Gość: kalafior IP: *.it-net.pl 09.03.05, 01:21 A czemu nie można się pośpieszyć i wykończyć hali przed finałem play off piłkarek ręcznych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mzl Tylko teraz już Mitex wie ile dała konkurencja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 07:43 już teraz Mitex kielce wie ile na przetargu dała konkurencja i jak mniejwięcej wyliczała tą sumę !!!! MOSiR i jego prezesi chyba już przesadzili z tymi łapówkami !~!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Zamawiający ogłasza wynik w dniu złożenia ofert??? IP: *.zana.pl 09.03.05, 12:38 "Po raz kolejny Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji nie rozstrzygnął we wtorek przetargu na wykończenie hali sportowo-widowiskowej na Globusie." Od kiedy to Zamawiający rozstrzyga przetarg w dniu składania ofert????? Ten tytuł to jakieś nieporozumienie!!! Procedura wyboru oferenta trwa zazwyczaj kilka tygodni, nie wspomnę już o tym, że najczęściej termin ważności ofert to 60 dni. Trzeba sobie poczytać najpierw Ustawę o Zamówieniach Publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Kto dokończy halę 10.03.05, 07:12 Ta hala to kolejny przejaw miejskiego hm.... "zarządzania" naszą kasą i "planowaną" gospodarką przestrzenną. Szkoda słów. Obiekty tego typu montuje się w jeden rok, za zdecydowanie mniejsze pieniądze. Reszta w domyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Kto dokończy halę 10.03.05, 11:41 Oby skończyli jak najwczesniej i zgodnie z prawem, a kto ma to zrobić to już nie moja broszka. chciałbym w końcu póść obejrzeć w normalnych warunkach widowisko sportowe w hali. Odpowiedz Link Zgłoś
muminek33 Re: Kto dokończy halę 10.03.05, 15:35 Nawet jakby zdazyli to Montex by tam swoich meczow nie rozgrywal z prostego powodu,ze klubu nie byloby stac na jej wynajecie.Aby taka hale zapelnic ,ponad 5 tys kibicow ,to jest potrzebne wydarzenie sportowe na poziomie europejskich pucharow,bo inaczej inaczej wiekszosc "kibicow" swoich 4 liter nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętajacy Re: Kto dokończy halę IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 09:01 Pamiętacie jak po poprzednim przetargu dyrektorzy dzwonili do mającego wygrac z ustaleniami przy gościu,który przegrał i on zaskarżył przetarg-i co -końce w wode-stąd sinice w zalewie-doskonale warunki do rozwoju.Ta hala przejdzie do historii-jako jeden z przekrętów obecnej ekipy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietający Re: Kto dokończy halę IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 16:08 Czemu sie dziwicie,przeciez to przetarg na WYKONCZENIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenek Re: Kto dokończy halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:05 Lodowisko - śliska sprawa. Od lat oczekiwałem na przykrycie lodowiska halą.Myślę, że nie byłem w tym odosobniony.Teraz kiedy hala stoi i być może wkrótce zostanie wykończona (pomijam przez kogo i za ile) dowiaduję się, że lodowisko ma być z niej wyrzucone.Miasto aspirujące w tej chwili do tytułu metropolii (bo jak słyszę nasze władze coś tam próbują - tam znaczy w W-wie) w ramach rozwoju zafunduje sobie mini-lodowisko 20x30m to jest 1/3 lodowiska do hokeja.Ciekawe czy jest już pomysł dalszego pomniejszania jedynego kawałka lodu w Lublinie.Każdy może sobie policzyć ilu mieszkańców przypadnie na metr kwadratowy takiej ślizgawki:-) Może nasze władze nie lubią się ślizgać ale odnoszę wrażenie, że wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cholera Re: Kto dokończy halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:29 Na lodowisku za cholerę nie da się urządzić rautu ani nawet bankietu więc na cholerę ono komu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
air_tools PYTANIE 21.03.05, 23:31 mam pytanie: co się będzie działo na hali, gdy już zostanie oddana do użytku? od razu mówię, że pytanie nie jest złośliwe, tylko wynika z mojej małej wiedzy (nie jestem z L.). czy tam będzie całoroczne lodowisko? chyba nie... czy będa grały piłkarki ręczne? możlwie. czy trzecioligowi koszykarze? nie. kto utrzyma taką hale? czy będzie "żyła"? jakieś koncerty? nie ma w tej chwili zespołu w Polsce, który zgromadziłby 5 tysięcy płacących za bilety. zagraniczne gwiazdy? nie ma lotniska. CO TAM SIĘ BĘDZIE DZIAŁO? czekam na odpowiedż lub pomysły, moze marzenia... :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalekowidzacy Re: PYTANIE IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 06:43 my utrzymamy,a kasa za ewentualny wynajm pojdzie do ekipy pruszona-tak jak z targowiska przy al.Tysiąclecia Odpowiedz Link Zgłoś