Dodaj do ulubionych

GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE????

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 21:20
Jestem gimnazjalistka, w tym roku musze wybrac jakies liceum w LBNie bo
mieszkam niedaleko.Zastanawiam sie nad V i XVI LO (sklodowska i
vetter).Powiedzcie do ktorego lepiej pojsc, prosze. Aha, jezeli jest ktos z
tych szkol to napiszcie cos na temat nauczycieli no i ogolnie atmosfery:)
dzieki pa pa
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:48
      ta cisza niczego dobrego nie wrózy...a nie rozważałaś szkół zamojskich lub stołecznych?
    • Gość: Mandragora Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.resetnet.pl 01.03.05, 22:00
      wg mojej skromnej opinii warte uczęszczania w lublinie są nast. szk. śr. o nr.
      2,3,4,5,9. 1 i vetter tez moga byc; powodzenia na testach
      • Gość: Anka Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 12:50
        do lbn jest najlepszy dojazd po prostu.Mandragoro-wielkie dzieki ;) mam
        nadzieje ze pojdzie dobrze... ktos jeszcze wie cos to prosze piszcie:) wszystko
        mi sie przyda-buziaki
        • Gość: To.Mecki Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:42
          IV Liceum Ogólnokształcące blisko dworca PKS wspoaniała kadra nauczycieli i
          dużo ludzi wędruje potem na UMCSie
          • Gość: sempolowska nie :/ Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.05, 14:03
            To.Mecki! szukalam w necie troche informacji o sempolowskiej ale to jest taka
            chyba raczej humanistyczna szkola a ja bym pozniej ekonomie chciala albo cos w
            tym stylu :/ ale mimo wszystko dzieki :)
    • kobietka-lublin Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? 02.03.05, 20:35
      Ja chodzilam do Vetterów (LO) i całkiem miło to wspominam. Z pewnością jest to
      szkoła z klimatem... (chociażby ten strych) Co do nauczycieli to pewnie się
      trochę zmieniło przez te parę lat, ale ogólnie rzecz biorąc tak jak wszędzie- są
      fajni prof. (najcieplej wspominam pana od historii) i są tacy, którzy mogą być
      przedmiotem koszmarów sennych (p.Narwińska od biologii brrrrrr...) Generalnie
      polecam.
      Znam też troszkę II LO (Zamoy) i z pewnością odradzałabym. No chyba, że jesteś
      zadufaną w sobie snobką- bo takich ludzi jest tam najwiecej, wiec możesz
      wyobrazić sobie ten klimat.
      Z opowiadań dużo miłych słów słyszałam też na temat V (Lipowa).
      Powodzenia na testach!
      • Gość: ja Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 21:22
        ja tez chodze do vetterow mam historie z sorem bystrykiem i to jest naprawde
        cudowne...;) a narwinska tez jest niezla szczegolnie jak jej sie wydaje ze jest
        zabawna :D
        • Gość: anka wielkie dzieki IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.05, 15:56
          wielkie dzieki a moze ktos z 5-tki sie wypowie-czekam na was:p buzka :*
          • ceper_pepper Re: wielkie dzieki 03.03.05, 16:03
            Sam chodziłem do XIX i jeśli ktoś lubi luz i ma trochę samozaparcia - czegoś
            nauczy się ;) Polecam V, IX albo III. Ewentualnie II. Staszic jest
            przereklamowany. Chociaż kiedyś był niezły.
            • ewadw Re: wielkie dzieki 15.05.05, 03:17
              ja wlasnie skonczylam IX i polecam.. supernik rzadzi!! super wicedyrekcja i sor
              IS od historii, a z moja polonistka nie mozna sie bylo nudzic.. =) moze komus
              podrzucic jej niezwykle blyskotliwe sentencje??
      • Gość: ania Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 17:44
        ja mam podobny problem, tylko ze chodzi mi o profil zarzadzanie informacja, czy
        u vetterow sa dobrzy nauczyciele informatyki i mozna sie duzo nauczyc na
        zajeciach?
        • Gość: MoNo Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 217.17.33.* 19.03.05, 00:39
          Jako ekspert w sprawach Vettera ( spedzam tu juz 3 rok) stwierdzam ze
          nauczyciele sa dobrzy i zachecam do zwiedzenia forum o temacie VETTER LO :) tam
          sa informacje od uczniów
      • Gość: snob Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.pronet.lublin.pl 11.03.05, 02:13
        Wole byc madrym snobem niz niemilym glupkiem. A swoja droga - Jakos do tej pory
        nie slyszalem o porazajaco wysokim poziomie liceum Vetterow...
        • Gość: MoNo Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 217.17.33.* 19.03.05, 00:40
          nie mów tak o mojej szkole bo to moja duma i honor typie !!!!!!
      • Gość: MoNo Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 217.17.33.* 19.03.05, 00:36
        Zdecydowanie powieram ZSE im. Augusta i Juliusza Vettera i podrzuczam
        internetowa strone vetter.zse.lublin.pl :) a narwińska to bez kitu szmata :D
    • Gość: Zorientowany Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 80.51.153.* 03.03.05, 19:14
      Uważam, że wszystkie twoje oczekiwania spełni STASZIC (www.1lo.lublin.pl}
      • Gość: ni Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.05, 22:16
        aniu ja jestem z vetterow (mat-inf) i mam fajna sorke (WJ)ale osobiscie
        ZDECYDOWANIE ODRADZAM vetterow.Tak dobieraja nauczycieli do klas,ze ci ktorzy
        powinni uczyc sie np rozszerzonego angielskiego maja rozszerzona BIOLOGIE bo
        akurat taka im sie dostala nauczycielka. Niedlugo beda jakies dnie otwarte, ale
        przemyslcie to dobrze,blagam!
    • Gość: Karola V LO IP: 81.219.88.* 04.03.05, 01:21
      Ja chodziłam do V-tki, a wcześniej 8 lat do podstawówki w tym samym budynku.
      Teraz już ją zlikwidowali i zostało samo liceum. Bardzo miło wspominam lata w
      tym liceum. Panuje tam przyjemny klimat, nauczyciele są życiowi i bliscy
      uczniom. Ja byłam w klasie o profilu ogólnym z angielskim.

www.5lo.lublin.pl
      To jest stronka mojego LO. Znajdziesz tam zdjęcia nauczycieli,a na pierwszym
      planie facjata pana dyrektora który wiernie służy tej szkole od dłuższego
      czasu. Jeśli mogę Co polecić najwybitniejszych nauczycieli to:
      -Mizera-j.angielski
      -Lipczyńska-j.polski
      -Persona-matematyka
      -Mazur-fizyka
      -Makulec-chemia
      -Bonecki-historia
      -Skublewska-j.niemiecki

Wszystkich zobaczysz na zdjęciach na stronce.

Polecam to liceum.
      • Gość: Ania 5lo IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.05, 16:18
        Karola-dzieki! a mozesz cos na temat tych "mniej sympatycznych" profesorow??
        • Gość: klon Re: 5lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:45
          ja tez chodzilem do piatki.. skonczylem 2 lata temu..

matematyka - Czapczyński. jesli trafisz do niego moze byc trudno (NIE POLECAM!)
          lepiej od razu pzrenies sie do innej grupy.. moze byc czasami pseudo-smiesznie,
          ale to tylko wrażenie.. ogolnie jego żarty nie sa na miejscu..

Chemia - Makulec - sam nie wiem jak to przeszedłem.. tragedia..

Farfus - Fizyka - najlepszy nauczyciel jakiego znam! przycisnal, ale potrafil
          nauczyc!

to chyba na razie tyle.. jesli masz cos lepszego do wyboru, wybieraj to drugie
          (zamoy, unia?)
          • Gość: Marta Re: 5lo IP: *.pronet.lublin.pl 14.03.05, 17:44
            ojej co Ty wypisujesz;p ja chodzilam do 5 i sor Cz. był najlepszym nauczycielm
            jakiego mialam w życiu! rewelacyjnie przygotowuje do matury i do egzaminow na
            studia ( ja sie bez zadnych problemow dostalamna ZiM, doslownie prawie caly
            MatFiz na ekonomie) poza tym na lekcjach jest fantastyczna atmosfera:) w moim
            roczniku wszyscy go uwielbiali dosłownie:) a tak poza tym to 5 jest ok,
            najgorsze przejscie mialam z sorka D. (nie chce rzucac nazwiskami, ale na D
            jest raczej jedna) od chemii;/ porazka...jezeli nie lubisz chemii to uciekaj
            jak tylko sie da:( ja bylam w angielskiej klasie i bylismy katowani ta chemia
            przez 3 lata...poza tym super od polskiego jest sorka Czarnomska:) poza tym
            reszta w normie chyba:) ale szkole Ci polecam: terazz gdy juz jestem na
            studiach potrafie obiektywnie stwierdzic ze to bylo naprawde dobre liceum (u
            mnie w klasie tylko 3 osoby sie nie dostaly nigdzie na studia) pozdrawiem i
            powodzenia zycze:)
        • Gość: karola Re: 5lo IP: 81.219.88.* 09.03.05, 22:47
          Napisz na priva, bo nie chcę pisać na forum opinii o nauczycielach.
          karola_20@gazeta.pl
    • Gość: Paweł Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.homeip.net / *.homeip.net 09.03.05, 09:54
      Odpowiadając na pytanie zawarte w tytule - przy al. Racławickich 26 (I LO im.
      Stanisława Staszica) polecam!!
      • kleszczo Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? 09.03.05, 23:04
        Niech Cie reka Boza broni przed V L.O. Ale to tylko moja opinia, ktora jest
        wypadkowa zlych doswiadczen.
    • Gość: lutzek Re: Od zawsze... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 10.03.05, 13:56
      ... w Lublinie godne polecenia były, są i będą zapewne przez długie lata trzy licea: I, II i III, a więc Staszic, Zamoyski i Unia.

Ja chodziłem do Zamoyskiego i... nie wyobrażam sobie by moje dziecko, gdybym mieszkał jeszcze w Lublinie, mogło pójść do innego liceum.

A V LO??? Lepiej nie mówić. Proszę się nie obrażać, ale... tam zawsze trafiały te osoby, które nie dostały się do wyżej wymienionych. Poziom zdecydowanie niższy.

Nad Vetterami bym się zastanawiał, zwłaszcza gdybym był dziewczyną, bo niegdyś było to wyjątkowo żeńskie liceum.

Jeśli chcesz się czegoś nauczyć, zdać na dobre studia i mieć dobrą kadrę pedagogiczną, wybieraj jedynkę, dwójkę lub trójkę.

Z własnego przypadku napiszę: jak szukałem pracy w Warszawie to... dostałem ją między innymi dlatego, że chodziłem do Zamoyskiego. UMCS nie zrobił wrażenia, ale o Zamoyskim słyszano wiele dobrego. I to był plus dla mnie. Dzisiaj gdybym mógł wybierać, bez wahania ponownie wybrałbym Zamoyskiego.

lutzek
      • kobietka-lublin Re: Od zawsze... 10.03.05, 19:45
        Krótkie sprostowanie. Owszem, kiedyś Vetter był "żeńską" szkołą, ale obecnie
        wcale nie jest to regułą. Ja chodziłam do klasy humanistycznej i owszem, na 24
        osoby było tylko 8 chłopaków. Ale od niedawna w tej szkole uczy się mój brat- w
        mat-inf'ie jest dokładnie odwrotnie (8 dziewczyn na 20 kilku chłopców).
      • Gość: ______ Re: Od zawsze... IP: *.it-net.pl 15.03.05, 09:08
        I to jest problem z ludźmi kończącymi 'renomowane' licea - jadą później na
        opinii tych szkół i uważają, że nic więcej nie muszą robić, bo ich naczelną
        zasługą (?) jest ukończenie I, II lub III. A później dostają się tam dzieci
        byłych uczniów i jadą na opinii rodziców (bo, jak napisałeś, kadra jest
        wykwalifikowana (?), co często wiąże się z tym, że są to doświadczeni
        nauczyciele, którzy owych rodziców jeszcze pamiętają)
        A V LO obecnie jest jednym z lepszych liceów, a ludzie je kończący nie są tak
        zmanierowani jak ci z Unii, Stasia czy Zamoja.
      • Gość: radegast Re: Od zawsze... IP: *.resetnet.pl 15.04.05, 17:42
        wnioskuje z twojego postu, ze opierasz sie na danych sprzed ladnych paru lat,
        kierujac sie tym " co bylo zawsze" i nie znajac kompletnie realiow dzisiejszych
        szkol srednich koziego grodu. a prawda jest taka, ze ostatnio 5 wymienia sie z
        pierwsza trojka jednym tchem. prawda jest tez taka, ze w kazdym z pierwszych 3
        liceow jest mnostwo nauczycieli wariatow, lub takich, ktorym sie nic nie chce,
        bo uczniowie, ktorzy do "wielkiej trojki" przychodza sa na tyle dobrzy, ze i
        tak sami wyrobia odpowiedni procent olimpaid i konkursow, by szkoly te nadal
        prowadzily w rankingach. i kolko sie zamyka - najlepsi ida do tych szkol, bo
        prowadza one w rankingach, wiec inne licea ,mimo znacznie ambitniejszej i
        preznej kadry nauczycielkiej, nie sa w stanie sie przebic.

problem jest niestety taki, ze czlowiek rozwija sie i uczy glownie przez
        kontakt z rowiesnikami,a nie dzieki nauczycielom. a idac do wymienionych wyzej
        szkol ma sie pewnosc, ze spotka sie wielu ludzi na poziomie - z pewnoscia
        znacznie wiecej niz w innych szkolach (z powodow juz opisanych).
    • Gość: FuGeeLa Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.freebsd.lublin.pl / *.freebsd.lublin.pl 10.03.05, 14:19
      polecam XXIII lo:) wspaniali nauczyciele 0jedyny minus to dyrektorka-straszna
      diablica-cos w rodzaju hitlera:Ppozdrawiam
      • Gość: Anka no tak :) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.05, 13:59
        Dzieki wszystkim za wpisy;) Karola-mail juz poszedl wiec czekam na fascynujace
        opisy =D .
      • Gość: Pogbea Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 212.182.114.* 30.05.05, 09:51
        Proszę o więcej informacji na temat XXIII LO. Szczególnie interesuje mnie
        poziom nauczania języka angielskiego i francuskiego oraz ewentualna wymiana
        zagraniczna młodzieży. Ważny też jest poziom kadry nauczycielskiej, ze
        szczególnym uwzględnieniem wiedzy o społeczeństwie i historii.
        Beata
    • Gość: Olla Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 11:00
      W tym roku kończę 5 lo... i mogę powiedzieć,że to naprawdę świetna szkoła.
      Fajna atmosfera,niezła kadra..<no..pomijając pewne osobliwości ;) >.Ogólnie
      gorąco polecam! :)) cieszę się,ze wybrałam właśnie tą szkołę :)) i pozdrawiam
      wszystkich piątkowiczów!!!!!
    • Gość: vpo Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 15:53
      dobre liceum w lublinie jest w szczecinie :))))
      • Gość: 3 lo!! Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 14:23
        polecam !!
        • Gość: Anka Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.05, 15:47
          jak myslicie w Veterach bedzie wiekszy luz niz w 5tce? Podobno tam duzo lekcji
          przepada ;) niestety nie dzieje sie tak w moim gimnazjum ;/
          • Gość: MoNo Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 217.17.33.* 19.03.05, 00:44
            Słuchaj jak chcesz szczegółowe informacje o Vetterach to pisz na
            monozip@gazeta.pl i dam ci mój numer gg to pogadasz ze mna i ci powiem na temat
            vetterów wszytko...tak pozatym to jest luz dobrze słyszałaś :)
    • Gość: Milena Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:01
      A ja też jestem absolwentką 5 :)) i.. polecam Wam ją,to naprawe dobre liceum!
      Pozdrawiam wszystkich uczniów i nauczycieli!!
    • susti Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? 18.03.05, 22:28

> Najlepsza jest dziewiątka i koniec
    • Gość: MoNo Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 217.17.33.* 19.03.05, 00:30
      Siemasz na forum jest takie hasło jak Vetter LO wejdz na niego i zobaczysz
      opinie uczniów min. moją bardzo polecam !!!!!!
      • Gość: Sciba Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 62.233.190.* 19.03.05, 00:38
        link do Vetterlandii forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=62&w=21669823&a=21669823&wv.x=1 - najlepszej szkoły jaka może być. Pytałaś
        sie o przepadania lekcji. Czesto sie to zdarza :D ze sa skrocone, bo... no bo
        cos wypada i jest luzik, poziom uwazam ze nie jest wcale niski jak to tu
        niektorzy probuja sugerowac, jezeli sie chce poswiecic czemus to mozna sie
        nauczyc i zdac mature. lepiej pojsc do Vetterlandii niz z zamoya unii czy tam
        innego tam staszica wyjsc na sztywnego lamusa. Vetter ma klimacik i przede
        wszystkim jest duzo ludzi - duzo potencjalnych ziomkow itd itd....
        • Gość: doroy1 Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 83.238.200.* 19.03.05, 13:13
          ja chyba jako jedyna skonczylam juz baaarodz dawno VLO, wspominam bardzo milo,
          nauczyciele ok, no jak wszedzie trafi siejakis wredny, ale tego raczej nie
          unikniesz, chodzilam do ogólnej klasy z angielskim i niemieckim (klasa żeńska,
          ale chyba juz teraz nie ma:)),
          potem trfailam do Vetterów do policealnego studium i równoczesnie na
          Uniwersytet i. A, Mickiewicza w Poznaniu, ukończyłam obydwie szkoły..a Vetter
          jest tez ok
          • Gość: anka Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.05, 20:25
            jeszcze raz wszystkim dzieki za wpisy. Zachecam tez czytajacych do wyrazania
            swej opinii na temat lubelskich szkol-pozdrawiam was, buziaczki muuaaaa:*
            • Gość: kasia Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.pl / 83.238.57.* 05.04.05, 22:08
              Ja mam problem gdzie pójść do liceum, zależy mi na tym żeby był dobry dojazd,
              więc zastanawiam się nad Biskupiakiem i Sempołowsiej. co radzicie? jaki tam
              jest pozieom?lepiej iść do jakiegoś Staszica czy Unii?
              • Gość: lilith100 Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: 212.182.69.* 07.04.05, 12:27
                Ja chodze do Biskupiaka i uważam, że to najlepsza szkoła. V lo stanowczo
                odradzam. chodziłam tam 3 miesiace i sie przeniosłam własnie do biskupiaka i
                teraz nie zaluje. W V byli (wg mnie podkreślam) beznadziejni ludzie i
                nauczyciele. Biskupiak ma klimat i wbrew panyjącym opiniom to nie jest szkoła
                dla przyszłych księdzów i zakonnic, bo ja i moi znajomi bynajmniej tego nie
                planujemy. Od wrzesnia fajni nauczyciele beda wychowawcami, wiec spox
              • Gość: Kaśka Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.devs.futuro.pl 26.04.05, 15:02
                Biskupiak jest całkiem niezły, ale nie wybija się. Nauczyciele: jest kilku
                nawiedzonych jak np. małżeństwo Kozysów (geografia) czy Gienia od fizyki. W
                biskupiaku przygotuj się na cotygodniowe msze przed lekcjami (jaki nie chodzisz
                ocena z zachowania w dół), beznadziejnego dyrektorka Kłysia(ka)i kupę ludzi w
                koszulkach "Pan jest pasterzem moim". Wybór należy do ciebie (ja odradzam)
                • Gość: maturzystka z Bisq Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.05, 22:11
                  niech ktos powie , gdzie nie ma nawiedzonych nauczycieli? wszędzie są! szkoła
                  jest super, a klimat tworza ludzie i w kazdej szkole to sie sprawdza-jesli
                  trafisz w fajna grupę- gwarancja udanych 3 lat. uczyc sie trzeba- to przeciez
                  szkoła. i nie wierzcie w te zakonnice i księzy od kazdego przddmiotu, smieszny
                  to mit! a msze, są owszem, ale frekwncja na nich to kwestia 5 lub 6 z religii.
                  nie chcesz- nie chodzisz.wielu moich znajomych było 1 w ciągu roku - włos im z
                  głowy nie spadł.
    • Gość: pp Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.05, 14:51
      w 5 bedziesz miec wiecej nauki ale jesli jestes ambitna i masz dobre stopnie to
      mozesz smialo ryzykowac. A w vetterach jest tak sobie
    • Gość: piątkowicz a ja dzisiaj kończę naszą poczciwą "piątkę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 15:34
      ..i wiem,że podjęłam dobrą decyzję decydując się właśnie na to liceum..i to
      nieprawda że idą tam ludzie którzy nie dostali sie do 1,2 albo 3. Większość
      mojej klasy wybrała to liceum pomimo,że byli przyjęci również do 1 albo 3.
      Dzisiaj wiemy,ze było warto. :)))
    • Gość: frances Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 16:48
      a ja chodzę do Zamoya i b. polecam tę szkołę :) i wcale nie ma tu snobów jak to
      się niektórym wydaje. wręcz przeciwnie - jak dla mnie towarzystwo jest
      rewelacyjne:) fakt, do nauki trzeba się przyłożyć, ale chyba wszędzie trzeba
      się uczyć..? sorzy też raczej są w porządku, no, może poza jedną panią doktor
      od biologii.. ;/ ale ogólnie polecam!
      • heniu_portier Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? 26.04.05, 15:15
        I ja uważam, że tylko Zamoy się w Lublinie liczy!!! A stwierdzenia, że chodzą
        tam same snoby etc. wynikają tylko z czystej i bezinteresownej zazdrości. Ta
        szkoła ma swoja renomę, historię i nic tego nie zmieni. Podobnie jest w wielu
        cywilizowanych krajach. Są szkoły uważane przez wszystkich za snobistyczne, ale
        każdy wie, że zawsze reprezentują wysoki poziom, także przez odpowiedni dobór
        kadry i nie ukrywajmy uczniów. To też świadczy o poziomie. Jeśli ktoś uważa
        inaczej, to żyje tylko w kompleksach.
        Dodam za Lutzkiem, że też nie wyobrażam sobie, aby moje dziecko, jeślibym miał
        je :-) i mieszkał w Lublinie chodziło do innej szkoły niż Zamoy.
        To też świadczy o szkole, że marzy się o tym, aby własdne dziecko do niej
        chodziło. Tak rodzi się nowa świecka tradycja :-)
        I ciekaw jestem do jakich szkół chodzili rodzice tych, którzy tak Zamoya
        krytykują?
        Pozdrawiam wszystkich absolwentów i uczniów Zamoya!!!
    • Gość: Bofzio Tylko Wyspiański!!! IP: *.pronet.lublin.pl 03.05.05, 08:31
      Jeżeli nie zależy ci n apoziomie edukacji, nie chce ci się uczyć i jesteś lekko
      przytępa, idź do Wyspiańskiego. Do nioedawna za pieniążki była matura.
    • Gość: ON24!!!!!! Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.lublin.mm.pl 03.05.05, 22:08
      TYLKO ZAMOY!!!!
      • bianka-mooney Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? 05.05.05, 23:11
        hmmm właśnie kończę 5, jestem w trakcie matur :D no cóż wcale nie uważam że do
        tej szkoły chodzą ludzie którzy nie dostali się do 1,2 lub 3 LO ponieważ ja i
        moja siostrzyczka poszłyśmy do 5 a dostałyśmy się do unii, z resztą laureaci
        olimpiad dostają się wszędzie! więc nie można pisać że tu chodzą gorsi
        uczniowie niż do staszica zamoya czy unii. ja polecam przede wszytskim bio-chem
        (jest ciężko ale warto), uważam że dużo nauczyłam się w tej szkole, dzięki
        mojej wychowawczyni (sorka G.) i sorce M. (od chemii), natomiast poziom z
        innych przedmiotów też jest dobry, ja miałam matmę z najsłynniejszym sorem w
        szkole (sor Cz.) :D nie narzekam na 5 chociaż wiadomo że wszystko zależy od
        tego na jakich nauczycieli trafisz, tak jak wszędzie jeden jest lepszy drugi
        gorszy! reszta zależy od ciebie, od twoich chęci, życzę byś dobrze wybrała
        szkołę i nie żałowała swojego wyboru! pozdrawiam
        • bianka-mooney Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? 05.05.05, 23:20
          tak popieram moją siostrę. byłam laureatką olimpiady chemicznej (w moim
          roczniku na całe województwo było tylko 14 osób czyli dość elitarne grono)
          świadomie wybrałam V LO. mogłam wybrać sobie dowolne liceum (staszica też :>),
          a zdecydowałam się właśnie na piątkę. teraz piszę maturę i sądzę, że zostałam
          do niej bardzo dobrze przygotowana. poza tym w tej szkole nikt się na tobie nie
          wyżywa. jest miła atmosfera.
    • Gość: eee Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 20:28
      www.ohp.pl
      • Gość: abslowentka Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:48
        Wlasnie widac jaki heniu_portier nie jest snobistyczny. Sam dal przyklad ludzi
        ktorz chodza do tej szkoly. A moje wrazenie z przed 3 lat kiedy poszlam kupic
        tam teczke: podzeszlam do drzwi sekretariatu,zobaczylam ludzi i stwierdzilam
        nie dzieki. Baaaaaaaaaardzo polecam IV, nie zaminilabym jej na zadna inna.M
        owie wam nie pozalujecie
        • Gość: KA.N.P. Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 09:40
          Proszę o info o Sempołowskiej. Jaki tam klimat? Czy warto sie tam wybrac? co to
          znaczy ze to szkola dla humanistow? Napiszcie cos blizej, prosze.
          • Gość: absolwentka Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:05
            do KA.NP juz pisalam o Sempolowskiej wczesniej prz temacie IV LO wiec Ci
            skopiuje : Jestem tegoroczną maturzystka, skonczylam IV LO i moge powiedziec ze
            nie
            zamienilabym go na zadne inne.Atmosfera jest swietna(ale byc moze bylo to
            uwarunkowane ludzmi od nas starszymi i tymi w moim wieku, nie wiem jak bedzie
            teraz), kazdy jest traktowany na rowni.Wiele rzeczy mozna sie nauczyc i oswioc
            z takim prawie doroslym zyciem.Nauczyciele traktuja Cie jak doroslego ale nigdy
            nie domowia pomocy jesli jej potzrebujesz.Nie ma zdnaego "tępienia" o czym
            slyszy sie w innych szkolach ani przez uczniow ani przez nauczycieli.
            Nauczyciele zawsze staraja sie pomoc i zrozumiec. Wiadomo, ze czasem zdarzaja
            sie wyjatki, ale to naprawde wyjatki(moze na niego nie trafisz );). Nie moge
            powiedziec zlego zdania na temat mojej szkoly i zaluje, naprawde, ze to juz
            koniec. No to niezle wypracowanko heh.Jesli chcesz cos jeszcze wiedziec,pytaj.
            A, ze to szkola dal humnistow chyba chodzi o to chyba chodzi o to ze moze jest
            wiecej klas humanistycznych, nie wiem, ale mysle, ze to nieprwda jest sporo
            klas z przedmiotami scislymi i tez sa na dobrym poziomie. Ale jest naprawde
            super szczegolnie w pierwszej klasie nikt sie nie bedzie nudzil, pozniej
            zreszta tez.Jesli chcesz cos jeszcze wiedziec to pytaj. pozdrawiam pap
            • Gość: KA.N.P. Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 22:11
              Napisz może jakie tam macie imprezy szkolne, swieta szkolne i kogo trzeba omijać
              a kto z nauczycieli jest super
              • Gość: abslowentka Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 14:05
                Sorki, ze dopiero teraz.Ale juz pisze. Swieta w pierwszej klasie nauka skalda
                sie w duzej mierze z roznych wypadow i przedstawien, wyjsc do muzeow itp.:)Jest
                swietnie, to daje duze odprezenie od nauki i dlatego nie ma w tej
                szkole "wyscigu szczurów" bo ludzie nie skupiaja sie wylacznie na nauce ale na
                wielu innych sparwach.No ale oczywiscie jesli nie chcesz nie musisz sie raczej
                bardzo angazowac.Nikt do niczego nbie zmusza ale zapewniam to sama
                przyjemnosc.No i wszystkie jakies akademie sa swiateczne itd.W 2 tyg. szkoly
                jak wiesz pewnie jest rajd pierwszych klas nad zalew chyba tez fajne
                przezycie.Hmm nie wiem co jeszcze.W drugiej klasie tez jest jeszcze sporo
                wypadow bo wtedy nadzorujecie pierwsze klasy w tych wszystkich
                przedsiewzieciach.A w trzeciej to 100dniowka i te sprawy tez oraganizujecie
                wiekszosc sami i ten rok to juz mija szybciutko do matuki a szkoda ehh :(
                Nauczyciele sa raczej przyjazni z dala trzymac sie od pani Kow...od matematyki,
                ona mnie nie uczyla wiec nie moge nic wiecej powiedziec ale to chodzaca legenda
                szkoly.Poprostu trzeba sie uczyc i pogodzic ze salba ocena heh, ale podobno
                odchodzi juz na emeyture to chyba nie ma sie czego bac.Hmm fajni nauczyciele sa
                naprawde wszyscy, swietna jest p.Wasyl od polskiego, p.Kudrycka geog. no
                naprawdee wszyscy ale uczyc oczywiscie sie trzeba nie ma tak,ze jak sa fajni to
                stawiaj dobre oceny.Ale napewno robia wszystko bysmy mieli je jak najlepsze i
                jak najwiecej sie nauczyli.Kazdy czlowiek jest inny ale prawie kazdgo da sie
                polubic i przyzwyczic do wymagan. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz.
                Pozdrawiam pap
                • Gość: abslowentka Re: GDZIE JEST DOBRE LICEUM W LUBLINIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 14:08
                  Sorki, dziwnie to napisalam tak jakos bez przecinów, zle sie czyta ale moze
                  zrozumiesz.pap
                  • Gość: xxx V LO IP: *.devs.futuro.pl 29.05.05, 20:14
                    A ja chodze do V lO i jestem zadowolony. Nie ma tam takich snobów i ludzie są
                    naprawde spoko. Nauczyciele też są spoko, oczywieście zdażają sie wyjątki np.
                    sor Cz.(matma)czy sorka D. (chemia)- ją zawsze uczniowie zaczynają lubić po
                    maturce:)gdy osoby z dwójami zdają na 5. POLECAM
                    • Gość: xxx STASZIC PANY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:24
                      jak wyzej. uważam że wybór Staszica należał (jak narazie) do najlepiej
                      podjętych w moim krótkim (narazie) życiu.POLECAM POLECAM POLECAM POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka