Dodaj do ulubionych

co zrobic z zepsuta drukarka?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:43
hej mam problem mam juz dwie zepsute drukarki i nie wiem gdzie w Lublinie
mozna ja naprawic lub moze jest jakis skup zuzytych pomozcie!! Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 19:17
      a do starej ćwicz strzelanie np. z procy.
      • wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 20:12
        Bosmanie, widze, ze dorwales sie do forum, a ze i ja teraz mam wolna chwilke, to
        tak sobie laze za Toba :).
        Czy te rady na temat strzelania do drukarki, to Ty tak z wlasnego doswiadczenia ?

W razie czego, to ja mam namiary na solidny serwis, korzystamy z niego jako
        firma, wiec koszty raczej nas nie interesuja, mam tez kumpli, ktorzy sie na tych
        sprawach znaja, nie wiem na ile autorowi postu zalezy na naprawie, ale w razie
        czego to sluze namiarami.
        • Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 20:35
          Tak sie składa, wierna, że "zaliczyłem" już kilka drukarek - atramentowych. Nie
          mówię o sprzęcie najwyższej klasy ale średniej.Wiesz pewnie że np. komplet
          zasobników z tuszem do np. Lexmarka czy HP-eka kosztuje prawie tyle co nowa
          drukarka, czasami drożej, w zależności o typu. Koszty serwisowej naprawy są
          niewiele niższe. Już to przećwiczyłem. I dlatego jak mam wywaliś 300 - 400 zł
          na remont starej wolę kupić nową. Mam min. rok gwarancji.A zaręczam że drukuję
          sporo - zawodowo.Pozdrawiam.
          PS. Kocham strzelać z procy i wiatrówki.
          • wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 20:46
            Bosmanie, przeceniasz moja wiedze drukarkowa :))).
            Z atramentowymi drukarkami nie mialam nigdy do czynienia, jedynie z laserowymi
            firmy HP.
            A tak po chwili zastanowienia doszlam do wniosku, ze Ty to jednak masz leb ! :)
            Faktycznie, cwieczenie strzelania najtaniej go wyniesie :)
            • Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 20:51
              laserówki to mercedesy,jaguary,maybachy, a ja drukuję VW,Audi,Toyota.
              • wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 20:56
                To tez nie tak zle, o ile sie orientuje, to bardzo dobre marki.
                Ciesz sie, ze Syrenki, Trabanty i Maluchy sa Ci obce w tej materii :)
                • Gość: chochlik Re:serwis drukarek! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 21:10
                  ul Krochmalna 4 LASERVIS tel: 534-63 -47
          • sonnenkinder Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 21:11
            Hihihihi zawodowo..:) dobre. Gdybys drukowal zawodowo to raczej atrament nie
            wchodzil by w gre...no bo co moze nam zaprezentowac sprzet atramentowy za 300
            400 zl:)Chyba tylko uciazliwosc szybko wystrzelanych kartridzy:)
            • wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 21:40
              Bosmanie ! Chyba Cie atakuja !
              Bron sie :)))
              • sonnenkinder Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 21:42
                Oj od razu atakuja...Duze ilosci wydrukow, rentownosc i drukarki atramentowe
                zdecydowanie zdecydowanie nie pasuja do siebie...
                • Gość: bosman Re: Do sonnenkindera IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 21:50
                  co rozumiesz pod pojęciem "duże ilości wydruków"?Ja miesięcznie wyrabiam około
                  150 szt A4. W ramach mojej pracy.Może ty masz możliwość darmowego dostępu do
                  lasera - tez bym chciał. Każdy orze jak może.
              • Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 21:48
                pod pojęciem "zawodowo" w moim przypadku rozumiem to, że pracuję również w
                domu, drukuję sporo dokumentów a na laser niestety mnie nie stać. A zasobniki
                oryginalne uzupełniam w punktach serwisowych i wychodzi to trochę taniej. No
                cóż, może sonnenkinder ma w domu "sprzęcicho" za 20 tys.Tylko pozazdrościć.
                Mnie moje "plujki" w zupełności wystarczaja.Podejrzewam, że założyciel wątku o
                takim sprzęcie myślał. Może sie wypowie.
                • wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 21:59
                  Bosmanie, wydaje mi sie, ze zalozyciel watku nie mysli juz o drukarce, a o
                  strzelaniu i to z procy :).

A jesli chodzi o Twoje miesieczne potrzeby, to jestem w stanie je zaspokoic na
                  mojej laserowce w pracy, jesli sie tylko do mnie usmiechniesz ladnie :).
                  I prosze nie miec tu zadnych wlochatych mysli, mowie o drukowaniu, nie o seksie :).
                  No tak, ale wtedy musial bys sie ze mna spotkac i sie zdekonspirowac, a to chyba
                  nie wchodzi w gre, co ? :)
                  • Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 22:11
                    nigdy nie mam włochatych myśli. Zawsze mam kosmate ,hihihi. Dzięki za
                    propozycje (obie) jestem zaszczycony i zdumiony(mile).Czy nie będę obcesowy
                    mowiąc - rozważę? Wspominałaś o ogniskowych "śpiewograch"(w innym wątku). Czy
                    szanty też śpiewacie?
                    • wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 22:24
                      Jasne, spiewamy rozne kawalki, jesli chodzi o szanty, to najbardziej lubie
                      Pozegnanie Liverpoolu, Piesn wielorybnikow, Hiszpanskie dziewczyny, Gdzie ta
                      keja,
                      Stary Bryg, Marko Polo, Z pijanym zeglarzem, Cztery piwka..., lubie tez
                      Stachure, czyli piosenki Starego Dobrego Malzenstwa, a poza tym cala mase
                      innych, mamy swoj repertuar, z podzialem nawet na glosy, spiewamy cala noc i
                      zadna piosenka sie nie powtarza. Fajnie tez jest, jak sie bierzemy za np. Black
                      Sabath i Paranoid, czy metal :).
                      • Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 27.01.05, 18:30
                        oj pośpiewal bym z Wami, pospiewał
                • sonnenkinder Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 22:09
                  Jej jaki kasliwy. zawodowo..tak sobie pomyslalem, ze przynajmniej pare tysiecy
                  na miesiac, ale 150 to rzeczywiscie nawet w plujce nie boli. A drukarke mam
                  owszem laserowa za cale 320 zl, uzywana HP 5L. A mam ja dlatego, ze koszt
                  utrzymania atramentowki przewyzsza laser i za te kilka atramentowek mialbys
                  ladniutki laserek, oczywiscie tylko czarno - bialy, nie wiem jakichw ydrukow
                  potrzebujesz:) A za 20 tys to urzadzil bys maly punkt ksero iw ydrukow
                  oczywiscie z uzywanym sprzetem:)
                  • Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 22:15
                    Zgadza się, tyle że drukuję tez kolor . Mam dwuletniego Lexmarka Z 32 z opcją
                    druku fotograficznego i jestem zadowolony.
                    PS. Dla mnie drukowanie tych 150 to zawodowo - mam z tego po prostu kasę.A np.
                    trzy kompletne dokumentacje wydrukowane przeze mnie (max. 15 kartek) to kasa na
                    komplet tuszu. :-)
                    • sonnenkinder Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 22:23
                      No to tylko drukowac!!!:)Przy takiej stopie zwrotu:)
                      • Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 22:29
                        :-)
    • Gość: kumak Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:19
      Takie posty mozna czytac iweselic dusze . Wierna , bosman juz nawet
      nie zal tych drukarek................. Gonimy kroliczka...........?
      • Gość: bosman Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.lublin.mm.pl 27.01.05, 18:31
        nie! strzelamy z procy...............ale tak by go nie trafić:-)
      • wierna_rzeka Re: co zrobic z zepsuta drukarka? 27.01.05, 19:17
        Gość portalu: kumak napisał(a):

> ............ Gonimy kroliczka...........?

Hehehe kumak, to Ty go gon, a ja Cie bede dopingowac ( mam slaby czas na setke,
        wczoraj ledwo mi sie udalo Bosmana ucapić, a on stary i gruby, wiec do kroliczka
        nawet nie mam co startowac :)).
        • Gość: bosman Wierna! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 08:32
          po pierwsze : nie stary tylko dojrzały
          po drugie: nie gruby tylko "postawna męczizna"
          po trzecie:na setkę mnie nie złapiesz bo nie piję setek (pojedyńczych):-
          ))))))))). Miłego dnia.
          • wierna_rzeka Re: Wierna! 28.01.05, 16:08
            Oj Bosmanie, przeciez ja tak sobie zartowalam :).
            Dojrzaly mezczyzna, postawny i jeszcze z broda - po prostu kawal dobrej
            roboty ! :).
            Kiedys juz chyba tak to ujelam wlasnie na tym forum :).

Ps. Chyba masz brode ? :)
            • Gość: bosman Re: Wierna! IP: *.lublin.mm.pl 29.01.05, 13:13
              I wąsiska też:-)))))
    • Gość: Dominikaka Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: 213.17.233.* 28.01.05, 02:37
      Chochlik napisał: ul Krochmalna 4 LASERVIS tel: 534-63 -47 - NIEPOLECAM!!! Oddałam tam kiedyś drukarką naprawa pokryła sie z jej wartością! Firma nie dała mi żadnago paragonu, (czy innego dowodu zapłaty), żadnej gwarancji na zreperowaną drukarkę. No cóż a drukarka .... no drukuje bo przed naprawą w ogóle nie drukowała ale jakość tego jest taka że nie moge jej uzywac!!!!!!!!!! A w Lublinie są inne serwisy - w Panoramie firm można poszukać
      • Gość: bosman Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 08:33
        a pisałem - kupić nową!Te wszystkie serwisy to wydrwigrosze. Mam kumpla
        serwisanta ale on sam odradza naprawy (te poważne ) drukarek.
        • Gość: chochlik Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.lublin.mm.pl 28.01.05, 10:49
          Założyciel wątku tomi odezwał raz się z prosbą o informację. Widocznie znalazł
          rozwiązanie swego problemu.
          • Gość: tomi Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:00
            juz nawet nie chodzi mi o naprawe macie racje ze zamiast naprawiac oplaca sie
            kupic nowa drukarke mam juz tylko pytanie czy jest jakas firma w Lublinie
            skupujaca stare drukareczki?
            • Gość: bosman Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 14:00
              Punkt Skupu Złomu Metali Kolorowych i Surowców Wtórnych "Sara" Lublin, ul.
              Budowlana 12. :-))))). A tak poważnie to zadzwoń na nr 525-22-22 "Multimedia
              Serwis" na muzycznej. Sa autoryzowanym serwisem kilku firm, może coś ci
              podpowiedzą.Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka