Gość: tomi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:43 hej mam problem mam juz dwie zepsute drukarki i nie wiem gdzie w Lublinie mozna ja naprawic lub moze jest jakis skup zuzytych pomozcie!! Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bosman Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 19:17 a do starej ćwicz strzelanie np. z procy. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 20:12 Bosmanie, widze, ze dorwales sie do forum, a ze i ja teraz mam wolna chwilke, to tak sobie laze za Toba :). Czy te rady na temat strzelania do drukarki, to Ty tak z wlasnego doswiadczenia ? W razie czego, to ja mam namiary na solidny serwis, korzystamy z niego jako firma, wiec koszty raczej nas nie interesuja, mam tez kumpli, ktorzy sie na tych sprawach znaja, nie wiem na ile autorowi postu zalezy na naprawie, ale w razie czego to sluze namiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 20:35 Tak sie składa, wierna, że "zaliczyłem" już kilka drukarek - atramentowych. Nie mówię o sprzęcie najwyższej klasy ale średniej.Wiesz pewnie że np. komplet zasobników z tuszem do np. Lexmarka czy HP-eka kosztuje prawie tyle co nowa drukarka, czasami drożej, w zależności o typu. Koszty serwisowej naprawy są niewiele niższe. Już to przećwiczyłem. I dlatego jak mam wywaliś 300 - 400 zł na remont starej wolę kupić nową. Mam min. rok gwarancji.A zaręczam że drukuję sporo - zawodowo.Pozdrawiam. PS. Kocham strzelać z procy i wiatrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 20:46 Bosmanie, przeceniasz moja wiedze drukarkowa :))). Z atramentowymi drukarkami nie mialam nigdy do czynienia, jedynie z laserowymi firmy HP. A tak po chwili zastanowienia doszlam do wniosku, ze Ty to jednak masz leb ! :) Faktycznie, cwieczenie strzelania najtaniej go wyniesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 20:51 laserówki to mercedesy,jaguary,maybachy, a ja drukuję VW,Audi,Toyota. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 20:56 To tez nie tak zle, o ile sie orientuje, to bardzo dobre marki. Ciesz sie, ze Syrenki, Trabanty i Maluchy sa Ci obce w tej materii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re:serwis drukarek! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 21:10 ul Krochmalna 4 LASERVIS tel: 534-63 -47 Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 21:11 Hihihihi zawodowo..:) dobre. Gdybys drukowal zawodowo to raczej atrament nie wchodzil by w gre...no bo co moze nam zaprezentowac sprzet atramentowy za 300 400 zl:)Chyba tylko uciazliwosc szybko wystrzelanych kartridzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 21:40 Bosmanie ! Chyba Cie atakuja ! Bron sie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 21:42 Oj od razu atakuja...Duze ilosci wydrukow, rentownosc i drukarki atramentowe zdecydowanie zdecydowanie nie pasuja do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Do sonnenkindera IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 21:50 co rozumiesz pod pojęciem "duże ilości wydruków"?Ja miesięcznie wyrabiam około 150 szt A4. W ramach mojej pracy.Może ty masz możliwość darmowego dostępu do lasera - tez bym chciał. Każdy orze jak może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 21:48 pod pojęciem "zawodowo" w moim przypadku rozumiem to, że pracuję również w domu, drukuję sporo dokumentów a na laser niestety mnie nie stać. A zasobniki oryginalne uzupełniam w punktach serwisowych i wychodzi to trochę taniej. No cóż, może sonnenkinder ma w domu "sprzęcicho" za 20 tys.Tylko pozazdrościć. Mnie moje "plujki" w zupełności wystarczaja.Podejrzewam, że założyciel wątku o takim sprzęcie myślał. Może sie wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 21:59 Bosmanie, wydaje mi sie, ze zalozyciel watku nie mysli juz o drukarce, a o strzelaniu i to z procy :). A jesli chodzi o Twoje miesieczne potrzeby, to jestem w stanie je zaspokoic na mojej laserowce w pracy, jesli sie tylko do mnie usmiechniesz ladnie :). I prosze nie miec tu zadnych wlochatych mysli, mowie o drukowaniu, nie o seksie :). No tak, ale wtedy musial bys sie ze mna spotkac i sie zdekonspirowac, a to chyba nie wchodzi w gre, co ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 22:11 nigdy nie mam włochatych myśli. Zawsze mam kosmate ,hihihi. Dzięki za propozycje (obie) jestem zaszczycony i zdumiony(mile).Czy nie będę obcesowy mowiąc - rozważę? Wspominałaś o ogniskowych "śpiewograch"(w innym wątku). Czy szanty też śpiewacie? Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 22:24 Jasne, spiewamy rozne kawalki, jesli chodzi o szanty, to najbardziej lubie Pozegnanie Liverpoolu, Piesn wielorybnikow, Hiszpanskie dziewczyny, Gdzie ta keja, Stary Bryg, Marko Polo, Z pijanym zeglarzem, Cztery piwka..., lubie tez Stachure, czyli piosenki Starego Dobrego Malzenstwa, a poza tym cala mase innych, mamy swoj repertuar, z podzialem nawet na glosy, spiewamy cala noc i zadna piosenka sie nie powtarza. Fajnie tez jest, jak sie bierzemy za np. Black Sabath i Paranoid, czy metal :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 27.01.05, 18:30 oj pośpiewal bym z Wami, pospiewał Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 22:09 Jej jaki kasliwy. zawodowo..tak sobie pomyslalem, ze przynajmniej pare tysiecy na miesiac, ale 150 to rzeczywiscie nawet w plujce nie boli. A drukarke mam owszem laserowa za cale 320 zl, uzywana HP 5L. A mam ja dlatego, ze koszt utrzymania atramentowki przewyzsza laser i za te kilka atramentowek mialbys ladniutki laserek, oczywiscie tylko czarno - bialy, nie wiem jakichw ydrukow potrzebujesz:) A za 20 tys to urzadzil bys maly punkt ksero iw ydrukow oczywiscie z uzywanym sprzetem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Kupić nową!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.01.05, 22:15 Zgadza się, tyle że drukuję tez kolor . Mam dwuletniego Lexmarka Z 32 z opcją druku fotograficznego i jestem zadowolony. PS. Dla mnie drukowanie tych 150 to zawodowo - mam z tego po prostu kasę.A np. trzy kompletne dokumentacje wydrukowane przeze mnie (max. 15 kartek) to kasa na komplet tuszu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Kupić nową!!! 26.01.05, 22:23 No to tylko drukowac!!!:)Przy takiej stopie zwrotu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:19 Takie posty mozna czytac iweselic dusze . Wierna , bosman juz nawet nie zal tych drukarek................. Gonimy kroliczka...........? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.lublin.mm.pl 27.01.05, 18:31 nie! strzelamy z procy...............ale tak by go nie trafić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: co zrobic z zepsuta drukarka? 27.01.05, 19:17 Gość portalu: kumak napisał(a): > ............ Gonimy kroliczka...........? Hehehe kumak, to Ty go gon, a ja Cie bede dopingowac ( mam slaby czas na setke, wczoraj ledwo mi sie udalo Bosmana ucapić, a on stary i gruby, wiec do kroliczka nawet nie mam co startowac :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Wierna! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 08:32 po pierwsze : nie stary tylko dojrzały po drugie: nie gruby tylko "postawna męczizna" po trzecie:na setkę mnie nie złapiesz bo nie piję setek (pojedyńczych):- ))))))))). Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wierna_rzeka Re: Wierna! 28.01.05, 16:08 Oj Bosmanie, przeciez ja tak sobie zartowalam :). Dojrzaly mezczyzna, postawny i jeszcze z broda - po prostu kawal dobrej roboty ! :). Kiedys juz chyba tak to ujelam wlasnie na tym forum :). Ps. Chyba masz brode ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Wierna! IP: *.lublin.mm.pl 29.01.05, 13:13 I wąsiska też:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominikaka Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: 213.17.233.* 28.01.05, 02:37 Chochlik napisał: ul Krochmalna 4 LASERVIS tel: 534-63 -47 - NIEPOLECAM!!! Oddałam tam kiedyś drukarką naprawa pokryła sie z jej wartością! Firma nie dała mi żadnago paragonu, (czy innego dowodu zapłaty), żadnej gwarancji na zreperowaną drukarkę. No cóż a drukarka .... no drukuje bo przed naprawą w ogóle nie drukowała ale jakość tego jest taka że nie moge jej uzywac!!!!!!!!!! A w Lublinie są inne serwisy - w Panoramie firm można poszukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 08:33 a pisałem - kupić nową!Te wszystkie serwisy to wydrwigrosze. Mam kumpla serwisanta ale on sam odradza naprawy (te poważne ) drukarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.lublin.mm.pl 28.01.05, 10:49 Założyciel wątku tomi odezwał raz się z prosbą o informację. Widocznie znalazł rozwiązanie swego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:00 juz nawet nie chodzi mi o naprawe macie racje ze zamiast naprawiac oplaca sie kupic nowa drukarke mam juz tylko pytanie czy jest jakas firma w Lublinie skupujaca stare drukareczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: co zrobic z zepsuta drukarka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 14:00 Punkt Skupu Złomu Metali Kolorowych i Surowców Wtórnych "Sara" Lublin, ul. Budowlana 12. :-))))). A tak poważnie to zadzwoń na nr 525-22-22 "Multimedia Serwis" na muzycznej. Sa autoryzowanym serwisem kilku firm, może coś ci podpowiedzą.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś