to nieludzkie, niehumanitarne trzymać biedne dzieci jak w więzieniu. W ten sposób odebrali nauczycielom ten bezbolesny sposób dyscyplinowania i dali alternatywę: bić albo pozwolić na zdziczenie. Na tym polega problem liberałów: wierzą, że każde dziecko jest z natury dobre. A ja widzę w każdym dziecku dzikusa, którego trzeba poskromić. Życie w stadzie rówieśników naturalnie wyciąga z nich najgorsze zwierzęce instynkty dominacji. Chyba żaden liberał mi nie powie, że dzieci się nawzajem nigdy nie biją? A czy małe dzieci nie biją się o zabawki, chociaż nigdy nie miały do czynienia ze wzorami przemocy? Celem resocjalizacji musi być oduczenie widzenia świata w kategoriach wewnątrzstadnej dominacji-uległości. Na pewno nie uda się to, jeżeli instynkty zdominowania takie jak ta nie będą natychmiastowo i bezwzględnie karane. Podstawowa zasada, której musimy się trzymać, brzmi tak: wychowanie jest przymusem, który uczy używania wolności. Tylko tyle. Comments? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_n dostac od kumpeli to moze, ale od matki juz nie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 18:03 bardzo dobre ujecie, nawet tak "aktywne" w poszukiwaniu "meskiego spisku" feministki, siedza cicho... Ja bym dodal, ze bezstresowe wychowanie dlatego jest tak powszechne, bo to ALGORYTM dzialan w ktorym aktywnosc panstwa spada do minimum, a rodzice - "praktycy" jego wdrazania nie rozumieja go, bo nie moga, gdyz jest ono mzonka. Korzysci ponadto maj - jak w kazdej "nowej wierze" - bezposredni jej propgatorzy (maja posadki), przyklejone "ideowo" do panstwowych instytucji fundacje, kola itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: przymus, wolność IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 02.12.04, 21:02 zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzona Re: Nauczyciel sadysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 19:23 nauczyciel - czlowiek wykształcony, żeby poniżał sie do poziomu uczennic i używał takich obrzydliwych słów. Jezeli w szkole pracuja tacy psychole to co mozemy się spodziewać po dzieciach pobierających nauki u takich nauczycieli. kto ma nerwy na wierzch niech nie idzie pracowac do szkoły, tylko do żłobka, tam zmieni pampersa, da papu, bedzie mówił co mu slina na jezyk przyniesie, nie bedzie odezwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halemba Re: Nauczyciel sadysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 08:57 Uderzył ją w głowę? Nie wystarczyło po prostu sprać ją po dubie tak by przez tydzień nie mogła usiąść? Kary cielesne są potrzebne tak jak więzienia dla przestępców. Jeśli nie można dotrzeć do dziecka przez rozum to trzeba mu wbić pewne zasady postępowania przez dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tourist Re: Nauczyciel sadysta IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.04, 13:02 Very interesting! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guess who! in Gleb Re: Nauczyciel sadysta IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.04, 14:36 I know Janusz. He is a good man. There is no discipline in that school. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glebokie Re: Nauczyciel sadysta IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.04, 14:39 I know Janusz and he is a good man. Thee is a problem with didcipline in that school. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuck Re: Nauczyciel sadysta IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.04, 14:57 The allegations made against him are not true. The people here (Glebokie) make these false allegations and do not even have the courage to sign their own name to what they write. That say's a lot about these people. Doesn't it? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus Re: Nauczyciel sadysta IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.12.04, 16:27 Szanowny pan redaktor został w sposób pzrebiegły wykorzystany do załatwienia tym artykułem bardziej istotnych spraw niz agresja czy sadyzm nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Znam jednego podobnego. Pydyś się nazywa IP: *.pronet.lublin.pl 03.12.04, 17:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a nie mowilem Re: Znam jednego podobnego. Pydyś się nazywa IP: *.sympatico.ca 05.12.04, 21:45 znajdzie sie nastepny do golenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nauczyciel sadysta IP: *.play-internet.pl 15.02.22, 03:12 Komu chcesz pomóc.Kto się lepiej trzyma -poniewierana prostytutka Czy kat nauczyciel? Może została nią bo wszyscy jeździli po niej od dziecka. A kat wyzywa się.Nie musi tam pracować. Odpowiedz Link Zgłoś