-
Witam!
Ja najbardziej lubię musli tropikalne i tradycyjne Nestle. Czy ktoś z was
próbował nowego musli chrupkie Oetker'a. Czy warto, a jeśli tak to który
rodzaj jest najlepszy?
-
Ostatnio skusiłam się i kupiłam musli Vitalis miodowe. Muszę przyznać, że
bardzo mi zasmakowały, po prostu nie mogłam się od nich oderwać. W smaku są
delikatniejsze niż Crunchy Sante, które wcześniej gościły na moim stole. A co
wy sądzicie o tym musli. Które inne rodzaje są warte kupienia, jak smakują
bananowe?
-
Witam!
Czy ktoś z Was próbował już nowych musli Vitalis lekkich Oetker'a (4
rodzaje). Czy są warte swojej ceny (u mnie w sklepie kosztują około 5 zł.).
Dotychczas kupowałam musli Nestle (które bardzo lubię). Jeśli ktoś z Was
próbował, to które są najlepsze?
-
Jeśli ktoś widział w Warszawie niech mi powie.
-
Jeśli w ogóle. Oryginalne oczywiście.
-
sama nazwa w sobie drazni mnie bardzo mocno, rozumiem, ze pewna czesc
spoleczenstwa chce byc bardziej amerykanska jak sami amerykanie, ale czy
niemozna tej barbarzynskiej nazwy zamienic na jakis bardziej polski
odpowiednik?
-
jak zrobic batonki musli chce zeby byl bez cukru i nie rozwalal sie przy
gryzieniu
-
-
Szukam musli, które a. będzie zawierało jak najmniej cukru (ideał - bez cukru); b. będzie chrupiące. Same platki owsiane odpadają, bo robią się takie mamałygowate... Wiem, że można zrobić domowe musli, ale zawsze w przepisie jest miód czy cukier, albo nawet masło. Jeśli "upiekę" płatki owsiane bez tych składników - uda się uzyskać chrupiące musli?
-
Witam, czy ktoś może mi powiedzieć z czego robione jest crunchy. Pytam, bo nie
wiem jakiego składnika mam szukać w sklepie. Mój brat przywiózł mi z Francji
pyszne crunchy z orzechami i było to coś jak grube, słodkie ciasteczka zbożowe
(pycha). Chciałam u nas kupić coś takiego, no i kupiłam musli z crunchy, ale
niestety boli mnie po nich brzuch (chyba dlatego że są tam płatki owsiane,
które w tej formie są za ciężkie dla mojego żołądka). Patrzyłam w
hipermarkecie i we wszystkich musli z ...
-
mam pytanko, jak zrobic takie batonik, zeby były geste i nie lały sie od
miodu?
-
Szukam przepisow na wegetarianskie potrawy z platkow owsianych. Mam ich kilka
opakowan. Przerozne warianty musli mam juz za soba, brakuje mi fantazji co
jeszcze z nich da sie przyrzadzic, a szkoda mi ich wyrzucic. Mysle o
ciastkach, ale boje sie ze beda zbyt suche. Obtaczanie platkami kotletow
sojowych odpada, nie przepadam za nimi. Najchetniej polaczylabym je z roznymi
warzywami, ale jak? Za inne pomysly bede takze wdzieczna!
-
a musli lubicie??? robicie sami, czy kupukecie gotowe..no i z czym mleczkiem,
kefirem czy jogurtem???? mlask!!
-
Bez czego nie wyobrazacie sobie waszej diety? Co lubicie najbardziej, co
musicie jesc (moze codziennie?), z czego nie potrafilibyscie zrezygnowac?
Ja uwielbiam domowe musli, ktore jem codziennie na sniadanie. Mieszam platki
owsiane, jeczmienne i zytnie, dodaje owoce (glownie truskawki, maliny, czasem
banana czy brzoskwinie), lyzeczke miodu, kilka migdalow i zalewam mlekiem
sojowym Alpro. Juz wieczorem kladac sie spac ciesze sie na moje sniadanko.
Zawsze gdy musze zjesc cos innego...
-
Najbardzej smakuje mi te chrupkie, najlepiej z bakaliami i egzotycznymi
owocami kandyzowanymi, mniam. Do tego jogurt naturalny lubi kefir i gotowe
śniadanko. Szybko i smacznie. A wy jadacie musli? Jeśli tak to jakie?
Ja zazwyczaj kupuję dr. Oetkera, bo Sante jakoś starciło swój dawny smak i
chrupkość po zmianie składu.
Coraz gorzej ze mną...