Dodaj do ulubionych

Dlaczego ludzie uciekają z Lublina?

02.01.05, 14:14
Obserwuj wątek
    • Gość: kapiszon Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.238.77.89.adsl.inetia.pl 02.01.05, 17:26
      Dlaczego mjaą tu zostać?
      Uroki Lublina opisano na tym forum już wielokrotnie.
      Jeszcze trochę a lepiej będzie na Ukrainie :).
    • ryza_malpa1 Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? 02.01.05, 18:32
      Bo nie moga znaleźć pracy.
      Tyle.
    • janbezptaka Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? 02.01.05, 18:33
      bo tu nudy same, nawet klubu dla gejow nie ma
      • Gość: reksio Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.it-net.pl 02.01.05, 18:45
        Bo mają hektary!
    • Gość: kukunia Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.futuro.com.pl 02.01.05, 20:20
      W tym roku skonczylam studia i rzecz jasna emigruje.Z moich znajomych(mowie tu
      o ludziach bardzo wartosciowych i ambitnych)nie ostal sie juz nikt.
      Lublin to mila wioska,ale kulturalne dno,no i praca,praca.Niepodobna ja znalezc.
      Albo przedstawiciel handlowy,burdel,tudziez czasem PKO BP:)
      Ale moglo byc gorzej,np.Kamieniec Podolski:)
      Pozdrawiam!
      • Gość: mały Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 23:25
        Racja ,nie ma tu na co czekać...trzeba uciekać! Ja na razie zostaję i pewnie
        tego pożałuję.
      • Gość: warszawiak Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.chello.pl 03.01.05, 00:59
        zgodzę się z wyjątkiem jednego:
        kulturalnym dnem Lublin na pewno nie jest.

problem chyba w tym, że z nadmiaru wolnego czasu niepracującym wydaje się, że
        tych imprez mało.
      • Gość: ciekawski Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 09:07
        oczywiscie emigrujesz do Londynu. no to sie spiesz bo po wyborach w maju maja tam wywalac murzynow takich jak ty.
        • verbaveritatis Kto ucieka? 03.01.05, 11:06
          Odnoszę wrażenie,że uciekają nie ci,którzy uciec powinni dla dobra ogółu.
        • Gość: dariusnyc Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.si.rr.com 03.01.05, 11:07
          Wartosciowi ludzie?...ktorzy dobrego slowa nie powiedza o miejscu urodzenia???
          Odrazu wiadomo, ze wasza 'wartosc' mozna przeliczyc w twardej walucie...
          • Gość: paveua Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: 212.160.172.* 04.01.05, 12:12
            Hejka
            A ja wyjechałem jako zupełnie niewykształcony i niedoświadczony człowiek. Nie
            jestem może jakis reprezentatywny przypadek, ale z mojej klasy z ogólniaka to
            wyjechało razem ok 20 osób. Do Wawy oczywiście.
            Oczywiście po to, żeby zdobyć wykształcenie. No i potem już się jakoś nie
            chciało wracać...No niby jest nostalgia i bla bla, ale jak ktoś nie był gdzie
            indziej, to nie skuma o czym mówię... Niby dopiero dwa latka po obronie, a już
            mnie ciągnie dalej. I ciekawe czy za jakiś czas nie napiszę takiego posta na
            forum "Polska" w wątku - dlaczego ludzie uciekają z Polski. Bo są miejsca, gdzie
            jest dużo łatwiej. Wszystko. Po co się tak za przeproszeniem "je.ać" jak można
            łatwiej, więcej, lepiej i bez dylematów moralnych.
            Pozdrawiam Forumowiczów
            Paveua
    • Gość: kukunia Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.futuro.com.pl 03.01.05, 13:15
      Zostaja glownie nieudacznicy bez zadnych wymagan co do standardow zycia lub
      ludzie z dobrymi ukladami.
      A emigruje do Anglii,gdzie czekana mnie dobra praca umyslowa i wielu
      przyjaciol.I nie do Londynu wcale.
      Niedlugo tu Was do Ukrainy przylacza:)
      Ciule zostaja a wyjezdza elita!

• albert.flasz Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? 03.01.05, 15:31
        Może komuś właśnie o to chodzi...
        • Gość: olo Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:20
          wiadomo komu wiadomo.
          zwlaszcza Angolom.
          polskie dupy najlepsze.
          • albert.flasz Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? 04.01.05, 09:17
            olo sprawdził, to wie. Co - nie?
      • Gość: olo Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:17
        teraz jak zniesli wizy i granice to wszyscy madrzy. a jedz i nie wracaj. burdele i wedzone kielbaski czekaja na ciebie w tym murzynowie.
        • Gość: obserwator dna Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:27
          murzynowie, chińczykowie, hindusowie i arabi! Polakowie rules!
      • Gość: ciekawski hahaha kukuniu laluniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:55
        dobre to co wypisujesz. stek durnot.
        nie te czasy. jestesmy wolni demokratyczni w nato i unii europejskiej.
        wyjezdzaja to wlasnie nie liczac kilku telentow naukowych czy artystycznych wlasnie nieudacznicy nie umiejacy sobie w wolnym kraju i na wolnym rynku wyszukac odpowiedniego wyksztalcenia a potem pracy czy biznesu i jada dupy podcierac dupy dawac. Polki najczesciej kajtaja sie z murzynami chinczykami czy tez bialymi nieudacznikami ktorych tam nie stac na pozadna lale krajowego chowu.
        komu ty probujesz tu sciemniac i kit wciskac.
        a jedzicie bo jeszcze zyjecie nadzieja jako takiego przelicznika walutowego bo przeciez tam was nie stac na dom w duzym iescie za 500 tys funtow czy auto za 20 tys tychze funciakow.
        a co do samego zachodu to przezywa on wlasnie ostatnia faze zgnilizny jak ongis Rzym czyli sprowadzanie sobie tanich zon i dziwek na uslugi zboczonych zachodnich degeneratow. a potem to juz tylko choroby masowe, rozruchy rasowe, wybuchy w metrach na kolei i lotniskach.
        powodzenia kukunie lalunie glupiunie.
        elyto od siedmiu bolesci od glupot wypisywania. popieram wypowiedz przedmowcy w temacie co to za elity co tak pluja na swoje gniazdo i tak bezmyslnie daja upust swoim kompleksom prowinconalnych gastarbaiterow.
        jedzta i nie wracajta skoro nie macie do czego.
        a trzymaja tu ludzi nie tylko uklady czy zamilowanie w prostym zyciu ale i rodziny, przyjaciele piekne gory i mazury ktore wam snia sie po nocach juz w dzien po przybyciu do waszego "raju".
      • inez_22 Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? 08.01.05, 12:02
        Zgadzam sie- ja mam dobre uklady wiec zostaje :-)
        A tak serio to nie pozwalam na to, by nazywac ludzi zostajacych w Lublnie
        nieudacznikami. Pracowac mozna i tutaj, a wszystko zalezy od tego jak kreatywny
        jestes i jak bardzo zaangazowany w to szukanie pracy.
        A ciule to wlasnie za granice wyjezdzaja-maja dyplom a pracuja u jakichs Zydow
        i dupy im podcieraja-ot co
      • Gość: junior Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 10:34
        praca papierkowa cie czeka czyli wynoszenie worków po cemencie baranie, elita
        zostaje bo elita potrzebna lubelszczyżnie a ty palancie jedz murzynić
    • Gość: kukunia Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.futuro.com.pl 03.01.05, 17:42
      Ręce opadają na te bzdury.
      Szkoda słów na takie idotyczne pseudoargumenty.
      Przy 20% bezrobociu to tylko trzeba mieć tupet, wujka na stanowisku lub kałacha
      żeby jakoś funkcjonować.
      Tak, tak u nas wszystko takie piękne, dobre i szlachetne...Góry,Mazury:)
      Bawcie sie dobrze niudałoty w tym polskim burdeliku!
      A co do pracy zagranicą, to mam w tym wprawę i to w poważnych firmach.
      Teksty o burdelach i Murzynach etc.? Ludzie! To tu jest 150 lat za Murzynami!
      Ale wiadomo,"Zaden Mother Fucker nie podskoczy do Polaka:)"
      • monikate kukunia! 03.01.05, 17:51
        Masz rację, poza jedną sprawą - niepotrzebnie dyskutujesz na tym forum. Szkoda
        Twojego czasu i nerwów. To jest forum LUBLIN!! Nie pojmujesz? Jedni Ci
        zazdroszczą, inni w ogóle nie rozumieją, o czym gadasz. Lubelsko-polsko-
        sfrustrowana mentalność.
        A poza tym:ludzie od co najmniej 3 lat uciekają już nie tylko z Lublina, lecz z
        całej Polski.
        • Gość: ciekawski od komuchow uciekacie?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:09
          co ich sobie sami wybraliscie?
          rychlo w czas na zachod ktory sie korkuje wlasnymi fekaliami.
          jak ty masz wprawe? umiesz czytac yellow pages i juz sukces?
          jakbys mila wprawe to bys nie tracila czasu na wypisywanie tych durnot.
          • monikate Re: od komuchow uciekacie?! 03.01.05, 18:26
            Ciekawski, a co Ty taki zgorzkniały jesteś?
            Akurat tu i tam poza naszym krajem doceniają polskich pracowników. Nie w
            firmach, które masz na myśli, zapewniam Cię.
            Dyskusja, jak to na forum Lublin zwykle bywa - skręciła zupełnie w innym
            kierunku. Pytanie brzmi: dlaczego ludzie uciekają z Lublina?
            Ponieważ, zaiste jest to pytanie retoryczne, proponuję niniejszym zakończyć
            wymianę poglądów. Nawet dla rozrywki. Bawić się też trzeba umieć.
            • Gość: ciekawski bledne zalozenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:06
              nie jestem sgorzknialy. to kukunamuniu zaczela cala dyskusje piszac tak a nie inaczaj. my polacy za komuny cierpielismy na ta przypadlosc co ona i cierpimy dalej. kompleks emigranta.
              ja nie przypominam sobie aby na tej liscie ktokolwiek z wyjezdzajacych podzielil sie z innymi swoimi doswiadczeniami z wyjazdu dal wskazowke cenna rade tylko glupawe naigrywania sie jacy to tu wszyscy pomiedzy Odra i bugiem to debile a tam same asy, szczury i besciaki.
              ty chyba czytac nie umiesz albo jestes taka sama kukunamuniowka.
              nie jestem zgorzknialy. bylem wielokrotnie na zachodzie blizszym i dalszym i zawsze jak moglem to pomagalem i to nie tylko znajomym polakom.
              jak ktos ma jezyk dobrze opanowany, umie poslugiwac sie ksiazka telefoniczna a obecnie i internetem i jak do tego dobry obral kierunek wyksztalcenia to moze przyzwoicie zarobic na zachodzie i w miare szybklo ustawic sie w kraju. decyzja o pozostaniu wiaze sie z zaczynaniem wszystkiego od zera no chyba ze sie tutaj nic nie ma. ja po prostu nie trawie tekstow w stylu prezentowanym przez kukunamunie.
              • albert.flasz Re: bledne zalozenie 04.01.05, 09:20
                Boże, co za kretyn!
            • Gość: lublin podsumowala 38 milionow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:49
              ludzi zamieszkujacych nasz kraj nasza choza emigrantka kukunia:

Lublin to mila wioska,ale kulturalne dno,no i praca,praca.Niepodobna ja znalezc.
              Albo przedstawiciel handlowy,burdel,tudziez czasem PKO BP:)

Zostaja glownie nieudacznicy bez zadnych wymagan co do standardow zycia lub
              ludzie z dobrymi ukladami.
              A emigruje do Anglii,gdzie czekana mnie dobra praca umyslowa i wielu
              przyjaciol.I nie do Londynu wcale.
              Niedlugo tu Was do Ukrainy przylacza:)
              Ciule zostaja a wyjezdza elita!

Przy 20% bezrobociu to tylko trzeba mieć tupet, wujka na stanowisku lub kałacha
              żeby jakoś funkcjonować.

Bawcie sie dobrze niudałoty w tym polskim burdeliku!

• albert.flasz Re: podsumowala 38 milionow 04.01.05, 09:26
                Może nie do końca podoba mi się to, co tamta Pani napisała, jednak w temacie
                Twojej wypowiedzi moja propozycja jest następująca: mów za siebie a od 38
                milionów Polaków się odczep, bo to są stare, sprawdzone bolszewickie metody,
                których podobno nie lubisz.
                • Gość: ciekawski ha ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 09:31
                  tomciu piegusku
                  • albert.flasz Re: ha ha ha 04.01.05, 10:23
                    Taki ze mnie tomcio piegusek, jak z Ciebie ciekawski!
                    • Gość: ciekawski HA HA HA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:09
                      A najbardziej mnie smieszy jak wspolczesni "komunisci" krytykujac prawice mowia o niej ze posluguje sie bolszewickimi metodami!
                      Buahaha!
                      • Gość: ciekawski HA HA HA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:12
                        nie chce mie sie z wami gadac
    • alessandra83 Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? 07.01.05, 20:37
      Rada nie zachęca zbytnio inwestorów do Lublina i okolic. Wszytskim Lublin
      kojarzy się z Ukrainą, komuną i zacofaniem (to opinie moich znajomych spoza
      Lubelszczyzny). Może tak zamaist prowadzić wewnętrzne spory i bitwy o stołki,
      zaczęliby cos robić dla mieszkańców. W szczególności bezrobotnych i studentów,
      którzy w przyszłości albo emigrują (o czym tu mowa właśnie) lub zasilą szeregi
      owych bezrobotnych. Najwyższy czas zacząć doganiać innych, żeby nie być zawsze
      najbiedniejszym regionem UE.
    • Gość: Magda_NYC Czy naprawde jest az tak zle? IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 13.01.05, 07:04
      Ja ucieklam. Kilka lat temu poddalam sie i wyemigrowalam do Stanow. Teraz
      mieszkam w najbardziej ekscytujacym miescie swiata- Nowym Jorku. Powoli
      zaczynam ukladac sobie zycie od poczatku. Wprawdzie tylkow nie podcieram ani
      swojego nie sprzedaje, a ciagle jestem w stanie pozwolic sobie na niezly
      standard zycia. Nie jestem dyskryminowana ze wzgledu na pochodzenie czy akcent.
      Mimo to coraz czesciej mysle o powrocie do Polski, a konkretnie do Lublina.
      Czuje ze tam jest moj dom i wszyscy mi bliscy. Dlatego tez odwiedzam lubelskie
      forum. Jednak kiedy czytam wasze wypowiedzi, nie ulatwia mi to decyzji. Czy w
      Lublinie jest az tak zle???
      • rochelle Re: Czy naprawde jest az tak zle? 13.01.05, 12:23
        Jezeli mieszkasz na Greenpoincie lub na wschod od Greenpointu, to bedziesz
        szczesliwa. Ale mimo wszystko bedziesz tesknic za ta atmosfera, za Bedford, za
        Manhattanem, za ludzmi... Pozostanie taka nostalgia, z rozczuleniem bedziesz
        ogladac filmy, ktorych akcja sie dzieje w NY. Po prostu jak ktos juz tam byl,
        to zawsze zostaje taki niedosyt. Przerabane :(
        • joannabarska Re: Czy naprawde jest az tak zle? 13.01.05, 12:46
          Poza Lublinem mogłam życ,poza Polską nie. Dwa tygodnie i miałam dosć...
        • Gość: lublin Re: Czy naprawde jest az tak zle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:52
          jestescie jak dzieci. zyjecie na tej malutkiej ziemi krociutkie to zycie a tak dramatyzujecie jakby nie wiem co.
          wspoczuc wypada temu zdziecinnieniu i rozmydleniu obecnego pokolenia.
      • appril Re: Czy naprawde jest az tak zle? 14.01.05, 00:00
        Czesc Magda. Gdzie w NY mieszkasz? Ja tez wyjechalam z Lublina i rowniez bardzo
        za nim tesknie.. Uwazam je za bardzo ladne miasto i przyjemne miejsce do
        mieszkania ale jednoczesnie zgodze sie, ze brak w nim "parcia" do przodu. A NYC
        jest poza dyskusja bo to ewenement na skale swiatowa i trudno z nim porownywac
        jakiekolwiek inne miasta czy to pod wzgledem rozrywek czy mozliwosci kariery.
        Tu zdarzyc sie moze wszystko a i Polacy coraz czesciej pracuja dla powaznych
        firm a nie tylko sprzataja, jak sie zwyklo uwazac. Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: lublinek decyzja na podstawie tego forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:50
        to juz innych odnosnikow nie masz?
        chociazby inne fora ale to i tak bezsensu kierowac sie forami.

niusy.onet.pl/niusy.html?t=watki&group=pl.regionalne.lublin&year=2005&month=01
        www.kurier.lublin.pl/
        www.dziennikwschodni.pl/
        www.um.lublin.pl/pl/
        dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/0/9BC274D450B5CD3DC1256F33002D6038?OpenDocument&Start=1&Count=1000&ExpandView&View=n&Cat=wd
        najlepiej pytac ludzi znajomych szukac na wyspecjalizowanych stronach w necie. zalezy jaka dzialnosc chcesz tu uruchomic po powrocie, a moze tylko skonsumowac i przebalowac te kilka lat w Hameryce. ja tez tam bylem wiele lat i nie tylko tam i nie dramatyzowalem. chcialem to wracalem nie chcialem to nie wracalem.

wiecej luzu ty najlwspanialsze miasto na swiecie.

• Gość: to ja? Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.pronet.lublin.pl 13.01.05, 13:24
      też się zastanawiam. przecież panuje tutaj taka rozkoszna "kresowa" atmosfera. jak czytam wiadomości z naszego pięknego miasta to nieraz się czuję jakby czytał współczesną wersję "szczenięcych lat" wańkowicza. najgorsze że powoli zaczynam tym przesiąkać. chyba stąd wyjadę (ale tęsknić będę baaaaardzo)
      • pokrent nie szkoda wam czasu 13.01.05, 16:56
        Mam takie pytanie: czy naprawdę nie szkoda wam czasu na to pie... o niczym.
        Co daje taka dyskusja?
        Z jednej strony jakieś forumowe trolle, które (być może) liznąwszy trochę
        "świata" w barze na eastendzie wypisują potem jaką to wielką prowincją jest
        Lublin. Chwalą się swoją pracą umysłową, ale umysł używają raczej nieczęsto.
        Człowiek może wyjechać z prowincji, prowincja z niego nigdy.
        Żałosne.
        Z drugiej strony obrońcy "cnót" Lublina, którzy nie wiem czemu dyskutują
        wiedząc, że ta rozmowa nie ma sensu.
        A Lublin jest jak każde inne miejsce na ziemi. Kto nie umie odnaleźć sensu
        znajdzie go i tu i w Warsawie, Londynie czy Paryżu. Ma problemy, ale ma też
        zalety. Pisanie, że jest zadupiem i kulturalną prowincją jest może i
        uzasadnione, ale ilu z tych życiowo zaradnych lubelskich warszawiaków korzysta z
        tego co daje im stolica. Co mają w zamian. Jaka jest cena ich sukcesu.

• pokrent Re: nie szkoda wam czasu2 13.01.05, 16:58
          miało być:
          > Kto nie umie odnaleźć sensu, nie znajdzie go i w Lublinie i w Warszawie,
          Londynie czy Paryżu.
          • Gość: Justyś Re: nie szkoda wam czasu2 IP: *.inteligo.com.pl 13.01.05, 18:07
            Otóż to, Pokrent!!!
            A ja właśnie przyjechałam do Lublina i za nic nie chciałabym go opuszczać.
            Nie mam tu znajomości, bo przyjechałam z innej części Polski, mam pracę,
            zdobytą dzięki własnym staraniom i chciałbym tylko mieć więcej czasu, żeby móc
            częściej korzystać z uroków Lublina (również tych kulturalnych).

• Gość: lublin to mi sie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:57
              a ze bedzie lepiej to pewne. historia kolem sie toczy. z ciasnoto Zachodu w najblizszym 10 leciu przyjdzie tu wielki napor inwestycyjny. obokrajowcow krecacych sie tu za slynnymi polskimi zonami tez coraz wiecej.
              • Gość: Phil Szkoda tego ladnego miasta IP: *.citibank.com 14.01.05, 16:17
                Hej,
                Studiowalem w Lublinie i bardzo chcialem tam zostac. Szukalem pracy baardzo
                baaardzo dlugo. Niestety nie udalo sie. Od dwoch lat pracuje w Warszawie w
                miedzynarodowej firmie i jest mi przykro, ze nie moglem wykorzystac swoich
                umiejetnosci oraz wiedzy w Lublinie. Zdaje sie, ze miasto niwiele robi by
                zmienic te sytuacje. Z przykroscia musze stwierdzic, ze Lublin to zascianek
                stracony na margines..
                • Gość: Misia Re: Szkoda tego ladnego miasta IP: 213.77.7.* 14.01.05, 16:29
                  Gość portalu: Phil napisał(a):

> Hej,
                  > Studiowalem w Lublinie i bardzo chcialem tam zostac. Szukalem pracy baardzo
                  > baaardzo dlugo. Niestety nie udalo sie. Od dwoch lat pracuje w Warszawie w
                  > miedzynarodowej firmie i jest mi przykro, ze nie moglem wykorzystac swoich
                  > umiejetnosci oraz wiedzy w Lublinie. Zdaje sie, ze miasto niwiele robi by
                  > zmienic te sytuacje. Z przykroscia musze stwierdzic, ze Lublin to zascianek
                  > stracony na margines..
                  Całkowiecie się z Toba zgadzam, także wyemigrowałam do Warszawy i jest mi tu
                  bardzo dobrze.
                  • Gość: hahaha Re: Szkoda tego ladnego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:13
                    ciekawe co oboje studiowaliscie? prawo? medycyne? a moze nadprodukcyjna tzw pozal sie Boze polska ekonomie i zarzadzanie.
                    nic dziwnego ze nie umiejac wybierac kierunku czy odpowiedniej dzialalnosci trzeba uciekac tam gdzie wiekszy popyt na miernote.
                    • Gość: Justyś Re: Szkoda tego ladnego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 20:36
                      Czy Wy naprawdę musicie się tak wciąż i na kazdym kroku obrażać?????????????
                      • Gość: hahaha Objaw kufajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:39
                        PRL odszedl 16 lat temu a mlode pokolenie Polakow wciaz takie samo jak ich ojce.
                        bylo zjawisko kufajki. jak se ja naloze to mi sie nie chce robic jak ja se zdejme to zaraz bym pracowal.
                        jak wyjedzie to to za chlebem to zaraz teskni albo dopie.. tym co nie wyjechali albo wizy nie dostali jak wroci to zaraz ze na jakims tam poincie czy squrze najcudniej.
                        ech Paliaki Paliaki.
                        za duzo wojen bylo biey co/
                        kompleksy kompleksy kompleksy.
                        a do roboty sie wziasc i budowac u siebie bo sie z nas nigdy murzyni z zachodu nie przestana smiac!
                        • joannabarska Re: Objaw kufajki 14.01.05, 23:53
                          Bardzo,bardzo przepraszam,ale chyba wziąć a nie wziąść,"ha ha ha"...
                          • Gość: justyś Re: Objaw kufajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:00
                            No tak... Można było się tego spodziwać - najważniejsza w tym wszystkim jest
                            jakaś literówka...:-((
                            • Gość: hahaha justys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:19
                              przeciez ta/ten barska/barski to stalowa komusza malpa ze zdrowiem nie do zdarcia jak to u sku..synskiej rasy bywa wiec ma sile cigle i ciagle pisac te swoje bzdety bzdeciki bzdeciachy.
                              nie reagowac na pomiot wszarzy.
                              • joannabarska Re: justys 15.01.05, 00:26
                                Gość portalu: hahaha napisał(a):

> przeciez ta/ten barska/barski to stalowa komusza malpa ze zdrowiem nie do
                                zdarc
                                > ia jak to u sku..synskiej rasy bywa wiec ma sile cigle i ciagle pisac te
                                swoje
                                > bzdety bzdeciki bzdeciachy.
                                > nie reagowac na pomiot wszarzy.
                                ============ Pogniewał się szczeniaczek? Cieszę sie,kulturalny człowieczku.Weż
                                zabawki i lulu! Widzisz jak sie forum ożywilo,kiedy sie znłów tu zjawiłam? Ile
                                tu nowych nickow,hehe!I nie myslcie,ze mnie wyprowadicie z równowagi.Taka juz
                                rasa,"justysiu".PS. Jeslis ona , to zmień odpowiednio me słowa.
                                • Gość: hahaha nowyj nickowyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:53
                                  to nie ty rozruszalas to forum tylko JA!!!
                                • Gość: Justyś Re: Do joanny barskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:45
                                  chyba weź a nie weż, się a nie sie, znów a nie znłów, myślcie a nie
                                  myslcie...itd. Skoro już się czepiamy szczegółów....
    • tambien Jedźcie, a potem wracajcie 15.01.05, 13:10
      Pojechałem na studia do Warszawy, tak jak połowa mojego pokolenia. Przez rok
      popracowałem i nagle okazało się, że jest kilka firm w Lublinie, które szukają
      właśnie mnie. Ich właściciele mówią, że w Lublinie brakuje specjalistów. Na
      stałe ogłoszenia o pracę w lubelskiej wyborczejnie zgłasza się na nie nikt
      sensowny.

A więc dla tych którzy za bardzo kochają Lublin, żeby się z niego na stałe
      wyprowadzić i rzucać na niego obelgi zza granicy, rada jest następująca:
      jedźcie w świat, ale nie po to żeby pracować fizycznie, a po to żeby zdobywać
      wiedzę i doświadczenie. A potem - wracajcie i zmieniajcie to miasto.
      • Gość: ciekawski smutne polskie skrzywienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 11:25
        z ta mentalnosci emigracyjna i to pomimo uplywajacego czasu w demokracji NATO UE i wolnym rynku.
        to tepe pysznienie sie ze sie wyjezdza.
        a co to teraz za sztuka pytam sie? po 1989. trzeba bylo wtedy jechac albo nawet przed 1 maja pokazac jak sie umie legalnie urzadzic na zachodzie. po 2014 nie bedzie zadnych ograniczen i zadziala w pelni wolny rynek pracy i glosowanie nogami. pozostajacy tutaj nie maja sie jednak czego obawiac. przyjada ze wschodu na ich miejsce.
        a co do tych idiotyczny infantylnychwrecz postaw naszych swiezych-emigrantow to powiem tak - troche szacunku dla tych ktorzy kiedys im ta mozliwosc wywalczyli oraz dla tych ktorzy tu zyja i powoli acz systematycznie zmieniaja ten kraj na lepsze.
      • Gość: malkontent Re: Jedźcie, a potem wracajcie IP: *.it-net.pl 16.01.05, 13:19
        > okazało się, że jest kilka firm w Lublinie, które szukają
        > właśnie mnie. Ich właściciele mówią, że w Lublinie brakuje specjalistów. Na
        > stałe ogłoszenia o pracę w lubelskiej wyborczejnie zgłasza się na nie nikt
        > sensowny.

Co ty powiesz, a cóż to za firmy i jakich specjalistów poszukują? Pytam, bo od
        dawna szukam sensownej (czyli nie za 500 zł na umowę o dzieło lub z własną
        działalnością gospodarczą) pracy w Lublinie lub okolicach... Jeśli chodzi o
        firmy stale ogłaszające się w GW, zauważyłem że są to firmy, które robią to
        regulanie od lat, potrzebują akwizytorów (jak zwał - tak zwał, sens zawsze taki
        sam) w wieku dwudziestu paru lat i nie słyszałem, by do tej pory ktokolwiek
        przepracował tam dłużej niż rok.
        • tambien Re: Jedźcie, a potem wracajcie 17.01.05, 09:46
          Malkontencie, chodzi o programistów oraz specjalistów ds. marketingu i PR.
      • Gość: mały pełen nadziei Re: Jedźcie, a potem wracajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:37
        brawo tambien!!!
    • ceper_pepper Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? 15.01.05, 13:53
      Nie czytając pozostałych odpowiedzi na to pytanie odpowiem w ten sposób:

Robią miejsca (pracy) dla tych, którzy zamierzają zostać ewentualnie przybyć...
      • folkatka Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? 16.01.05, 14:19
        eeechch, moze i jestem nieudacznikiem, ale ja tu zostaję. Jesli wyjade to na
        krótko, zeby sobie język podszkolić. I ciagle mam nadzieję że uda mi sie
        znaleźć pracę bez układów i zostawania czyimkolwiek przydu.asem.Nie
        pozbawiajcie mnie jej, bardzo Was proszę.
        • Gość: Dzucza Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? IP: *.pronet.lublin.pl 16.01.05, 16:18
          Myślenie ma przyszłość. Zaprawdę, zaprawdę powiadam Wam jakżeście siali taki
          plon zbierzecie. Potrzeba nam w Lublinie ludzi wielkich sumień, a nie takich,
          którzy swoją wiedzę opierają na papierku zdobytym w jakiejś szkole. Ludzie w
          Polsce mają to do siebie, że kończą edukację po 24 roku życia, a przecież
          człowiek powinien rozwijać się przez całe życie.
          • ryza_malpa1 Re: Dlaczego ludzie uciekają z Lublina? 17.01.05, 14:05
            he, dokształcać sie w Lublinie czy rozwijać jest dosc trudno - wszelkie szkoły
            oferujace inne rzeczy niz angielski czy pierdoły w stylu nikomu niepotrzebnej
            architektury wnetrz znajduja sie w Warszawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka