Gość: Czytelnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:27 Faktycznie panie Jacku za...sta afera....hmmmmm zamknąc naczelnika prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wściekły pies. Re: Wycieczka za komórki IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 20.01.05, 07:27 To jest kolejny skandal w lubelskiej policji z udziałem kadry kierowniczej ale jest tak i będzie zapewne dalej dlatego,że generał nie reaguje a być może bardzo często jest wprowadzany w błąd przez podległe sobie służby wróblowe.Ale to jest problem generała ,który moim zdaniem mósi jak najszybciej odejść a KGP winna przeprowadzić weryfikację kadry kierowniczej w KWP i dopiero powołać nowego Komendanta Wójewódzkiego,który zrobi w końcu w Lubelskim porządek.Ale z tym trzeba raczej poczekać do czasu wyborów parlamentarnych aby pognano skompromitowane SLD i powiązanego z tą partią kliki w policji.Dlaczego nie umarza się tak szybko postępowań dyscyplinarnych wobec policjanta z ulicy ,który popełni błąd podczas służby.Dość kliki i kolesiostwa w Lubeslkiej Policji.A do krytyków dziennikarza J.Brzuszkiewicza powiem już teraz - gońcie się na drzewo tam jest wasze miejsce tylko szkoda,że niema tam bananów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelak Re: Wycieczka za komórki IP: 195.117.192.* 20.01.05, 09:56 Dajmy spokój z drobiazgami, czy GW nie ma już o czym pisać?! Gro firm (normalnych) zaprasza swoich klientów na różnego rodzaju wycieczki, przyjęcia, spotkania itp. Ale faktycznie - dla Lublina, rozwijającego się nieco wolniej niż inne regiony Polski to ciągle nowość. Przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin.k Re: Wycieczka za komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:05 dla takich zasciankowych dziennikarzy to niestety temat nie do pojęcia!ciemnota i pożywka dla kundli bez rodowodu.pozdrowienia dla wściekłego!hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bang! Re: Policyjna moralnosc??? IP: 129.81.192.* 21.01.05, 21:56 "Lubelaku" - widze, ze takie stare pojecie jak "moralnosc" jest ci zupelnie obce... "Gro firm (normalnych)" zaprasza swoich klientow? Gdzie tak jest? W skorumpowanej do cna Polsce?? I NIGDZIE na swiecie firmy nie zapraszaja na zagraniczne wycieczki tzw. "plotek" - zapraszaja zwykle decydentow, ludzi, z ktorymi udalo sie "ubic" jakis wiekszy interes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewandowski Re: Wycieczka za komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:05 tak można żyć ,całkowita bezkarność pod przykrywką komendanta ,a cóz to za fachowiec ten pan naczelnik od telefonów,że trzeba go wozić na imprezy i opowiadac na temat telefonów to co wie każden małolat. czy w tej instytucji nie ma zdolniejszych facetów w dziedzinie telekomunikacji a nadających się na naczelnika????????????????????? ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej WINNY JEST PLUS !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 13:28 To Plus jest winien! Oczywiście, że Policjant nie powinien brać "łapówki" w żadnej postaci - ani wyjazdu zagranicznego ani pieniędzy ale winne są obie strony. Plus za korumpowanie równie mocno jak Policjant który korupcji ulega.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Wycieczka za komórki IP: *.chello.pl 20.01.05, 16:28 Pracuję w firmie, która od wielu lat nagradza swoich klientów wyjazdami sponsorowanymi i są to wyjazdy bez zobowiązań handlowych. Jeżeli klient dojdzie do wniosku, że oferta konkurencji jest lepsza to z naszej rezygnuje i już. Z czego tu robić "aferę"??? Też mi wiadomość...Kupuję GW od wielu lat, jest to moja gazeta codzienna ale regionalna lubelska jest bardzo słabiutka, trzeba pomyśleć o zmianach personelu, w końcu. Pozdrawiam czytelników GW. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: Wycieczka za komórki 20.01.05, 16:44 Gość portalu: piotr napisał(a): > Z czego tu robić "aferę"??? Też mi wiadomość... Z tego, że klientem firmy PlusGSM jest POLICJA, a nie jej komendant. Takie postępowanie - to ewidentne korumpowanie państwowego urzędnika, które jest sprzeczne z prawem - nie mówiąc już o etyce, bo to akurat dotyczy przede wszystkim samego komendanta. Rzeczywiście jednak, "afery" nie ma z czego robić, bo w ten sposób handluje się w polsce baaaaardzo wieloma towarami i usługami i to już od co najmniej kolkunastu lat (sam pracowałem w kilku firmach jako ich przedstawiciel - to wiem), w tym kraju to już niestety jest normalne...:( Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: Pardą! 20.01.05, 16:46 Oczywiście, chodziło mi o wymienionego w artykule podinspektora. Odpowiedz Link Zgłoś
steq1 Re: Wycieczka za komórki 21.01.05, 09:24 To ,że ktoś inny kradnie jest dla ciebie sygnałem do kradzieży??? Hmm- moralność małpy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bang! Re: Policyjna "gra w komórki".... IP: 129.81.192.* 21.01.05, 22:01 Moze mi pan, panie "piotrze" wytlumaczy jaka jest roznica pomiedzy "wyjazdem sponsorowanym", a zwykla lapowka? Nie oszukujmy sie wiec! "Wyjazdy sponsorowane" itp. to - po prostu - nieco lepiej zakamuflowana forma lapowki. A ze sa to "wyjazdy bez zobowiazan handlowych"? Coz... czy oczekiwalby pan, ze ktos przyjmie lapowke i jeszcze wypisze pokwitowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
banita100 Re: Wycieczka za komórki 20.01.05, 17:52 JA SIĘ WCALE NIE DZIWIĘ -JAK SIĘ DAJE TAK SIĘ KRAJE -JAK GÓRA BIEŻE MILIONY TO ONI TYLKO OCHŁAPY JUŻ NIE DŁUGO Z NASZEGO KRAJU BĘDZIE CHLEW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Wycieczka za komórki IP: *.chello.pl 20.01.05, 19:22 Za chwilę ukaże się tekst p. Brzuszkiewicza, że np. komendant kupił buty takiej to firmy w takim to sklepie. Korzyść komendanta z zakupionych butów jest nieznana ale przetarg na obuwie dla policji wygra właściciel tego sklepu albo ten producent. Nie dajmy się zwariować. A swoją drogą może ktoś mnie uświadomi co narozrabiał p. Brzuszkiewicz, że przy komentarzach na temat Jego artykułów pojawiają się jakieś insynuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Wycieczka za komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:43 oj polaczki polaczki,byliście jesteście i będziecie głupcami,nie stać was na nic nawet na normalną policję czy normalnych redaktorów,chore społeczeństwo, dziady wierudnie!!!!!!!!!!!!dobrze wam tak niedojdy życiowe,powinniście dostawać dodatek pielegnacyjny w uni,tak wy wszyscy nowi członkowie!!!!!!hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: Wycieczka za komórki IP: 213.17.233.* 20.01.05, 22:43 ponoć Gazeta organizuje bal w Lublinie, ciekaw jestem czy zaproszeni goście to ci co kupują najwięcej gazet czy ci co wykupują najwięcej reklam, czy też obowiązuje inny klucz, może ktoś zna odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borewicz Re: Wycieczka za komórki IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 20.01.05, 23:38 Część z powyższych opinii pisali ludzie albo nienormalni, albo policjanci, albo konkurencja "GWL". Ludzie! Czy wy jesteście chorzy??? A co ma Gazeta, czy firma produkcyjna, handlowa, usługowa, dom publiczny do tego, co robią na policji. Policja jest instytucją publiczną, powinna być nieskazitelna, a tu - gorzej niż w urzędach politycznych. Przecież to co opisuje GW to zwyczajna korupcja. Jestem z pokolenia postgierkowskiego i uważam to zjawisko za plagę i brzydzę się nim. Też jestem zdania, że nowy, porządny komendant wojewódzki (najlepiej kobieta, 5 lat po studiach) zrobiłby tu porządek. Wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wściekły pies. Re: Wycieczka za komórki IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 21.01.05, 11:43 Znam odpowiedzna Twoje pytanie.W ub.roku policja zorganizowała szkolenie dla rzeczników prasowych w miejscowości Krasnobród w lokalu mistrza ,który jest na bakier z prawem.Inicjatorem owego spotknia w tym lokalu był znany zamojski wycieczkowicz -były już komendant policji.Według kierownictwa KWP wszystko było okej.Tak właśnie buduje się w lubelskim wizerunek policji i zwiększe do niej zaufanie społeczne .Powodzenia gościu w krytyce gazety ale dla mnie jeteś zwykłym oszołomem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stud. Afera korupcyjna z udziałem SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:40 Afera korupcyjna z udziałem SLD "Rzeczpospolita": Rządzący Gorzowem politycy związani z SLD dawali zlecenia wybranym firmom budowlanym. Uzyskane w wyniku zawyżania wartości wykonanych robót pieniądze były dzielone między prezydentów miasta i prezesów firm. Część pieniędzy trafiała do kasy SLD - dowiedział się dziennik. Układ, w którym pieniądze z kasy miasta lub kredytów bankowych, poręczanych przez władze miasta, oraz funduszy unijnych trafiały do grupy wybranych i na partyjne potrzeby, działał w Gorzowie Wielkopolskim od lat - piszą w "Rz" Anna Marszałek i Michał Stankiewicz. Jedną z głównych ról miał w nim odgrywać Tadeusz Jędrzejczak, prezydent Gorzowa. Jest jednym z dwóch włodarzy miast, którzy sprawowali urząd zza krat. Po wpłaceniu stutysięcznej kaucji wyszedł na wolność, a w ostatni poniedziałek po prostu przyszedł do pracy. "Rz" dotarła do protokołów przesłuchań podejrzanych przedsiębiorców, którzy opowiadają o kulisach ustawianych przetargów zlecanych przez miasto i finansowaniu SLD. Andrzej Brachmański, były lubuski baron SLD, kierujący podczas ostatniej kampanii wojewódzkim sztabem wyborczym SLD, a obecnie wiceminister spraw wewnętrznych i administracji, odmówił rozmowy z "Rz" na temat sponsorowania jego partii przez firmy zamieszane w aferę korupcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Josef Re: Wycieczka za komórki IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 21.01.05, 08:50 Nic dziwnego pan Cichosz jest synem działacza PSL-u.To dziedziczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Wycieczka za komórki IP: 195.205.71.* 21.01.05, 10:09 I ma rodzinę w lubelski NIK-u. NIc mu nie zrobią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilianna DZIĘKI KOMUCHOM Z SLD I SDPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:09 Coraz większe różnice w zarobkach Polaków "Gazeta Prawna": Już ponad 22 miliony Polaków ledwie wiąże koniec z końcem. Według dziennika, dzieje się tak, bo ze wzrostu gospodarczego nie korzystają zwykli obywatele. Coraz bogatsze stają się elity polityczne i gospodarcze. Jednocześnie powiększa się grupa osób biednych lub żyjących na granicy ubóstwa. "Gazeta Prawna" zwraca też uwagę, że różnice w dochodach w Polsce są o wiele większe niż w bogatych krajach zachodnich. Według dziennika, powiększające się zróżnicowanie zarobków spowodowało, że liczba osób uzyskujących dochody na poziomie minimum socjalnego zwiększyła się z niecałych 8 milionów w 1991 roku do ponad 22 milionów w 2003 roku. Liczba osób żyjących w skrajnej biedzie wzrosła w tym samym okresie z prawie 2 milionów do czterech i pół miliona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herr Haracz dla SLD - nowy haracz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:54 Haracz dla SLD Rządzący Gorzowem politycy związani z SLD dawali zlecenia wybranym firmom budowlanym. Uzyskane w wyniku zawyżania wartości wykonanych robót pieniądze były dzielone między prezydentów miasta i prezesów firm. Część pieniędzy trafiała do kasy SLD - dowiedziała się "Rzeczpospolita". Układ, w którym pieniądze z kasy miasta lub kredytów bankowych, poręczanych przez władze miasta, oraz funduszy unijnych trafiały do grupy wybranych i na partyjne potrzeby, działał w Gorzowie Wielkopolskim od lat - piszą w "Rz" Anna Marszałek i Michał Stankiewicz. Jedną z głównych ról miał w nim odgrywać Tadeusz Jędrzejczak, prezydent Gorzowa. Jest jednym z dwóch włodarzy miast, którzy sprawowali urząd zza krat. Po wpłaceniu stutysięcznej kaucji wyszedł na wolność, a w ostatni poniedziałek po prostu przyszedł do pracy. "Rz" dotarła do protokółów przesłuchań podejrzanych przedsiębiorców, którzy opowiadają o kulisach ustawianych przetargów zlecanych przez miasto i finansowaniu SLD. Andrzej Brachmański, były lubuski baron SLD, kierujący podczas ostatniej kampanii wojewódzkim sztabem wyborczym SLD, a obecnie wiceminister spraw wewnętrznych i administracji, odmówił rozmowy z "Rz" na temat sponsorowania jego partii przez firmy zamieszane w aferę korupcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMMMM Re: Wycieczka za komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:39 Proponuje dziennikarzom GW zbadać dziwny ewenement przejścia policji Opolskiej do PLUSA, który zaproponował tak żałosne warynki, że klienci indywidualni prosto z ulicy mieli lepsze. Ktoś tez za to w Opolu skasował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeż Jerzy Re: Wycieczka za komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:42 A czemu by nie! Może opowiedziłby to i owo o tym szambie panującym w policji. Nie jest to wyjątek, raczej reguła: policjainaczej.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robespierre Re: Wycieczka za komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:10 Gazeta Wyborcza też na tym zarabia: Plus korumpuje urzędników, żeby kupowali komórki Plusa dla instytucji, które reprezentują, po czym Plus za te pieniądze kupuje olbrzymie reklamy w gazecie wyborczej. W wydaniu ogólnopolskim z piątku 21go stycznia z jednej strony gazeta publikuje artykuł o korumpowaniu urzędników przez Plusa a z drugiej strony w tym wydaniu plus należy do największych reklamodawców, a jest na pewno największym (chodzi o powierzchnię reklamową) ze wszystkich komórkowców ! Kolejny przykład moralności a la Michnik ! Odpowiedz Link Zgłoś