Dodaj do ulubionych

Skandaliczne napisy znikną z cmentarza

IP: 129.81.192.* 31.01.05, 23:36
A moze tak wygolone karki z "Mlodziezy
Weszpolskiej" wezma sie do zamalowania
napisow i wszelkich znakow na nagrobkach?
Dadza wtedy sami najlepsze swiadectwo tego,
iz podejrzewanie ich o jakikolwiek faszyzm,
rasizm, czy tez antysemityzm jest
li tylko bajeczka!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: przem Świetny pomysł, ale oni wolą swierszczyki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 00:05
      Popieram!!!
      • Gość: Robbie PODWIEŹĆ SPRZĄTACZKĘ Z ROZPUSZCZALNIKIEM... IP: 212.182.7.* 01.02.05, 22:52
        "Żeby znaleźć pieniądze na usunięcie napisów (farba wniknęła w kamień),
        konserwator zabytków kilkakrotnie spotkał się z przedstawicielami miasta. - W
        budżecie miasta na ten rok z puli Skarbu Państwa przeznaczonej na nieruchomości
        4 tys. zł pójdzie na usunięcie napisów - informuje rzecznik prezydenta Tomasz
        Rakowski. Dodaje: - Kiedy je zobaczyłem, byłem upokorzony.
        Renowacją nagrobków zajmie się Ewa Jodłowska, konserwator dzieł sztuki. Uważa,
        że z usunięciem farby nie powinno być większych problemów: - Robiliśmy próby.
        Wszystko pójdzie raczej sprawnie. Chcemy zacząć, gdy tylko pogoda pozwoli - być
        może w kwietniu - planuje."
        Ale urządzają "mecyje"! Przecież to nie jakieś obkuwanie tynków nad starożytnymi
        freskami. Zapewne sprzątaczka z rozpuszczalnikiem by wystarczyła. A lepiej to
        było zrobić od ręki niż zostawiać takie napisy na dłużej.
        Pozdr.
    • Gość: mzl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 07:27
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: lolo Re: młodzierz napewno nie wszechpolska to imbecyl IP: *.lublin.mm.pl 01.02.05, 09:00
        Młodzież Wszechpolska to skansen.Niestety, wielu młodych w Lublinie daje sie
        nabrac. LPR stawia na tę bandę,a naiwni myslą,ze cos dzieki temu zyskają.
        Giertych,owszem,wykorzysta szczeniaków,a potem ich pogoni,chyba że przedtem oni
        to zrobią z nim samym.
    • Gość: lulek Re: Skandaliczne napisy znikną z cmentarza IP: *.238.66.12.adsl.inetia.pl 01.02.05, 17:42
      Zamknąć pyski?
      To zadzaiła tylko na chwilę.
    • Gość: Paweł Re: Skandaliczne napisy znikną z cmentarza IP: *.homeip.net / *.homeip.net 01.02.05, 21:25
      Baaaardzo dobry pomysł
      • folkatka Re: Skandaliczne napisy znikną z cmentarza 04.02.05, 00:05

Robbie - sprzątaczka z rozpuszczalnikiem do takich rzeczy nie wystarczy.
        Uwierz mi, troche znam sie na tym.
        Ja ze swej strony chciałabym polecic uwadze wszystkich skandaliczne napisy na
        murze cmentarza na Lipowej, od strony LSM, koło Dzieci Zamojszczyzny. Niech
        ktos sie tym zajmie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka