Dodaj do ulubionych

Sesja Rady Miasta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:46
Nie można spychać młodzieży na peryferia! Mieszkając w tej bursie mają pod
ręką biblioteki, kino, teatr, mogą chodzić na wszelkie spotkania edukacyjne.
To paradoks- UMCS chce likwidacji bursy, w której wychowują się jego przyszli
studenci!
Obserwuj wątek
    • Gość: mili Re: Sesja Rady Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:52
      Przecież rektor UMCS powiedział, że nie musi być to akurat TA bursa. A na sesji
      na której byłam obecna, nie było dyskusji-miałam wrażenie,że decyzja już dawno
      zapadła! Polityka;>
      • Gość: młody Re: Sesja Rady Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:03
        ...Widać że albo ni byłaś na sesji albo spałaś...dyskusja trwała około 2,5 h...
        z początku większość radnych była za nie przekazywaniem bursy...(za
        przekazaniem był tylko klub PIR i około 3 radnych niezależnych) jednak
        większość radnych przekonał głos Rektora Pomorskiego - bursa będzie kontunować
        działalność jeszcze przez dwa lub trzy lata - do wygaszenia (czyli że żadnych
        dzieći z bursy się nie wyrzuci)...a polityka można nazwać pewne ksenofobiczne
        wystąienia....
    • Gość: mundek Re: Sesja Rady Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:57
      Likwidacja bursy,tak? a dla dotychczasowych mieszkańców miejsca w innych
      internatach? ok,to może zlikwidują jeszcze liceum Staszica, a uczniow upchną do
      innych szkół?
    • Gość: Zuzia Re: Sesja Rady Miasta IP: *.lublin.mm.pl 21.01.05, 19:20
    • Gość: Zuzia Re: Sesja Rady Miasta IP: *.lublin.mm.pl 21.01.05, 19:21
      Człowieku chyba sam nie wierzysz w to co piszesz...
    • Gość: kormik Re: Sesja Rady Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:16
      Czy ja dobrze czytam, że za uchwałą głosowali radni PiR oraz SLD-UP? No, to SLD
      ma już z pewnością prze....ne w elektoracie lewicowym.
    • Gość: kkkk Re: Sesja Rady Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:00
      Niech sukinsyny zlikwidują i rozkradną wszystko! W kapitalizmie przecież musi
      być klasa panów i klasa roboli! Durne prostaki sami sobie zgotowali ten los!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka