Dodaj do ulubionych

Ksenofob wciąż wykłada

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 08:49
a co z agentem SB - LESŁAWEM MALESZKĄ - pracującym w Gazecie Wyborczej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Noemi Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.visp.energis.pl 03.02.05, 08:54
      Lesław Maleszka to agent SB "Ketman" - jeden z "filarów" publicystyki Gazety
      Wyborczej. Lesław Maleszka kapuś bezpieki donosił i sprzedawał swoich
      najlepszych przyjaciól z opozycji w latach komuny - zajelibyscie sie takimi
      ludzmi w swojej redakcji!
    • Gość: lustrator Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 08:56
      Nie wiesz?
      Pracuje W DOMU, adjustuje teksy, więc skoro go nie widać, to znaczy, że szpicel
      jest już dostatecznie ukarany. Baaardzo rozciągliwa moralnie jerst Gazeta
      Wyborcza!

Panie profesorze, gratuluję powrotu na uczelnię!
    • Gość: Absolwent AD 2000 Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.mz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 03.02.05, 09:09
      Profesor Kwiatkowski jest jednym z milej przeze mnie wspominanych profesorow
      wykładających na WPiA. Wykładana przez Niego logika pozwoliła mi później na
      łatwiejsze przyswojenie wykładanej wiedzy prawniczej, zarówno na studiach i na
      aplikacji. Z perspektywy lat doceniam jego ttud i wiedzę.
      Jego poglądy są być może kontrowersyjne, ale znam przypadku wiele przypadków z
      mojego roku gdzie osby, które "powinny" mieć problemy ze zdaniem tego egzaminu,
      zdały go na 5 lub 4.
      Również na WPiA jest inny profesor uważający, że jest wiele zawodó na
      literę "p", i nie każda kobieta musi byc prawnikiem. W jego zakładzie nie
      pracuje żadan kobieta a zjego poglądami mozna zapoznac się m.in. podczas
      egzaminów.
      Pozwólmy ludziom prezentować inne poglądy nawe jesli z nimi się nie zgadzamy,
      bo tylko w tyglu wielu myśli i poglądów mozemy nauczyć się tolerancji.
      Nie karzmy ludzi za ich poglady (nawet jesli się z nimi nie zgadzamy) ale za
      ich czyny (vide Ketman, dla którego GW ma o wiele wiięcej zrozumienia i
      miłosierdzia niz dla prof. Kwiatkowskiego.
      • Gość: zorbi Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 09:25
        Na moim roku żeby nie zdać logiki trzeba było być kompletnym matołem. W sumie
        na ok. 360 osób było to może 10 bałwanów. I żaden z nich jak pamiętam nie miał
        nazwiska obcego. Poza tym mitów o prof. K. jest tyle ile lat jego pracy na
        uczelni...
      • Gość: bangi Re: Ksenofob wciąż wykłada - niestety!!! IP: 129.81.192.* 03.02.05, 17:16
        Panie "Absolwencie"... w tak wielce demokratycznym kraju
        jak USA pan prof. K. (czy inny wymieniony w poscie
        profesor z WPiA) JUZ DAWNO TEMU wylecialby z pracy.
        W USA istnieje wolnosc slowa ale... nie oznacza
        to, ze pracodawca musi tolerowac wszelkie
        wystapienia swoich pracownikow!
        • Gość: bangi Re: Ksenofob wciąż wykłada - niestety!!! IP: 129.81.192.* 03.02.05, 17:24
          Podkreslam, ze dyskusja dotyczy tylko i wylacznie
          publicznego wyglaszania swoich pogladow PODCZAS
          zajec ze studentami. Tego, iz prof. K jest
          dobrym fachowcem i zna sie na logice
          nie podwazam (i, prawdopodobnie,
          nie podwaza nikt inny)!
          • Gość: takitam Re: Ksenofob wciąż wykłada - niestety!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:58
            szanowny panie - tak sie dziwnie sklada - ze tych inkryminowanych wystapien
            kwiatkowskiemu nikt nie byl w stanie udowodnic- wiec albo prosze to zrobic albo
            przestac - o domniemaniu niewinnosci nawet tu nie wspomne bo to chyba nie to
            audytorium...
            • Gość: bangi Re: Ksenofob wciąż wykłada... IP: 129.81.192.* 03.02.05, 21:25
              To fakt - panie "takitam" - nie jestem sedzia, adwokatem,
              ani tez prokuratorem i nie posiadam tasm z wypowiedziami
              Prof. K. Nie do mnie nalezy orzekanie "winny", czy
              "niewinny"...
              Jeszcze raz tylko powtarzam, ze wielu krajach calkowicie
              i w pelni uznajacych wolnosc slowa, pracodawca ma pelne
              prawo by wyrzucic pracownika, ktory glosi poglady
              niezgodne z pogladami firmy i nie musi niczego
              "udowadniac" przed sadem!
    • Gość: Lidia A niby dlaczego Pan Profesor ma nie wykładać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:17
      Nigdy nie słyszałam, żeby np. za poglądy jawnie komunistyczne lub komunistyczno-
      faszystowskie ktoś poniósł jakiekolwiek konsekwencje!
      Przeciez propagowanie poglądów komunistycznych jest w Polsce prawnie
      zabronione. A istniejąi działają bezprawnie jawnie komunistyczne partie jak
      SLD, SDPL czy UP i nikt z tego jakoś nie robi problemu. Ci ludzie naprawdę
      szkodzą Polsce a chodzą bezkarnie i głoszą swoje poglądy faszystowsko-
      komunistyczne w radiu, telewizji, prasie np. w Gazecie wyborczej.
      • Gość: zorbi Re: A niby dlaczego Pan Profesor ma nie wykładać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:26
        Ty taka głupia jesteś czy jaja sobie robisz?
        • Gość: bosman Re: A niby dlaczego Pan Profesor ma nie wykładać? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.05, 10:42
          jest - niewątpliwie
      • Gość: Inkwizytor Re: A niby dlaczego Pan Profesor ma nie wykładać? IP: *.lublin.mm.pl 03.02.05, 10:33
        Bylem na kazdym wykladzie Profesora w tym semestrze i ani razu nie uslyszalem
        czegos co moglo by swiadczyc o ksenofobii, rasizmie etc. Prawda jest taka ze o
        wiekszosci wykladowcow (rowniez na innych wydzialach) kraza rozne, czesto
        niestworzone historie, zalezne glownie od wynikow sesji (swoja droga to u
        Profesora K. trzeba wybitnir nic nie umien zeby egzamin zawalic) Ps. w
        poprzednim systemie donosilo sie na nielubianych sasiadow do SB, w tym systemie
        na nielubianych profesorow donosi sie do "Wyborczej" (ciekawe czy za kilka lat
        tez powstanie lista wspolpracownikow :/) PsII. Moje poglady naprawde dalekie sa
        od prawicowych
        • Gość: student Co bylo na wykladzie. IP: *.dashnet.lublin.pl 03.02.05, 10:55
          W tym roku na wykladzie nie bylo zadnych tresci antysemickich ani ksenofobicznych,przynajmniej na wykladach na ktorych ja bylem.Nawet student cytowany w artykule to przyznaje,ale zaraz gazeta zarzuca nas faktami z przeszlosci.
          Ciekawe tylko kto tak sie wkurzyl za oblany egzamin ze az donos polecial.
        • Gość: Inkwizytor Rada dla dziennikarzy IP: *.lublin.mm.pl 03.02.05, 11:20
          Jesli wasi reporterzy chca miec najswiezsze informacje o wykladowcach i innych
          pracownikach WPiA to polecam przejsc sie po wydzialowych kiblach i poczytac
          napisy na scianach, prezentuja odpowiedni, dla donosow poziom
        • Gość: abi Re: A niby dlaczego Pan Profesor ma nie wykładać? IP: 193.30.160.* 08.02.05, 10:45
          Za to 4 lata temu wypowiedzi takich było wiele. Właściwie to Kwiatkowski powiedział 300 osobom wprost: jestem antysemitą i wcale tego nie ukrywam.
          Najbardziej żenujące dla mnie było publiczne (przed studentami) obrażenie pewnej profesorki od logiki przez nazwanie jej głupią.
          Jakoś zniosłam te jego występy, ale niesmak pozostał.
      • joannabarska Lidio,co masz pod czaszką? 04.02.05, 10:50
        Lidia,Ty masz cos w rodzaju mózgu?
      • exist Re: A niby dlaczego Pan Profesor ma nie wykładać? 05.02.05, 11:30
        Przykro mi chlopcy, ale Lidia ma racje.
        A Wam chyba plec najbardziej przeszkadza w jej pogladach.
        To chyba nieprzystoi inteligentnym chlopcom.

1. istnieje takowy zakaz.
        2. istnieja ludzie gloszacy idee komunistyczne (co najmniej).

z logiki wynika, iz ktos powinien miec zamkniete usta prawnie lub zostac
        zdelegalizowany jak chce tego PIS

mnie osobiscie najbardziej interesuje jakas nowa formacja polityczna
        pozdr
        usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.soc.polityka.wybory&tid=1001090
    • Gość: Caroline Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.umcs.lublin.pl 03.02.05, 11:20
      Jest to bardzo niesprawiedliwe i zapewne krzywdzące dla profesora. Nie wiem jak
      inni, ale ja nie wiem jak w tzw. wolnym kraju mozna jeszcze scigac kogos za
      poglądy, w dodatku mając informacje niesprawdzone i być może od osób złośliwie
      posądzających profesora, doszukujących się związku między swoją niewiedza a
      obco brzmiącym nazwiskiem. faktem jest ze cudzoziemcy są zykle hołubieni przez
      wykladowcow i mają u nich taryfę ulgową, a jak ktos ich zaczyna traktowac
      normalnie, to obrywa. Kazdy ma prawo miec takie a nie inne poglady, a jak sie
      komus nie podoba to sobie moze podyskutowac, a nie stosowac represje. Studiuję
      na Wydziale Ekonomicznym UMCS. Moi koledzy z kierunku Ekonomia nie skarżą się
      na pracę profesora. Nikt też nie miał z nim zadnych problemow. Mysle ze tu
      chodzi o jakąś wyższą uczelnianą politykę, a to tylko nieudolny pretekst.
      • Gość: Tomek Do Caroline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:10
        Droga Caroline,czy za normalne można uznać "to nie polskie nazwisko co pani tu
        robi?"tak było u nas na roku,nie tak dawno temu...Wiesz co,gdyby to była
        kwestia "uczelnianej polityki" to Kwiatkowski już dawno by tam nie pracował,ale
        umcs nie szanuje sam siebie,dlatego ktoś taki jak on ciągle tam pracuje...
    • Gość: VS 4 lata studjuje na tym wydziale,a jeszcze IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.02.05, 11:20
      nie widziałem tam pokoju 1402...Gdzie to jest??Może wybudowali jakieś tajemne
      skrzydło dla prof. K.?Bo z co wiem to pokoje kończą sie na numerach 700..na
      siódmym piętrze.
      • Gość: jhjh Re: 4 lata studjuje na tym wydziale,a jeszcze IP: 80.51.153.* 03.02.05, 15:20
        to niewiele wiesz bo kwiatek pyta w rektoracie :P
      • Gość: Tomek Re: 4 lata studjuje na tym wydziale,a jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:14
        Wiesz,jak wsiadasz do windy w rektoracie,masz tam kilkanaście
        przycisków,wybierasz 14...i jesteś!!!!!!!!! spróbuj raz jeszcze może tym razem
        się uda:>
      • Gość: sikhboy Re: 4 lata studjuje na tym wydziale,a jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:53
        jestem z AM i nawet ja wiem ile jest pieter w rektoracie UMCS...:)
      • Gość: Facultas Iuris Re: 4 lata studjuje na tym wydziale,a jeszcze IP: *.net.pulawy.pl 04.02.05, 00:15
        Wiesz,jak wejdziesz do windy na wydziale, to musisz 3 razy stuknac w sufit,
        zatanczyc makarene, zaspiewac Gaude Mater i wtedy pojawi sie taki malenki
        przycisk z napisem 14 pietro WPiA. Na 100% trafisz wtedy do gabinetu profesora
        Kwiatkowskiego na wydziale Prawa i Administracji :P
        • Gość: VS Cwaniaczki!Wiem gdzie jest rektorat,wiem, IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 04.02.05, 16:14
          że ma 15 pięter,ale powiedzcie mi gdzie w artykule jest napisane,że profesor
          przyjmuje w rektoracie??Cytat:
          "Tymczasem profesor wciąż uczy studentów. Władze Wydziału Prawa i Administracji
          UMCS powierzyły mu prowadzenie zajęć z logiki dla prawników. Jak za dawnych lat
          przyjmuje studentów w pokoju 1402."
          Człowiek,który nie studjuje/studiował,a chciałby sie spotkać z prof K. ,po
          przeczytaniu tego kawałka tekstu napewno poszedłby na wydział Prawa i
          Administracji i szukał tam pokoju 1402 czyż nie?
          Chodziło mi tylko o nieścisłosc w tekście:-PPozdrawiam!
      • Gość: jołjoł Re: 4 lata studjuje na tym wydziale,a jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:43
        a wiesz przynajmniej gdzie masz swoj dziekanat?
    • Gość: jelonek Gazeta Wyborcza = Trybuna Ludu IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 11:53
      no niestety dorobiliśmy się "Trybuny Ludu" Trzeciej Rzeczpospolitej.
      aż przykro patrzeć jak z dziennika walczącego o prawdę i wolność Gazeta
      Wyborcza stała się tubą politycznej propagandy.
      szkoda! wielka szkoda...
    • Gość: JareCky Profesor Tadeusz Kwiatkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 11:53
      Jestem studentem 1 roku prawa UMCS i jestem dumny że miałem zaszczyt
      uczestniczyć w wykładach profesora. Jest to człowiek niewątpliwe odważny nie
      wstydzi się swoich poglądów, nie było na jego wykładach żadnych treści
      antysemickich ani ksenofobicznych. Wyborcza jak zwykle niczym święta inkwizycja
      szuka ,,swoich" wrogów.
      • Gość: studentka Re: Profesor Tadeusz Kwiatkowski IP: *.lublin.mm.pl 03.02.05, 13:07
        Chwileczkę!Żyjemy ponoć w demorkatycznym kraju i nawet jeżeli komuś nie
        podobaja sie nasze poglądy,to mamy prawo do ich posiadania.Natomiast jeżeli
        chodzi o ich głoszenie jest to druga kwestia-należy robić to w odpowiednim
        miejscu,o odpowiedniej porze oraz kierować je do odpowiedniego
        audytorium.Profesor Kwiatkowski jako człowiek niezwykle wykształcony i światły
        zdaje sobie z tego sprawę, dlatego też na Jego wykładzach nigdy nie pojawiły
        wypowiedzi o charakterze ksenofofobicznym, czy antysemickim.
        • Gość: Tomek studentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:16
          Nigdy? O cholercia to na jakim wykładzie byłem????????????
        • Gość: sikhboy Re: Profesor Tadeusz Kwiatkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:57
          i napewno dla tego że wasz profesor jest taki niewinny to bardzo popiera
          skinheadowską działalność swoich synków...
    • Gość: student Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.akacjowa.no / 83.238.166.* 03.02.05, 12:00
      Co wy chcecie od profesora!On jest naprawde w porzadku.Jeden z
      nielicznych,ktory idzie na reke studentowi.Najlepiej niszczyc czlowieka,piszac
      jakies bzdury.Jestem ciekawa czy autor tego tekst choc raz rozmawial z
      profesorem!!!
      • Gość: Adam student,który jest ciekawa:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:19
        Pewnie nie ,bo może nazwisko profesorkowi wydało się "obce":>
    • Gość: _studentka_ Ksenofob wciąż wykłada IP: 212.182.93.* 03.02.05, 12:14
      Hmm...prof. jest profesjonalistą, jego poglądy, to jego indywidualna sprawa,
      poglądów na jego osobe jest tyle ile ludzi, którzy coś gdzies kiedyś
      usłyszeli,a niedomyli uszu,a zeby nie zdac logiki,trzeba byc naprawdę
      durniem!!! I to nie tylko na wydziale WPiA na UMCS, to, ze ktos prowadzi wyzsza
      politykę,probuje inwigilowac,to jego sprawa, a ja sama osobiscie nie usłyszałam
      zadnej kontrowersyjnej opinii z ust prof., co wiećej znam o wiele wiecej osob
      wykladajacych an tym wydziale,ktore nie powinny wykladac, ze wzgledu na chocby
      kulture osobista i wychodzące z nich "buractwo"...zatem gazeto wybiórczo, dalej
      wybieraj strzepy informacji wygodne dla swoich artykułów .... no coment
      • Gość: zorbi Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:30
        Właściwie podejrzewam, że donosiki pochodzą od ludzi, którym nie udało się zdać
        logiki. Ponieważ żeby jej nie zdać trzeba było się wykazać makabrycznie niskim
        poziomem intelektualnym, widać że ten poziom idzie w parze z niskim poziomem
        człowieczeństwa i moralności, a wysokim zawiści. GW i jej śledczych już od
        dawna mam za niemal dno intelektualne więc donosiki wraz z intelektem
        redaktorów GW idealnie się komponują i tworzą efekty w postaci bzdurnych
        tekstów prasowych...
      • Gość: już nie studentka do studentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:50
        Profesjonalista?HAhahaha!!!!!!! Sorki ale połowa wykładów tej kreatury to bełkot
        ksenofoba,egzamin rzeczywiście nie jest problemem,jeśli znasz na pamięć
        książeczkę pana K.(innych nie uznaje,wykazać się zrozumieniem tekstu,ale ująć
        to inaczej niż szanowny profesorek też nie jest dobrze),no albo jesteś cycatą
        blondi i pójdziesz na egzamin w mini,tak właśnie wygląda "profesjonalizm"
        Kwiatuszka.Nie piszę tego jako osoba,która gdzieś coś usłyszała,tylko usłyszała
        to właśnie z ust tego profesorka.
        Nagabywanie na dany naród,podrzeganie do nienawiści są karane,więc nie jest to
        tylko indywidualna sprawa Kwiatuszka,ale ty chyba jesteś zbyt ograniczona ...
        NO COMENT...
        • Gość: takitam Re: do studentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:55
          jesli bylas swiadkiem przestepstwa - bo to o czym piszesz jest przestepstwem- to
          dlaczego nie zglosilas tego prokuraturze? to byl twoj obowiazek - niestety
          teraz sama jestes wspolwinna... istnieje tez druga mozliwsc - bardziej
          prawdopodobna: poprostu klamiesz...
          • Gość: jurij Re: do studentki IP: 80.51.153.* 03.02.05, 21:54
            To, że jakieś zachowanie nie wypełnia znamion przestępstwa z art. 256 k.k. czy 257 k.k. nie znaczy, że takie zachowanie nie jest naganne moralnie i że głoszenie określonych poglądów nie licuje z powagą uniwersyteckich wykładów.
            Kwestia przestępstwa, domniemanie niewinności i inne tego typu sprawy nie mają tu nic do rzeczy. Jak widać nie wszyscy są w stanie to pojąć, ale cóż, logikę mieli z Kwiatuszkiem...
        • Gość: _studentka_ _studentka_ IP: 212.182.93.* 04.02.05, 10:52
          Mnie tylko interesuje,dlaczego pałasz takim gniewem i agresja, skoro juz nie
          studentka, to może miałaś problemy z przyswojeniem jakiejkolwiek książki?I czy
          to takie dziwne,ze jesli ktos uczy, wykłada, to wymaga tego co on naucza???To
          on sie podpisuje pod Twoim wykształceniem. Jesli skończyłąś studia to czemu sie
          bulwersujesz?Bo co, życie się nie podoba czy rzeczywistość? Widziałąś kogoś na
          WPiA kto nie wymaga znajomości swojej książki???
          Nie obrażaj innych,a swoją frustrację zachowaj dla siebie i swoich ksiązeczek i
          swojej "ograniczoności"

Pozdrawiam i życze więcej słonca w życiu i mniej błędów percepcji i ogólnien,
          bo widac, że nawet tej książeczki prof. nie mogłaś przyswoić.
    • Gość: XX Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:17
      a tak wogole to ABW nic u syna profesora nie znalazl ,hehe i to wlasnie jest
      najlepsze!
      • Gość: Wielgibolo Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.bojarski.lublin.pl 03.02.05, 14:54
        Miałem wykłady z profesorem Kwiatkowskim 2 lata temu. Nie przypominam sobie
        większych ekscesów za które można by nazwać go antysemitą lub ksenofobem ( no
        może poza próbą udowodnienia nam że muzgoczaszka ludów semckich jest mniejsza
        niż ludów germańskich) O sobiście nie mam prawa arzucić mu niczego. Aczkolwiek
        większość studentów ( nie prawa - słynny cytat że studenci prawa i skini to
        kwiat polskiej młodzieży)z dawnych lat nie pozostawia wątpliwości jaki był
        stosunek profesora do obcobrzmiących nazwisk lub niearyjsich rysów twarzy. Za
        poglądy nie wolno nikogo szykanować. Niedopuszczalnym było by gdyby profesor
        stracił pracą za poglądy, z drugiej jednak strony nie można uważać że nic się
        nie dzieje kiedy człowiek publicznie nie stroniący od nawoływania do nienawiści
        rasowej ( a przynajmniej niegdyś do niej nawołujący) spokojnie wykładał na
        państwowym uniwersytecie i zaa pieniądze podatnika szerzył swoje nieneutralne
        poglądy. Jeszczeraz podkreślam że osobiście nie mam nic do kwiatkowskiego, ale
        aura jaka wokół nieog istnieje nie wzięła się z powietrza i władze Uniwersytetu
        nie powinny były od dawna patrzeć na to bezczynnie.
        • Gość: agata Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:08
          wiesz tylko jest taki maly problem, że znacząca liczba wykładowców UMCS ma na
          sumieniu coś znacznie gorszego niż tylko "głoszenie pogladów" które należy
          potępiać - ci panowie ( i panie ) mają na swoim koncie czynne wspieranie
          ustroju i ideologii uznanej przez naszą konstytucję za zła i zakazaną - są tam
          ludzie - jak np prof. Mańkowski , którzy czynnie angażowali się we wspieranie
          represyjnego , totalitarnego państwa - więc jeśli robić tam czystki - to
          konsekwentnie...
          • Gość: Wielgibolo Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.bojarski.lublin.pl 03.02.05, 16:21
            Zgadzam się z Tobą w zupełności
          • Gość: Adam Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:54
            Niestety,działania konsekwentne,zgodne z morolnościa i innymi wyższymi ideami
            są tej "uczelni" zupełnie obce...
          • joannabarska Juz sie nie masz kogo czepiać,Agatko? A Jacek co? 04.02.05, 11:00
            Agata,tez jestes bezmózgowcem. Prof.Zygmunt Mankowski otrzymał w
            czasach "poznej komuny" nagrodę redakcji "Polityki" za pracę o AK na
            Lubelszczyznie.Redakcja ówczesna chyba sama przestrazyła sie podjecia tej
            decyzji,bo Profesor orzymał do rąk tę nagrodę w warunkach niemal
            konspiracyjnych!
    • Gość: Radca prawny Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.lublin.mm.pl 03.02.05, 16:47
      Miałem zaszczyt i przyjemność słuchać wykładów wówczas doktora Tadeusza Kwiatkowskiego. Było to w drugiej połowie lat 70-tych gdy obecny dziekan był jeszcze magistrem. Przedmiot ten nazywał się wtedy oficjalnie "wybrane zagadnienia filozofii szczegółowych" ( Pana doktora to mierziło i polecał wpisywać w indeksach - w nawiasie - słowo "LOGIKA").Wykłady Jego były fantastyczne. Nie trawiłem natomiast zajęć z tzw. "prawdziwej" filozofii ( podręcznik filozofii marksistowskiej autorstwa tow.prof. dr hab. Zdzisława Cackowskiego).Bardzo dobrze wspominam też wykłady tow. rektora prof. dr hab. Wiesława Skrzydły. Swoją drogą bardzo intelgentny człowiek , choć moim zdaniem daleko jemu do Tadeusza Kwiatkowskiego.
      Pana profesora Kwiatkowskiego ( o ile to czyta ) pozdrawiam i dziękuję za przekazaną mi wiedzę.
      • Gość: Adam Do radcy prawnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:00
        Kwiatka zawsze coś mierziło,na naszym roku to,że nie tylko on ma wykłady na
        auli.Twój brak strawności dla prof.Cackowskiego świadczy jedynie o tym,że
        Kwiatek miał na ciebie niezły wpływ.Gratuluję...Tylko czy jest czego?
        • Gość: takitam Re: Do radcy prawnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:03
          no coz poziom tego komentarza dorownuje poziomowi artykulu, ktory komentujemy...
          nie potraficie panstwo ani niczego udowodnic ( gdyby tak bylo kwiatkowski
          musialby odpowiedziec przed sadem) ani zdobyc sie na rzeczowe argumenty -
          pozostaja wam wiec inwektywy...
          • Gość: Szymek takitam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:28
            Hmm,jeżeli już cokolwiek ma niski poziom to reakcja pana K...
            AAAAA twój komentarz,także się kwalifikuje...
    • Gość: Justyna Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.lublin.mm.pl 03.02.05, 17:33
      No to ja gratuluję panu Harasimiukowi,że taki zorientowany jest w tym kto jest
      zatrudniony, a kto nie.Mało ze śmiechu nie padłam. UMCS-owi chyba bardzo zależy
      żeby z robić z siebie jeszcze większą szmatę niż jest obecnie. ŻENADA.
      • Gość: umcs Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.devs.futuro.pl 03.02.05, 18:50
        Żenada nazywać najwiekszego pracodawcę w mieście szmatą.
        A prof.Kwiatkowski to już starszy wiekiem pan.Niedługo sam odejdzie na
        emeryturę.I nie będzie o co drzeć szat.Wezmą kogoś nowego i
        niekontrowersyjnego.Amen.
    • Gość: student I rok WPiA Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.in.lublin.pl / 217.153.209.* 03.02.05, 19:16
      zgadzam sie z tymi co pisza ze profesor jest niewinny. Chodzilem na jego
      wyklady w tym roku i nie zauwazylem zadnych wypowiedzi antysemickich ani
      nazistowskich. To ze jakis czas temu powiedzial co mysli nie oznacza ze od razu
      trzeba go zwalniac. Teraz sie poprawil. Wszyscy zwariowali na punkcie tej
      poprawnosci. Owszem jezeli to prawda co pisze Wyborcza mogli sie "pewni ludzie"
      (pisze tak bo juz nawet strach uzywac nazwy tego narodu [nie, nie jestem
      antysemita]) urazic i popieram ich protest. Ale jezeli ktos ma jakies
      watpliwosci czy dalej profesor wypowiada niewlasciwe poglady to przeciez na
      wyklad moze wejsc kazdy kto chce i moze sobie posluchac (a nawet nagrac). To ze
      jeszcze nikt tego nie zrobil albo nie upublicznil nagran swiadczy ze
      takie "incydenty" nie maja juz miejsca.
      PS. nazwisko mam niepolskie i zdalem bez problemu i jakos ja ani nikt kogo znam
      nie uslyszal zadnych niemilych komentarzy
      • Gość: Inkwizytor Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.lublin.mm.pl 03.02.05, 21:26
        Powtarzam jeszcze raz!!! W tym semestrze (a bylem na kazdym wykladzie!) nie
        padly, z ust Profesora zadne slowa swiadczace o jego ksenofobii, rasizmie czy
        wogole o skrajnych pogladach !!! Nie slyszalem takze zeby ktos zostal w tym
        roku zle potraktowany z powodu nazwiska czy pochodzenia (slyszalem natomiast o
        osobie z zagranicy, ktora egzamin zdala)
    • Gość: Inkwizytor Jutrzejsze wydanie IP: *.lublin.mm.pl 03.02.05, 21:30
      Ciekawe ktore z powyzszych wypowiedzi znajda sie w jutrzejszym wydaniu gazety?
      Czy tylko te potwierdzajace poglady autora artykulu??
    • Gość: eks-student Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.05, 00:16
      ZA tego "ksenofoba" to powienien pan Panie Profresorze pozwać kogoś. Pozdrawiam
      Pana Panie Profesorze!!!!
    • Gość: przem UMCS ma Tadzia K., KUL Ryszarda B. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 00:32
      LPR STOPka
    • Gość: przem Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 00:33
      Gdzieś Ty to wyczytał, pewno Rysio Bender Ci powiedział.,.,
    • Gość: luzak Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.238.67.194.adsl.inetia.pl 04.02.05, 10:11
      Przesada z tym polskim antysemityzmem.Świadczy o tym chociażby spore poparcie
      dla Wildsteina - z pochodzenia Żyda. A prof. K. - jako młody człowiek chodziłem
      na Jego wykłady - jeszcze wtedy był magistrem, egzamin zdałem na czwórkę, mimo
      że mam obco brzmiące nazwisko(nie żydowskie.)
      • Gość: zorbi Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:33
        A najlepsze jest to, że nikt z tych super zorientowanych tropicieli przewinien
        profesora tak naprawdę go nie zna i nawet nie widziała na oczy. Czemu więc
        pieprzycie bezsensowne bzdury, które powtarza się od lat 20 z hakiem ?
        Jesteście tak samo tępi i bezmyślni jak siksa, która napisała ten bzdurny
        artykuł. I jeszcze dodam, o czym spora część forumowiczów wie. Jestem z
        przekonania komuchem i do poglądów prawicy a tym bardziej skrajnych mam
        stosunek wrogi. Tak więc nie mam interesu bronić profesora ani nie jestem
        prawicowo zindoktrynowany.
        • Gość: vivien Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:16
          Zgadzam się z przedmówcą -to raz.
          Dwa: przykre jest to, że lubelskie środowisko prawnicze, które jest
          tak "oburzone" tymi wypocinami nie podejmuje żadnych oficjalnych działań, nie
          podnosi oficjalnych protestów. Komentarze na forum może sobie pisać każdy. Może
          ktoś powinien zacząć działać? Może prawnicy i studenci prawa powinni wreszcie
          zareagować? Jak długo można pozwalać na takie poniewieranie człowiekiem?
          Naprawdę nikt nie ma odwagi zaprotestować?
        • Gość: jeje Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: 80.51.153.* 04.02.05, 18:38
          A skąd ta pewność, że nie znają i nie mieli styczności? Znasz ich łącznie z tą siksą?????
          • Gość: zorbi Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 08:56
            Bo akurat znam profesora...
    • Gość: maciek Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.zsw.lublin.pl 04.02.05, 17:03
      Może robi to bardzo dobrze i lepiej żeby to robił dalej?
    • Gość: Andrzej B. trafna uwaga. Ale Gadzina Wybiórcza jak plują w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:51
      pysk to mówi, że pada.
    • Gość: jmournal Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: 1.5.* / *.umcs.lublin.pl 05.02.05, 09:56
      Najlepiej bedzie, jesli pan Kwiatkowski zajmie sie juz zasluzona emerytura,
      licznymi b. zonami.
    • Gość: bakay Re: Ksenofob wciąż wykłada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:48
      Pan profesor to znakomity logik. Nie widzę w tym nic dziwnego, że WPiA nadal
      korzysta z pomocy pana profesora. Mam przyjemność być studentem pana profesora
      i uważam iż Wyborcza powinna zająć się innymi sprawami niż tylko czatowanie na
      tanią sensację! Pan profesor to człowiek z wielkimi osiągnieciami i wspaniałym
      podejściem do studentów więc pisanie o nim jak o złodzieju czy bandycie to
      bezczelność i fuszerka dziennikarska! Pani Katarzyna poprostu nie wie o czym
      pisze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
    • jacekxyz81 Re: Ksenofob wciąż wykłada 05.02.05, 20:27
      Co ta „Gazeta” wyprawia! Profesor przede wszystkim wykłada logikę i to jak!
      Jeśli ma jakieś poglądy według "Gazety" kontrowersyjne to przecież nikogo nie
      zmusza do przyjęcia ich. Zresztą prowadzi zajęcia z dorosłymi ludźmi... Sami
      chyba już mogą decydować o swoich poglądach. A dzisiaj przypadkowo widziałem
      jak profesor odnosił się do obcokrajowca. Traktował go jak najlepszego
      przyjaciela... „Gazeto” zostaw Profesora w spokoju! Nie intryguj! Nikt do
      zdania egzaminu nie potrzebuje przyjmować poglądów Profesora. Skoro przepisuje
      oceny z zaliczenia egzaminu z innych uczelni to znaczy, że nie patrzy, jakie
      ma ktoś poglądy, ale czy zdał na odpowiedniej uczelni egzamin! No tak czy nie?
      Profesor dokładnie zapoznaje studenta z wymaganiami na egzaminie i każdy
      normalny student radzi sobie na egzaminie. Fakt, że może się trafić jakaś
      fujara, która obleje i później w złości takie bzdury opowiada. „Gazeta” powinna
      wysłuchać jednak wszystkich a nie takich niezguł. I skąd taka nagonka? Profesor
      już tyle lat wykłada a tu po zatrzymaniu syna Profesora nagle „Gazeta” się
      poglądami Profesora zajęła. Wielki wstyd ala dziennikarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka