Gość: macc IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:11 hehe, no pewnie ze trzeba bylo poleciec do Zurychu zeby sprawdzic kurs jednostek uczestnictwa, przeciez internet jest taki niepewny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszkaniec Re: Agresywny bankrut IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 16:24 TO WSZYSTKO PRZEZ ZIEŃCZUKOWĄ!!! I TĄ CAŁĄ SZAJKĘ ZŁODZIEI!!! PRECZ Z MATACTWEM!!! TERAZ WSZYSCY POLECIMY NA BRUK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: Agresywny bankrut IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.12.04, 17:13 Niestety wiele spóldzielni mieszkaniowych to molochy z kombinatorami w zarzadzie. Im mniej spóldzielni tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Agresywny bankrut IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 21:16 niech ten pan B i cała banda ze spółdzielni idzie na zasiłek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakis ktos Re: Agresywny bankrut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:49 Hehhe, zasiłek to raczej panu prezesowi nie grozi, pełni on także funkcję radnego w RM i z tego tytułu co miesiąc pobiera dietę w granicach tysiączka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozef Re: Agresywny bankrut IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 21:22 to nic dziwnego ze pan lisek chodzi caly czas na gazie a prezes o tym wie i wala ludzi po kieszeni wypie..c ich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spółdzielca12 Re: Agresywny bankrut IP: 80.50.193.* 14.12.04, 21:57 Rada Nadzorcza udaje głupa. Wiedzą o całej sytuacji od 29. listopada, kiedy na posiedzenie Rady Nadzorczej przyjechał przedstawiciel Banku WBK Bank Zachodni - pan Skotnicki. Musimy koniecznie spotkać się w dużej grupie mieszkańców - członków spółdzielni i wspólnie omówić sposób Wyboru nowych Władz Spółdzielni, oraz zmian w Statucie spółdzielni. To nieprawda, że w Szwajcarii te pieniądze są. Zarząd stracił nad nimi kontrolę 3 miesiące temu, ale nie chce się do tego przyznać, gra na zwłokę. Trzeba odsunąć Zarząd od możliwości zaciągania nowych kredytów. Ten 1 milion z Banku Spółdzielczego też już wywieźli za granicę. Prawdziwa strata Spółdzielni, czyli Nas wszystkich wynosi już 3,5 miliona. Licznik ciągle bije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonard W Re: Agresywny bankrut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:02 Czego nikt nie pisze że Prezes jest Radnym Rady Miasta, ale nie z SLD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Agresywny bankrut IP: *.net.pulawy.pl 14.12.04, 22:13 "jakis ktos napisał", że prezes jest radnym. niestety takie mamy przpisy,że zarządy spółdzielni uchwalają to co chcą a mieszkańcy muszą płacić.w Puławach wymyślili,że niektórzy kradną w nocy wodę po parę kropli do wanny (wówczas licznik nie chodzi)i doliczją nam po 20% za zużycie wody, ja akurat mam bardzo szczelne zawory co ceramiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spółdzielca 1 Re: Agresywny bankrut IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 15.12.04, 07:42 A może chodziło o prowizję i jej podział jaką dostała firma w Sopocie czyli pośrednik za założenie rejestru funduszy inwestycyjnych od Drezden Banku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zszokowany Re: Agresywny bankrut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 21:25 Prezesunio mial dostac prowizje do kieszonki z Sopotu- to jasne.Czy moglbym dowiedziec sie jakie to matoly zasiadaja w Zarzadzie? Nistety wina jest wszystkich nas- spoldzielcow. Nie uczestniczymy w spotkaniach, nie interesujemy sie naszymi sprawami.Wykorzystali to oni.Wykorzystali nasze zaufanie. Prezes- komuch, pijak, ham, gbur i wybrany na radnego ???? Obudzilismy sie z reka w nocniku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blady Re: Agresywny bankrut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:32 Kazdy wie, ze Spółdzielni nie zalezy na obnizeniu kosztów za ciepło bo koszty te ponoszą wyłacznie mieszkańcy. Nalezy raczej wysnuc wniosek, ze Spółdzielni zalezy na wysokich oplatach wnoszonych przez miszkancow za ciepło - powód - Ciepłownia zaciera ręce. Prezes chciał zarobić na boku pod przykrywką dobrego uczynku no i sie nie udało. Dziwota tylko ze na 3 i pół tysiąca mieszkancow spółdzielni nie ma nikogo kto powie won !!! zarządowi i palantom na stołkach spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubartowiak: Re: Agresywny bankrut IP: *.158.162.32.Dial1.Chicago1.Level3.net 19.12.04, 00:13 Co zrobil dobrego czesc mu i chwala a co sie nie udalo poprostu zaplaci 100 kroc.kazdy probuje a dopiero z czasem wychodza efekty.A tak po drugie to mysle ze i tak za dlugo siedzial juz na tym stolku ze czas na zamiane,tylko jest pytanie czy przyjdzie inny mlodszy i lepszy czy taki sam zlodziej,mysle ze nad tym warto sie zastanowic bo przeszlosc juz tylko jest przeszloscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Przepraszam że zapytam..... IP: *.lublin.mm.pl 15.12.04, 22:17 w Lubartowie nie ma prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Agresywny bankrut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:49 A co chcecie ? Odwalcie sie. kasa mu sie nalezala , ciezko pracowal. radzil w Radzie Miasta,negocjowal w Szwajcarii aby nam sie lepiej zylo a , ze sie nieudalo to trudno.Kochamy naszego Prezesa i nie pozwolimy zeby wlos mu z glowy spadl. Rece precz od Prezesa.Zajmijcie sie lepiej zbiorka kasy na zwiekszone czynsze.A prekuratorem nie straszcie bo w wasze papiery tez moze zajrzec.Amacie w waszych komputerach legalne oprogramowanie? I co? Mamy doniesc komu trzeba? - ZARZAD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Agresywny bankrut IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 16.12.04, 00:35 Czyżby to pan Dyczewski tak bronił szefunia? Hahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: Agresywny bankrut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 19:54 BIEDNY OJ BIEDNY.!!!KILKA LAT W WIĘZIENIU JAK TE PRZEKRĘTY WYJDĄ NA JAW.MAM NADZIEJĘ ZE BARDZO SZYBKO.KTO KOCHA TEN KOCHA ,ALE CHYBA TYLKO ZARZĄD ,BO 99% MIESZKAŃCÓW LUBARTOWA MA OCHOTĘ GO UDUSIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Agresywny bankrut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:02 W fajnym grajdole zyjemy.Co tydzien na pierwszych stronach gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Agresywny bankrut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:36 To było do przewidzenia. Zawsze wiedziałam, że zarząd spółdzielni defrauduje kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Lubart Re: mieszkaniec Lubartowa IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 16.12.04, 19:14 Takie rzeczy jak ta jest w Polsce na porządku dziennym (czytaj sparawa Orlenu, Rywina, itp.). PUBLICZNE pieniądze (to nie są już pieniądze banku) zamiast zostać wykorzystane tak jak powinny - trafiły na prywatne konto. Zasłanianie się, że procent miał być wykorzystany dla DOBRA spółdzielni (członków) to czysty blef. Może wreszcie coś sie ruszy w tej mojej spółdzielni w której mieszkam od ponad 20 lat. Prezes był nie do ruszenia i rada też nie. Może coś sie zmnieni po tym wydarzeniu. Gdyby nie ta sprawa Bordzoł dalej by siedział na tym stołku. Chyba na starość rozum mu odjęło. Bóg sprawiedliły, chociaż nierychliwy. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni P Re: Agresywny bankrut IP: 80.51.249.* 18.12.04, 16:56 Znam od lat Pana Bordzoła. Widziałem ile wysiłku i pracy włozył by budować osiedla, jak zabiegał dla Spółdzielni o kazdy grosz. Wiem ,ze pracuje w Spółdzielni od zawsze , awansował małymi krokami . Patrzyłem kiedyś na jego pracę . Dziś obserwuje go z daleka i wiem ,ze brałby tę samą pensję nie robiąc nic oprócz zbierania czynszu. Są takie Spółdzielnie, Jemu pomimo upływających lat ciągle się chce , np miec telewizję kablowa., /za którą mieszkancy płacą grosze w porównaniu z lublinem/ Mieć Zakład Remontowy ,zeby było taniej. Dlaczego ludzie nie pamietacie tego co przez 35 lat zrobił dobrego nie tylko dla Spółdzielni ,ale dla całego miasta Lubartowa.??????? Gdyby nie robił nic , nie byłoby błędow , naprawde chciał dobrze,myśle ,ze ma za mało kompetentną ksiegową i niepotrzebnie jej zaufał. Wiem ,ze jest po zawale. Dla Spółdzielni stracił zdrowie więc jezeli oceniacie człowieka to za całokształt i uczciwie. Tyle należy sie Panu Bordzołowi po 35 latach pracy w Spółdzielni. Antoni P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Agresywny bankrut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:08 Wszystko się zgadza i Ci co Bordzoła chwalą i Ci co go ganią. A ja powiem tak nikt nam mieszkańcom łaski nie robił ,że Bordzoł cokolwiek`robił w naszej spułdzielni, zato dostawał pensję . Ale nie wszyscy wiedzą ,że wyjeżdzał z dziwką do lasu w czasie godzin pracy , że w ciągu dwuch lat wymienił dwa razy okna w swoim domu w Koloni Lucka przez Firme Ferno , która jest dostawcą okien dla Spółdzielni i tu jest szwindel, że w trakcie przetargu na roboty widać było od kogo wzioł łapuwkę , to samo dotyczyło przy przetargu na kupno garaży na osiedlu Popiełuszki.Panie ,który go tak chwalisz proszę nienudz bo widać żeś Pan tyle wart Co On . Zreszto wszystkie chamy są jednakowe popierają się wszędzie gdzie mogą ,cała spułdzielnia to Anobur i Nowodwór . Osobiście to się cieszę ,że tak się stało nareszcie chamstwo pujdzie do więzienia , i tak jak ktoś napisał Góg jest sprawiedliwy i przyjdzie wszystkie łapuwki oddać Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk bloku spold Re: Agresywny bankrut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:33 Witam Jestem mieszkancem jednego z lubartowskich blokow nalezacych do spoldzielni. BRAK SLOW !!! Jedyne co mi sie nasuwa to zdanie z jednego z kabaretów (lata 89/90 rozmawia czlowiek partii z czlowiekiem opozycji) partia: Nadzieje to my mamy opoz. :A jak sie nadzieje to my mamy ! Nie wiem jak sprawa rozwinie sie dalej miejmy nadzieje ze jakos uda sie rozwiazac problem pokojowo. Niestety jak sie chcialo zrobic interes a moze i cos przy okazji ukrasc trzeba za to zaplacic ..... Odpowiedz Link Zgłoś