Dodaj do ulubionych

Nabór ławników

IP: *.resetnet.pl 12.01.05, 21:32
ile w miesiacu może być posiedzeń??jak to wyglada w praktyce???
Obserwuj wątek
    • Gość: Tadeusz Nabór kolesi i protegowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:54
      Pocałujcie mnie w d... Ponieważ mam odpowiednie wykształcenie, wiek i
      doświadczenie, moje stowarzyszenie zawodowe namówiło mnie abym kandydował na
      ławnika w pierwszym naborze. Jak sie okazało, polityczna większość w Radzie
      Miejskiej wybrała swoich kolesi oraz protegowanych różnych jedynie słusznych
      organizacji i "instancji", chociaż wielu wybranych nie miało elementarnych
      kwalifikacji, a część okazała się być na bakier z prawem. Mnie nie wybrano
      ponieważ nie było mnie na żadnej liście protekcyjne - ani z kurii ani z
      regionu "S". Już więcej nikt nie namówi mnie do tej nierównej konkurencji!
      • Gość: anna Re: Nabór kolesi i protegowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 02:29
        Jak wyzej!
    • dociek Re: Nabór ławników 14.01.05, 06:54
      W praktyce wygląda tak, że "dogadani znajomkowie" pani kierownik i "wybrani
      spośród wybranych" mają po kilka posiedzeń w miesiącu, a pozostali hm....
      powoływani są raz na rok - 1/2 roku i dlatego zapewne, by "zastąpić ich brak" -
      wzniecono ten dodatkowy nabór. Poza tym, nie ma czego żałować. Jak się pracuje,
      to jest to dosyć uciążliwym zobowiązaniem, zwłaszcza przy upierdliwych szefach.
      Co do "kokosowych zarobków" - to po prostu ewidentna bzdura nakręcona przez
      media dla sensacji i wierszówki... Jak wiele innych spraw i sprawek.
      • Gość: Tadeusz Re: Nabór ławników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 10:03
        Mnie akurat nie chodziło o wynagrodzenie, a o przyczynienie się do tego aby
        Polska była bardziej praworządna i sprawiedliwa. Obawiam się jednak, że
        motywacje protegowanych nie były tak bezinteresowne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka